Saç ekim kararımı verirken forumun faydasını gördüm. Ben de saç ekim sürecimi paylaşarak başkalarının süreci takip etmesini sağlamak için konu açmaya karar verdim. Düzenli yazamayabilirim ama belli aralıklarla fotoğraf paylaşarak sürecin gidişatını görmenizi sağlamaya çalışacağım.
Uzun yıllardır saç ekimlerini takip ediyorum. Saç sorunumun çözümünü minoxil kullanarak bugüne kadar erteleyebildim. Bir yıl önce minoxili tamamen bırakarak dökülecek olanların gitmesini bekledim. Takip ettiğim ekimciler içerisinde bana en makul görünen, sonuçlarını beğendiğim ekimcilerin başında Esma ve Serkan Tetik çifti geliyordu. Buna rağmen İzmir'de yaşadığım için önce İzmir'de bir araştırma yaptım ve birkaç yerle görüştüm. Hiçbiri içime sinmedi. Sonra Serkan beye telefonla ulaştım. İçime sinen bir yerdi ve karşımda -İzmir'de rastladıklarımdan sonra- makul biri olduğu anlaşılıyordu.
Antalya'da kalacak yerim de olduğu için ekimden önce gidip Serkan beyle görüştüm. Ekim için çizdiği çizgi ve ekim planı isteğimle uyuşuyordu. İçimde kuşku olmadan ekime gittim ve ekimin her aşamasından memnun kaldım.
Serkan bey anasteziyi yapıyor ve eli gerçekten çok hafif, ayrıca planlamayı ve kontrolü Esma hanımla beraber yapıyorlar. iki farklı kişinin kontrol edip düzeltmeler yapmasının ekimim açısından avantajını gördüğümü düşünüyorum. Esma hanımın motivasyonu ve dikkati çok iyiydi. Gayet disiplinli çalışıp iki gün boyuncu greftlerin alınması ve ekim işlemini kendisi yaptı. Gerçekten dikkatli ve yoğun çalıştığını düşünüyorum. İki de yardımcı personel yer alıyordu ekimde, Şehnaz ve Meryem hanım. Onlar da greftlerin temizlenip kalemlere yerleştirilmesi işleriyle ilgilendiler. Ekim oldukça planlı bir şekilde 4 seans halinde ve iki gün sürdü. 3000-3500 greftin yeterli olacağını düşünüyorlardı. 3612 kök alındı.
Serkan beyin önerilerine uygun şekilde hareket ettim. Ekimden sonra 6. gün kabuklar dökülmeye başladı, 11. gün kabukların dökülmesi sona erdi. Tabii bazı zorluklar yaşadım. Öncelikle çok rahat uyuyabildiğimi söyleyemem. Son bir iki gündür daha rahatım. Ense bölgemde, biraz da kaşımamın etkisiyle sanırım, kızarıklık ve yanma şikayetim oldu. Dünden beri daha iyi. Ekim bölgesinde de hafif bir yanma var.
Bugün 12. günüm ve sürece ilişkin fotoğrafları paylaşacağım. Düzenli kontrol ve paylaşım yapamayabilirim ama mutlaka sürecime ilişkin fotoğrafları çok sık olmayan aralıklarla paylaşmaya çalışacağım.