Arkadaşlar selam,izmir-istanbul gunluk uçak git gel ile ekim yaptırdım, donor az olduğu için verteks ekimine girmelerini istemedim, ilerleyen zamanda donorun durumuna gore verteks ekimine karar verecegim, saçlarım çok ince telli ve seyrek,ayrıca sakallarımda saçlarım gibi seyrek ve çok fazla beyaz, alım esnasında greftleri görmeleri zor oldu, 3000 saç ve 400 kadarda sakal alındı, ön saç çizgim hep vardı, on taraf seyrek ama tamamen yokolmamıştı, yol belli oldugundan direk üzerini işaretleyerek 2 parça ekım alanı olusturuldu. Ilk on kısıma 2000 greft ekildi, sonrakı alana 1000 greft saç+sakal ekildi. Hintel arkadaşımız açıklıgı çok olanlara verteksi 2.aşamada onerıyor, ben ozellıkle yanlarda ve ensede kellik oluşturmamalarını ve hakkından fazla greft almamalarını için çok defa tembihledim, eger donor tekrar alıma uygun olursa 2.bir ekım ıle verteks ekimine girebilirim. Saçları uzun seviyorum ve kullanıyorum
Operasyon sonrası sorunsuz dıyebılırım su an agrı sızı yok, enseden bıraz akıntı oluyor, tek sorun sırtustu kesinlikle uyuyamıyorum ve ekım alanına zarar vermemek için uyumadım desem yerıdır, ekımın oncekı gecede heyecandan uyuyamamıştım, 2 gundur 1 saat anca uyudum. Bugun akşam bandajı çıkaracagım. Dönör bölge için bir krem kullanmam gerekiyor mu, bana sadece antibiyotik, agrı kesıcı ve ödem atıcı hap verildi.
Uzaktan calistigim icin ilk 15-20 gun evden cikmadan, terlemeden ve gunes isigindan korunmayi amacliyorum. Birsey alirken egildigimde ekim bolgesinde basinctan batmalar karincalanmalar olusuyor. Saniyorum basimi surekli dik tutmaliyim.
Ayrica ekimden 5 saat sonra ucaga bindim, yolculuk 45 dk surdu. Basınçtan birsey olma ihtimali varmidir
Greft:3200
Bandajlari actim ve donor bolge, umarim toparlar cunku en cok korkum bu bolgenin sırıtması.