Ya zaten minoxidil kullanmayı düşünme aşamasına geldiyse birisi saçı sağlıksızdır.Bu döngü olayını yaşamayan insan varmı ki? Herkesin başına geliyor.Kaldı ki uzun süre kullanımında kepek ve deri altı kis oluşabiliyor.Haricinde birçok zarar var.Prospektüsünde yan etkileri bir dünya.Procapil hakkında yan etki deri tahrişi harici rastlanmamıştır.İğleneleme diyorsun bunu minoxidil ile birleştiriyorsun.Daha fazla etki yapıcam diye kana karışma miktarını hızlandırıyorsun ki aklı başında olan tavsiye etmez.Büyük yan etkileri olabilir.Çünkü bu madde rastgele bulunmuştur.Amacı saç uyarıcı değildir.Millet 5 fısta bile kalpten gidicek seviyeye geliyor.Ancak procapilin içeriği doğal hazırlanmıştır.Sadece saç için.Evet belki etkisi daha az ama mantık aynı (Kılcal damar açıcı).Zaten hiç kimse minoxidilin nasıl saç çıkardığını bilmiyor.Buda onu farklı kılıyor.Çünkü minoxidilin bu kadar etkili olması kesin sonuç vermesine dayanıyor.Yapay bir saçtan bahsediyor bilmem farkındamısınız? Procapilin saç çıkarmak gibi bir iddası zaten yok.FDA onayı almaması bunu kötü yapmaz.Ha alsaydı o zaman nederdiniz bilmiyorum.Klinik testlerle etkinliği kanıtlanmış bir kompleks yapıdan bahsediyoruz.Boş bir ürün değil hatta minoxidilden daha avantajlı.Minoxidil dht baskılamıyor saç çıkarıyor bu yüzden en iyi uyarıcı deniyor.Eskide kalmış bir maddeyi hala kullanıyorsunuz.
3 yılı aşkın süredir günde bir kez akşamları 8 fıs olarak kullanıyorum. Üstelik 16 yıldır seboreik dermatitim var. Minoksidil hiçbir şekilde seboreyi arttırmadı, herhangi bir yan etkisini görmedim ve döngü denilen süreci de yaşamadım. ( Bazı dönemler duşta dökülmede artış görüyorum ama saç geriye gitmiyor.)
Kendi deneyimlerimi objektif şekilde yansıtmak amacım, firmadan para almıyorum haliyle...
Atilla kayavari yorumlar yapıyorsun. Procapil trastır hikayedir, minoksidilin yanına bile yaklasamaz. DHT engellediği iddiası ürünü pazarlayan Atilla gibilerinin uydurduğu mesnetsiz iddialardan öteye gidemez. Birinin procapil ile saçlarını korumak olanaksızdır. Yıllardır hakkında binlerce çalışma yapılmış bir etkeni, bir tane çalışmaya dahil olamamış bir etkenle kıyaslıyorsun ve daha iyi olduğunu iddia ediyorsun. İnsanlar parayı çuvalla kazanmıyor, işe yaramayan etkenleri kullanmaları seni mutlu mu ediyor? Ben kimseye minoksidil kullan veya kullanma demiyorum ancak dünyada androgenetik alopeside en güçlü topikal etken hala minoksidildir. Kabul edip etmemen bunu değiştirmez.
Konu sahibi arkadaşa tavsiyem, bu arkadaşımızın söylediklerini dikkate almamasıdır. Gerisi onun bileceği iş