Gönderen Konu: bu saç sizce toparlanır mı  (Okunma sayısı 4810 defa)

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: bu saç sizce toparlanır mı
« Yanıtla #30 : 24 Eylül 2020, 17:57:35 »
Ben 30lu yaşların sonu dedim yani 40a adım atınca artık ne gerek var? Evlenmiş olucaksın büyük ihtimal.Senin yaşındakilerde kel olucak.Yani göze batmıycak.Minoxili kullanıp kullanmamam birşeyi değiştirmez ki.Başlarda zaten önce bir döküyor.Sonraki 6 ay çıkıyor.Sonra tekrar dökülüyor o saçlarda 2 ayda toplanıyor 7-8 ay sonra tekrar dökülüyor.Bu böyle devam ediyor.Fakat o döngülerden belli süre sonra artık hep dökülüyor sürsende fayda etmiyor gibi.Ha o zamanlarda kısa saçlı gezicen.Minoxil kullanıpta saç uzatabilen göremedim zira döngü buna müsade etmiyor.Procapilde döngü yok.Fiyatı daha cazip.6 ay sonra doz düşümü var.Yan etkisi sadece alkol kaynaklı tahriş.Kullanabildiğin kadar gider.Tek amacı kolajen bariyeri ve damar açıcılık.Bence finansterid+procapil konbini daha mantıklı.Procapilde performans düşüşüde yok.

Uzun uzun yazardım ama anlamiyacagini bildiğim için yazmicam.Ama şunu söyleyebilirim boşuna demedim ezbere konuşan çok diye .Su yazdiklarini hiç birini yaşamadım 6 ay çıkıyor dökülüyor vs kendi kendine atıp  duruyorsun resmen.Diger arkadaşlara yorumları gördüğüm için gerçekten şunu söyleyebilirim forumda seni dinleyen birinin vay haline çünkü gerçekten tamamen kendi kafandan atıp tuttuğun şeyler üstelik kullanmamissin ve herkeste şunu olacak bu olacak soyeldigin şeyler neden olmadı dur senin söylemiyle 10 sene sonramı olacak heralde neyse herkes kendinden sorumlu tabi. Kafandan atıp duruyorsun dememin bir sebebi de buradan belli oluyor zaten.Yani hem böyle bir konu açıp sonra burdan profesyonel yıllarca kullanmış bilgili bir kişi gibi rastgele yorum yapman herşeyi ifade ediyor bence.Konunun cevabını kendimce verim ANLAMİYORSUN.

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16280.msg330977#msg330977

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #31 : 24 Eylül 2020, 19:26:18 »
Ya bu foruma ne anlatsam boş.Herkes nasıl olsa kendi bildiğini okuyor.Saçı toparlamaya yırtındığınız kadarda kimyasal etkiye maruz kalıyorsunuz.Sizde sorun çıkmaması illa ki öyle olucak herzaman diye birşey yok.Açın interneti okuyun bunca insan yalanmı söylüyor yani? Kullananların en az %70i dediklerimi yaşıyor.Peki buna nediyceksiniz? Herkesin vücudu saçı aynı tip değil kaldırmayabilir.Bu ilaç saç çıkarıyor evet zaten inkar ettiğim yok.Ama saç çıkıcak diyede uzun yıllar kullanılmayacak bir ürün.Procapili önerdim diyede hemen beni satıcı ilan ettiniz.Hayır ne alaka yani? Ben kendim kullanmıyorum daha.Sadece etki mantığından yola çıktım.Demişler ki procapil etkinliği kanıtlanmamış neüdüğü belirsiz bir kompleks.

www.areilac.com.tr › pdf › p...PDF
Procapil - ARE İlaç

Alın size Türkçe kaynak.Bu testlerde yalan dimi? Link açılmıyorsa procapil yazın zaten çıkar.Şöyle birşey olurmu ya kösesin diyelim minoxidil sür tüyleşme yapıyor sonra sakal oluyor.Şunu anlayın minoxidil yapay bir saç oluşturucu.Bu yüzden en iyi uyarıcı sanıyorsunuz.Çünkü saçınız gürleşince off be eski saçlarım geri geliyor meğerse kökler uykudaymış.Bu işte kandırmaca.Olmayan kökleri oluşturuyor.Bu yüzden procapil etkisiz diyorsunuz.Yav sizde kökmü kaldı ki o napsın? Olmayan kökümü uyandırsın? Biriside minoxidille çıkan saçları nasıl koruruz diye konu açmışım meraktan gitmiş onu atmış.Biri atilla kaya gibisin demiş.Ya tanımam etmem.Hair pharmanın imalathanesinide eleştirdim.Fakat en azından muhatap edecek birilerini yardımcı olucak birilerini buluyorsun.Yaz oraya sorunuzu ertesi gün cevaplıyorlar.Bu forumda şampuanın saç dökülmesini önlediğini diyenler, procapile inanmayıp trichogen komplekse inananlar olduğu sürece saça çözüm bulunmaz.Zaten birisi yardım istese sadece minoxil+finansterid başka öneri yok.Hepsi ağız birliği yapmış.Bildiğin forum içinde teşkilat kurmuşlar.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #32 : 24 Eylül 2020, 19:34:21 »
Yahu kardeşim anladığım kadarıyla ikisini de kullanmamışsın, yorum yapmaya devam.

Bu da mı yalan diyorsun, bağlantıya bakıyorum ilaç firmasının sitesi.

Koysana ortaya bilimsel bir çalışma.

Minoxil > procapil . Çoğunluk da bunu diyor.

Haaa saçları ufak ufak açılmaya başlayan bi arkadaş denesin 3-5 ay. Fayda görürse ne ala. Ama eyvah benim saçlar gidici diyen adam bunla zaman kaybetmesin.

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #33 : 24 Eylül 2020, 19:48:42 »
Yahu kardeşim anladığım kadarıyla ikisini de kullanmamışsın, yorum yapmaya devam.

Bu da mı yalan diyorsun, bağlantıya bakıyorum ilaç firmasının sitesi.

Koysana ortaya bilimsel bir çalışma.

Minoxil > procapil . Çoğunluk da bunu diyor.

Haaa saçları ufak ufak açılmaya başlayan bi arkadaş denesin 3-5 ay. Fayda görürse ne ala. Ama eyvah benim saçlar gidici diyen adam bunla zaman kaybetmesin.

Kullanmamakla ne ilgisi var? Binlerce kişi kullanıyor zaten.Hadi desenki piyasaya yeni çıkmış bir ürünün plasebo etkisini test edicez anlarım.Minoxidil yıllardır var.Linkini verdiğim klinik çalışmanın ilaç firması tarafından paylaşılması testi etkilemez ki? Yabancı kaynaklardan da bulunabilir.Sonuçta onlara ait değil.Birde koysana bilimsel çalışma demiş  ;D Yav zaten sederma pharma firmasına ait çalışma.Ben minoxidil ile procapili karşılaştırmıyorum siz buna zorluyorsunuz.İkisi farklı şeyler takım tutar gibi tutuyorlar şaka gibi.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #34 : 24 Eylül 2020, 20:20:37 »
Kullanmamakla ne ilgisi var? Binlerce kişi kullanıyor zaten.Hadi desenki piyasaya yeni çıkmış bir ürünün plasebo etkisini test edicez anlarım.Minoxidil yıllardır var.Linkini verdiğim klinik çalışmanın ilaç firması tarafından paylaşılması testi etkilemez ki? Yabancı kaynaklardan da bulunabilir.Sonuçta onlara ait değil.Birde koysana bilimsel çalışma demiş  ;D Yav zaten sederma pharma firmasına ait çalışma.Ben minoxidil ile procapili karşılaştırmıyorum siz buna zorluyorsunuz.İkisi farklı şeyler takım tutar gibi tutuyorlar şaka gibi.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #35 : 24 Eylül 2020, 20:28:02 »
Dostum çalışmayı ilk baktığımda görememiştim. Şimdi inceledim biraz. Dht baskılayarak, finasteridden fazla işe yarayabiliyorsa, daha fazla dht blokluyor demektir.

Daha fazla dht bloklamak demek, daha çok yanetki olasılığı demektir. Bu sebeple bu etkene masum , yanetkisiz denemez.

Şöyle örnek vereyim.

Bir kanal düşün içinden su akıyor olsun. Bu suyu dht gibi düşünelim. Bu suyun kanaldan ilerlediğini ilerde vücut için bazı işler yaptığını, bazen de saç dökebildiğini farzedelim.

Nasıl olabiliyor ki, finasterid geçen suyu x miktar azaltıp, saçllara pozitif etki, ve istenmeyen yanetki  gösterebiliyorken, procapil suyu kısıp, yanetki göstermiyor?

Bna bunu izah edebilir misin?

İkincisi, minoxili kıyaslamaya ilk başlayan sen olmışsun başlıkta.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #36 : 24 Eylül 2020, 20:28:55 »
Yahu bir de kullanmadığın etkenler hakkında bulduğun bir çalışma üzerinden yazdıkça yazıyorsun. Ne diyeceğimi bilemiyorum.

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #37 : 24 Eylül 2020, 20:37:14 »
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #38 : 24 Eylül 2020, 20:43:41 »
Dostum çalışmayı ilk baktığımda görememiştim. Şimdi inceledim biraz. Dht baskılayarak, finasteridden fazla işe yarayabiliyorsa, daha fazla dht blokluyor demektir.

Daha fazla dht bloklamak demek, daha çok yanetki olasılığı demektir. Bu sebeple bu etkene masum , yanetkisiz denemez.

Şöyle örnek vereyim.

Bir kanal düşün içinden su akıyor olsun. Bu suyu dht gibi düşünelim. Bu suyun kanaldan ilerlediğini ilerde vücut için bazı işler yaptığını, bazen de saç dökebildiğini farzedelim.

Nasıl olabiliyor ki, finasterid geçen suyu x miktar azaltıp, saçllara pozitif etki, ve istenmeyen yanetki  gösterebiliyorken, procapil suyu kısıp, yanetki göstermiyor?

Bna bunu izah edebilir misin?

İkincisi, minoxili kıyaslamaya ilk başlayan sen olmışsun başlıkta.

Şöyle izah ediyim topikal ürünlerde bölgesel dht bloklanır.Procapil araştırmalara göre minoxil+finansterid birleşimi kadar etki gösteriyor.Fakat bunu şöyle yapıyor.Sıkılan bölgedeki kıl köklerine kolajen bariyeriyle kaplıyor.Böylece dhtnin köke zarar vermesini engellemeye çalışıyor.Papatyadan elde edilen apigeninse köklerdeki kılcal damarlara kan akışının gitmesini sağlıyor.Mantıken böyle.DHT yine vücudda kalıyor sadece köke ulaşması engelleniyor.Ama baskınsa bariyer felanda dinlemiyor.İçeriğine katılan biotin, saw palmetto vesayre vitaminlerde yardımcı görev yapıyor.Araştırmalar %96 dht blokladığını söylüyor.Zaten bu yüzden finansterid+procapil daha mantıklı dedim.Hem vücudda dht azalır hemde saçın bariyeride bunu destekler.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #39 : 24 Eylül 2020, 21:31:21 »
Şöyle izah ediyim topikal ürünlerde bölgesel dht bloklanır.Procapil araştırmalara göre minoxil+finansterid birleşimi kadar etki gösteriyor.Fakat bunu şöyle yapıyor.Sıkılan bölgedeki kıl köklerine kolajen bariyeriyle kaplıyor.Böylece dhtnin köke zarar vermesini engellemeye çalışıyor.Papatyadan elde edilen apigeninse köklerdeki kılcal damarlara kan akışının gitmesini sağlıyor.Mantıken böyle.DHT yine vücudda kalıyor sadece köke ulaşması engelleniyor.Ama baskınsa bariyer felanda dinlemiyor.İçeriğine katılan biotin, saw palmetto vesayre vitaminlerde yardımcı görev yapıyor.Araştırmalar %96 dht blokladığını söylüyor.Zaten bu yüzden finansterid+procapil daha mantıklı dedim.Hem vücudda dht azalır hemde saçın bariyeride bunu destekler.
Bak virtüöz biz burada minoxidil-Finasteride önermemizin sebebi bilinen en iyi iki tedavi şekli olması. Procapil ile yapılan çalışmayı sederma yapmış. Onlara kalsa %121 yeni saç çıkışı sağlıyor. Minoxidil-finasterid ikilisi hakkında bir çok tarafsız bilimsel çalışma yapılmış hatta minoxidil ile ilgili 15-17 yaş aralıklarında ki çocuklar içinde yapılmış bir çalışma mevcut çok derine inilmiş. Procapil’in kıl etrafına ördüğü kollajen ne kadar sağlam bilmiyoruz kaldı ki saçı androjenlerden korumanın aynı mantıkla daha iyi bir yolu var hücre zarı terapileri. Hücre zarını eski gücüne ne kadar kavuşturursan androjenlerin geçişi o kadar zorlaşır. Mesela iğneleme bunu yaptığın zaman iğnelediğin bölgeye çeşitli gençlik enzimleri de yollarsın büyüme faktörleri dışında. Ya da retinoik asit o da hücre yenileri gençlik enzimleri yollar ve hücre zarını yeniler. Böyle bilindik yollar varken procapil hakkında daha çok soru işareti var evet işe yarıyordur illa ki ama geliştirilmesi lazım.
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

rangel

• Sr. Member
« Yanıtla #40 : 27 Eylül 2020, 05:15:44 »
finasterid bitti o yüzden 2 gündür avodart kullanıyorum dökülmeyi baya azalttı duşta 5-10 tel gelirdi şimdi hiç gelmiyor.

rangel

• Sr. Member
« Yanıtla #41 : 18 Ekim 2020, 22:16:31 »
3 gündür dutası hergün alıyorum.Tedavime acnelys krem ekledim azelaik asitli minoxil karışımımdan 20dk sonra sürüyorum.ve saçım kalınlaştı gibi dökülme bıçak gibi kesildi.
Bu arada ketoral şampuanı bıraktığımdan beri saçlarım daha sağlıklı , ketoral saçı aşırı inceltiyor sık kullanmayın 2 haftada 1 yeterli.
tedavime birde ek olarak masaj ekledim.

rangel

• Sr. Member
« Yanıtla #42 : 25 Ekim 2020, 01:48:00 »
dutası hergün aldığımdan beri alın yağlanmam azaldı.
tedaviden sonuç alıncaya kadar hergün dutas devam sonuç aldıktan sonra düşürmeyi planlıyorum.
hergün 15-30 dakika saç masajı yapıyorum.

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #43 : 25 Ekim 2020, 11:08:13 »
dutası hergün aldığımdan beri alın yağlanmam azaldı.
tedaviden sonuç alıncaya kadar hergün dutas devam sonuç aldıktan sonra düşürmeyi planlıyorum.
hergün 15-30 dakika saç masajı yapıyorum.

Finasterid prostat baskılar dutasterid hem prostat hem karaciğer baskılar yağlanmanın sebebi karaciğer sen dutasterid kullanarak karaciğer enzimlerini baskılıyorsun bu yuzden yağlanma azalıyor.

rangel

• Sr. Member
« Yanıtla #44 : 25 Ekim 2020, 21:50:34 »

Finasterid prostat baskılar dutasterid hem prostat hem karaciğer baskılar yağlanmanın sebebi karaciğer sen dutasterid kullanarak karaciğer enzimlerini baskılıyorsun bu yuzden yağlanma azalıyor.

Saçımdaki açıklığı (özellikle ön çizgi ve yanlar) finas ile kapatamayacağımı düşündüğüm için dutasa başladım.
Peki bu baskılamanın zararını bir nebze azaltmak için tavsiyeniz varmı.

Facebook Twitter Instagram