Gönderen Konu: Yaş 27 - Saç Ekimi Konusunda Bilgisiz, Yeni Üyeyim; Yardımcı Olur Musunuz?  (Okunma sayısı 3711 defa)

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
7 sene havasız ve güneşsiz dökülmeden sağ salim bir hayat geçiren başınızın üstündeki saçlarınızı saygıyla selamlıyorum... Bu güne kadar terk etmediklerine göre, bundan sonra da terk edeceklerini sanmıyorum.

BEN BU ÇUKURDA DOĞDUM
BU ÇUKURDA ÖLECEĞİM diyorlar.

Güzel bir planlama ve iki ayrı ekimle  sık saçlara kavuşacağınıza inanıyorum

SAÇSIZ ADAMIN LANETİ 1 :D

• KELLİK BAŞA BELA.. :)
  • Hero Member
  • BİR KEL GÖRDÜM SANKİ.. :D
Hocam ekim öncesi Serkan Aygın, Asuman hanım Ve Bilgehan aydın, Üç merkezi de forumda bayağı araştırdım, Asuman hanımı asıl seçme sebebim maximum greft değildi, çünkü diğer iki merkezde Sabit fiyat maximum greft çalışıyor, bu 3 merkezde çok başarılı..

Benim Asıl sebebim, Asuman hanımın hem yüksek greftlerde çok başarılı olması, hem zor olan vertex bölgesinde başarılı olması, ayrıca saçlı alanda da var olan saçlarınıza zarar vermeden sıklaştırma başarısının yüksek olmasıydı, ve Benim için en önemlisi, Abartığımı düşünmüyorum, çünkü çoğu merkezi araştırdım, Türkiyede ki bütün merkezlerden farkı..

Ekimin bence En önemli Kısmı Olan,
Temple (şakak) bölgesini 45° lik açıyla yeniden belirliyor olması, ekim yaptıranların, olmayan veya zamanla kaybolan şakak bölgesini tekrar geri kazanmasını sağlaması, yani şakak ekimi yapması ve yeni hatta eski kendi çizginizden daha iyi yeni bir estetik ön çizgi belirliyor Olmasıydı.. Merkezi bu yüzden Seçmiştim.. |-onayisareti-|

Sizi sayı olarak düşündüren kısmıyla ilgili benim Düşüncem, 5.500 tek seferde kullanırsanız ön orta yine iyi olur ama vertex için ön ortaya göre hafif seyrek kalır diyebilirim, Ama 4.000 değilde 5.500 Ön Orta Olursa 3.500 Ön, 2.000 Orta, Sonra 2.000 Civarı Vertex'e 2. Ekimi yaptırırsanız daha sık olur, Zaten tek seferde Yüksek greft'in yani 6.000-6.500 greft'in başarı oranı da daha düşük ekim alanı kendini daha zor toparlar kayıp daha fazla olabilir, çünkü sizin açık alan harici saçlı alan Çok sık, Sık bir 2 ekim yaptırırsanız ancak uyum sağlar.. |-onayisareti-|
  • Ekim Tarihi: 16.06.2020
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4.800
  • Yaşınız 36

Keloğlukel

• BU SENE KELLİK MODA :)
  • Full Member
  • İŞLEYEN DEMİR PAS TUTMAZ ÇALIŞAN KAFA SAÇ TUTMAZ.
7 sene havasız ve güneşsiz dökülmeden sağ salim bir hayat geçiren başınızın üstündeki saçlarınızı saygıyla selamlıyorum... Bu güne kadar terk etmediklerine göre, bundan sonra da terk edeceklerini sanmıyorum.

BEN BU ÇUKURDA DOĞDUM
BU ÇUKURDA ÖLECEĞİM diyorlar.

Güzel bir planlama ve iki ayrı ekimle  sık saçlara kavuşacağınıza inanıyorum
Hehehe, muzip yaklaşımınız hoşuma gitti; güldürdü. Sağolsunlar; oldukça sadıklar, bunca sene beni bırakmadılar. Umarım dediğiniz gibi olur.
Düşünceleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum; ekim merkezi konusunda bir tavsiyeniz var mı?

Keloğlukel

• Full Member
Hocam ekim öncesi Serkan Aygın, Asuman hanım Ve Bilgehan aydın, Üç merkezi de forumda bayağı araştırdım, Asuman hanımı asıl seçme sebebim maximum greft değildi, çünkü diğer iki merkezde Sabit fiyat maximum greft çalışıyor, bu 3 merkezde çok başarılı..

Benim Asıl sebebim, Asuman hanımın hem yüksek greftlerde çok başarılı olması, hem zor olan vertex bölgesinde başarılı olması, ayrıca saçlı alanda da var olan saçlarınıza zarar vermeden sıklaştırma başarısının yüksek olmasıydı, ve Benim için en önemlisi, Abartığımı düşünmüyorum, çünkü çoğu merkezi araştırdım, Türkiyede ki bütün merkezlerden farkı..

Ekimin bence En önemli Kısmı Olan,
Temple (şakak) bölgesini 45° lik açıyla yeniden belirliyor olması, ekim yaptıranların, olmayan veya zamanla kaybolan şakak bölgesini tekrar geri kazanmasını sağlaması, yani şakak ekimi yapması ve yeni hatta eski kendi çizginizden daha iyi yeni bir estetik ön çizgi belirliyor Olmasıydı.. Merkezi bu yüzden Seçmiştim.. |-onayisareti-|

Sizi sayı olarak düşündüren kısmıyla ilgili benim Düşüncem, 5.500 tek seferde kullanırsanız ön orta yine iyi olur ama vertex için ön ortaya göre hafif seyrek kalır diyebilirim, Ama 4.000 değilde 5.500 Ön Orta Olursa 3.500 Ön, 2.000 Orta, Sonra 2.000 Civarı Vertex'e 2. Ekimi yaptırırsanız daha sık olur, Zaten tek seferde Yüksek greft'in yani 6.000-6.500 greft'in başarı oranı da daha düşük ekim alanı kendini daha zor toparlar kayıp daha fazla olabilir, çünkü sizin açık alan harici saçlı alan Çok sık, Sık bir 2 ekim yaptırırsanız ancak uyum sağlar.. |-onayisareti-|
Evet, doğru söylüyorsunuz; üç merkez de oldukça başarılı, karar vermek kolay olmuyor. Vertex konusunda bir beklentim yok açıkçası. Ancak ön çizgi konusunda haklısınız, sizin ekimde de şakak bölgesi ve ön çizgi gayet iyi görünüyor; operasyon da başarılı görünüyor.
Benim de tam olarak kararsız kaldığım konu o; 5500 greft ile 4000 greft arasında, başarı oranı açısından, dramatik bir fark ortaya çıkar mı? Bu sorunun kesin bir yanıtı yok, farkındayım; ancak şu sıralar beni düşündüren en önemli nokta bu. Kayıp oranını minimum da tutmak istiyorum, önceliğim bu.
Asuman Hanım ile henüz ön görüşme gerçekleştirmedim, kısmetse cuma günü görüşeceğim; ancak gönderdiğim fotoğraflar üzerine, 4000-45000 civarı greft planlamıştı. Sanırım bu civardaki greft sayısı, ideal olanı.
Deneyimleriniz, tavsiyeleriniz ve düşünceleriniz için teşekkür ediyorum.

SAÇSIZ ADAMIN LANETİ 1 :D

• KELLİK BAŞA BELA.. :)
  • Hero Member
  • BİR KEL GÖRDÜM SANKİ.. :D
Hayırlısı olsun, Bol şans Dilerim.. |-onayisareti-|
  • Ekim Tarihi: 16.06.2020
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4.800
  • Yaşınız 36

Keloğlukel

• Full Member
Hayırlısı olsun, Bol şans Dilerim.. |-onayisareti-|
Teşekkür ediyorum, size de; hakkımızda hayırlısı olsun.

Burak06

• Full Member
Protezi 7 senedir kullanmak ustteki saçları bayağı inceltmis.Usteki saçları isterseniz finans kullanip canlandirabilirsiniz size kalmis ama kullanmak.Donor bölge gayet verimli.7000 greft bile cikar bence oradan.Asuman hanim ve Serkan Aygın  ikiside basarili ekimler yapiyor.Bence iki ekimde toplam 6500 greftle bu isi halledin.Ilk on cizgi ve orta ikinci ekim tepeye olacak sekilde.Simdiden güzel bir sonuç cikmasi dileğiyle.

Keloğlukel

• Full Member
Protezi 7 senedir kullanmak ustteki saçları bayağı inceltmis.Usteki saçları isterseniz finans kullanip canlandirabilirsiniz size kalmis ama kullanmak.Donor bölge gayet verimli.7000 greft bile cikar bence oradan.Asuman hanim ve Serkan Aygın  ikiside basarili ekimler yapiyor.Bence iki ekimde toplam 6500 greftle bu isi halledin.Ilk on cizgi ve orta ikinci ekim tepeye olacak sekilde.Simdiden güzel bir sonuç cikmasi dileğiyle.
Haklısınız, ne yazık ki öyle; hakikaten oldukça ince, tüy gibi. Açıkçası takviye ilaçlar, vitaminler kullanmak taraftarı değilim, bugüne kadar da hiç yanaşmadım; ancak bu süreçte bu konunun üzerine gideceğim ve kullanıp, kullanmama kararımı değerlendireceğim. Olası yan etkiler; herkes gibi, beni de korkutmuyor değil. Önceliğimin ne olduğuna karar vermem gerekiyor. Açıkçası 7000 greft benim düşünceme göre hayal; donör bölgesine herkes kadar güvenemiyorum, özellikle de kulak üstündeki bölgeye. Dediğiniz gibi, başarılı ekimler yapıyorlar; karar vermek, seçim yapmak hayli zor. İlk aşamada, ön ve orta bölge için ekim yaptırmak istiyorum. İkinci ekim için; birinci ekimin sonuçları, benim için büyük önem taşıyacak.
Düşünceleriniz, tavsiyeleriniz ve iyi dilekleriniz içi teşekkür ediyorum; sağolun.

Keloğlukel

• Full Member
 Buradaki tavsiyeler üzerine Asuman Hanım ile de görüşme gerçekleştirdim; donör yapısının ekime uygun olduğunu söyleyerek, 4500-5000 greft üzerine bir öngörüde bulundu. Herkes gibi protez saçın negatif etkisinden dem vurdu. B12 ve D vitamini eksikliğine özellikle vurgu yapıp, sonuca olumsuz etkisi olabileceğinden bahsedip; takviyelerle değerleri dengelemem gerektiğini belirtti. Bunun dışında, ekim öncesinde Biotin kullanmamı tavsiye etti. Denildiği gibi, konuşmasında şakak ve ön çizgi konusunu birkaç kez vurguladı, altını çizdi. Olumsuz bir sonuçla karşılaşmak için, herhangi bir sebep görmediğini söyledi... Samimi ve olumlu bir görüşmeydi, sonuç olarak aralarında seçim yapmam gereken klinik sayısı 3'e çıktı; Asuman Akgül, Bilgehan Aydın ve Serkan Aygın. Karar vermek her geçen gün zorlaşıyor, benim için; artık bir nebze daha zor. :)
 Bu iletiyi yazmamdaki sebep, konuyu üst sıralara taşıyabilmek; forumdaki tecrübeli kimselerin deneyimlerinden, düşüncelerinden, tavsiyelerinden faydalanmak. Karar verme sürecini hızlandırmak için; fikirlerinizi belirtmenizi, yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Buradaki tavsiyeler üzerine Asuman Hanım ile de görüşme gerçekleştirdim; donör yapısının ekime uygun olduğunu söyleyerek, 4500-5000 greft üzerine bir öngörüde bulundu. Herkes gibi protez saçın negatif etkisinden dem vurdu. B12 ve D vitamini eksikliğine özellikle vurgu yapıp, sonuca olumsuz etkisi olabileceğinden bahsedip; takviyelerle değerleri dengelemem gerektiğini belirtti. Bunun dışında, ekim öncesinde Biotin kullanmamı tavsiye etti. Denildiği gibi, konuşmasında şakak ve ön çizgi konusunu birkaç kez vurguladı, altını çizdi. Olumsuz bir sonuçla karşılaşmak için, herhangi bir sebep görmediğini söyledi... Samimi ve olumlu bir görüşmeydi, sonuç olarak aralarında seçim yapmam gereken klinik sayısı 3'e çıktı; Asuman Akgül, Bilgehan Aydın ve Serkan Aygın. Karar vermek her geçen gün zorlaşıyor, benim için; artık bir nebze daha zor. :)
 Bu iletiyi yazmamdaki sebep, konuyu üst sıralara taşıyabilmek; forumdaki tecrübeli kimselerin deneyimlerinden, düşüncelerinden, tavsiyelerinden faydalanmak. Karar verme sürecini hızlandırmak için; fikirlerinizi belirtmenizi, yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Birtek biotin mi tavsiye etti ki eğer öyle ise çok ilginç biyotin ne yapabilir saça.Sen finasterid  minoxil veya türevleri ilaçlar kullanmak istemiyorsun sanırım ama biyotin hiç bir işe yaramaz bunuda bilmen lazım.Tabi doktor önermiş diyoruz bir bildigi vardır diyoruz ama biotin yani bunda ne bildiği olabilir acaba.

Keloğlukel

• Full Member
Birtek biotin mi tavsiye etti ki eğer öyle ise çok ilginç biyotin ne yapabilir saça.Sen finasterid  minoxil veya türevleri ilaçlar kullanmak istemiyorsun sanırım ama biyotin hiç bir işe yaramaz bunuda bilmen lazım.Tabi doktor önermiş diyoruz bir bildigi vardır diyoruz ama biotin yani bunda ne bildiği olabilir acaba.
Evet, ekim öncesinde yalnızca Biotin kullanmamı tavsiye etti; ekim sonrası Finasterid, Minoxil kullanımından bahsetti. Dediğiniz gibi, pek bu tarz ilaçlar kullanmaktan yana değilim; ancak etkili bir sonuç için,sıkça dile getiriliyorlar. Uzmanlar da bu şekilde görüş bildiriyorlar; sanki olmazsa olmaz kanısındalar. İtirazlarım dahi, fikirlerini, yöntemlerini değiştirmeye yetmiyor; henüz aksi yönde görüş bildiren birine denk gelmedim. Günlük yaşantımda ilaç kullanmaktan nefret eden biriyim, adapte olmam zor olacak; artısını, eksisini tartıp, ideal yolu bulmam gerekecek. Bu konuda pek bir bilgim yok, bana göre ilaç konusu derin bir çukur; herkesin farklı fikri, farklı tavsiyesi var. Oldukça tedirgin edici...
Görüşleriniz için teşekkür ediyorum.

Keloğlukel

• Full Member
Günler süren düşünme ve karar verme sürecinin ardından; saç ekimi için Asuman Hanım'ı seçtim ve 6 Kasım gününe randevu aldım. Ekibi ile gerçekleştirdiğim görüşmede; ekim öncesi yapmam gerekenler konusunda, bana bazı tavsiyelerde bulundular. Vichy Dercos DS şampuan kullanmamı ve Solgar 5000 mg Biotin ve Solgar Omega 3 takviyeleri almamı dile getirdiler. Bu konuda sizlerinde fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi almak isterim. Ekim öncesinde yapmam gerekenler konusunda tavsiyeleriniz neler olur, kliniğin önerilerini dikkate almalı mıyım? Deneyimli kimselerden, bana yardımcı olmalarını bekliyorum; teşekkürler...

Keloğlukel

• Full Member
Ekim öncesi aynı konudan devam etmek, farklı bir konu açmak istemediğim için, sorularımı buradan soruyorum; her ne kadar yeterli düzeyde yanıt alamasam da.
 Daha önce de ediğim gibi, 6 Kasım Cuma günü operasyon geçireceğim; operasyon öncesi kan tahlili yaptırmam gerekir mi? Alışagelmişin dışında Asuman Hanım ekim öncesinde kan değerleri ile ilgili, herhangi bir tahlili yapmıyor; kendisine yaptırıp yaptırmamam gerektiğini sorduğumda, yaptırmam gerekmediğini söyledi. Kendisiyle gerçekleştirdiğimiz yüz yüze görüşmede, son yaptırdığım tahlillerin (Pandemiden ötürü, üzerinden 1 yılı aşkın süre geçti.) sonucunda; Vitamin B12 ve Vitamin D eksikliğim olduğundan bahsetmiştim, ancak bu konuda herhangi bir yönlendirmesi olmadı. Bu konuda sizin yönlendirmeniz ne olur?
 Bir diğer sorum da, yağlı saç ve deri konusunda. Saçlarım oldukça yağlı; 2 haftadır Asuman Hanım'ın tavsiye ettiği Vichy Dercos DS şampuanu kullanıyorum, yağlanmanın artışını gözlemledim. Derideki yada saçtaki yağlanmanın, saç ekimine can alıcı bir etkisi olur mu? Deneyimli ve bilgili kimselerden yorum bekliyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

teyfo33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ekim öncesi aynı konudan devam etmek, farklı bir konu açmak istemediğim için, sorularımı buradan soruyorum; her ne kadar yeterli düzeyde yanıt alamasam da.
 Daha önce de ediğim gibi, 6 Kasım Cuma günü operasyon geçireceğim; operasyon öncesi kan tahlili yaptırmam gerekir mi? Alışagelmişin dışında Asuman Hanım ekim öncesinde kan değerleri ile ilgili, herhangi bir tahlili yapmıyor; kendisine yaptırıp yaptırmamam gerektiğini sorduğumda, yaptırmam gerekmediğini söyledi. Kendisiyle gerçekleştirdiğimiz yüz yüze görüşmede, son yaptırdığım tahlillerin (Pandemiden ötürü, üzerinden 1 yılı aşkın süre geçti.) sonucunda; Vitamin B12 ve Vitamin D eksikliğim olduğundan bahsetmiştim, ancak bu konuda herhangi bir yönlendirmesi olmadı. Bu konuda sizin yönlendirmeniz ne olur?
 Bir diğer sorum da, yağlı saç ve deri konusunda. Saçlarım oldukça yağlı; 2 haftadır Asuman Hanım'ın tavsiye ettiği Vichy Dercos DS şampuanu kullanıyorum, yağlanmanın artışını gözlemledim. Derideki yada saçtaki yağlanmanın, saç ekimine can alıcı bir etkisi olur mu? Deneyimli ve bilgili kimselerden yorum bekliyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
  oncelıkle ekımınız sımdıden hayırlı olsun vıtamın vs eksıklıgı dogrudan sac ekımını etkleyecegını dusunmuyorum yanı oyle barız bır sekılde d vıtamınım eksık ozaman sac cıkmaz dıye bır sey soz konusu bıle olamaz. dıger yonden takvıye zaten kullanacagınızı dusunuyorum eksık olmasa bıle sacların gelısımı acısından ekımden sonra d vıtamını b 12 vıtamını yada multıvıtamın sekılınde takvıeler kullanabılırsınız. xpecia kerozan tablet tarzında ben kerozan kullandıgım halde  2gunde 1 d 2 gunde 1 b12 arada  omega 3 kullanıyorum pek bır fayda sagladıgını dusunmuyorum dogru ellerde yapılan ekım ve  buyuk bır problemınız yoksa cıkacak sac cıkıyor.  bende egzema + genetık dokulme +yaglı sac  yıkadıktan 1 saat sonra yaglanıyor oyle dıyım sampuan felan yok hepsını kullandım kesmıyor.  yanı buda ekımı olumsuz etklemıyor.  cogu kısı dht yag salgılıyor felan dıyorda onada katılmıyorum 13 15 yasımdada benım sırma sacım varken sureklı yaglanıyordu ayrıca genetık dokulmesı olmayan sacı yag ıcınde olanda bırsuru ınsan tanıyorum kan tahlılı bende yaptırmadım ama takvıye kullandım kısaca. bıraz uzun oldu umarım aradaıgınız cevaplar ıcındedır. tekrardan hayırlı olsun   fınasterıd felan kullanmaya gerek yok bence donorun masallahı var neresını guclendıreceksın  :D  ;D
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=15231.0

Takviyeler ;
Finasterid 1/4
 aksam xpecia
coraspin
d3 vitamini

Keloğlukel

• Full Member
  oncelıkle ekımınız sımdıden hayırlı olsun vıtamın vs eksıklıgı dogrudan sac ekımını etkleyecegını dusunmuyorum yanı oyle barız bır sekılde d vıtamınım eksık ozaman sac cıkmaz dıye bır sey soz konusu bıle olamaz. dıger yonden takvıye zaten kullanacagınızı dusunuyorum eksık olmasa bıle sacların gelısımı acısından ekımden sonra d vıtamını b 12 vıtamını yada multıvıtamın sekılınde takvıeler kullanabılırsınız. xpecia kerozan tablet tarzında ben kerozan kullandıgım halde  2gunde 1 d 2 gunde 1 b12 arada  omega 3 kullanıyorum pek bır fayda sagladıgını dusunmuyorum dogru ellerde yapılan ekım ve  buyuk bır problemınız yoksa cıkacak sac cıkıyor.  bende egzema + genetık dokulme +yaglı sac  yıkadıktan 1 saat sonra yaglanıyor oyle dıyım sampuan felan yok hepsını kullandım kesmıyor.  yanı buda ekımı olumsuz etklemıyor.  cogu kısı dht yag salgılıyor felan dıyorda onada katılmıyorum 13 15 yasımdada benım sırma sacım varken sureklı yaglanıyordu ayrıca genetık dokulmesı olmayan sacı yag ıcınde olanda bırsuru ınsan tanıyorum kan tahlılı bende yaptırmadım ama takvıye kullandım kısaca. bıraz uzun oldu umarım aradaıgınız cevaplar ıcındedır. tekrardan hayırlı olsun   fınasterıd felan kullanmaya gerek yok bence donorun masallahı var neresını guclendıreceksın  :D  ;D
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum, sağolun; ayrıca hiç de uzun olmamış, bu konuda masum olmayan benim. :) Sizin de, gördüğüm kadarıyla süreç oldukça olumlu ilerliyor; hayırlısıyla, her şey gönlünüzce olsun.
Açıkçası D Vitamini eksikliği konusunda, ilaç firmalarının ciddi etkisi olduğunu düşünmekteyim; öyle ki çevremde D Vitamini eksikliği yaşamayan kimse yok, o sebeple onu bir kenara ayırabiliriz. Birkaç yıldır, düzenli şekilde B12 iğnesi vurduruyorum; sonuçlardan anlaşıldığı kadarıyla, o konuda da pek bir aşama kaydedemedim. Dediklerinize katılıyorum, takviyeler yeterli başarı sağlamıyor. Açıkçası, klinikte operasyon öncesi kan tahlili yapılmasını yeğlerdim; en azından içim daha rahat ederdi. Umarım, dediğiniz gibi olur; herhangi bir sorun yoktur, çıkacak olan da çıkar.
Yağlanma konusunda, sizin kadar olmasa da, ben de oldukça muzdaribim. Dediğiniz gibi, genetik dökülmesi olmayıp da, gür saçlara sahip insanlar da var; negatif etkisi ne düzeyde, beni düşündürüyor açıkçası.
Cevabınız için teşekkür ediyorum, deneyimli kimselerden bunları duymak rahatlatıyor. Donör konusunda bunları duymak hoş tabi ki. :) Her ne kadar kullanmaya pek yanaşmasam da, tepe bölgesindeki saçlarım tüy kıvamında; güçlendirmem için bir şeyler yapmam gerekecek.

Facebook Twitter Instagram