Gönderen Konu: 3.ekim için kimi önerirsiniz ?  (Okunma sayısı 3176 defa)

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 3.ekim için kimi önerirsiniz ?
« Yanıtla #30 : 29 Eylül 2020, 00:37:34 »
Simdi anladim.

Kirmizi cizgi su anda olan ve cok asagida oldugunu dusundugumuz cizgin. Mavi ise ekim oncesi cizgin. Yesil cizgi de senin 35-40 yaslarina kadar olan dokulmeden sonra cikacak olan olgunluk cizgin (benzer surecler yasamisiz) Benim sana tavsiyem, iyi arastirip, bu isi layikiyla yapan (paran varsa en iyisine) gidip, kirmizi ve mavi arasindakileri aldirip, mavi ve yesil arasina koydurtman. Hem iz birakmamalari lazim, hem de on cizgiyi dogal cizmeleri, en ondeki kokleri tamamen teklilerden olusturmalari laazim. Kesinlikle risk etmeve isin ehli bir doktorumuza yaptirt bunu. Aksi takdirde uzulursun.

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #31 : 29 Eylül 2020, 00:53:13 »
Sac cizgisini yaslandikca geri cekilmesi ve bir noktada durmasi (mature hairline) aslinda sansli bir durum. Bu tarz vakalar sac yogunlugu konusunda sikinti yasamiyorlar, on cizgi ve sakaklar disindaki yerlerden fazla kayiplari olmuyor. Haliyle, ekim ondeki bos alana (veya az sac kalmis bolgeye) yapiliyor. Bu bolge kan akisi konusunda da sansli bolge. Aciklik sadece onde oldugu icin, donor yogun bir ekime fazlasiyla olanak taniyor.

https://www.hairrestorationnetwork.com/topic/55444-1845-fue-dr-bisanga-in-athens/

Hasta 37 yasinda. Ondeki genclik cizgisi 2.5-3cm geriye cekilmis ve dokulmesi hemen hemen bitmis. Doktor yeni cizgiyi eski cizginin yarim santim kadar gerisine cekmis (ki dogru yapmis), 1845 kokle bu isi bitirmis.

Varsa ilk ekim oncesi, ilk ekim sonrasi, ve ikinci ekime girmeden onceki kazinmis sacli hallerini de koyabilirsin.

Meraktan soruyorum: Ikinci ekimde hocayla cizgiyi daha da asagi cekmek konusunda anlasmis miydiniz yoksa hocanin sana soylemeden insiyatif alarak yaptigi birsey mi bu?

Fatih Y?lmaz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #32 : 29 Eylül 2020, 07:38:11 »
Sac cizgisini yaslandikca geri cekilmesi ve bir noktada durmasi (mature hairline) aslinda sansli bir durum. Bu tarz vakalar sac yogunlugu konusunda sikinti yasamiyorlar, on cizgi ve sakaklar disindaki yerlerden fazla kayiplari olmuyor. Haliyle, ekim ondeki bos alana (veya az sac kalmis bolgeye) yapiliyor. Bu bolge kan akisi konusunda da sansli bolge. Aciklik sadece onde oldugu icin, donor yogun bir ekime fazlasiyla olanak taniyor.

https://www.hairrestorationnetwork.com/topic/55444-1845-fue-dr-bisanga-in-athens/

Hasta 37 yasinda. Ondeki genclik cizgisi 2.5-3cm geriye cekilmis ve dokulmesi hemen hemen bitmis. Doktor yeni cizgiyi eski cizginin yarim santim kadar gerisine cekmis (ki dogru yapmis), 1845 kokle bu isi bitirmis.

Varsa ilk ekim oncesi, ilk ekim sonrasi, ve ikinci ekime girmeden onceki kazinmis sacli hallerini de koyabilirsin.

Meraktan soruyorum: Ikinci ekimde hocayla cizgiyi daha da asagi cekmek konusunda anlasmis miydiniz yoksa hocanin sana soylemeden insiyatif alarak yaptigi birsey mi bu?
hayır abi işte sinirlendiğim şey bu oldu ben saç çizgimden çok memnundum o uzun saçlı halimdi çizgim kendi kafasına göre aşağı taşıdı var olan yere azıcık atış yapsaydı rahatlayacaktık muhabbet kapanacaktı direkt.

Fatih Y?lmaz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #33 : 29 Eylül 2020, 07:38:47 »

Serkan bey için ne diyorsunuz ?

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #34 : 29 Eylül 2020, 08:43:01 »
hayır abi işte sinirlendiğim şey bu oldu ben saç çizgimden çok memnundum o uzun saçlı halimdi çizgim kendi kafasına göre aşağı taşıdı var olan yere azıcık atış yapsaydı rahatlayacaktık muhabbet kapanacaktı direkt.

Nerede ektirmistin? Varsa fotolari paylasir misin?

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #35 : 29 Eylül 2020, 08:45:06 »
Serkan bey için ne diyorsunuz ?

Ekimleri fena gorunmuyor ama ekilmis koku iz birakmadan alip, o koku tekrar baska yere ekmesi konusunda ne kadar tecrubesi var bilmiyorum. Butce limitli mi?

Fatih Y?lmaz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #36 : 29 Eylül 2020, 10:28:22 »
Ekimleri fena gorunmuyor ama ekilmis koku iz birakmadan alip, o koku tekrar baska yere ekmesi konusunda ne kadar tecrubesi var bilmiyorum. Butce limitli mi?
yani maks 10-12 abi Mc Hair centerda ektirdim önce ki fotoğraflar ne yazık ki yok :(

Kel123

• Hero Member
« Yanıtla #37 : 29 Eylül 2020, 15:45:04 »
1 ekimde halledecekleri işi 2 ekimde zora sokmuşlar

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #38 : 29 Eylül 2020, 19:54:13 »
yani maks 10-12 abi Mc Hair centerda ektirdim önce ki fotoğraflar ne yazık ki yok :(

300-400 kok bile desek, 1000 euro'dan fazla etmez touch-up ekimin. Butcen fazlasiyla yeterli yani.

silislisac

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #39 : 29 Eylül 2020, 20:30:04 »
merhaba
konuyla alakalı olduğu için yeni başlık açmayı tercih etmedim. 2. ekim planlıyorum önümüzdeki ay. diğer gittiğim 2 merkez 2.ekimi de fue düşünürken, serkan aygın görüşmemde dhi teklif edildi bana konuyu açan arkadaş gibi. benim de kafam karıştı. 2. ekimde sıklaştırma olduğu ve diğer köklere zarar vermemek için yaptıklarını söylediler. konuyla ilgiili aydınlatabilecek var mı? 2. ekimde fue zararlı mıdır?

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #40 : 30 Eylül 2020, 03:25:19 »
merhaba
konuyla alakalı olduğu için yeni başlık açmayı tercih etmedim. 2. ekim planlıyorum önümüzdeki ay. diğer gittiğim 2 merkez 2.ekimi de fue düşünürken, serkan aygın görüşmemde dhi teklif edildi bana konuyu açan arkadaş gibi. benim de kafam karıştı. 2. ekimde sıklaştırma olduğu ve diğer köklere zarar vermemek için yaptıklarını söylediler. konuyla ilgiili aydınlatabilecek var mı? 2. ekimde fue zararlı mıdır?

2. ekimde Fue zararli degildir. Fue hicbir zaman zararli degildir.

FUE (follicular unit extraction)'dan gelir ve ekim degil, alim seklini belirler. Fue koklerin bir punch ile (1 mm kalinliginda bir boru gibi dusun) tek tek kesilip alinmasi, diger alim sekli olan Fut ise sac derisinin bir kisminin kesilerek alinmasi yonetemleridir (youtube veya google'dan bakabilirsin) Fue minimal invasif bir operasyondur, iyilesmesi cok daha cabuktur ve riski dusuktur. Fut'da ise dikisler soz konusudur, iyilesmesi daha uzundur ve invasif operasyon yan etkileri soz konusudur. Iyi ellerde yapilmamissa da ense bolgesindeki kesik izi kendini belli eder ve hos olmayan bir goruntu olusur. Fut ilk baslarda (20-30 yil once) tercih edilirken, daha sonra cikan Fue, altin standart olmustur sac ekiminde.

Ekim konusunda ise farkli yontemler var. Alinmis koklerin yeni yuvasina yerlestirilmesi esnasinda farkli ekim teknikleri vardir. En cok bilinenleri slit, implanter kalem ve perkutan teknikleridir. DHI (direct hair implantation) diye bahsedilen de implanter kalem teknigidir. Diger yontemlere gore avantaj ve dezavantajlari vardir. Buyuk ustalik gerektirir cunku sac koklerinin implanter kalem icine yerlestirilirken zarar gorme ihtimali yuksektir. Sonucun kalitesi uygulayan ekibin bu konudaki tecrubesine baglidir.

Okuman icin iki tane link birakiyorum, biraz daha netlesir kafandakiler:

https://www.milliyet.com.tr/pembenar/fue-nedir-fue-perkutan-teknik-igneli-teknik-nedir-1796099

https://www.tavsiyeediyorum.com/makale_16873.htm

silislisac

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #41 : 30 Eylül 2020, 17:25:03 »
teşekkür ederim iki makaleyi de okudum. fakat dhi ekimi biraz yeni teknoloji olduğundan öne çıkartmışlar sanırım paraya kıyıp dhi deneyeceğim. sonuçta ekim durumumuz sınırlı. o yüzden yapmışken risk almamak daha iyisi olacak.

silislisac

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #42 : 30 Eylül 2020, 17:48:32 »
kaya sen cevabında fue ile fut u karşılaştırmışsın ama ben 2. ekim için dhi ve fue karşılaştırması sormuştum. konu ile alakalı başka görüşü olan varsa rica ederim.

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #43 : 30 Eylül 2020, 18:30:22 »
kaya sen cevabında fue ile fut u karşılaştırmışsın ama ben 2. ekim için dhi ve fue karşılaştırması sormuştum. konu ile alakalı başka görüşü olan varsa rica ederim.

DHI 'ekim' yontemi, FUE 'alim' yontemi; kiyaslayamazsin ikisini. Onu anlatmaya calistim yukarida.

2 tane alim (fue, fut), 3 tane ekim (slit, dhi/kalem, perkutan) yontemi var. Elma ile armut kiyaslanmaz.

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #44 : 30 Eylül 2020, 18:58:47 »
DHI ve perkutan teknigi slite gore daha avantajli oldugu icin de, bir linkte DHI, bir linkte de perkutan teknigini anlatan makaleleri paylastim. Boylece ikisinin de avantajlarini okuyup gorebilirsin.

DHI icin kendi fikirlerimi de linkleri veridigim mesajda paylastim.

Facebook Twitter Instagram