Gönderen Konu: Saç dökülmesine teori atın!  (Okunma sayısı 2206 defa)

Virtüöz

• Hero Member
Saç dökülmesine teori atın!
« : 19 Eylül 2020, 23:01:29 »
Saç dökülmesinin sebeblerini hepimiz arıyoruz sonuçta hadi sizde bir kaç teori atın.Bilimsel olmasını beklemiyor kimse.Bana göre dönem dönem sık yapılan mastürbasyonlar saç köklerini etkiliyor bu yüzden geri dönüşü olmuyor.

Matthews

• Full Member
Ynt: Saç dökülmesine teori atın!
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2020, 23:05:47 »
Kesinlikle..Masturbasyon saç döküyor

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2020, 00:46:29 »
Çoğu kişinin üzerinde durmadığı bir sebep scalpın yaşlanması. Dikkat ederseniz ergenlik sürecinin sonuna kadar çoğu kişi asla saçlarını kaybetmez evet minyatürleşebilir ama kaybetmez şakakları 16-17 yaşlarında açılanlarda genelde büyümesinin çoğunluğunu tamamlamış oluyor. Ne zaman büyüme tamamlanıyor ve vücut yaşlanmaya başlıyor o zaman kellik kendini tam anlamıyla gösteriyor oysa ergenlik sürecinde çok daha fazla androjen üretiriz. Cevabı ise hücre zarının incelmesi, yıllarca yediğimiz zararlı besinler, stres, kimyasallar ve serbest radikaller hücre zarını inceltir ve androjen geçişini kolaylaştırır. (Artık sırma saçlı obez insanlar muhabbetini anlatmaya gerek duymuyorum cevabı basit eğer agası yoksa saçları zaten dökülmez)

Bu yüzden diyetinize anti oksidan besinleri ve etkenleri eklemeniz iğneleme yapmanız tedavinizin başarı oranını arttırır (İğneleme yaptığınız zaman bir sürü onarıcı etkenler ve gençlik enzimleri iğnelediğiniz bölgede bir tamir yaparlar.

Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 20 Eylül 2020, 10:15:51 »
Mem’in teorisine göre saçsız insanlar, saçlı insanlara göre daha fazla faydalanıyor güneşten. Bu yüzden saçlar, güneşten yararlanmak için dökülüyor.

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2020, 17:13:29 »
Evrimde ust basamakta olmak. İnsan irki gelistikce killar azalmistir. Cunku kilin pek bir olayi kalmadi artik.  Vucut gereksiz seyleri atiyor?
Finasteride - 1 mg (haftada 3)
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Ketoral haftada 1 veya 2.
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2020, 17:31:04 »
Evrimde ust basamakta olmak. İnsan irki gelistikce killar azalmistir. Cunku kilin pek bir olayi kalmadi artik.  Vucut gereksiz seyleri atiyor?

Vücut kılları hem böceklerden korunmak hem de soğuktan korunmak için gerekli idi, şu anda ihtiyacımız yok ancak bu tüm insanlarda gerçekleşmesi gerekir ki, o zaman haklı bir teori olsun.

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 20 Eylül 2020, 17:43:27 »
Vücut kılları hem böceklerden korunmak hem de soğuktan korunmak için gerekli idi, şu anda ihtiyacımız yok ancak bu tüm insanlarda gerçekleşmesi gerekir ki, o zaman haklı bir teori olsun.

Seyi bilmemiz lazim bence tamamen bu teoriyi kanitlamak icin; 2000 sene once sac dokulmesi varmiydi?

Yoksa insanin gen hikayesine gore durum degisebilir suan. Kimisinin orman gibi killari var.
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

ENO7

• Full Member
« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2020, 21:32:45 »
Tek sorun kel kafada saç çıkarmı :)

Shelby

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2020, 21:53:41 »
Herkes bilimsel teoriler ortaya atıyor yok evrim yok dna diye ama göreceksiniz saçma sapan bir sebep ortaya çıkacak. Öyle önemli bir sebebi olsaydı beni bulmazdı.
Medikal Tedavi: 2 gün 1 mg proscar, 1 gün Dutasterid.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 20 Eylül 2020, 22:36:37 »
Herkes bilimsel teoriler ortaya atıyor yok evrim yok dna diye ama göreceksiniz saçma sapan bir sebep ortaya çıkacak. Öyle önemli bir sebebi olsaydı beni bulmazdı.

Prostat veya kalp ile ilgili de olabilir. Basit mi, değil mi bilinmiyor ama senelerdir bu sorun üzerinde çalışmalar yapılıyor. Hâlâ finasteride’den öteye gidemediler.

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 21 Eylül 2020, 05:44:03 »
Prostat veya kalp ile ilgili de olabilir. Basit mi, değil mi bilinmiyor ama senelerdir bu sorun üzerinde çalışmalar yapılıyor. Hâlâ finasteride’den öteye gidemediler.

Kalp ile ilgili derken hocam aydinlatirmisiniz? Duymamistim.
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 21 Eylül 2020, 08:48:41 »
Kalp ile ilgili derken hocam aydinlatirmisiniz? Duymamistim.

Bilimsel bir makalede yer alıyordu, saçı dökülen bireylerin kalp rahatsızlıkları riski daha yüksekti sanırım. Sebebini tam olarak bilmiyorum.

Kel Bezos

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #12 : 21 Eylül 2020, 10:58:29 »
kellik avantaj olsun diye mi var dezavantaj olsun diye mi ?  kel adamın ne dezavantajı vardır ? zekası mı düşüktür, cinsel yönden zayıf mıdır ortalama ömrü daha mı kısadır  vs.....  hiçbiri. zaten çok dezavantajlı bir durum olsa kel erkekler binlerce yıldır varolamazdı. avantajı nedir peki ? d vitamini teorisi var başka teoriler var ama onlar da çok önemli değil. kelliğin tarihte ne ciddi bir avantajı ne de dezavantajı görülüyor bana.  zaten gizemli bir olay bilim çözemiyor neden kellik  var ve nasıl çözeriz diye.
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2020, 11:04:56 Gönderen: Kel Bezos »

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 21 Eylül 2020, 16:00:23 »
Bir başka teorimde radyasyon ışınları saçın ön çizgisini etkiliyor.Özellikle uzun süreli cep telefonu kullanımı veya ekran başında geçirilmiş zamanlar dökülmeyi tetikliyor.

İkinci teorimde uyku düzeni bozukluğu.Uykuda salgılanan hormonlar saçımıza faydalı olabilir.Ancak bu uykudan kasıt gece uykusu.Çünkü gece uykusunda büyüme hormonlarıda salgılanır.Saat akşan 10dan 7ye kadar düzenli uyku saçlara faydalı olacağı düşüncesindeyim.

Üçüncü ve son teorim dini açıdan.Eğer ki bilimsel olarak hala daha tam anlamıyla bulunamadıysa bunun çözümü ruhani olabilir.Yukarda bir arkadaş yazmış belki çok basit birşey diye.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 21 Eylül 2020, 17:05:20 »
Yaş 31 ve evli değilim. Masturbasyon saç dökseydi bende saç kalmaması lazımdı lakin neredeyse hepsi yerinde duruyor lakin çok fazla tüyleşmiş var yani önlem almazsam gidici bazıları. Belki süreci hızlandırıyordur orasını bilemem

Onun dışında mesela Jöle örneği var. Jöle saç dökseydi 35 yaşında uzun senelerdir jöle kullanan dayım kel kalması lazımdı ama saçları amazon ormanları gibi! Diğer teyze oğulları var mesela babası kel ve çocukları da kel ve kel olma aşamasında

Ben olaya genetik olarak bakıyorum

Not : Mesajlarıma saçkıran, sakalkıran dahil değildir bu olay farklı. Bir çok nedeni olabilir belki ama bende stresden olmuştu ve bazı dökülen yerleri hala geri getiremedim neyseki çok geniş değil.
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2020, 18:23:22 Gönderen: Beach »

Facebook Twitter Instagram