Gönderen Konu: Saç dökülmesine teori atın!  (Okunma sayısı 2205 defa)

Virtüöz

• Hero Member
Ynt: Saç dökülmesine teori atın!
« Yanıtla #15 : 22 Eylül 2020, 23:52:21 »
Yaş 31 ve evli değilim. Masturbasyon saç dökseydi bende saç kalmaması lazımdı lakin neredeyse hepsi yerinde duruyor lakin çok fazla tüyleşmiş var yani önlem almazsam gidici bazıları. Belki süreci hızlandırıyordur orasını bilemem

Onun dışında mesela Jöle örneği var. Jöle saç dökseydi 35 yaşında uzun senelerdir jöle kullanan dayım kel kalması lazımdı ama saçları amazon ormanları gibi! Diğer teyze oğulları var mesela babası kel ve çocukları da kel ve kel olma aşamasında

Ben olaya genetik olarak bakıyorum

Not : Mesajlarıma saçkıran, sakalkıran dahil değildir bu olay farklı. Bir çok nedeni olabilir belki ama bende stresden olmuştu ve bazı dökülen yerleri hala geri getiremedim neyseki çok geniş değil.

Sorun saç kalmaması değil, dhtye dönüşen testeronun saçlara etkisi.Bu seni kel yapmaz fakat büyük oranda saç kaybına neden olur.Tabi ki böyke birşey varsa.O yaşına kadar çektiğin mastürbasyonları bilhassa gençlik yıllarını düşün.Eğer ki sık yapmaya başladığın dönemde saçların zayıfladıysa demek ki etkisi var.Jöle diplere sürülmediği takdirde zararı yok.

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #16 : 23 Eylül 2020, 00:08:32 »
Sorun saç kalmaması değil, dhtye dönüşen testeronun saçlara etkisi.Bu seni kel yapmaz fakat büyük oranda saç kaybına neden olur.Tabi ki böyke birşey varsa.O yaşına kadar çektiğin mastürbasyonları bilhassa gençlik yıllarını düşün.Eğer ki sık yapmaya başladığın dönemde saçların zayıfladıysa demek ki etkisi var.Jöle diplere sürülmediği takdirde zararı yok.
Hormonlar sadece birer piyon androjenleri o bölgeye gönderen kıl folikullerini tikamaya sevk eden başka faktörler var.Kanser nasıl vücudun kendi hücrelerine açtığı bir savaş olarak tabir ediliyorsa tabi bu kaba tabiri yoksa kanser olayı apayrı bir konu.Bu olay da ona benziyor ne yaparsak yapalım yavaslatmaktan öteye gidemiyoruz bu işin yegane çözümü etkenler vs değil bu işin bence yegane çözümü gen tedavisi.Gen tedavisi ile kanserde dahil birçok sorun bertaraf edilecek.Mesela cücelik bir genetik sorundur ve bunun tek çözümü gen tamiridir saç dökülmesi kolay bir mekanizma gibi gözükse de çok karmaşık ve üzerine milyonlarca makale yazılıp çözümü bulunamayan bir hastalıktır.Evet saç dökülmesi bir hastalıktır saç dökülene kadar o bölgede kaşıntı,yangı ve birçok tepki meydana gelir.Bunu erken anlayanlar(ben de dahil) aksiyon alıp mantıki tedavilerle süreci geciktirme yoluna gireriz.Ne kadar erken reaksiyon verilir gerçek tedavilere başlanırsa o kadar geciktirilip köklerin yıkımı ertelenebilir.Kellesen bölgelerde scalp çok gergin ve hissizdir bunu önlemek için iğneleme yapın sürecin sizi ele geçirmesine izin vermeyin.İce bucket challange vardı bir ara ALSye dikkat çekmek için yaz aylarinda bilhassa buzlu bir kovaya saclar ve kafa derisi girecek şekilde eğilip şoklama yapılıp inflomasyon önlenebilir.Yesil çayla saclar yıkanarak hakeza kaşıntı ve yangı azaltılabilir.Ne zaman kafanızın bir bölgesinde şiddetli kaşıntı ve yangı hissederseniz bilinki orada köklerin canına okunuyor.Benim aklıma gelenler şu kısa zaman diliminde bunlar yine yazılırsa konuya ve görürsem ekleme yaparım
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 23 Eylül 2020, 17:19:25 »
Hormonlar sadece birer piyon androjenleri o bölgeye gönderen kıl folikullerini tikamaya sevk eden başka faktörler var.Kanser nasıl vücudun kendi hücrelerine açtığı bir savaş olarak tabir ediliyorsa tabi bu kaba tabiri yoksa kanser olayı apayrı bir konu.Bu olay da ona benziyor ne yaparsak yapalım yavaslatmaktan öteye gidemiyoruz bu işin yegane çözümü etkenler vs değil bu işin bence yegane çözümü gen tedavisi.Gen tedavisi ile kanserde dahil birçok sorun bertaraf edilecek.Mesela cücelik bir genetik sorundur ve bunun tek çözümü gen tamiridir saç dökülmesi kolay bir mekanizma gibi gözükse de çok karmaşık ve üzerine milyonlarca makale yazılıp çözümü bulunamayan bir hastalıktır.Evet saç dökülmesi bir hastalıktır saç dökülene kadar o bölgede kaşıntı,yangı ve birçok tepki meydana gelir.Bunu erken anlayanlar(ben de dahil) aksiyon alıp mantıki tedavilerle süreci geciktirme yoluna gireriz.Ne kadar erken reaksiyon verilir gerçek tedavilere başlanırsa o kadar geciktirilip köklerin yıkımı ertelenebilir.Kellesen bölgelerde scalp çok gergin ve hissizdir bunu önlemek için iğneleme yapın sürecin sizi ele geçirmesine izin vermeyin.İce bucket challange vardı bir ara ALSye dikkat çekmek için yaz aylarinda bilhassa buzlu bir kovaya saclar ve kafa derisi girecek şekilde eğilip şoklama yapılıp inflomasyon önlenebilir.Yesil çayla saclar yıkanarak hakeza kaşıntı ve yangı azaltılabilir.Ne zaman kafanızın bir bölgesinde şiddetli kaşıntı ve yangı hissederseniz bilinki orada köklerin canına okunuyor.Benim aklıma gelenler şu kısa zaman diliminde bunlar yine yazılırsa konuya ve görürsem ekleme yaparım

Dermaroller de tek başına yeterli bir çözüm olmuyor maalesef hocam.

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 23 Eylül 2020, 17:20:31 »
Dermaroller de tek başına yeterli bir çözüm olmuyor maalesef hocam.
Tek başına demedim belli bir tedavi prosedürü çıkarılabilir

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 23 Eylül 2020, 17:49:25 »
ne yani saçları gür olan insanlar hiçmi masturbasyon yapmıyor?
emin olun cogu 31ci gencin saçları orman gibidir.
genetık bi sorun bu.

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 23 Eylül 2020, 17:58:13 »
ne yani saçları gür olan insanlar hiçmi masturbasyon yapmıyor?
emin olun cogu 31ci gencin saçları orman gibidir.
genetık bi sorun bu.
Doğru ama genetik yatkınlık varsa dökülmeyi artırır mastürbasyon

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 23 Eylül 2020, 18:26:32 »
Doğru ama genetik yatkınlık varsa dökülmeyi artırır mastürbasyon

bu sekilde çok söylenti var ama kanıtlı birşey yok diye biliyorum.
şahsen bende ki dökülme erkek tipi ve aynısı abimde var. benen 15 yas büyük kendisi ve kendisini bildim bileli aynı seviyede kaldı sacları.
benım de yas 24 , bu yaşta tıpkı onun gibi oldu benım saçlarda. yanı daha fazla ilerlermı bılmıyorum cunku onun senelerdir böyle kaldı.
ekım yaptırdım en sonunda. eğer bilimsel bi kanıt varsa bi daha degıl masturbasyon el sürmeyelım yeterkı cıksın saçlar :)

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 23 Eylül 2020, 20:13:04 »
Masturbasyon muhabbetinin de aynı Jöle saç döker efsanesine dayandığını düşünüyorum ve inanmıyorum

Lakin ben yine de azaltmaya başladım evlenene kadar. Siz de azaltın isterseniz :D

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 23 Eylül 2020, 20:52:58 »
Mastürbasyon ile hiçbir ilgisinin olmadığını defalarca kez bilimsel olarak yazdılar.

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 23 Eylül 2020, 21:24:39 »
Masturbasyon muhabbetinin de aynı Jöle saç döker efsanesine dayandığını düşünüyorum ve inanmıyorum

Lakin ben yine de azaltmaya başladım evlenene kadar. Siz de azaltın isterseniz :D

Bırak zaten erken boşalma yapıyormuş.Senin saçlarına iyi gelicek aslında bir kadın.Tüm bunları bırak salla.Morelin ve özgüvenin artar.Bilimsel olarak bile kanıtlanmış ikili ilişkiler insan vücuduna iyi geliyormuş.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 23 Eylül 2020, 21:27:17 »
Mastürbasyon ile hiçbir ilgisinin olmadığını defalarca kez bilimsel olarak yazdılar.

Onu sadece öngörüyorlar.Oysaki hiçbir bilimsel araştırma yok.Zira fazla testesteron dhtye dönüşüyor.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 23 Eylül 2020, 23:38:05 »
Onu sadece öngörüyorlar.Oysaki hiçbir bilimsel araştırma yok.Zira fazla testesteron dhtye dönüşüyor.

Saçma... Eğer öyle olsaydı spor yapanların saçları dökülürdü, aksine spor yapmak saçları daha sağlam tutuyor.

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 23 Eylül 2020, 23:46:51 »
Saçma... Eğer öyle olsaydı spor yapanların saçları dökülürdü, aksine spor yapmak saçları daha sağlam tutuyor.

katılıyorum..
çok ağır spor yapan ve sırf testesteronu artırmak için bi çok takvıye kullanan tanıdıklarımın saçları orman gibi.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 24 Eylül 2020, 10:19:36 »
katılıyorum..
çok ağır spor yapan ve sırf testesteronu artırmak için bi çok takvıye kullanan tanıdıklarımın saçları orman gibi.

Sporcuların saçları daha iyi, çünkü hem vücutları daha sağlıklı hem de kan akış hızı daha iyi. Bu işin testosteron ile ilgisi yok bence.

Facebook Twitter Instagram