Abi işte baştan beri cevap bulamadığım soru yetişkin bir bireyin günlük biyotin ihtiyacu 15-100 mcg ken biz neden 5.000 alıyoruz ? Fazlasını idrarla dışarıya atıyor vücut zaten.🤔
Aynen Kardeşim, Normalde Günlük İhtiyaç Ortalama 100 Mcg, Ama Ekimden Sonra Ekim Travması Ve Saçların Beslenmesi Açısından En Az 2.5 Mg Ortalama Öneriliyor En Azından 6 Ay Kadar, Ve Solgarın 2-3 Mg Lık Üretilmediği Sadece 1 Ve 5 Mg Üretildiği İçin Ben 5 Mg Lık Olanı Kullanıyorum..
Hatta Şöyle Bir Yazı Okudum Paylaşayım..
Biotin saç yapımında en etkili olduğu bilinen vitamin B7 vitaminidir ve saç ekimini takiben başlanması;
-Şok dökülmenin miktarını azaltıp geri çıkış süresini kısaltır,
-Kılın çapını yani kalitesini artırarak gerek ekim yerinde gerekse alım yerinde saçların daha sık görünmesini sağlar.
-Alım yerinde özellikle mikromotorla alıma bağlı olabilecek kök hasarlarının daha çabuk ve kayıpsız olmasına yardımcı olur.
-Saç yapımında kullanıldığı için kanla daha yoğun gelmesi köklerin tutma şansınızda artırır ve elde edilecek sonuç daha iyi olur.
Biotin yan etkisi olmayan B7 vitaminidir ve saç sorunlarında kullanımı akıllıca olur. B7 vitamini kalite artışı için gerekli bir vitamindir..
Yani En Kötü İhtimalle Fazlası Atılır Ama Ekimden Sonra Biraz Yüksek Miktarda Kullanmak Bana Mantıklı Geliyor, Ama Tabi Bunlar Kendi Seçimlerimiz..
(^_^)