Ekşi yorumlarına çok güvenme bir menfaati olmasa da sallayan sallayana o mecrada neyse diyelim ki %100 doğru bir beyan. Yaş ilerledikçe diğer androjenler de devreye giriyor mesela şunu çok duymuşsundur 1-2 yıl fin kullandım bıraktım sonra, tekrar 1 senedir kullaniyorum ve etki aynı değil iyileşme çok daha zayıf diye, bırak 10 yılı fine rağmen kelleşen bir çok kişi var ha senin dediğin gibi kullanıcılar yok mu var. Genel olarak insanlar fini bir sihirli çubuk zannediyor tek mesele kullanmaya karar verip vermemek gibi, kullanmaya karar verdiğin de tüm kellik hikayesini bitecekmiş gibi. Uzun yıllar kullanmak tamamen bambaşka bir konu fakat diyelim ki kullanabildin ve ise yarıyor bu tedavi sen de, 2-3 yıl da kaybedeceğin saçı 10 yıla yaymış olursun zamanı dondurmuyor ki bu ilaç.
Ben şunu merak ediyorum %100 nw7 olacak birine AGA'nın daha başların da finasterid verilse 25'inden 40'ina kadar aralıksız 15 yıl mesela saç kaybını durdurabilecek mi veya ne kadar geciktirebilecek. Varsa böyle tür çalışmalar bilmiyorum ben araştırdım bulamadım.
Bir tek finasta değil ki o 1-2 yıl kullanıp bırakıp sonra tekrar başlayınca aynı verimi alamamak bu tür ilaçların hepsinde geçerli bence. Ben onun sebebini şuna bağlıyorum mesela minox kullanıyosun 1 yıl saçların canlanıyor saç çıkışı oluyor birnevi kandırıyor bu ilaç seni, sonra bırakıyosun hem çıkarttıkları hemde sağlamlaştırdığı saçlar dökülüp cansızlaşıyor e haliyle ilk başladığında nw3 se bırakınca nw4 oluyor tekrar başladığında nw3 e geri dönemez bu çok normal.
15 yıl sürecine gelirsek keşke uzun süre kullananlar daha fazla yorum getirse ama bir çok karmaşa fikir var. Herkeste finas işe yarıyacak diye bir şey yok çünkü senin de dediğin gibi saç dökülmesi sadece dht kaynaklı olmuyor. Mesela ben deneme yanılma yapıyorum şu an. Daha 2.ayım yeni dolacak finas başlayalı.
Atıyorum bende işe yaradı 40 yaşına kadar kullandım, ilacı bırakınca o saç gene dökülür çünkü ilaç tutuyor kafanda saçı bence.
Birde dediğin gibi 2-3 yıl da dökülecek saçı 10 yıla yayma olayı var bence bu değerli bir süreç eğer bu şekilde işe yararsa. Saçlarımı 27-28 yaşında tamamen kaybetmek var bide 35-36ya doğru kaybetmek var hayata bakışlarımız bile değişebilir o yaşlarda ama şu an tam baharındayız ömürün insan saçlarını korumak istiyor