Gönderen Konu: Zoruma gidiyor  (Okunma sayısı 6616 defa)

Ahmet28

• Yeni üye
  • *
Ynt: Zoruma gidiyor
« Yanıtla #45 : 14 Eylül 2020, 21:45:00 »
Benimde çok zoruma gidiyor. Benim maddi durumum fena sayılmaz. Geçen sene 2018 model audi a4 aldık. Fıstık gibi araç ama gel gör saçlar seyrek şöyle yanına kurulup güzel bir resim bile çekinemedim. Yok gölge bulacağız yok yer denk gelecek yoeken birini bulacağız vs vs fotoğraf bile çekinmiyorum gözü kör olsun bu kaderin. Bir dernek falan kuralım arkadaşlar kaybedenler kulubü gibi hani fight club filminde vardıya sorunlu insanlar toplanıyor sırayla derdini anlatıyor sonra ağlıyor falan valla çok ihtiyacım var.

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #46 : 14 Eylül 2020, 21:59:36 »
Adamın diğer insanlara beddua etmesini de destekliyormusun?
Sen de diğer kişilerden birisin ve bu adam senin de saçının dökülmesini istiyor

Hayır desteklemiyorum. Ben şükür kavramını açmak istedim sadece

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #47 : 14 Eylül 2020, 22:01:12 »
Aynen öyle evrimsel süreçte kellik hala elenmedigine göre bence kellik saçlı insanları eleyecek.Zaten böyle bir ihtimalde var hep saçlı insanlar kalacak Keller elenecek gözüyle bakılsa da babadan anadan 7 göbek saçlı olup kel kalan insanlarda oluyor artik

Hayir bunun sebebi insanin 20 yaşından çok önceleri çiftleşebilmesi. Zaten insanlar geçmişte 30 unda öldüğü için elenmemesi cok normal

Zeljzko_60

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #48 : 14 Eylül 2020, 22:09:29 »
Hocam saç dökülmesi birey için gerçekten can sıkıcı bir durum. Hele kendinizi beğenen ve dış görünüşünüze önem veren biriyseniz bu durum daha da sıkıntılar yaratıyor. Ama kendim de dahil bazı arkadaşların bunu hayatlarının merkezlerine koyup kendilerini fazla üzmesinin sebebi tamamen yaşla alakalı bir durum. Tabi ki 7 den 70 e herkes iyi görünmek ister ama şu anki jenerasyonda durum daha farklı. Kapitalizmin dayattığı sosyal medyada ve ana akımdaki her şey tamamen nasıl göründüğünüzle alakalı. Bu çağda, genç yaşta böyle bi kusur kişide büyük yıkımlar yaratıyor. Ayrıca bu yaş meselesi de deneyimle alakalı. 20 li yaşlarının başındaki biri hayata nerdeyse yeni başlamış sayılır ve genellikle hayata dair bir deneyimi, yaşanmışlığı ve kendine dert edeceği daha önemli problemleri olmamıştır. Böyle olunca, kişi bu saç meselesini daha çok kafaya takıp iyice çıkmaza giriyor. Bence insan her şeye alışır. Kel haline de alışır, saçlı haline de. Zamanla alakalı bir durumdur diye düşünüyorum. Ama asıl üzücü olan geçen zaman. Bu forum saç dökülmesi ve saç ekimi için bilgi hazinesi ve harika bir platform. Ama ben 20 yaşımda burda dolaşmak bir şeyler araştırmak istemezdim. Bu zamanımı diğer yaşıtlarım gibi daha farklı şekilde geçirmek isterdim. Özgüven meselesine gelince en büyük sıkıntı bence bu. Özellikle bahsettiğim 20 li yaşlarının başındaki hayatın içine yeni giren  biri için en önemli şey özgüvendir. Özgüven kişiyi ön plana atar her anlamda. O yüzden insan kendisiyle  bi şekilde barışmalı.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #49 : 15 Eylül 2020, 05:27:23 »
Benimde çok zoruma gidiyor. Benim maddi durumum fena sayılmaz. Geçen sene 2018 model audi a4 aldık. Fıstık gibi araç ama gel gör saçlar seyrek şöyle yanına kurulup güzel bir resim bile çekinemedim. Yok gölge bulacağız yok yer denk gelecek yoeken birini bulacağız vs vs fotoğraf bile çekinmiyorum gözü kör olsun bu kaderin. Bir dernek falan kuralım arkadaşlar kaybedenler kulubü gibi hani fight club filminde vardıya sorunlu insanlar toplanıyor sırayla derdini anlatıyor sonra ağlıyor falan valla çok ihtiyacım var.

Her şey geçer, hiçbir şey geçmese de.

Böyle böyle yaşayacaksın ve öleceksin herkes gibi

Düşünmen için bir fırsat, eminim anlayacaksın :)
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #50 : 15 Eylül 2020, 05:31:03 »
Sadece problem saç olsa keşke.Ama saçında bendeki etkisi çok büyük oldu.Ben herşeye rağmen denemekten kaçınmıyorum.Doğal süreç devam ediyor elbet.Fakat gerekte yoktu genlerim düzgün olsaydı.Umud değilde başka çarem yok desek daha iyi.

Biraz sarımsak biraz zeytinyağı biraz tuz ve yumurta ekle 6 saat saçında beklet

Ardından revita şampuan ile yıka ama saçında en az 6 saat bekletmen gerek :)

Evet radikal bir çözüm yok bunu kabul etmekten başka bir çarende yok.
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

ENO7

• Full Member
« Yanıtla #51 : 15 Eylül 2020, 11:56:24 »
Virtuz çoğu konuşmana katılıyorum   çoğu arkadaşlar gereksiz konuşma yapmış   
Bu işler şükürle duayla olacak işler değildir  bilimle olacak işlerdir  ne yazıkki tıp bu konuda çok geri kalmış 

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #52 : 15 Eylül 2020, 13:52:30 »
İşin komik tarafı benden yaşça büyük amcalarda hatta dede sayılacaklarda benden daha çok saç var.Zoruma gidiyor.Bakıp içlerinden diyorlardır şuna bak benim oğlum kadar ama benim sırma gibi saçlarım var hahayt diye avutuyordur kendi.Ya sen yaşlanmışsın bir sal artık saçlarını ölüncemi kurtulcan diyesim geliyor.Valla benim saçım kel kalacak kadar dökülüyorsa kimseye acımam.Onlarında dökülsün hiç acımıyorum bu konuda.İnşallahta herkesin dökülür dökülme yaşamayan.Çünkü tatsınlar istiyorum bu psikolojiyi.

Bence çok doğru bir yaklaşım değil kalbini karartma ben bir sorun yaşayınca onu kimsenin yaşamasını istemem sende isteme aynı sorunları yaşamasın kimse aynı sorunları yaşayan yeterince insan var.

Kanser olan başkasının da kanser olmasını istemez. Tabi saç daha farklı diyeceksin ama sonuçta aynı kapıya çıkar bu acımam dediğin durum.

Dht herkes de var evet ama bizim sorunumuz saçlarımızın dht hormonuna duyarlı olması dökülmeyenleri etkilemiyor bizi etkiliyor maalesef.

Senin için güzel şeyler diliyorum bu sorunlardan kurtulmanı ve kurtulamasanda bu sorunu dert etmeyeceğin kadar mutlu olacağın bir hayat.

halbuki sen her şeyin en iyisini hakediyorsun, evet en güzel saçları en güzel arabayı, en pahalı elbiseleri, en ferah evi, en iyi düzeyde sağlığı, en korunaklı yaşamı...

sana en güzel şeyleri haketmiyorsun diyemem. insan değerlidir. ama bu dünya başka bir yer. o yüzden biraz etrafına bak ve insanların nelerle uğraştığına bir göz gezdir. hayır onlar senden farklı değil. her ne kadar mantığın 'herkesin başına gelebilir' dese de bilinçaltın o yaşananları ve yaşayanları senden farkılaştırır da rahat edersin bilirim. yani onlar da senin gibi insanlar. sana çok benziyorlar. işte tüm bunlar olup biterken ''beni kötü örneklerle teselli etme'' demen  ya da şükretmeyi farklı alğılaman olmaz

kimse seni teselli etmiyor. şunu söylüyorlar. bu dünyada daha kötüsü de oluyor. olmadı. ola da bilirdi. iyi senin hakkın da kötü neden onların payı?

hem iyi ne kötü ne diyerek felsefeye girmeyeceğim şu an. yalnız bir zamanlar aklıma şu takılırdı. kötü örnek olarak gösterilen olay/olgu/kişi her ne ise ona haksızlık yapılmıyor mu? sonrasında baktım ki dünyada, yaşamlarda öylesi büyük bir kombinasyon, farklı şartlar, seçenekler var ki tam olarak iyiden kötüye doğru doğrusal bir çizgi yok. yani aslında istisnasız herkes için daha kötüsü olabilir denebiliyor. bir daire gibi, doğrusal bir çizgi değil. hem dediğim gibi iyi ne kötü ne?

yeni nesil çok zayıf hayata karşı. her yeni nesil de bu zayıflık artıyor. bir hayal dünyasındalar. o yüzden bu ''ama bana kötü örnek gösterme yaa' serzenişini (!) çok duyuyoruz artık. bilmiyorlar, daha bilmiyorlar.
« Son Düzenleme: 15 Eylül 2020, 14:06:51 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #53 : 15 Eylül 2020, 14:01:05 »
Virtuz çoğu konuşmana katılıyorum   çoğu arkadaşlar gereksiz konuşma yapmış   
Bu işler şükürle duayla olacak işler değildir  bilimle olacak işlerdir  ne yazıkki tıp bu konuda çok geri kalmış

Şahsen sen ve senin gibi düşünenlere kellik veya pskilojikmen kendini yıpratma vs bunlarin hepsi müstahak tır. Bizde bilmiyormuyuz bilim vs ama senin duayla olacak iş değil demenle anladimki böyle düşünen lere kellik veya hayattan kopma durumlarıni hakediyorlar bence.Bu birtek kellik de değil biri çıkar şunun burnu daha güzel benim burnum neden böyle yok adamın parası var benim neden yok nasıl adalettir yani bu uzarda gider.Hak veriyorsan oturalım ozaman millete insallah kaza yaparda burnu yamulur yada inşallah fakir kalırda beni anlar vs bunlarimi soyliyelim.Boyle düşünenlerin isleride rast gitmez.O yüzden harbi duayla olcak işler değil demenle çok gereksiz konuşan sensin.Otur bilimi bekle sen.Hayat kısa boyle düşünürek kendinizi mafetmeyin.

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #54 : 15 Eylül 2020, 15:19:11 »
Şahsen sen ve senin gibi düşünenlere kellik veya pskilojikmen kendini yıpratma vs bunlarin hepsi müstahak tır. Bizde bilmiyormuyuz bilim vs ama senin duayla olacak iş değil demenle anladimki böyle düşünen lere kellik veya hayattan kopma durumlarıni hakediyorlar bence.Bu birtek kellik de değil biri çıkar şunun burnu daha güzel benim burnum neden böyle yok adamın parası var benim neden yok nasıl adalettir yani bu uzarda gider.Hak veriyorsan oturalım ozaman millete insallah kaza yaparda burnu yamulur yada inşallah fakir kalırda beni anlar vs bunlarimi soyliyelim.Boyle düşünenlerin isleride rast gitmez.O yüzden harbi duayla olcak işler değil demenle çok gereksiz konuşan sensin.Otur bilimi bekle sen.Hayat kısa boyle düşünürek kendinizi mafetmeyin.

Senin beddua etmeyin demenle söylediğinin ne farkı var? :D
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #55 : 15 Eylül 2020, 16:38:53 »
Senin beddua etmeyin demenle söylediğinin ne farkı var? :D

Beddua etmiyorum.Boyle dusunenlere hakediyorlar anlamında söylüyorum.Simdi biri bana gelip inşallah su çocuk kel olur inşallah kaza yapar şu hale gelir derse ve sonunda tam tersi söylediklerini kendisi bulursa haketti derim haketmistir derim yani o kişi öyle söyledi diye üstüne o kişiye beddua etmem çok saçma olur dimi .UMARİM ANLAMİSSİNDİR.

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #56 : 15 Eylül 2020, 20:06:36 »
Beddua etmiyorum.Boyle dusunenlere hakediyorlar anlamında söylüyorum.Simdi biri bana gelip inşallah su çocuk kel olur inşallah kaza yapar şu hale gelir derse ve sonunda tam tersi söylediklerini kendisi bulursa haketti derim haketmistir derim yani o kişi öyle söyledi diye üstüne o kişiye beddua etmem çok saçma olur dimi .UMARİM ANLAMİSSİNDİR.

Hak edip etmemesini senmi belirliyorsun? Bu nasıl birşey biliyormusun, yaşadığı durumu bilmeden önyargıyla yaklaşmaktır.Bir farkı yoktur.Bir kadın cinayetinde aldatmış olsa ya işte hak etmiştir müstehak demekle aynı şey ANLADIN mı? :)
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #57 : 15 Eylül 2020, 20:33:00 »
Hak edip etmemesini senmi belirliyorsun? Bu nasıl birşey biliyormusun, yaşadığı durumu bilmeden önyargıyla yaklaşmaktır.Bir farkı yoktur.Bir kadın cinayetinde aldatmış olsa ya işte hak etmiştir müstehak demekle aynı şey ANLADIN mı? :)

Aslında sana sonradan anlamicaksin yinede dicektim ama yok okadar da değil anlar heralde dedim ama  yanlış demişim .Kendimce söylüyorum hakettigini hani herkesin bir görüşü varya biri kötü bişi yapar sonra haketti deriz vs anlicagin dil nasıl bilmiyorum on yargıyla diyorsun da karşımdaki kisi sence nasıl ne gibi bir sıkıntısı olurda ki olsada diğer insanları inşallah şunu yaşar kel kalır yok şu olur dediğinde nasıl on yargılı yapabilirim senin insanlara kendince kel kalmasını istemen yaşadığın durumu herkes anladı zaten  benim sana sen kel kalmayi hakediyorsun aslında dediğim zaman on yargılı mi oluyorum senin ne düşündüğün belli kendinde öylesin diye insanların tatmasını istiyorsun senin bu durumuna üzülmem tabikide ben insanlarin arkaasindan  on yargıda bulunmam anca duymusumdur o kişiden bu söylemleri ve sonradan kendi başına geldiğinde haketmistir Derim kendimce sen bunu bile senmi belirliyorsun diyorsun .Yani senin ne amacın olabilir kendinde söylüyorsun saçları dokulmeyeninde dökülsün ki anlasın vs yani sana karşı hakediyorsun dediğim zaman on yargılımi oluyor forumdaki herkes biliyor ne için söylediğini .On yargıyı biraz araştır bilgi edin psikolojik men çökmüşsun zaten zoruna gittiğine göre yapacak birşey yok böyle diyenlere herzaman haketmistir derim senin insanlara bakışın bile degisevimlir kin nefretlemi bakıyorsun ön yargı diyorsunda millete ön yargı yapan sensin aslında insanlarin ne yaşadığını bilmeden kendince atıp tutuyorsun o yüzden daha çok kel kalmayi hakediyorsun bana göre .Anlamadığını biliyorum hala o yüzden kendince motive et milletinkide dökülsün diye.Ama komik tarafı gerçekten yaşadığın durumu bilmeden diyorsunda ne olursa olsun psikolojik men kendinde olan birşeyi bir baskasinda istemen herşeyi açıklıyor aslinda çok nadir görürüm böyle kişileri bir insan nasılda kel olurda diğer kişilerin de kel kalmasını ister bu tamamen psikolojik men çökme de nedir.

incetelli44

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #58 : 16 Eylül 2020, 12:24:34 »
Bu forumda genç yaşta saçsız olmanın ne demek olduğunu en iyi anlayanlardan biri olabilirim. 7 yaşında lösemi hastalığına yakalandım 2 sene boyunca kemoterapinin etkisiyle kafamda saç yoktu. Çok şükür ki atlattık ama 13-14 yaşlarına geldiğimde kendimi eczanelerde doktorlarda saç dökülmesi için çözüm ararken buldum ama tabiki hiç bir tedavi bu genetik dökülmeye çare olamadı. Psikolojik savaş bile verdim bunun için ve ani bir kararla 19 yaşındayken ekim gerçekleştirdim. Tahmin edileceği üzere max 1.5 sene sonra pişman oldum ve şuan 23 yaşındayım. Üstelik 2. bir ekimi gerçekleştirecek ne maddi ne de donör açısından imkanım yok. Hala hastanelere kontrol amaçlı gidip gelirim ordaki insanları gördükçe kemoterapinin etkisiyle saçlarını kaybetmiş genç arkadaşları gördükçe kendime kızıyorum şükretmeyip hala kafama saçsızlığı taktığım için. İnan dostum şu hayatta her şeyden önemlisi SAĞLIK. Yolda yürürken görüyorum bazen bir adam görme engelli ama kafasında sırma saçları var ve düşünebiliyor musun o adam hep karanlıklar içinde böyle sık gür saçlara sahip fakat bir gün olsun aynanın karşısına geçip keyifle şekillendirdiğini taradığını göremeyecek. Demem o ki HER HALİMİZE ŞÜKRETMEYİ ÖĞRENELİM DOSTLAR ÇOK DAHA ACI HAYATLAR VAR MAALESEF. SAÇSIZLIK İNANIN PSİKOLOJİNİZİ BOZMAYA DEĞMEZ. SAĞLIKLA KALIN.

Jumper

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #59 : 27 Eylül 2020, 03:12:00 »
Yeter gerçekten zoruma gidiyor.Etrafıma bakıyorum sağlıksız beslenen zayıf çırpı çelimsiz,sigara,alkol vb nerde zararlı şey var tüketen insanların saçlarına zerre dökülme yok çok sık ayı postu gibi saçları var.Bense yediğime dikkat eden bakımıma özen gösteren sağlıksız ve bağımlılık yapıcı hiçbirşey tüketmeyen biri olaraktan benim saçlarım ise dökülüyor.Bu adaletsizlik değilde nedir? Hayır bide is pasta çalışanlarında saçları iyi.Neymiş bu genetik arkadaş.Aşırı morel bozucu bir olay.Ben onlarca farklı ürün kullanıyım onlar marketten aldığı h&s şampuanla yıkasın sadece.Vücuduma isyan ediyorum.Bırakın ya böyle adalet sistemi olmaz olsun.Herifler 10 - 0 ilerde bizden.DHT felan hikaye yok öyle birşey.Baskılamak için uğraşıyoruz ancak bilimi inkar ediyorum.Ne yani bizde dht varsa onlarda yokmu? Testeron oranımız fazlaysa onlarında değilmi? Tamamen genetik faktörle alakalı.Bence vücud bizi dinlemiyor istediğini yapıyor.
Uzun uzun yazacaktım vazgeçtim yazdıklarımı da geri sildim bana bi faydası olmayacak çünkü
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2020, 03:18:11 Gönderen: Jumper »

Facebook Twitter Instagram