İşin komik tarafı benden yaşça büyük amcalarda hatta dede sayılacaklarda benden daha çok saç var.Zoruma gidiyor.Bakıp içlerinden diyorlardır şuna bak benim oğlum kadar ama benim sırma gibi saçlarım var hahayt diye avutuyordur kendi.Ya sen yaşlanmışsın bir sal artık saçlarını ölüncemi kurtulcan diyesim geliyor.Valla benim saçım kel kalacak kadar dökülüyorsa kimseye acımam.Onlarında dökülsün hiç acımıyorum bu konuda.İnşallahta herkesin dökülür dökülme yaşamayan.Çünkü tatsınlar istiyorum bu psikolojiyi.
Bence çok doğru bir yaklaşım değil kalbini karartma ben bir sorun yaşayınca onu kimsenin yaşamasını istemem sende isteme aynı sorunları yaşamasın kimse aynı sorunları yaşayan yeterince insan var.
Kanser olan başkasının da kanser olmasını istemez. Tabi saç daha farklı diyeceksin ama sonuçta aynı kapıya çıkar bu acımam dediğin durum.
Dht herkes de var evet ama bizim sorunumuz saçlarımızın dht hormonuna duyarlı olması dökülmeyenleri etkilemiyor bizi etkiliyor maalesef.
Senin için güzel şeyler diliyorum bu sorunlardan kurtulmanı ve kurtulamasanda bu sorunu dert etmeyeceğin kadar mutlu olacağın bir hayat.
halbuki sen her şeyin en iyisini hakediyorsun, evet en güzel saçları en güzel arabayı, en pahalı elbiseleri, en ferah evi, en iyi düzeyde sağlığı, en korunaklı yaşamı...
sana en güzel şeyleri haketmiyorsun diyemem. insan değerlidir. ama bu dünya başka bir yer. o yüzden biraz etrafına bak ve insanların nelerle uğraştığına bir göz gezdir. hayır onlar senden farklı değil. her ne kadar mantığın 'herkesin başına gelebilir' dese de bilinçaltın o yaşananları ve yaşayanları senden farkılaştırır da rahat edersin bilirim. yani onlar da senin gibi insanlar. sana çok benziyorlar. işte tüm bunlar olup biterken ''beni kötü örneklerle teselli etme'' demen ya da şükretmeyi farklı alğılaman olmaz
kimse seni teselli etmiyor. şunu söylüyorlar. bu dünyada daha kötüsü de oluyor. olmadı. ola da bilirdi. iyi senin hakkın da kötü neden onların payı?
hem iyi ne kötü ne diyerek felsefeye girmeyeceğim şu an. yalnız bir zamanlar aklıma şu takılırdı. kötü örnek olarak gösterilen olay/olgu/kişi her ne ise ona haksızlık yapılmıyor mu? sonrasında baktım ki dünyada, yaşamlarda öylesi büyük bir kombinasyon, farklı şartlar, seçenekler var ki tam olarak iyiden kötüye doğru doğrusal bir çizgi yok. yani aslında istisnasız herkes için daha kötüsü olabilir denebiliyor. bir daire gibi, doğrusal bir çizgi değil. hem dediğim gibi iyi ne kötü ne?
yeni nesil çok zayıf hayata karşı. her yeni nesil de bu zayıflık artıyor. bir hayal dünyasındalar. o yüzden bu ''ama bana kötü örnek gösterme yaa' serzenişini (!) çok duyuyoruz artık. bilmiyorlar, daha bilmiyorlar.