1.Dutasın daha az yan etkisi olduğunu kullanıcı yorumlarından yola çıkarak düşündüm. Kullananların çoğu finansa göre daha az yan etki gördüklerinden bahsetmiş
2. Dht yüzünden olduğunu da şöyle biliyorum, kanimdaki değerlerin normal ciktigini söyledi doktor. Kafamda dökülmeye sebep olacak bir mantar falan da yok ve dokulme 2 yıldır var, dht yüzünden döküldüğü aşikar. Babamda, dayilarimda kellik var zaten.
3. Creatin testoyu arttirir ve bununla beraber dht ı da arttirdigina dair araştırmalar ve kullanıcı yorumları var fakat zaten dht a bağlı bir dokulmem varsa kullanılan creatinin etkisi çok değildir. Kendi tecrubelerimden biliyorum. Kullanmam ile kullanma öncesi bir fark yok.
4.dedigim gibi arttırdığı söylense dahi dutas dht 'ın yaklaşık %70 ini blokluyor, creatinin yol açtığı (ki bende olumsuz bir etki yaratmadı) etkileri de baskılar.(bence)
Dostum kullan tabi, vücut senin vücudun ama yazdıklarımdan birşey anlamamışsın.
Dutas %90 bloklar. Ayrıca sana tüm samimiyetimle forumdaki örnekler üzerinden karar alma derim. Temkinki yaklaş. Bir tarafta yarılan ömrü 8-12 saat civarı, diğer tarafta 4-5 hafta. Birisi tek tip için %65-67 bloklarıe, diğeri %90 iki tipi birden blokluyor. Mantığına yatıyorsa başka söyleyeceğim birşey yok. Riski bil, kullanoyorsan yine kullan sen bilirsin. Tutup ağzına acı biber sürecek değiliz.
Kreatib testoyu arttırdığına dair karşılaştırmalı şu linki bir incele. Özet görseli de ekliyorum bu yoruma. Sadece 2 çalışmada testo artışı gözlemlenirken, yanlış saymadıysam 10küsüründe değişiklik yok. Artış olan 2 çalışmada 20+ gram günlük kullanımda testo artarken, artış olmayan 7 calısmada da 20+ gr kreatin tüketilmiş. Şimdi hala kreatin testoyu arttırır mı diyorsun??
https://examine.com/nutrition/creatine-testosterone/Kreatin özetle senin yanetki görmemeni sağlamayacaktır. 90-30 = 60, 60 da benim işimi görür gibi bir matematiği yok bu işlerin.
Tavsiyem antiandrojen kullanmaya başlamadan önce başka şeyler denemen, eğer kullanacaksan öncelikle topikal, eğer illa diyorsan finas ile başlaman yönünde olur. Muhtemelen 20 yaşında daha tam ergenliğini tamamlamamış olabileceğin sebebiyle bu kadar bilinçsizce dutasa girişmemelisin. Ayrıca bir ürolog görüşü de al, belki ben yanlış biliyorumdur.
Dht yi bloklayıp, blokladığınla kalma olasılığın da var. Keşke senin dediğin gibi dht bloklamakla işimiz çözülseydi keşke. Bu forumda işe yaramayan örnekleri de görebilirsin.
Tabi dediğim gibi, canın ne istiyorsa onu kullan. Senin vücudun, senin kararın