19 yaşındayım bundan 5-6 sene önce saçımla çok fazla uğraştım çektim ve yoğun bir dökülme geçirdim. Bu dökülmeden sonra bir şakak bölgemde açılma oldu. Sonra saç dökülmem durdu ve bir daha hiç sorun yaşamadım. Bu arada saçımda egzama var ve bunun tedavisini fototerapi ile oldum şu an egzama nerdeyse yoktur ve doktorun verdiği şampuanı kullanıyorum. Şampuan saçımı kurutuyor ancak yine de kullanıyorum. Bundan 3-4 hafta önce dökülmemde ani bir artış oldu saçım çok güçsüz oldu elimle dokununca elime saç gelmeye başladı. En ufak dokunma ile bile bazen elime saç geliyor . Bunun şampuan yüzünden olduğunu düşünmüyorum çünkü şampuanı 5-6 kez kullanmıştım ve dökülmem yoktu sonra bir anda ortaya çıktı. Doktoruma tekrardan gittim ve hiçbir test yapmadan dökülmenin önemsiz olduğunu sorun olmadığını günde 200 tele kadar dökülmenin normal olduğunu söyledi. Ama saçımda hiç bu kadar dökülme artışı olmadı. Sağlık ocağında testler yaptırmak istedim ama bazı testler orda yapılmıyormuş. Ben hangi testler yapılıyorsa yaptırdım. B vitamini biraz eksik çıktı şu an bir ilaç kullanıyorum. Bunun yanında xpecia kullanıyorum takviye bakımından çok zengin. Ama başka bir cildiyeye gidip tüm detaylı testleri yaptırıcam. Mevsimsel dökülme olabilir mi acaba bilmiyorum ama ilk defa bu kadar dökülme artışı yaşıyorum. Saçıma dokunmamaya çalışıyorum. Şampuan ya da krem kolay kolay değiştiremiyorum çünkü egzamam tekrar artabilir. Sizce neden dökülmemde artış oldu yardımcı olursanız çok sevinirim. Bunlar gün ışığında çekilen fotoğraflar. Karanlık bir yerde flaşla çekince dipler daha da belli oluyor.