Gönderen Konu: Şakak Seyrelmesi  (Okunma sayısı 3082 defa)

Mutsuz Hasta

• Hero Member
Ynt: Şakak Seyrelmesi
« Yanıtla #15 : 25 Eylül 2020, 15:30:15 »
Eğer norwood 7 ye kadar gidecek dökülmen varsa fark etmiyor. Bunun hiçbir bilimsel kanıtı yok.

Bu savın mı bilimsel kanıtı yok?

Nw 7’ye gidip gitmeyeceğimi nasıl anlarım peki? Eğer gideceksek kullanayım.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #16 : 26 Eylül 2020, 07:11:29 »
Eğer norwood 7 ye kadar gidecek dökülmen varsa fark etmiyor. Bunun hiçbir bilimsel kanıtı yok.

Kanka imzandaki ketokonazol şampuanın kullanım sıklığını neye göre belirledin? Haftada 3 gün çok fazla değil mi?
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #17 : 26 Eylül 2020, 08:53:25 »
Antiandrojenler var olan saçlarınızın güçlenmesini sağlar. Faydası olur ama dht'un bitirdiği ve beslenemeyecek saçları geri getirmek zor. Yine de kullanmayı planladığınız takviyelerin sizi mutlu edeceğini düşünüyorum.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 26 Eylül 2020, 08:57:57 »
Antiandrojenler var olan saçlarınızın güçlenmesini sağlar. Faydası olur ama dht'un bitirdiği ve beslenemeyecek saçları geri getirmek zor. Yine de kullanmayı planladığınız takviyelerin sizi mutlu edeceğini düşünüyorum.

Teşekkür ederim yorumunuz için hocam. Finasteride düşünmeye başladım. Ru fikrinden vazgeçmiş gibiyim.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #19 : 26 Eylül 2020, 12:10:14 »
Kanka imzandaki ketokonazol şampuanın kullanım sıklığını neye göre belirledin? Haftada 3 gün çok fazla değil mi?
İçeriğinde ki ketokonazolden daha fazla yararlanmak için zaten saç kremi ve maske kullanıyorum saç yıpranmıyor. Bu yüzden kremi uygulamak çok zamanı mı alıyor bende böyle bir yönteme başvurdum.
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 26 Eylül 2020, 13:09:03 »
İçeriğinde ki ketokonazolden daha fazla yararlanmak için zaten saç kremi ve maske kullanıyorum saç yıpranmıyor. Bu yüzden kremi uygulamak çok zamanı mı alıyor bende böyle bir yönteme başvurdum.

Haftada 3 gün tavsiye etmem, saçları matlaştırıyor.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #21 : 26 Eylül 2020, 20:48:44 »
Haftada 3 gün tavsiye etmem, saçları matlaştırıyor.
biliyorum o yüzden saç kremi ge maske kullanıyorum yazdım.
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 27 Eylül 2020, 10:34:02 »
biliyorum o yüzden saç kremi ge maske kullanıyorum yazdım.

Hocam, Salvador arkadaşımız haftada 2 gün dutasteride kullanıyorum yazmış ve saçını kalınlaştırdığını söylemiş. Sizce bu saça yapsam mı ben de? Yani haftada 2 gün dutasteride, geriye kalan günler xpecia ve ketoral.

adapazarlı

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #23 : 04 Mayıs 2021, 12:35:46 »
Hocam, forumda bir arkadaş şöyle bir yorum yapmış:

“Finasteride herkeste işe yaramıyor, işe yarayanlarda ise telogen/anagen oranını düzeltiyor, aylar sonra ise kişi 1-2 tik hacimce yoğunlaşmış saçlarını görünce yeni saç çıktığını zannediyor, hâlbuki folikül kök sayısında en ufak bir artış yok, ama bu finasterid kullanan şanslı insanlar için geçerli, herkeste bu etkiyi yapmıyor. Kiminde daha da beter yapıp telogen effluvium bile sebep olabiliyor.

Finasteride kullanıcılarını saç ile ilgili bekleyen bir tehlike var: Finasterid kullandım, saçım çok iyiydi ama bıraktıktan sonra hızla saçlarım dökülmeye başladı yorumlarını çok okuyorum. Finasteride işe yarayan kişilerde aynı zamanda gene expression ile androjen reseptörlerini aşağı regüle ediyor. İlacı kullanıp bıraktıktan sonra androjen reseptörleri DNA dizilimde ilaç öncesinden de yüksek bir şekilde yukarı regüle oluyor ve androjen reseptörleri hassaslaşıyor, ilaçtan saç kökleri 10 birim androjene dayanabilirken ilacı bıraktıktan sonra 5 birim androjene bile dayanamıyor. Saç köklerinde hassaslaşıp artan androjen reseptör aktivesinden dolayı dht ve diğer androjen sel taşkınına maruz kalıyor, kişi hızla eskisinden de beter alopesi yaşamaya başlıyor.

xpecia içinde geçerlimi bu reyiz

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 06 Mayıs 2021, 12:14:22 »
Hocam, forumda bir arkadaş şöyle bir yorum yapmış:

“Finasteride herkeste işe yaramıyor, işe yarayanlarda ise telogen/anagen oranını düzeltiyor, aylar sonra ise kişi 1-2 tik hacimce yoğunlaşmış saçlarını görünce yeni saç çıktığını zannediyor, hâlbuki folikül kök sayısında en ufak bir artış yok, ama bu finasterid kullanan şanslı insanlar için geçerli, herkeste bu etkiyi yapmıyor. Kiminde daha da beter yapıp telogen effluvium bile sebep olabiliyor.

Finasteride kullanıcılarını saç ile ilgili bekleyen bir tehlike var: Finasterid kullandım, saçım çok iyiydi ama bıraktıktan sonra hızla saçlarım dökülmeye başladı yorumlarını çok okuyorum. Finasteride işe yarayan kişilerde aynı zamanda gene expression ile androjen reseptörlerini aşağı regüle ediyor. İlacı kullanıp bıraktıktan sonra androjen reseptörleri DNA dizilimde ilaç öncesinden de yüksek bir şekilde yukarı regüle oluyor ve androjen reseptörleri hassaslaşıyor, ilaçtan saç kökleri 10 birim androjene dayanabilirken ilacı bıraktıktan sonra 5 birim androjene bile dayanamıyor. Saç köklerinde hassaslaşıp artan androjen reseptör aktivesinden dolayı dht ve diğer androjen sel taşkınına maruz kalıyor, kişi hızla eskisinden de beter alopesi yaşamaya başlıyor.

xpecia içinde geçerlimi bu reyiz

Böyle bir şey var mı bilmiyorum hocam, bilgili arkadaşlar yanıtlarsa daha isabetli olur.

Facebook Twitter Instagram