Gönderen Konu: Şakak Seyrelmesi  (Okunma sayısı 3077 defa)

Mutsuz Hasta

• Hero Member
Şakak Seyrelmesi
« : 07 Eylül 2020, 10:00:05 »
Herkese iyi günler dilerim. 26.5 yaşındayım, şakaklarımda seyrelmeler var. Ön taraf genel seyrelmiş gibi.

Ru kullanmayı düşünüyorum, yanında da xpecia. Sizce nasıl bir etkisi olur? Bir forumda 7 ay kullanan bir arkadaş buldum, çok ama çok güzel sonuçlar vermiş saçlarında (ön taraf dahil). Ben bir de yanına Xpecia kullanacağım o arkadaştan ayrıca. Seboreik dermatit yüzünden olabilir mi bu durum? Finasteride veya dutasteride kullanmalı mıyım? Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Düzenleme: Abur cubur yemiyorum, minimuma indirdim, spor yapıyorum, ceviz yiyorum. Ciddi bir sağlık problemim yok.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
Ynt: Şakak Seyrelmesi
« Yanıtla #1 : 24 Eylül 2020, 12:30:17 »
Tavsiyelere açığım.

Gregor59

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 24 Eylül 2020, 13:07:58 »
Bahsettigin şeylerle düzelecek durumda değil genel seyrelme tipi erkek tipi kellik yaşıyorsun

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 24 Eylül 2020, 13:26:37 »
4 ana tedaviden başlayın duruma göre ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz.
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 24 Eylül 2020, 14:00:19 »
4 ana tedaviden başlayın duruma göre ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz.

Hangileri hocam? Şu anda bir haftadır Xpecia kullanıyorum. Haftada 2 gün de ketoral. Bir de retionik kullanmaya başlayacağım.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 24 Eylül 2020, 14:04:57 »
Bahsettigin şeylerle düzelecek durumda değil genel seyrelme tipi erkek tipi kellik yaşıyorsun

Genel derken dupa tarzı mı, yoksa aga mı?

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 24 Eylül 2020, 14:54:24 »
Hangileri hocam? Şu anda bir haftadır Xpecia kullanıyorum. Haftada 2 gün de ketoral. Bir de retionik kullanmaya başlayacağım.

Ana olarak 4 tedavi var dünya da kabul edilen

Minoxidil
Finasterid
Ketokonazol
İğneleme

Bunlar üzerinden ekleme çıkarma yapmalısın mesela atıyorum minoxidil kullandın sistemik yan etki gördün o zaman kafein ya da stemoksidin vs geçersin ya da atıyorum finasterid kullandın yetmedi RU eklersin gibi. Temel de tedavi aynı saç uyarıcı anti androjen anti inflamatuvar ve hücre zarı terapisi. Bu 4 temel tedavi üzerinden gitmelisin.
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2020, 18:14:50 Gönderen: SaçlıDeriMuhafızı »

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 24 Eylül 2020, 16:55:47 »

Ana olarak 4 tedavi var dünya da kabul edilen

Minoxidil
Finasterid
Ketokonazol
İğneleme

Bunlar üzerinden ekleme çıkarma yapmalısın mesela atıyorum minoxidil kullandın sistemin yan etki gördün o zaman kafein ya da stemoksidin vs geçersin ya da atıyorum finasterid kullandın yetmedi RU eklersin gibi. Temel de tedavi aynı saç uyarıcı anki androjen ani inflamatuvar ve hücre zarı terapisi. Bu 4 temel tedavi üzerinden gitmelisin.

Teşekkür ederim bilgilendirme için hocam. Şu an için xpecia ve ketoral kullanıyorum. Sizce 3 günde bir finasteride ve dermaroller eklesem işe yarar mı?

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #8 : 24 Eylül 2020, 18:16:26 »
Finasterid alacaksan bence Xpecia’ya gerek yok. Ve en kötü iki günde bir almalısın finasterid’i. Dermarollerı da topikal uyarıcı ile beraber kullanmanı tavsiye ederim.

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 24 Eylül 2020, 18:55:09 »
Finasterid alacaksan bence Xpecia’ya gerek yok. Ve en kötü iki günde bir almalısın finasterid’i. Dermarollerı da topikal uyarıcı ile beraber kullanmanı tavsiye ederim.

Hocam, forumda bir arkadaş şöyle bir yorum yapmış:

“Finasteride herkeste işe yaramıyor, işe yarayanlarda ise telogen/anagen oranını düzeltiyor, aylar sonra ise kişi 1-2 tik hacimce yoğunlaşmış saçlarını görünce yeni saç çıktığını zannediyor, hâlbuki folikül kök sayısında en ufak bir artış yok, ama bu finasterid kullanan şanslı insanlar için geçerli, herkeste bu etkiyi yapmıyor. Kiminde daha da beter yapıp telogen effluvium bile sebep olabiliyor.

Finasteride kullanıcılarını saç ile ilgili bekleyen bir tehlike var: Finasterid kullandım, saçım çok iyiydi ama bıraktıktan sonra hızla saçlarım dökülmeye başladı yorumlarını çok okuyorum. Finasteride işe yarayan kişilerde aynı zamanda gene expression ile androjen reseptörlerini aşağı regüle ediyor. İlacı kullanıp bıraktıktan sonra androjen reseptörleri DNA dizilimde ilaç öncesinden de yüksek bir şekilde yukarı regüle oluyor ve androjen reseptörleri hassaslaşıyor, ilaçtan saç kökleri 10 birim androjene dayanabilirken ilacı bıraktıktan sonra 5 birim androjene bile dayanamıyor. Saç köklerinde hassaslaşıp artan androjen reseptör aktivesinden dolayı dht ve diğer androjen sel taşkınına maruz kalıyor, kişi hızla eskisinden de beter alopesi yaşamaya başlıyor.”

Bu, gözümü korkutuyor.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 24 Eylül 2020, 19:05:41 »
Hocam, forumda bir arkadaş şöyle bir yorum yapmış:

“Finasteride herkeste işe yaramıyor, işe yarayanlarda ise telogen/anagen oranını düzeltiyor, aylar sonra ise kişi 1-2 tik hacimce yoğunlaşmış saçlarını görünce yeni saç çıktığını zannediyor, hâlbuki folikül kök sayısında en ufak bir artış yok, ama bu finasterid kullanan şanslı insanlar için geçerli, herkeste bu etkiyi yapmıyor. Kiminde daha da beter yapıp telogen effluvium bile sebep olabiliyor.

Finasteride kullanıcılarını saç ile ilgili bekleyen bir tehlike var: Finasterid kullandım, saçım çok iyiydi ama bıraktıktan sonra hızla saçlarım dökülmeye başladı yorumlarını çok okuyorum. Finasteride işe yarayan kişilerde aynı zamanda gene expression ile androjen reseptörlerini aşağı regüle ediyor. İlacı kullanıp bıraktıktan sonra androjen reseptörleri DNA dizilimde ilaç öncesinden de yüksek bir şekilde yukarı regüle oluyor ve androjen reseptörleri hassaslaşıyor, ilaçtan saç kökleri 10 birim androjene dayanabilirken ilacı bıraktıktan sonra 5 birim androjene bile dayanamıyor. Saç köklerinde hassaslaşıp artan androjen reseptör aktivesinden dolayı dht ve diğer androjen sel taşkınına maruz kalıyor, kişi hızla eskisinden de beter alopesi yaşamaya başlıyor.”

Bu, gözümü korkutuyor.
Bunun herhangi bir bir bilimsel kaynağı var mı ?

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 24 Eylül 2020, 19:08:56 »
Bunun herhangi bir bir bilimsel kaynağı var mı ?

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=12255.15

Burada Cassowary yazmış, bilgili biri olduğu için dikkate aldım.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #12 : 25 Eylül 2020, 11:23:22 »
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=12255.15

Burada Cassowary yazmış, bilgili biri olduğu için dikkate aldım.
Doğru varsayalım. Kullanmasan yine dökülecek bir fark yok yani.

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 25 Eylül 2020, 14:08:28 »
Doğru varsayalım. Kullanmasan yine dökülecek bir fark yok yani.

Var hocam, olmaz olur mu? Bıraktıktan sonra daha fazla dökülecek, eğer kullanmazsam bir yere kadar dökülür, sonra ekim yaptırırım. Bu sebeple kararsız kaldım dedim ya.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #14 : 25 Eylül 2020, 14:13:51 »
Var hocam, olmaz olur mu? Bıraktıktan sonra daha fazla dökülecek, eğer kullanmazsam bir yere kadar dökülür, sonra ekim yaptırırım. Bu sebeple kararsız kaldım dedim ya.
Eğer norwood 7 ye kadar gidecek dökülmen varsa fark etmiyor. Bunun hiçbir bilimsel kanıtı yok.

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Facebook Twitter Instagram