etil bulmak çok zor değil, internet reklamlarında bile karşımıza çıkıyor ama çoğu evde alkol bazlı içecekler yapanlar için satılıyor. Kozmetik işinde kullancağım için güvenemedim. Diğer saydığım izopropil ve etil asetat da çözücü özelliğine sahip. Öncelikle amacım alkol bazlı çözücü bulmak üstadım, tavsiyenizi yazdım bir kenara. Diğer kullanıcılarda nasıl cözdüklerini belirtirlerse mutlu olurum.
İçilebilen alkole neden güvenemedin orasını anlamadım? Deriden taşımaz diye mi? Etil alkol nihayetinde. Bu arada en son insanlar evde kendi içkilerini yapmasınlar diye etil alkol satışına izin verilmiyordu, satılanlar için de içeriğine tadını acılaştıracak katkılar katılıyordu diye hatırlıyorum. Belki de değişmiştir.
Kolonyada yazan alkol denat etil alkolün bir türevidir. Birçok saç losyonunda görebilirsin. Yukarıda yazdığım toniklerin hepsi alkol bazlı ve saç derisini beslemek için yani içeriklerindeki kafein, çinko vs ürünleri deriye taşımak için üretilmiş kozmetik ürünlerdir. Alkol oranları deri sağlığını bozmayacak şekilde optimize edilmiştir diye düşünüyorum. Senin kullanım amacına gayet uygun diye düşünüyorum.
Losyonu hazırlarken zaten pg veya gliserin gibi geç kurumasını sağlayacak şeyler de eklemen gerek, her halükarda o alkolü seyreltmen gerek. Malum alkol deri sağlığı için iyi birşey değildir.