Ekimin bence başarılı senin revize kırmayıp yapıyorlar sanırım çok daha güzel ve yoğun olur sonuç hayırlı olsun kardeşim ne zaman? 15 ay dolunca yapıyorlar 2 ekim genelde
Nasıl gidiyor dostum?
Buraya uzun zamandır girmiyordum. Revize ekim sürecinde çektiğim fotoğrafları da, bi ara burada paylaşacağım.
29 Kasım 2021'de oldu revize ekim benim. 1 yılı geçti.
Sonuç olarak normal şimdilik; ama orta kısımlarda incelmeler hissediyorum. Bu biraz rahatsız ediyor ne yalan söyleyeyim; ama saçımda dökülme oluyor olabilir.
onizuka eikichi'nin de dediği gibi illa ki incelmeler olacak sanırım. Asmed'teki hasta danışmanımla bir konuşacağım bakalım. Finasteride kullanmayı bıraktım, bayağı oldu bırakalı. Testosteron filan düşük çıkmıştı, depresyon hissettim, bıraktım o sıra.
onizuka eikichi hocam senin saçlar da çok iyi maşallah. Sen ara ara bırakıp devam mı ediyorsun finasteride acaba? Nasıl bir yol izliyorsun?
Ben de bu incelmeler kalınlaşsın istiyorum. Ama çok kararsız kaldım kullanmak ya da kullanmamakta. Karaciğer ve böbrekleri yoruyor dediğin gibi. Saçlar kalınlaşsın derken, sağlıktan olmak da istemem.
Rica ederim. Biliyorum evet ama kullanmazsam saçlarım dökülüyor. Arada bırakmayı deniyorum dökülmeler oluyor. Size ama şunu söyleyebilirim kısa süreli finasterid kullanımında yan etki yaşama durumunu olabilmekle bu oran çok yüksek olmayacağını kendi deneyimlerimden edindiğim çıkarıma göre fazla olmayacağını düşünüyorum. Forum da kısa sürede yan etki yaşadıklarını iddia edenleri de gördüm ama bu oran çok fazla değildi. Sanırım biraz uzun çöp, kısa çöp misali. Seçme şansım olsa aslında bende kullanmak istemezdim bu ilacı ama şimdilik bir sorun yaşamıyorum. Beni de yan etki yaşamadığım için aslında kafamı en çok bahsettiğiniz durum düşündürüyor. Karaciğer ve böbrekleri yormayacağını bilsem çok daha rahat kullanırım ama bir noktadan sonra bende bırakırım diye düşünüyorum. Ne zaman hayat kaliteme etki ettiğini düşünürsem kullanmam. Şuana kadar samimi söylüyorum beni çok rahatsız eden bir durumla karşılaşmadım. Ama yaşayanları da forumdan okuduğum kadarıyla gördüm. O yüzden doktor kontrolü olmadan kullanımı gerçekten tam bir soru işareti.