Öncelikle herkese merhaba. Bir haftadır forumun her köşesinde gezdim. Öneriler, görüşler, uyarılar hemen hepsini okudum. Özellikle kadın üyelerin konularını bir kaç kere okudum. Çok değerli bilgi ve deneyimlerini paylaşmış herkes. O nedenle çok teşekkür ederim. Benim yaklaşık 15 yıldır saçlarım çok az. Şu an 39 yaşındayım. Annem, teyzem ve kız kardeşlerimde de benzer dökülmeler mevcut. Çok ürün kullandım, biotinler, minoxiller hatta erkekler için olanlarını kullandım. Hiç bir sonuç almadım. Son girişimim Cerrahpaşa'ya gidip detaylı tetkikten geçmek oldu ki bu bile kaç yıl önce idi bilmiyorum. Son hatırladığım, başımda bir hoca, etrafında 10 tane asistan, herkesin parmakları kafamda, ultrasonla saç köklerine bakıp hoca diyor ki; bakın hiç kök yok. Buradan saç çıkmaz. Genetik dökülme. Tek çare saç ekimi.
O dönemde tıraşsız ekim yoktu. Komple tıraştan çok çekindim. Daha gençtim, bekardım, çok göz önündeydim. Fiyat falan aldım, bir kaç merkeze gittim ama cesaret edemedim. Sanırım yıl 2010 idi. O zaman topik kullanmaya başladım. 9 sene kadar da kullandım. Ama tabii kullanımındaki zorluklar, vs. Fotoğraflarda göreceksiniz, az bir eksik yok saçlarımda. Kafamın neredeyse tamamını topikle bezemek zorunda kalıyordum. Sonra 1,5yıl önce tepelik denemeye karar verdim. Ancak tepeliği tutturacak kadar saç olmadığı için baya büyük bir çıt çıtlı saç yapıldı bana. 10 yıl falan kullanırsın dediler. Ama o kadar çok döküldü ki o yapma saç, şu an o da çok belli oluyor ve karşımda konuştuğum insanın gözüme bakarken gözlerini kafama doğru kaydırmasından nefret ediyorummm. Çok uzun oldu ama sürecim uzun kusura bakmayın. Tekrar ekim konusuna eğildiğimde komple tıraşsız ekim yapılabildiğini gördüm ve saç ektirmeye karar verdim. Sonra sizinle karşılaştım. Burada adı geçen merkezleri, doktorları araştırdım. Görüşmeler yaptım. Koray Bey, Malesef saçlarınızın mevcut dökülme ve incelme paterni saç ekimine uygun değildir. dedi. Forumda Hintell, bir yazısında Koray Bey olmaz diyorsa ekimden vazgeçin yazmış, yıkıldım...
Şahin Bey, Bayanlara saç ekimi yapmıyoruz malesef. yazdı.
Serkan Aygın, Fotoğrafları görünce ekim düşündüğümü bile düşünmediler, PRP, ilaç vs yazdılar. Ekim düşünüyorum deyince de görmeden bir şey diyemem dedi ama sırf görüşmek için Muğla'dan İstanbul'a gitme imkanım yok.
Hermest direkt fiyat verdi. Ama internette Hermes ve Hermest diye iki merkez olduğunu gördüm. Kimin hangisi için yorum yaptığını anlayamadım. Bazı olumsuz yorumlar da hoşuma gitmedi. Yani ben adımı duyuracak bir işletme açacak olsam gidip de aynı sektördeki bir harfi değişik olan bir isim almazdım. Huylandım, eledim.
Bana en ilgili geri dönüşü Hakan Beyler yaptılar. Öncelikle tetkik istediler. Tetkik sonuçlarımı yolladım. 2500greftin yeterli olmayacağını, kadınlarda komple tıraş yapmadıklarını, iki ayrı seans olması gerektiğini söylediler. Ben bu saatten sonra eğer daha verimli olacaksa komple tıraşa da sıcak baktığımı söyledim. Çünkü okuduklarıma göre şok dökülmede ekim alanındaki mevcut saçlar da dökülebiliyormuş. Bu durumda ben rahmetli Erkin Koray gibi mi olacağım? Bir anlamı yok. Benim zaten uzun yıllardır saçım bir aksesuar değil, gizlenecek bir şey. Forumda ekim için düşünen kadın arkadaşlarıma bakıyorum da aslında ne kadar şanslılar. O kadar çok saçları var ki.... Benden bir çok fotoğraf daha istediler. Eğer tamam derlerse gideceğim. Evden çalışıyorum. En sıkıntılı süreçte evde olacak olmam bir artı diye düşünüyorum.
Sizden fikir almak istiyorum. Koray Bey yapılamaz dedi, Şahin Bey kadınlara ekim yapmıyoruz dedi, bir çok deneyimli forum üyesi kadınlar ekim yaptırmamalı diye yazmış, Hakan Bey yapılır derse gitmeli miyim? Ya da şöyle sorayım; siz olsanız bu kadar bilgi ve yaşanmışlık sonucunda yaptırır mıydınız?