Gönderen Konu: Asuman Hair Transplant (4.400 Greft)  (Okunma sayısı 12898 defa)

mustafad

• Jr. Member
  • **
Ynt: Asuman Hair Transplant (4.400 Greft)
« Yanıtla #31 : 27 Kasım 2020, 00:27:35 »
Dostum kusura bakmada ağır olacak belki ama çok saçma sapan şeyler yazmışsın.
Minoxil ve finasterid dımdızlak kafadan saç çıkartmaz .Sizin öndeki çıplak alandan saç çıkartması mümkün değil.Minoxili ne kadarda kafanızda büyütmüşsünüz öyle  :)
Minoxil ve finasterid minyatür saç varlığında saçın döngüsünü uzatarak o saçların biraz daha uzamasını ve büyümesini sağlar ama bu etki o kadar abartılacak bir sonuca neden olmaz daha çok saç dökülmesini durdurmak amaçlı kullanılır.
Yani kısaca sizin o öndeki açıklığınızdan bu ilaçlarla tek tel saç bile çıkmaz.Siz mavi serumla karıştırdınız heralde mavi serumlarda bir sürü bilinmeyen antiandrojen var bakmayın siz ona .

Minoxil kullanıldığı sürece sarı tüyleri kalınlaştırıp saç gibi görünmesini sağlamıyor mu? Kullanmayı bıraktıktan bir süre sonra bu tür saçlar tekrar dökülmüyor mu? Yoksa ben mi yanlış biliyorum? Dolayısıyla kullanıldığı 6 ayda kalınlaştırdığı tüyler sayesinde ekim bölgesinin daha sık görünmesini sağlamaz mı? Ben bundan bahsettim. Belki de zamanında çok fazla uraw araştırdığım için ben karıştırdım. Bilgi verdiğin için teşekkür ederim.
  • Ekim Tarihi: 22.08.2020
  • Ekim Merkezi ismi Asuman Hair
  • Greft Miktarı 4400
Takviyeler:
Solgar Omega3 950 mg. / günde 1 tablet
Coraspin / günde 1 Tablet
Kerozan 5+5 / 2 gün, sabah akşam, sonraki 2 gün Xpecia Sabah akşam
Natures Supreme Biotin 5000 mg / günde 1 tablet
Propecia / 3 günde 1 tablet
Sabah akşam Alopexy Sprey
Sarımsak, keçi boynuzu pekmezi ve doğal sirke...

mustafad

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #32 : 27 Kasım 2020, 00:29:19 »
100.gün için biraz erken değil mi olumsuz düşüncelere kapılmak için ? ekim sonuçlarına baktığımda 110 ve 120. gün arasında bile büyük farklılıklar oluşabiliyor 2 ay içinde çok şey değişecektir diye düşünüyorum.

Yaklasik bir aydır yeni çıkışlar görememek insanı tedirgin ediyor. Haklısınız, biraz daha sabretmekte fayda var. Teşekkürler.
  • Greft Miktarı 4400
Takviyeler:

mahlas

• Sr. Member
« Yanıtla #33 : 27 Kasım 2020, 00:30:07 »
45. günden itibaren çıkmaya başlayan saç tellerini gözlemlemiştim ve çok hızlı uzadılar. Yaklaşık bir aydır diplerde yeni çıkmakta olan saç telleri görmediğim için doğal olarak endişe oluyor.

Kullandığım tüm takviyelere rağmen mevcut saçlardaki dökülme devam ediyor. Takviyeleri kullanmaya başlamadan önceye yani saç ekiminden önceye kıyasla %35-40 daha az dökülüyor, fakat hızla dökülüyor yani.

Minoxil saç kökü olmayan, doğal olarak saç çıkmayacak yerlerde damarları genişleterek saç çıkartan kimyevi bir sıvı. Finasterid de dökülmeyi azaltan, yeni saç çıkaran, mevcut saçlara hacim kazandıran, özellikle minoxil ile beraber kullanıldığında daha güzel sonuçlar ortaya çıkartan kimyevi bir ilaç. Bu iki ürün kullanildığında ekim bölgesinde, ekilen greftlerin haricinde muhakkak saç çıkacak, greftlerle çıkanlar ise hacim kazanacak. Bu takviyeleri kullanmayı bırakınca da mantıken ekim yerlerinde, greftlerin dışında çıkan saç telleri dökülecek. Finasterid vesileyle hacim kazanan saç telleri ise zayıflayacaktır gibi geliyor.

Ekiminin 5. senesinde olan biriyle tanıştım, 6.aydan sonra minoxil ve finasteridi bıraktıktan sonra ekim bölgesinde epey saç kaybı yaşamış. Bu kayıp elbette birden bire değil, zaman içerisinde olmuş.

Görüşleriniz için teşekkür ederim. Bu günlere gelince insan daha da sabırsız oluyor. Muhtemelen siz de ister istemez yaşayacaksınız benzeri duyguları.

Ben endişelerinizi çok iyi anlıyorum, doğruyu söylemek gerekirse sizi bu konuda eleştirmiyorum. Zira içinde bulunduğumuz süreç gerçekten insanı mental açıdan yoran bir süreç.

Öncelikle o başta çıkıp hızla uzayan saçlarınız muhtemelen şoktan kurtulan, ancak dökülme sırasında sadece kırıldığı için deri altında gizlenmiş saçlarınızdı. Muhtemelen saç folikülü tarafından yeni saç kılı üretilmeden deri altında kalan ekim saçlarınız uzamaya devam etti. Bir diğer ihtimal de operasyon sırasında değişen kan dolaşımının yan etkisiyle çıkmış saçlar olma ihtimalidir ki bu da pek düşük bir ihtimal sayılmaz.

Saç ekimi sırasında ekilen saçların büyük çoğunluğu ani şekilde dökülerek dinlenme ve yeniden doğma sürecine girer. Foliküller bir süre kendilerini uykuya alırlar. Aslında burada yaşanan şey tamamen hayatta kalma stratejisidir. Saçınız a noktasından b noktasına nakledilmiş, folikülünüzün tüm dengesi bozulmuş, ölüm riskiyle karşı karşıya kalmış ve kendini koruma güdüsüyle uykuya geçmiştir. Bu süreç yaklaşık 3 ay kadar devam eder. İşte tam da bu yüzden siz artık foliküllerin uyanıp saç kılı üretimine başlayacağı dönemdesiniz.

Saç ektirmesine karşın yıllar içinde kayıp yaşayan arkadaşınızın durumu genellemeye çok uygun bir durum değil. Saçını kaybetmiş kişinin durumunun pek çok nedeni olabilir. Bunun en sık karşılaşılan örneği ise güvenli olmayan alandan alınan greftlerin  kafanın tepe noktasına ekilmesidir. Sıkça görülür, ancak çoğunlukla operasyon hatasıdır.

Finasterid ve minoxidil ise sizde olmayan bir saçı çıkartmazlar. Kliniğinizin size bu ilaçları önermesindeki ana sebep mevcut saçlarınızı korumanız/güçlendirmeniz ve ekilen saçların daha az fireyle çıkmasını sağlamaktır.

Şu an yaşadığınız saç kayıplarını kliniğe ya da bir dermatoloğa danışmanızda fayda görüyorum. Belki gerçekten dökülüyordur, belki de içinde bulunduğunuz stresli ruh halinin size bir ilüzyonudur.

Bence şu an stres yapılacak dönemde değilsiniz. Ha olur da 150. günde de şimdiki görüntüyle aynı görüntüye sahip olursanız o zaman ekimin kötü gittiğini söyleyebiliriz. Ancak şu anki görüntünüze baktığımızda sürecin iyi ya da kötü gittiğine dair bir yorumda bulunmak afaki olacaktır.

baldman

• Hero Member
« Yanıtla #34 : 27 Kasım 2020, 00:39:48 »
Yaklasik bir aydır yeni çıkışlar görememek insanı tedirgin ediyor. Haklısınız, biraz daha sabretmekte fayda var. Teşekkürler.

Dostum ekimin kötü görünmüyor inan bana artık o kadar çok ekim takip ettimki son bir yıldır kimin ekiminin iyi kimin ekiminin kötü olacağını bir kaç resme bakarak hemen doğru tahmin edebiliyorum.
Senin ekimde çok güzel sonuçlanacak hemde şaşırtıcı derecede iyi olacak.Bu dediklerimi unutma 3,5 ay sonra tahminimin doğru çıktığını göreceksin.
Ayrıca minoxil ve finasteridi bu kadar kafaya taktıysan bırak gitsin ekim olan alana hiç bir faydası olmaz ancak tepe ve vertekse faydası olabilir.

Darkwatch

• Full Member
« Yanıtla #35 : 27 Kasım 2020, 00:42:57 »
Bence sürecin gayet iyi gidiyor. Fazla takma kafana çıkışları görmek için henüz erken.
Saç ekim sonucum;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=17462.0

Takviye;
1/4 proscar (akşam)
Nature's Supreme Beauty Collagen Powder (sabah)

KeLOglan@@

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #36 : 27 Kasım 2020, 00:52:46 »
Ben de mevcut saclarınızın kalıtesıne bakarak ekiminizin cok iyi sonuclanacagini dusunuyorum. Insallah en yakin zamanda sizi memnun edecek duruma gelir. Dokulmelerin devam etmesi endise yaratiyor tabi. Ayni durum bende de var malesef. Ekimin bu zamanlarinda mental olarak en cok zorlanan zamanlar sanirim.

mustafad

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #37 : 27 Kasım 2020, 00:57:40 »
Ben endişelerinizi çok iyi anlıyorum, doğruyu söylemek gerekirse sizi bu konuda eleştirmiyorum. Zira içinde bulunduğumuz süreç gerçekten insanı mental açıdan yoran bir süreç.

Öncelikle o başta çıkıp hızla uzayan saçlarınız muhtemelen şoktan kurtulan, ancak dökülme sırasında sadece kırıldığı için deri altında gizlenmiş saçlarınızdı. Muhtemelen saç folikülü tarafından yeni saç kılı üretilmeden deri altında kalan ekim saçlarınız uzamaya devam etti. Bir diğer ihtimal de operasyon sırasında değişen kan dolaşımının yan etkisiyle çıkmış saçlar olma ihtimalidir ki bu da pek düşük bir ihtimal sayılmaz.

Saç ekimi sırasında ekilen saçların büyük çoğunluğu ani şekilde dökülerek dinlenme ve yeniden doğma sürecine girer. Foliküller bir süre kendilerini uykuya alırlar. Aslında burada yaşanan şey tamamen hayatta kalma stratejisidir. Saçınız a noktasından b noktasına nakledilmiş, folikülünüzün tüm dengesi bozulmuş, ölüm riskiyle karşı karşıya kalmış ve kendini koruma güdüsüyle uykuya geçmiştir. Bu süreç yaklaşık 3 ay kadar devam eder. İşte tam da bu yüzden siz artık foliküllerin uyanıp saç kılı üretimine başlayacağı dönemdesiniz.

Saç ektirmesine karşın yıllar içinde kayıp yaşayan arkadaşınızın durumu genellemeye çok uygun bir durum değil. Saçını kaybetmiş kişinin durumunun pek çok nedeni olabilir. Bunun en sık karşılaşılan örneği ise güvenli olmayan alandan alınan greftlerin  kafanın tepe noktasına ekilmesidir. Sıkça görülür, ancak çoğunlukla operasyon hatasıdır.

Finasterid ve minoxidil ise sizde olmayan bir saçı çıkartmazlar. Kliniğinizin size bu ilaçları önermesindeki ana sebep mevcut saçlarınızı korumanız/güçlendirmeniz ve ekilen saçların daha az fireyle çıkmasını sağlamaktır.

Şu an yaşadığınız saç kayıplarını kliniğe ya da bir dermatoloğa danışmanızda fayda görüyorum. Belki gerçekten dökülüyordur, belki de içinde bulunduğunuz stresli ruh halinin size bir ilüzyonudur.

Bence şu an stres yapılacak dönemde değilsiniz. Ha olur da 150. günde de şimdiki görüntüyle aynı görüntüye sahip olursanız o zaman ekimin kötü gittiğini söyleyebiliriz. Ancak şu anki görüntünüze baktığımızda sürecin iyi ya da kötü gittiğine dair bir yorumda bulunmak afaki olacaktır.

Haklısınız, sabretmek gerek. Sizin kadar bilgi sahibi değildim, ayrıntılı bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.  :)
  • Greft Miktarı 4400
Takviyeler:

mustafad

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #38 : 27 Kasım 2020, 01:05:13 »
Dostum ekimin kötü görünmüyor inan bana artık o kadar çok ekim takip ettimki son bir yıldır kimin ekiminin iyi kimin ekiminin kötü olacağını bir kaç resme bakarak hemen doğru tahmin edebiliyorum.
Senin ekimde çok güzel sonuçlanacak hemde şaşırtıcı derecede iyi olacak.Bu dediklerimi unutma 3,5 ay sonra tahminimin doğru çıktığını göreceksin.
Ayrıca minoxil ve finasteridi bu kadar kafaya taktıysan bırak gitsin ekim olan alana hiç bir faydası olmaz ancak tepe ve vertekse faydası olabilir.

Ekim merkezinden memnunum ki tartışmasız başarıları da ortada.
Finasterid ve minoxili yan etkileri nedeniyle kafaya takmadım. 3 aydan fazla süredir ne önerildiyse kullanıyorum, biraz daha devam etmekte fayda olabilir.
Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim, inşallah dediğin gibi olur.
  • Greft Miktarı 4400
Takviyeler:

mustafad

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #39 : 27 Kasım 2020, 01:06:29 »
Bence sürecin gayet iyi gidiyor. Fazla takma kafana çıkışları görmek için henüz erken.

Tamam hocam, teşekkürler.
  • Greft Miktarı 4400
Takviyeler:

mustafad

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #40 : 27 Kasım 2020, 01:15:35 »
Ben de mevcut saclarınızın kalıtesıne bakarak ekiminizin cok iyi sonuclanacagini dusunuyorum. Insallah en yakin zamanda sizi memnun edecek duruma gelir. Dokulmelerin devam etmesi endise yaratiyor tabi. Ayni durum bende de var malesef. Ekimin bu zamanlarinda mental olarak en cok zorlanan zamanlar sanirim.

Aynen, en bunaltıcı zamanlar olsa gerek. Dökülme her nedense devam ediyor, kullandığım takviyeler sizde olduğu gibi bende de çözüm olmadı. Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim, inşallah sizin sonucunuz da çok güzel olur.
  • Greft Miktarı 4400
Takviyeler:

javelin

• Sr. Member
  • Mızrak çuvala sığmaz
« Yanıtla #41 : 27 Kasım 2020, 08:25:24 »
Maşallah çok güzel ve sık bir ekim olmuş. Klasik Asuman hanım ekimi.  İnşallah Allah'ın izniyle güzel olur kardeşim. Biraz daha sabır.

kelveötesi35

• Hero Member
« Yanıtla #42 : 27 Kasım 2020, 16:29:00 »

Cok hoş acıklamıssınız mahlas hocam. Demeden geçemedim.

Bu minvalde az daha sabır etmenizi dilerim Mustafa hocam.

SAÇSIZ ADAMIN LANETİ 1 :D

• KELLİK BAŞA BELA.. :)
  • Hero Member
  • BİR KEL GÖRDÜM SANKİ.. :D
« Yanıtla #43 : 29 Kasım 2020, 01:41:54 »
Hocam o bölgede travmatik bir durum olmadıysa Bi sıkıntı olması zor, dikkat edersen, 39. Gün resmindende belli oluyor, aynı bölgede saç yok yine, çünkü şoka uğramış, olması gerektiği gibi, ama çevresinde şoktan kurtulan çok saç olmuş, bence bu yüzden fark var, benim mesela 90 da hiç saç yoktu diyebilirim, 100 den, 110 dan sonra çıktı biraz  inşAllah güzel bir sonuç Alırsın.. |-onayisareti-| (^_^)
  • Ekim Tarihi: 16.06.2020
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4.800
  • Yaşınız 36

PEGO

• Hero Member
  • Saçların dökülmüş kanka
« Yanıtla #44 : 15 Aralık 2020, 00:06:19 »
Son paylaşımdan bu yana 20 gün geçmiş bu da totalde 120 gün yapar. Atacağın yeni foto durumu az çok belli edecek, 100.gün attığın fotoya yorum yapmak biraz zor, süreç yeni başlamıştı.
Xpecia günde 2 tablet
Prozinc Plus Şampuan

Serkan Aygın 4200 Greft https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16500.0

Facebook Twitter Instagram