Ben tam da bugün kendimi sorguluyordum, acaba gercekten de sac ekimi benim ihtiyac duydugum bir sey mi diye. Ihtiyacim olsa bile buda deger mi? Asil sorun biraz da burada.
Para tabi önemli ama yine de 20.000 tl ayirmistim ve para cok düsünmedigim bir konuydu. Bu paranin yani sira yasiyacagim 1 yillik kötü bir sürec söz konusu. Kafamda sonsuza kadar hep var olacak bir hissizlik duygusu ( Tabiki de 1 yil sonunda yüksek bir seviyede azalacak bu fakat hicbir zaman eskisi kadar olmayacak), kafada acilacak 4000+ delik, yerine göre hormonel ilac kullanimi, Ilk 4 ay igrenc bir görüntü (bence igrenc), operasyon sonrasi fedakarliklar ( Spor, günesten kacinma, deniz vs.).
Ve bunlarin hepsi basari garantisi olmayan ve kafayi eskisinden daha da berbat hale getirebilecek bir operasyonla mümkün. Yani risk faktörü var ve bu faktör azimsancak seviyede degil.
Sizin en iyi klinige doktora gitmeniz ve her seyi dogru yapmaniz ya da sizin en iyi aday olmaniz bile bazen bunu degistiremiyor! Sanirim sac ekimindeki en büyük problem bu, birazcik rus ruleti var isin icinde
Tabi benim 28 yasinda NW2-3 arasinda oldugumu düsünürsek, sac ekimi benim adima gercekten de kisisel bir takintidan farkli degil. Bazi kötü dökülme tipleri gercekten de var, böyle tam ortadan sackiran gibi dökülen saclar filan. Bu tarz senaryolarda kimse "sac ekimi gereksiz" diyemez herhalde. Ben acikcasi böyle durumlar icin sac ekiminin cok elzem oldugunu düsünüyorum. Ama benim gibi bir aday icin bu sanirim bir takintidan ibaret ve sorunu kafanin üstünde degil icinde aramakta fayda oldugunu düsünüyorum
Sanirim özgüvenimizi saclarimizda aramayi birakmaliyiz, cünkü ben mesela silikonla sisirilmis gögüsleri sevmem, ve gögüslerini (asiri) sisiren kisiyi de özgüveni eksik biri olarak görürüm (ya da dudaklarini bariz sisirenleri). Bu benim fikrim tabi. Ama bu tarz kadinlardan hoslananlar da var
Benim anket sonucuma göre de kadindan sac konusunda ayni fikirde.. En azindan NW2-3 söz konusuysa.
Uzun vade değil 3 - 4 yıl önce Bi tanıdık (yaşı şuan 40 falandır) saç ektirmişti sadece önlere 2500-3000 grefttir tahmini.. Çokta başarılı olmuştu. Geçen günlerde denk geldi, ekilenler komple gitmiş diyebilirim. Ekilmeden önceki haline dönmüş nerdeyse. Soramadım tbi saçları dökmüşsn yine diye. Güvenli bölge dedikleri falan da boş bence. Çünkü verteks üstler falan sorunsuz 0 açılma..
Ben tam da yukaridaki düsünceler dogrultusunda sac ekiminden vazgecmisken sen cikip bana bunlari söylüyorsun Armaan hocam
Acikcasi 5 yil icin bile bana göre kötü bir yatirim.. Ki söz konusu keske sadece para olsaydi, o zaman degerdi belki ama 1 yil boyunca yasananlar, kafadaki delikler, enseden kaybolan saclar ve bunlarin basarisiz bir sonucla tamamen bosa gitme ihtimali
Bana göre degmez. Herkes tabi burada kendi secimini yapacaktir.
FUT dışında Fue ile alım yapılmış ise ve 30 yaşından önce bir operasyon geçirmiş ise ekilen saçlardan da kayıp yaşayacağı kesin. Fue e alım çok geniş alandan yapılıyor ki asıl net (%90) güvenli dediğimiz alan iki kulak arasındaki 4 cm lik çizgi..
az yada çok min%15 ekim saçlarından kayıp herkes Yasar. Kendi saçlarınızdan bahsetmiyorum bile. 50 yaşında ekim yaptıran birinde bu kadar kayıp beklemezsiniz ama 23 ünde yaptıran kişi olaki ekilen tutarsa mutluluğu 5 yıl sürmeyecektir..2.ekim için merkez arayacaktır bu net..
Aynen hocam, yas ilerledikce basari orani da artiyor.. Ben de acikcasi Corona varken tam zamani diye düsünmüstüm, hazir evdeyiz filan
Ama bu konuda acele ettigimi düsünüyorum (yas olarak).
En önemlisi de benim ruhsal olarak sac ekimine hazir olamam. Benim icin sac ekimi sadece, tamamen kafami kazitip Walter White gibi insan icine cikabilmeyi basardigim zaman söz konusu olabilir. Iste o zaman bu caresizligimden olmayacaktir.
Acikcasi sac ekimi bir cok insanda özgüvene sebep olabilir ama sactan gelen özgüveni yemisim, asil özgüven aslan yelesi gibi saclara sahip olup yine de kafayi kazitip insan hayatina devam edebilen adamdadir
Bu forum bana sac ekimi sürecinde gercekten de yardimci oldu.
Bu konuda herkese tesekkürü gercekten de bir borc bilirim. Herkesin buradaki dertlerini görmek, süreclerini takip etmek bana istedigim seyi görmekte yardimci oldu!
Bunlar benim düsüncelerim ve herkes tabiki de kendi hayatina göre bir karar verecektir.
Sac ekimi yapanlara tek dilegim, her sey umarim istediginiz sekilde sonuclanir! Benim gibi biraz saclarini kaybettiler diye caresiz hissedenlere ise tek lafim: Sorun kafanizin üstünde degil, icinde!
Sac ekimi bir sorunu cözer ama sorunun kaynagini kurutamaz!