Sloocer, düsüncelerine saygi duyuyorum ve haklilik payin da yok degil fakat cevabini hic yapici bulmuyorum, verdigin örnek ise inanilmaz alakasiz bana göre
Gücenmek yok.
Bu konu örnegin beni de ilgilendiriyor. Benim de fazla kilolarim var (Baslangicta yaklasik 40 kiloydu, suanda bi 30 daha var). Radikal bir diyetten daha cok hafifletilmis saglikli beslenme ve yogun spor yoluyla bu kilolari vermeye cabaliyorum.
Ben de yakin bir zamanda sac ektirmeyi planliyorum. Fakat spor yapamama kismi beni düsündürüyor. Acikcasi benim sac dökülme tipim suanda NW2. Tabiki de burda Sloocer arkadasimiz gibi "3 ay sonra yap!" diyen olacaktir fakat söyle bir durum var. Spor cok nankör bir eylem ve 3 ay birakmak demek basladigin noktaya geri dönmek demektir
Maalesef bu böyle.. Bu noktada sac problemlerini dünyanin merkezine koymak yerine, hayatimizdaki diger konularla birlikte düsünmek saglikli bir düsünce yapisi olacaktir.
@Alanya00:
Diyet dedigimiz sey bilinenin aksine az ya da cok yemek degildir. Diyet, beslenme aliskanligidir, herkesin bildiginin aksine literatürde de bu sekilde gecer. Dostum benim sana tavsiyem su olur. Sakin ama sakin vücudunun ihtiyaci olan besinleri kendinden uzaklastirma. Inan bana, uzun vadede cikan hastaliklardan sonra kellik senin kafana takacagin en son problem olur. Bunun yerine hayatindan gereksiz olan besinleri cikar! Tatlilardi, bisküviler cöreklerdi cola filan saglikli olmayan hazir satilan hicbir besini vücuduna sokma. Tavuk ya da patates yiyeceksen onu kizartmak yerine hasla. Böylece hem besin degerini korursun hem de saglikli bir kalori kontrolün olur. Sebze ve meyveleri asla diyetinden cikarma ve yogunlugu buraya ver. Bunlar ayrica vitamin ve mineral depolari. Ayrica icindeki fiber yapi da sac yapimi icin gereklidir
Bunun disinda en önemli olani ise SU! Günde en az 2 Litre.
Bu sekilde hem vücudunun ihtiyaci olan besinleri vitaminleri ve mineralleri alarak saglikli bir vücuda ve saclara kavusacaksin, hem de enerji seviyen artacak, hayat kaliten yükselecek ve zayiflayacaksin.
Ama sakin aptallik yapip kendini ac birakma!
Kalori acigi daha cok kaslarini ilgilendiren bir konudur. Eger kilo vermeyi planliyorsan zaten senin yag depolarin var kalori ihtiyaci icin.
Olay burda bogazina girenleri azaltmak degil, bogazina girenleri dogru secmek! Iste bu diyettir