Gönderen Konu: Saç ekimi sonrası kilo verme  (Okunma sayısı 1994 defa)

Alanya00

• Yeni üye
  • *
Saç ekimi sonrası kilo verme
« : 29 Ağustos 2020, 03:42:19 »
Selamlar, saç ekimi işleminden sonra günlük yaşantıma, beslenme ve uyku düzenime dikkat etmeye çalışıyorum. E saç için faydalıdır diyerek çeşit çeşit yemekler yedikçe de kilo almaya başladım. Sizce kilo vermek için diyet programı uygulamak saç ekiminden alacağım verimi düşürür mü? Şuan 10.günümdeyim, 20.gün diyete başlama planım var.
Fakat diyet yapınca kalori açığı bıraktığım için vücudumun bir bölgesi yeterince gelişemeyecekmiş hissi yaratmıyor değil.
Bu konuda bilgili abilerimden yardım istiyorum. Sizce diyet yapmamda bir sakınca var mıdır?.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi sonrası kilo verme
« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2020, 09:18:11 »
Selamlar, saç ekimi işleminden sonra günlük yaşantıma, beslenme ve uyku düzenime dikkat etmeye çalışıyorum. E saç için faydalıdır diyerek çeşit çeşit yemekler yedikçe de kilo almaya başladım. Sizce kilo vermek için diyet programı uygulamak saç ekiminden alacağım verimi düşürür mü? Şuan 10.günümdeyim, 20.gün diyete başlama planım var.
Fakat diyet yapınca kalori açığı bıraktığım için vücudumun bir bölgesi yeterince gelişemeyecekmiş hissi yaratmıyor değil.
Bu konuda bilgili abilerimden yardım istiyorum. Sizce diyet yapmamda bir sakınca var mıdır?.

Neden böyle seyleri saç Ekim’inden hemen sonra yapma isteği uyanıyor sizlerde? Forumda 50 ye yakın bu şekilde soru var..

-Ekimden 10 gün sonra crossfitt yapabilirmiyim?
-20 gün sonra ağır spor yapabilirmiyim?
-25 gün sonra dalabilirmiyim?
-25 gün sonra yağlı güreş yapsam olur mu?

Soruyorum Kardeş milli sporcumusun? Yarışmaya hazırlanıyorsunda bu sebeple mi zamanın yok neden 20 gün ağır spor?
Cevap çok komik.. hayır ilk defa başlayacağım. Bu tip sorular bana Ramazan aylarında Nihat hatip oğluna sorulan “kutuplara gitsek neye göre neye göre oruç tutacagız ? Uzaya gitsek abdest işini nasıl çözecegiz” soruları gibi geliyor? Ramazan’da kutuplaramı gitmen lazım iş için? İlla Ramazan’da mı gideceksin?

Dostum dietini 3 ay sonra başla? Neden Ekim’den 20 gün sonra? Ahır dietler (şok dietler) ve ani kilo vermeler geçicic sac dökülmelerine sebep olabilir.. ne gerek var neden bu acele? 3 ay bekle sonra yap garanti olsun

SACmalama

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 29 Ağustos 2020, 12:12:13 »
Sloocer, düsüncelerine saygi duyuyorum ve haklilik payin da yok degil fakat cevabini hic yapici bulmuyorum, verdigin örnek ise inanilmaz alakasiz bana göre :) Gücenmek yok.

Bu konu örnegin beni de ilgilendiriyor. Benim de fazla kilolarim var (Baslangicta yaklasik 40 kiloydu, suanda bi 30 daha var). Radikal bir diyetten daha cok hafifletilmis saglikli beslenme ve yogun spor yoluyla bu kilolari vermeye cabaliyorum.

Ben de yakin bir zamanda sac ektirmeyi planliyorum. Fakat spor yapamama kismi beni düsündürüyor. Acikcasi benim sac dökülme tipim suanda NW2. Tabiki de burda Sloocer arkadasimiz gibi "3 ay sonra yap!" diyen olacaktir fakat söyle bir durum var. Spor cok nankör bir eylem ve 3 ay birakmak demek basladigin noktaya geri dönmek demektir :) Maalesef bu böyle.. Bu noktada sac problemlerini dünyanin merkezine koymak yerine, hayatimizdaki diger konularla birlikte düsünmek saglikli bir düsünce yapisi olacaktir.

@Alanya00:
Diyet dedigimiz sey bilinenin aksine az ya da cok yemek degildir. Diyet, beslenme aliskanligidir, herkesin bildiginin aksine literatürde de bu sekilde gecer. Dostum benim sana tavsiyem su olur. Sakin ama sakin vücudunun ihtiyaci olan besinleri kendinden uzaklastirma. Inan bana, uzun vadede cikan hastaliklardan sonra kellik senin kafana takacagin en son problem olur.  Bunun yerine hayatindan gereksiz olan besinleri cikar! Tatlilardi, bisküviler cöreklerdi cola filan saglikli olmayan  hazir satilan hicbir besini vücuduna sokma. Tavuk ya da patates yiyeceksen onu kizartmak yerine hasla. Böylece hem besin degerini korursun hem de saglikli bir kalori kontrolün olur. Sebze ve meyveleri asla diyetinden cikarma ve yogunlugu buraya ver. Bunlar ayrica vitamin ve mineral depolari. Ayrica icindeki fiber yapi da sac yapimi icin gereklidir :) Bunun disinda en önemli olani ise SU! Günde en az 2 Litre.
Bu sekilde hem vücudunun ihtiyaci olan besinleri vitaminleri ve mineralleri alarak saglikli bir vücuda ve saclara kavusacaksin, hem de enerji seviyen artacak, hayat kaliten yükselecek  ve zayiflayacaksin.
Ama sakin aptallik yapip kendini ac birakma!
Kalori acigi daha cok kaslarini ilgilendiren bir konudur. Eger kilo vermeyi planliyorsan zaten senin yag depolarin var kalori ihtiyaci icin.

Olay burda bogazina girenleri azaltmak degil, bogazina girenleri dogru secmek! Iste bu diyettir ;)
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2020, 12:47:39 Gönderen: SACmalama »

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 29 Ağustos 2020, 16:30:27 »
Sloocer, düsüncelerine saygi duyuyorum ve haklilik payin da yok degil fakat cevabini hic yapici bulmuyorum, verdigin örnek ise inanilmaz alakasiz bana göre :) Gücenmek yok.

Bu konu örnegin beni de ilgilendiriyor. Benim de fazla kilolarim var (Baslangicta yaklasik 40 kiloydu, suanda bi 30 daha var). Radikal bir diyetten daha cok hafifletilmis saglikli beslenme ve yogun spor yoluyla bu kilolari vermeye cabaliyorum.

Ben de yakin bir zamanda sac ektirmeyi planliyorum. Fakat spor yapamama kismi beni düsündürüyor. Acikcasi benim sac dökülme tipim suanda NW2. Tabiki de burda Sloocer arkadasimiz gibi "3 ay sonra yap!" diyen olacaktir fakat söyle bir durum var. Spor cok nankör bir eylem ve 3 ay birakmak demek basladigin noktaya geri dönmek demektir :) Maalesef bu böyle.. Bu noktada sac problemlerini dünyanin merkezine koymak yerine, hayatimizdaki diger konularla birlikte düsünmek saglikli bir düsünce yapisi olacaktir.

@Alanya00:
Diyet dedigimiz sey bilinenin aksine az ya da cok yemek degildir. Diyet, beslenme aliskanligidir, herkesin bildiginin aksine literatürde de bu sekilde gecer. Dostum benim sana tavsiyem su olur. Sakin ama sakin vücudunun ihtiyaci olan besinleri kendinden uzaklastirma. Inan bana, uzun vadede cikan hastaliklardan sonra kellik senin kafana takacagin en son problem olur.  Bunun yerine hayatindan gereksiz olan besinleri cikar! Tatlilardi, bisküviler cöreklerdi cola filan saglikli olmayan  hazir satilan hicbir besini vücuduna sokma. Tavuk ya da patates yiyeceksen onu kizartmak yerine hasla. Böylece hem besin degerini korursun hem de saglikli bir kalori kontrolün olur. Sebze ve meyveleri asla diyetinden cikarma ve yogunlugu buraya ver. Bunlar ayrica vitamin ve mineral depolari. Ayrica icindeki fiber yapi da sac yapimi icin gereklidir :) Bunun disinda en önemli olani ise SU! Günde en az 2 Litre.
Bu sekilde hem vücudunun ihtiyaci olan besinleri vitaminleri ve mineralleri alarak saglikli bir vücuda ve saclara kavusacaksin, hem de enerji seviyen artacak, hayat kaliten yükselecek  ve zayiflayacaksin.
Ama sakin aptallik yapip kendini ac birakma!
Kalori acigi daha cok kaslarini ilgilendiren bir konudur. Eger kilo vermeyi planliyorsan zaten senin yag depolarin var kalori ihtiyaci icin.

Olay burda bogazina girenleri azaltmak degil, bogazina girenleri dogru secmek! Iste bu diyettir ;)

Dostum profesyonel sporcuysan 3-5 ay ara vermek tabiki sıkıntı ama adam 30 sene hiç spor yapmamış Ekim’den 15 gün sonra ağır spor yapabilirmiyim diyor. Denize girsemmi diye soruyor..? Sözüm onlara..

Diet içinde özellikle yazdım ağır diet , şok diyet yapma bekle diye..

Ekim operayım olarakta süreç olarakta çok zahmetli... bu sebeple bu kadar zahmet çekip riske atmaya değmez.. bekle 3 ay bişy olmaz..sonra Çıkmaz ise sacların aklında “acaba mı” kalmasın..
spor içinde aynı şey geçerli kardionu yap ama 15-20 güne ağırlık işine girme bence bşrsey olmaz ama olursa kendine kızıp ömür pişmanlık yasama ihtimaline değmez..

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 30 Ağustos 2020, 00:12:39 »
Hayatında hiç spor veya bu zamana kadar diyet yapmadiysan sloocer reyize katılıyorum 3-4 ay bekle bence .

Benim diğer önerim ekimden sonra veya 1 sene veya 10 sene sonra şok diyet vs yapmana gerek yok .

25 kg vermiş biri olarak şuan kilo aldığına göre mutlaka fazla kalori alıyorsun . Alman gereken kalorinin 250 civarı eksiğini al hem azda olsa kilo verirsin hem de şok diyet vs olmaz . Yani özetle sağlıklı beslenme
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

SACmalama

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 30 Ağustos 2020, 14:56:24 »
Dostum profesyonel sporcuysan 3-5 ay ara vermek tabiki sıkıntı ama adam 30 sene hiç spor yapmamış Ekim’den 15 gün sonra ağır spor yapabilirmiyim diyor. Denize girsemmi diye soruyor..? Sözüm onlara..

Diet içinde özellikle yazdım ağır diet , şok diyet yapma bekle diye..

Ekim operayım olarakta süreç olarakta çok zahmetli... bu sebeple bu kadar zahmet çekip riske atmaya değmez.. bekle 3 ay bişy olmaz..sonra Çıkmaz ise sacların aklında “acaba mı” kalmasın..
spor içinde aynı şey geçerli kardionu yap ama 15-20 güne ağırlık işine girme bence bşrsey olmaz ama olursa kendine kızıp ömür pişmanlık yasama ihtimaline değmez..

Yani böyle bir istek geldi diye suclamamak lazim :) Sorun bu istekten cok, bu istege itaat edip kararlilikla devam edememekte  :D
Bu konuda ama cok da radikal olup siyah ya da beyaz demek yerine, gri demek daha dogru olur. Benim anlatmak istedigim biraz oydu. Mesela bana kellik mi yoksa sismanlik mi kötü dersen, cevabim sismanlik olurdu. Cünkü obezite bir hastalik ve ölüm riski tasir, kellik ise kozmetik bir takintidir. Bugünün trendi kellik olsaydi, herkes vücut killari  gibi kafalarina lazer epilasyon yaparlardi ve bu forumun adi da" saclaserisonuclari.com " olurdu :)

Aslinda böyle düsününce, bu kadar cabalamak yerine kelligi trend yapmak isimizi daha da kolaylastirabilir ;D

Neyse konudan uzaklasmayalim:
Özetle Alanya kardes, zaten hayatinin hicbir döneminde sok diyete girmemelisin kendi sagligin icin. Diyet dedigim gibi beslenme aliskanligidir ve bu bir yasam tarzidir. Senin suanda da bir diyetin var, herkesin bir diyeti var. Asil soru dogru diyeti yapabilmekte. Yani yedigin seylere dikkat et yeter. Bunu böyle düsünürsen operasyonun ilk gününden itibaren gönül rahatligiyla diyetina baslayabilirsin.

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 30 Ağustos 2020, 15:59:56 »
Ne tur bir diet yaptigina bagli daha cok.
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Facebook Twitter Instagram