Gönderen Konu: Bana lütfen yardımcı olun yaş 18 hayatım bitecek  (Okunma sayısı 4389 defa)

frotto

• Yeni üye
  • *
Ynt: Bana lütfen yardımcı olun yaş 18 hayatım bitecek
« Yanıtla #30 : 02 Eylül 2020, 17:09:27 »
Seni benden daha iyi anlıyan biri olamaz. Hayatımın en güzel yılları saç dökülmesi sorunuyla geçti. on sekiz yaşında saçlarımda tarak kaybolurdu öyle düşün. Ne zaman ki yirmi yaşına geldim bu nalet sorun başladı. şu an otuz üç yaşındayım yani anlıyacağın en güzel yıllar saçsız geçti. ailede genetik dökülme var. genetik dökülme olayını durduramazsın. İntihar gibi saçma birşey düşünmeni önermem. Şu an tıp bu konuda ilerde saç ekimi diye muazzam bir olay var. saç ekimi olmasaydı ne olurdu hiç düşünebiliyormusun. bu saçlar seni 25 e kadar rahat götürür. beslenmene dikkat et. stres denen meletten kesinlikle uzak dur pozitif düşün, hergün yastık üstündeki saç tellerini sayarsan iki sene sonra kel olursun. takma kafana. ben aşırı stres yapardım aşırı düşünürdüm sen gibi. ama şu an bakıyorum hepsi benim zararıma olmuş. ve bilip bilmeden kafaya herşeyi sürerdim. kesinlikle bilmeden etmeden gördüğün duyduğun herşeyi kafana sürme, buna şampuan dahil losyon dahil, minox vb ürünler dahil. ilerde eğer çok açılır dökülürse saç ekimi yaparsın. tekrar diyorum saç ekimi gibi bi çare varsa senin şu an bu sorunu kafaya takıp bu sorun nedeniyle intihar demen çok yanlış birşey. emin ol herşey saç değil. öyle hastalıklar öyle sorunlar varki onları görsen her adım atışta Allah'a şükredersin.
[/quote/]
Abiler çok teşekkürler benim derdime derman oldunuz gerçekten. Saçların sağlıklı diyen de var pek bir sorun göremedşm diyen de. Yani anladığım kadarıyla saçlarımın yapısı durumu çok içler acısı değil öyle mi? Ben Seneye falan kel kalacağımı düşünüyordum

Fikret Öztürk

• Sr. Member
« Yanıtla #31 : 03 Eylül 2020, 03:31:28 »
Abiler,dostlar merhabalar bana lütfen yardımcı olun yemin ederim ki artık dayanamıyorum bir şeyler söyleyin bana kimseyle konuşamıyorum bu durumu intihar falan düşünmeye başladım evet abartıyosun diyecekler olacaktır ama abartmıyorum beni en iyi sizler anlarsınız. Dürüst olun lütfen saçlarımın durumu çok mu vahim kurtarılabilir mi?İntihar bile düşündüm bir ara. Uzun bir yazı olacak öncelikle okuyan herkese teşekkürler. o kadar üzülüyorum ki dersleri iyi olan bir öğrenciyim yıllardır çalışıyorum. bu sene sınav senem artık saç dökülme problemi yüzünden ders bile çalışamamaya başladım lütfen bana yardımcı olun

problemim: saçları aşırı sıkı olan biriydim berber falan kaç kere ara makas atardı hatırlamıyorum bile. babam 43 yaşında ve gayet sıkı güzel saçları var,amcamda da aşırı bir saç dökülmesi yoktu fakat,dayım üst bölge tamamen kel yaklaşık 23 yaşlarında falan kel kalmış.genetik konusuna gelirsek durum böyle.
benim ise yaklaşık 1 1.5 senede saçlarımın bayası azaldı.

GÜNLÜK SAÇ TELİ DÖKÜLMEM YAKLAŞIK GÖRDÜĞÜM EN FAZLA 55 60 AMA SEYRELME VAR

saçlarımda 11 12 yaşlarımdan beri yer yer beyazlar var ırsi olarak babadan. Bu dökülme ile alakalı mıdır?
abiler sizden yardım çağrım şudur: bana bir şeyler önerin. açtığınız konuları okuyorum araştırıyorum ama her ilacın bir yan etkisi var sürekli bir şeyler görüyorum fakat hepsinde yan etki var en son miracle losyon araştırdım birkaç sorum var

Bu ilaçların yan etkileri genç yaşta gerçekten beni çok etkiler mi en sonunda bu işe bulaşacağım finasterid miydi öyle bir şeyler

ve son olarak geçen ay cildiyeye gittim bana kan testi yaptı kan değerlerim normal çıktı yani genetik dökülme dedi fakat o kadar ilgisiz bir doktordu ki .bana minoxil %5 yazdı KAFANA SÜR. dedi sadece bu yani aptal resmen bunamış. fakat araştırdım ve bir sürü sorunu var bu ilacın. bunun hakkında da birkaç sorum var
1-sürekli kullanmam gerekiyormuş ve ilaç 150 180 lira civarı. bunu her ay karşılayamayabilirim.
2-bırakınca tekrar dökülüyormuş olan saçlarımı da mı döküyor?
3-şok dökülme diye bir olay varmış yani çıkan saçlarım bir süre sonra bir anda hepsi dökülüyormuş doğru mudur?
4-ilk kullanmaya başlayınca direkt olarak saçlarımın %20 si gibi bir saçı kaybediyormuşsun daha sonradan çıkıyormuş doğru mudur?

bana lütfen yol gösterin abilerim hastanın derdini doktor değil hasta anlar diye bir söz var

SAÇLARIMIN HALİ:
https://hizliresim.com/CK2TsP

https://hizliresim.com/nnAV1Y

https://hizliresim.com/pt7QIt

https://hizliresim.com/b5rbVf saçımın üst bölgesi
(fotoğraflar flash ile çekilmiştir ve yıkandıktan yaklaşık 5 saat sonradır
bende aynı 22yasindayim saç ektirdim 1gecti aradan genç yasta saçımın dökülmesi çok beni hayata kusturdu hiç kimse yolda yürürken  kendimi çok kotu hissediyordum bunlara gerek yokmuş ekimden sonra kel ligi normal olarak gördüm takindim kalmadı  isterse kel desenler bana herkez gören  umrumda olmadı ekimden sonra 

frotto

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #32 : 04 Eylül 2020, 16:17:32 »
Konu güncel

frotto

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #33 : 08 Eylül 2020, 03:59:02 »
Hala güncel

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #34 : 08 Eylül 2020, 09:36:30 »
Tedavine başladın mı ?
Tedavim

Stemoxydine %5 (L’Oreal serioxyl denser hair) akşam yatmadan önce

Ketoral krem her gün

Ketoral şampuan hafta da 1-2 gün

Dermaroller hafta da 1 ya da 2 gün

OGX DHT blocker şampuan Ketoral kullanmadığım günler

sade_americano

• Sr. Member
« Yanıtla #35 : 08 Eylül 2020, 10:10:11 »
saclarda sikinti yok ama bu kadar kafaya takarsan stresten dokulur.

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #36 : 08 Eylül 2020, 13:09:50 »
Şimdi sakin ol. Senin yaşındayken saçımın durumu tam olarak buydu. Benim de babam 23 yaşında kel kalmış direkt. Ben 21 yasindayim evet yanlarda biraz açıklık var konuma bakabilirsin. Benim dökülmem 14 yaşında başladı. Ulan taş çatlasın 20 de kelim diyordum 21 oldim hâlâ var saçım. Yillardir yastığımda 10larca saçla uyaniyorum sabah. Yedigim yemeklerde hep saçım çıkar. Elimi atsam 5 tane gelir. Banyo yaparken ağzım saç doluyor. Konuma girip bak. Şu an 21 yaşındayım finanstereid başladım. Hâlâ kullanmak için erken ama ben kullanmayi sectim. Sakın sen kıllanma.
22 yaşını bekle. Şu an çok erken korkma kel kalmayacaksin. Saçlarına bakinca benimkileri gördüm. Bekle. Minoxil de kullanma. Ben kullanmıştım geçenlerde bıraktım. 18 yaşında da kullanmıştım 6 ay kadar. Sonra bıraktım gereksiz bir ilaç. Psikoljini daha fazla bozar. Her sabah akşam saçına sürüyorsun. Sürekli aklında saçının döküldüğü. Boşa stres.

Sana yapman gerekeni söylüyorum. Hiçbir sey. Belki iğneleme ve masaj yapabilirsin. Korkma kel kalmayacaksin 20 lerinde de çok saçın olacak. 22-24 yaş arasi finanstereide başlarsın en az 30 a kadar saç problemin olmaz. Sonra zaten donör bölgen çok güçlü olduğu için başarılı bir ekim gerceklestirirsin. Bir daha saç problemin olmaz. Ben de senin gibi intihari çok düşündüm 18 lerimdeyken. Korkma hayatin güzel olacak. Gir konumu incele. :)

frotto

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #37 : 08 Eylül 2020, 21:30:09 »
Şimdi sakin ol. Senin yaşındayken saçımın durumu tam olarak buydu. Benim de babam 23 yaşında kel kalmış direkt. Ben 21 yasindayim evet yanlarda biraz açıklık var konuma bakabilirsin. Benim dökülmem 14 yaşında başladı. Ulan taş çatlasın 20 de kelim diyordum 21 oldim hâlâ var saçım. Yillardir yastığımda 10larca saçla uyaniyorum sabah. Yedigim yemeklerde hep saçım çıkar. Elimi atsam 5 tane gelir. Banyo yaparken ağzım saç doluyor. Konuma girip bak. Şu an 21 yaşındayım finanstereid başladım. Hâlâ kullanmak için erken ama ben kullanmayi sectim. Sakın sen kıllanma.
22 yaşını bekle. Şu an çok erken korkma kel kalmayacaksin. Saçlarına bakinca benimkileri gördüm. Bekle. Minoxil de kullanma. Ben kullanmıştım geçenlerde bıraktım. 18 yaşında da kullanmıştım 6 ay kadar. Sonra bıraktım gereksiz bir ilaç. Psikoljini daha fazla bozar. Her sabah akşam saçına sürüyorsun. Sürekli aklında saçının döküldüğü. Boşa stres.

Sana yapman gerekeni söylüyorum. Hiçbir sey. Belki iğneleme ve masaj yapabilirsin. Korkma kel kalmayacaksin 20 lerinde de çok saçın olacak. 22-24 yaş arasi finanstereide başlarsın en az 30 a kadar saç problemin olmaz. Sonra zaten donör bölgen çok güçlü olduğu için başarılı bir ekim gerceklestirirsin. Bir daha saç problemin olmaz. Ben de senin gibi intihari çok düşündüm 18 lerimdeyken. Korkma hayatin güzel olacak. Gir konumu incele. :)

Abim çok teşekkürler konunu birazdan inceleyeceğim. Şuanki tedavim 1mm dermaroller 2 haftada bir uygulayacağım. Haftada 2 ketoral şampuan ve günlük veya 2 günde bir saç masajı yapıyorum 5-10 dakika

frotto

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #38 : 08 Eylül 2020, 21:30:50 »
Tedavine başladın mı ?
Şuanki tedavim 1mm dermaroller 2 haftada bir uygulayacağım. Haftada 2 ketoral şampuan ve günlük veya 2 günde bir saç masajı yapıyorum 5-10 dakika yeterli mi?

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #39 : 09 Eylül 2020, 01:26:05 »
Şuanki tedavim 1mm dermaroller 2 haftada bir uygulayacağım. Haftada 2 ketoral şampuan ve günlük veya 2 günde bir saç masajı yapıyorum 5-10 dakika yeterli mi?

Haftada bir dermaroller mantıklı. Saçın üstlerine uygulamamani öneririm saçlarını kırar. Onun yerine dermastamp al. Haftada 2 ketoral oldukça faydali olur. Saç masajı günde 2 mantıklı bence. Tv izlerken falan yapabilirsin

frotto

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #40 : 09 Eylül 2020, 03:39:45 »
Haftada bir dermaroller mantıklı. Saçın üstlerine uygulamamani öneririm saçlarını kırar. Onun yerine dermastamp al. Haftada 2 ketoral oldukça faydali olur. Saç masajı günde 2 mantıklı bence. Tv izlerken falan yapabilirsin
abi açıkcası dermastampt a param yetmedi ve dermaroller ı  düz bir şekilde sürterek silindiri yuvarlayarak değil de,bas çek yaparak stampt gibi kullanmayı düşünüyorum faydası olur mu?

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #41 : 09 Eylül 2020, 08:43:07 »
abi açıkcası dermastampt a param yetmedi ve dermaroller ı  düz bir şekilde sürterek silindiri yuvarlayarak değil de,bas çek yaparak stampt gibi kullanmayı düşünüyorum faydası olur mu?
Olur

Cizgisiz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #42 : 19 Eylül 2020, 02:54:12 »
Ya sen çıldırmışsın kardeşim 27 yaşındayım doğuştan saçlarım 40 yaşında adamın saçları gibiydi ilkokulda bile kel diye dalga geçerlerdi emin ol. Senin gibiler bana saçım az diyince ağzına fırıncı küreğiyle vurasım geliyo:) bence saçların güzel önünde 3-5 sene daha var git takıl eğlen kel kalırsan da ektir. Benim hayatım saç yüzünden mahvoldu evet ama sende gerçekten yeteri kadar saç var.

Facebook Twitter Instagram