Gönderen Konu: Bana lütfen yardımcı olun yaş 18 hayatım bitecek  (Okunma sayısı 4385 defa)

frotto

• Yeni üye
  • *
Bana lütfen yardımcı olun yaş 18 hayatım bitecek
« : 29 Ağustos 2020, 01:57:42 »
Abiler,dostlar merhabalar bana lütfen yardımcı olun yemin ederim ki artık dayanamıyorum bir şeyler söyleyin bana kimseyle konuşamıyorum bu durumu intihar falan düşünmeye başladım evet abartıyosun diyecekler olacaktır ama abartmıyorum beni en iyi sizler anlarsınız. Dürüst olun lütfen saçlarımın durumu çok mu vahim kurtarılabilir mi?İntihar bile düşündüm bir ara. Uzun bir yazı olacak öncelikle okuyan herkese teşekkürler. o kadar üzülüyorum ki dersleri iyi olan bir öğrenciyim yıllardır çalışıyorum. bu sene sınav senem artık saç dökülme problemi yüzünden ders bile çalışamamaya başladım lütfen bana yardımcı olun

problemim: saçları aşırı sıkı olan biriydim berber falan kaç kere ara makas atardı hatırlamıyorum bile. babam 43 yaşında ve gayet sıkı güzel saçları var,amcamda da aşırı bir saç dökülmesi yoktu fakat,dayım üst bölge tamamen kel yaklaşık 23 yaşlarında falan kel kalmış.genetik konusuna gelirsek durum böyle.
benim ise yaklaşık 1 1.5 senede saçlarımın bayası azaldı.

GÜNLÜK SAÇ TELİ DÖKÜLMEM YAKLAŞIK GÖRDÜĞÜM EN FAZLA 55 60 AMA SEYRELME VAR

saçlarımda 11 12 yaşlarımdan beri yer yer beyazlar var ırsi olarak babadan. Bu dökülme ile alakalı mıdır?
abiler sizden yardım çağrım şudur: bana bir şeyler önerin. açtığınız konuları okuyorum araştırıyorum ama her ilacın bir yan etkisi var sürekli bir şeyler görüyorum fakat hepsinde yan etki var en son miracle losyon araştırdım birkaç sorum var

Bu ilaçların yan etkileri genç yaşta gerçekten beni çok etkiler mi en sonunda bu işe bulaşacağım finasterid miydi öyle bir şeyler

ve son olarak geçen ay cildiyeye gittim bana kan testi yaptı kan değerlerim normal çıktı yani genetik dökülme dedi fakat o kadar ilgisiz bir doktordu ki .bana minoxil %5 yazdı KAFANA SÜR. dedi sadece bu yani aptal resmen bunamış. fakat araştırdım ve bir sürü sorunu var bu ilacın. bunun hakkında da birkaç sorum var
1-sürekli kullanmam gerekiyormuş ve ilaç 150 180 lira civarı. bunu her ay karşılayamayabilirim.
2-bırakınca tekrar dökülüyormuş olan saçlarımı da mı döküyor?
3-şok dökülme diye bir olay varmış yani çıkan saçlarım bir süre sonra bir anda hepsi dökülüyormuş doğru mudur?
4-ilk kullanmaya başlayınca direkt olarak saçlarımın %20 si gibi bir saçı kaybediyormuşsun daha sonradan çıkıyormuş doğru mudur?

bana lütfen yol gösterin abilerim hastanın derdini doktor değil hasta anlar diye bir söz var

SAÇLARIMIN HALİ:
https://hizliresim.com/CK2TsP

https://hizliresim.com/nnAV1Y

https://hizliresim.com/pt7QIt

https://hizliresim.com/b5rbVf saçımın üst bölgesi
(fotoğraflar flash ile çekilmiştir ve yıkandıktan yaklaşık 5 saat sonradır

Kel Bezos

• Jr. Member
  • **
Ynt: Bana lütfen yardımcı olun yaş 18 hayatım bitecek
« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2020, 02:33:45 »
1- Ne intiharı ? ne yazdığının farkında mısın ? sağlığın yerinde mi ona bak. insanlar neler yaşıyor. Çözümsüz olmayan kozmetik bir sorundan dolayı mı intihar edeceksin ?

2- Dayında kellik olması soyunda kellik geninin olduğunu gösterir. bu genin sende ortaya çıkması bu nedenle normal.

3- Finasteride ve Ekim için yaşın çok genç. Minoxidil, iğneleme, Ketoral, Vitaminler gibi yan etkisi az yöntemleri araştırabilirsin.

frotto

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 29 Ağustos 2020, 02:56:52 »
1- Ne intiharı ? ne yazdığının farkında mısın ? sağlığın yerinde mi ona bak. insanlar neler yaşıyor. Çözümsüz olmayan kozmetik bir sorundan dolayı mı intihar edeceksin ?

2- Dayında kellik olması soyunda kellik geninin olduğunu gösterir. bu genin sende ortaya çıkması bu nedenle normal.

3- Finasteride ve Ekim için yaşın çok genç. Minoxidil, iğneleme, Ketoral, Vitaminler gibi yan etkisi az yöntemleri araştırabilirsin.
Abi teşekkürler gerçekten çok kötüyüm intihar falan evet düşündüm ama haklı olan tabii sizlersinşz.peki sence saçlarımın durumu nedir aşırı mı kötü bana 20 yaşından önce kel kalacağım gibi geliyor.Saçlarımda beyaz olması dökülmeyle bağıntılı olabilir mi? 
Ketoral şampuan kullanıyorum haftada 3 kere sanırım biraz etki ediyor dökülmem azalıyor ilk gün yıkandıktan sonra.Şuan nasıl bir tedaviye yönelmeliyim bir de protez saç hakkındaki düşünceleriniz neler

frotto

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 29 Ağustos 2020, 03:00:01 »
Bir de dermaroller hakkındaki düşünceleriniz neler kullanmalı mıyım birkaç abi tarafından tavsiye edildi nasıl kullanmalıyım losyonsuz vs serumsuz olur mu bu iş sadece dermaroller ile.

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 29 Ağustos 2020, 08:17:43 »
Psikolojik destek al
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Fikret Öztürk

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 29 Ağustos 2020, 11:25:54 »
Abiler,dostlar merhabalar bana lütfen yardımcı olun yemin ederim ki artık dayanamıyorum bir şeyler söyleyin bana kimseyle konuşamıyorum bu durumu intihar falan düşünmeye başladım evet abartıyosun diyecekler olacaktır ama abartmıyorum beni en iyi sizler anlarsınız. Dürüst olun lütfen saçlarımın durumu çok mu vahim kurtarılabilir mi?İntihar bile düşündüm bir ara. Uzun bir yazı olacak öncelikle okuyan herkese teşekkürler. o kadar üzülüyorum ki dersleri iyi olan bir öğrenciyim yıllardır çalışıyorum. bu sene sınav senem artık saç dökülme problemi yüzünden ders bile çalışamamaya başladım lütfen bana yardımcı olun

problemim: saçları aşırı sıkı olan biriydim berber falan kaç kere ara makas atardı hatırlamıyorum bile. babam 43 yaşında ve gayet sıkı güzel saçları var,amcamda da aşırı bir saç dökülmesi yoktu fakat,dayım üst bölge tamamen kel yaklaşık 23 yaşlarında falan kel kalmış.genetik konusuna gelirsek durum böyle.
benim ise yaklaşık 1 1.5 senede saçlarımın bayası azaldı.

GÜNLÜK SAÇ TELİ DÖKÜLMEM YAKLAŞIK GÖRDÜĞÜM EN FAZLA 55 60 AMA SEYRELME VAR

saçlarımda 11 12 yaşlarımdan beri yer yer beyazlar var ırsi olarak babadan. Bu dökülme ile alakalı mıdır?
abiler sizden yardım çağrım şudur: bana bir şeyler önerin. açtığınız konuları okuyorum araştırıyorum ama her ilacın bir yan etkisi var sürekli bir şeyler görüyorum fakat hepsinde yan etki var en son miracle losyon araştırdım birkaç sorum var

Bu ilaçların yan etkileri genç yaşta gerçekten beni çok etkiler mi en sonunda bu işe bulaşacağım finasterid miydi öyle bir şeyler

ve son olarak geçen ay cildiyeye gittim bana kan testi yaptı kan değerlerim normal çıktı yani genetik dökülme dedi fakat o kadar ilgisiz bir doktordu ki .bana minoxil %5 yazdı KAFANA SÜR. dedi sadece bu yani aptal resmen bunamış. fakat araştırdım ve bir sürü sorunu var bu ilacın. bunun hakkında da birkaç sorum var
1-sürekli kullanmam gerekiyormuş ve ilaç 150 180 lira civarı. bunu her ay karşılayamayabilirim.
2-bırakınca tekrar dökülüyormuş olan saçlarımı da mı döküyor?
3-şok dökülme diye bir olay varmış yani çıkan saçlarım bir süre sonra bir anda hepsi dökülüyormuş doğru mudur?
4-ilk kullanmaya başlayınca direkt olarak saçlarımın %20 si gibi bir saçı kaybediyormuşsun daha sonradan çıkıyormuş doğru mudur?

bana lütfen yol gösterin abilerim hastanın derdini doktor değil hasta anlar diye bir söz var

SAÇLARIMIN HALİ:
https://hizliresim.com/CK2TsP

https://hizliresim.com/nnAV1Y

https://hizliresim.com/pt7QIt

https://hizliresim.com/b5rbVf saçımın üst bölgesi
(fotoğraflar flash ile çekilmiştir ve yıkandıktan yaklaşık 5 saat sonradır
  acil şekilde prp yaptır bugun

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 29 Ağustos 2020, 11:27:59 »

Neden  bugün?

frotto

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 30 Ağustos 2020, 18:38:43 »
Konu hala güncel en ufak bir tavsiyenize minnettarım

Ahmet28

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 30 Ağustos 2020, 19:57:55 »
Ah be kardeşim canım kardeşim keşke şu genetik saç dökülmesi denen şey hiç olmasaydı. Dünyaya bir kere geliyoruz ve gençliğimizi bir kere yaşıyoruz keşke onu yaşarken de böyle bir sorunla uğraşmak zorunda kalmasak. Ben 28 yaşındayım. Çocukluğum ve gençliğim ilk yılları gayet yakışıklı olduğumu düşünürdüm herkes de böyle söylerdi hatta kendimi çok şanslı görürdüm taki genetik saç kayıpları başlayana kadar. O zaman anladım aslında ne kadar şanssız olduğumu. 18 yaşım bitip 19 a girdiğimde  şakaklarda bir cm lik bir gerileme dikkatimi çekti. O zamana kadar kelliği ve saç dökülmesini hiç aklından geçirmemiş bir kişi olarak çok garipsedim. Sanki keller de dünyaya kel geliyordu da ben böyle düşündüm. Ben mi kel kalacağım sanki ne olacak babamın da yanları açılmış en fazla yaşlanınca yanlar açılır diye üstünde durmadım. Aradan 6 ay geçti tesadüf eseri bir kaç fotoda saç tepemin diplerinin parladığını farkettim. İşte o zaman korkmaya başladım. Yaş 19 şakaklarda gerileme ve tepede ışık altında fotolarda parlama var. Vakit buldukça kellikle ilgili şeyler araştırıp bilgi sahibi olmaya başladım. Artık edindiğim bilgiler ışığında dayılarının bazıları ve anneden dedesinin kel olması sebebiyle kelliğe güçlü bir aday olduğumu tespit ettim malesef. O zamanki bilgiler ışığında minoxil forte 5 sprey kullanmaya başladım. Dönem dönem de prp ve mezoterapi yaptırmaya başladım. Senede 2 defa gibi. Ama proscar ya da finasteride gibi testosteronu baskılayıcı ilaçları kullnanmaya bir türlü cesaret edemedim. Erkeklerde cinsel sorunlar, göğüs büyümesi gibi yan etkileri olabileceği yönünde yazılar okudum ve korktum işin açığı. O yüzden 20 yaşından 23 yaşına kadar 3 yıl aralıksız minoxil forte 5 kullandım ara ara da mezoterapi ve prp yaptırdım. Malesef tüm bunlara rağmen saç dökülmem durmadı. Sadece hızı azaldı. 3 yıl boyunca yine önemli bir miktarda saç kaybı yaşadım. Artık her gün minoxil kullanma zahmetine girmeye ve prp gibi pahalı şeylere para harcamaya dermanım kalmadı ve çok sıkıldım bunaldım bir anda hepsini kestim. Keser kesmez 6-7 ay içinde ciddi bir saç kaybı daha yaşadım ve 24 yaşına geldiğimde artık yanları açılmış tepe bölgesi de normal bir ışıkta bile parlayan biri haline dönüverdim. 2 yıl böyle takıldıktan sonra yaşlanmış saç görüntüsüne daha fazla tahammül edemedim ve 26 da saç ektirdim. Sonra 28 yaşına gelince bir düzeltme ve sıklaştırma ekimi daha yaptırdım ve şu an ekimin 12. günündeyim. Benim hayatım da bu malesef. Seni çok iyi anlıyorum aklından geçen şeyleri bende düşündüm bende çok üzüldüm ama hiç bir şeye çözüm olmadı üzülmek. Şimdi sana elimden geldiğince tavsiyeler vermek istiyorum. Öncelikle prp ve mezoterapi gibi tedaviler çok pahalı ve erkek tipi kelliğe karşı kanıtlanmış etkisi yok. Bunlara hiç girme ve paranı kaptırma derim. Yazık insanların hayalleri ile oynayıp emeklerini çalıyorlar. Faydası olsa ben görürdüm keşke faydası olsa da yaptır desem. Diğer konular da ilaç kullanmak ve yan etkilerini göze almak sana kalmış bir şey. Böyle önemli bir konuda fikir beyan etmek istemem. Benim sana son söyleyeceğim kaliteli beslen bol su iç fırsat buldukça parmakların ile kafana masaj yap ve kan dolaşımını hızlandır. Sprey minoxidil gibi şeyler de  dökülmeyi tam olarak durdurmuyor sadece yavaşlatıyor. Bunlara başlayacaksanda ya hiç bırakma ya da hiç başlama. Bırakınca çok şiddetli bir dökülme oluyor. Bunu bilerek kullan. Bunlar benim başımdan geçen tecrübelerdir. Kendi tecrübelerim ışığımda sana fikir sundum. Geçmiş olsun.

newbie2017

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 31 Ağustos 2020, 13:23:42 »
Neden  bugün?

yarın PRP'ye ötv zammı gelecek, fikret e eniştesinden haber gelmiş. :D

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
« Yanıtla #10 : 31 Ağustos 2020, 14:52:32 »
  herkes  saç  dökülüyor   dünyanın  sonu  değil  ya  allah dert  vermesin   sağlık  yerindemı    kafanı sokacak  bir evin seni seven bir ailen  varmı   yaşin genç    tecrübeli  olgun  abilerini  dinle   

frotto

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 31 Ağustos 2020, 15:12:50 »
Abiler teşekkür ederşm son bir sorum daha sizcd saçlarımın durumu nasıl çok mu vahim?neler yapılmalı

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 31 Ağustos 2020, 16:42:13 »
İntihar derken ? Saçın dökülüyor diye mi??
Global Moderator

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 31 Ağustos 2020, 17:59:05 »
Arkadaşlar saçları dökülen birine yok psikolojik destek al yok ne intiharı şu bu felan bir dünya şeyler diyerek yardımcı olmuyorsunuz.

Senin sorununa gelince, bioxinin forte %5 minoxidil 85 lira olarak bulabileceğin en ucuz minoxidil. Onu kullanabilirsin sorularının cevabı da

1- İster minoxidil ister finasterid ya da herhangi bir saç ürünü bunların hepsini sürekli kullanman gerekir çünkü saç dökülmesi sürekli devam eder.
2- Bırakınca şöyle olur, normalde minoxidil kullanmasaydın o zamana kadar dökülecek olan ama minoxidil sayesinde dökülmeyen saçların artık minoxidil kullanmadığın için dökülür.
3-O şok dökülme değil döngü. Evet döngü olayı var ama sen çok etkilenmezsin senin sağlıklı saçların ağırlıkta. Yani döngü olayı en fazla şu duruma geri dönersin fazlası olmaz. Döngü eğer açıklık fazlaysa çok etkiler.
4-İlk kullanmaya başlayınca bir şok dökülme olur evet ama net bir oran veremezsin var olan cansız saçları direk telogen faza iter ve sonra yeni saçlar çıkarır.

Minoxidil in etkisini arttırmak için dermaroller+ketoral krem kullanmalısın( ketoral krem sadece öne ve şakaklara)

Bunlaeın yanında Finasteride alternatif olarak Xpecia, kerozan gibi takviyeler kullanmalısın yaşın ilerlediğinde eğer bunlar yetmezse o zaman finasterid ya da dutasterid düşünürsün.

Şampuan olarak ketokonazol içeren bir şampuan kullanmalısın hafta da bir ya da iki kere. Minoxidil kullanacağın için oluşacak kuruluk ve kaşıntı riskine önlem almak için prominox şampuan kullanman kullanırken kafanda 3-4 dakika beklet yıka.
Tedavim

Stemoxydine %5 (L’Oreal serioxyl denser hair) akşam yatmadan önce

Ketoral krem her gün

Ketoral şampuan hafta da 1-2 gün

Dermaroller hafta da 1 ya da 2 gün

OGX DHT blocker şampuan Ketoral kullanmadığım günler

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 31 Ağustos 2020, 19:27:51 »
Arkadaşlar saçları dökülen birine yok psikolojik destek al yok ne intiharı şu bu felan bir dünya şeyler diyerek yardımcı olmuyorsunuz.

Senin sorununa gelince, bioxinin forte %5 minoxidil 85 lira olarak bulabileceğin en ucuz minoxidil. Onu kullanabilirsin sorularının cevabı da

1- İster minoxidil ister finasterid ya da herhangi bir saç ürünü bunların hepsini sürekli kullanman gerekir çünkü saç dökülmesi sürekli devam eder.
2- Bırakınca şöyle olur, normalde minoxidil kullanmasaydın o zamana kadar dökülecek olan ama minoxidil sayesinde dökülmeyen saçların artık minoxidil kullanmadığın için dökülür.
3-O şok dökülme değil döngü. Evet döngü olayı var ama sen çok etkilenmezsin senin sağlıklı saçların ağırlıkta. Yani döngü olayı en fazla şu duruma geri dönersin fazlası olmaz. Döngü eğer açıklık fazlaysa çok etkiler.
4-İlk kullanmaya başlayınca bir şok dökülme olur evet ama net bir oran veremezsin var olan cansız saçları direk telogen faza iter ve sonra yeni saçlar çıkarır.

Minoxidil in etkisini arttırmak için dermaroller+ketoral krem kullanmalısın( ketoral krem sadece öne ve şakaklara)

Bunlaeın yanında Finasteride alternatif olarak Xpecia, kerozan gibi takviyeler kullanmalısın yaşın ilerlediğinde eğer bunlar yetmezse o zaman finasterid ya da dutasterid düşünürsün.

Şampuan olarak ketokonazol içeren bir şampuan kullanmalısın hafta da bir ya da iki kere. Minoxidil kullanacağın için oluşacak kuruluk ve kaşıntı riskine önlem almak için prominox şampuan kullanman kullanırken kafanda 3-4 dakika beklet yıka.

Bahsettin intihar durumunu kendi belirtmiş bunların dışında 18 yaşında birine finasterid ya da minoxil önermesen iyi edersin dostum.
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram