Gönderen Konu: Bana lütfen yardımcı olun yaş 18 hayatım bitecek  (Okunma sayısı 4383 defa)

Jungkook

• Sr. Member
Ynt: Bana lütfen yardımcı olun yaş 18 hayatım bitecek
« Yanıtla #15 : 31 Ağustos 2020, 19:30:52 »
Bahsettin intihar durumunu kendi belirtmiş bunların dışında 18 yaşında birine finasterid ya da minoxil önermesen iyi edersin dostum.
Finasteride zaten önermedim ileride eğer çok lazım olursa kullanmalısın dedim ama minoxidil’i kullanmaması için hiçbir sebep yok. En güçlü ve en güvenli topikal tedavi. Bunları kullanmayıp ne yapacak ki ? Saçlarının dökülmesini bekleyecek hali yok ya 18 yaşında.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 31 Ağustos 2020, 19:43:54 »
Finasteride zaten önermedim ileride eğer çok lazım olursa kullanmalısın dedim ama minoxidil’i kullanmaması için hiçbir sebep yok. En güçlü ve en güvenli topikal tedavi. Bunları kullanmayıp ne yapacak ki ? Saçlarının dökülmesini bekleyecek hali yok ya 18 yaşında.

O kısmı anladım ama şu an psikolojisi bozuk olduğu için bekelemeden alır bu kafa ile demek istiyorum ondan belirteyim dedim
Global Moderator

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #17 : 31 Ağustos 2020, 19:51:02 »
O kısmı anladım ama şu an psikolojisi bozuk olduğu için bekelemeden alır bu kafa ile demek istiyorum ondan belirteyim dedim
O konuda haklısın üstad. Benim takıldığım nokta şu herkes giriyor bu tarz konulara ama kişiye yardım etmeden “psikolojik destek al” diyerek kestirip atılıyor ve konu açan kişiye bu daha çok zarar veriyor onu demek istedim.
Tedavim

Stemoxydine %5 (L’Oreal serioxyl denser hair) akşam yatmadan önce

Ketoral krem her gün

Ketoral şampuan hafta da 1-2 gün

Dermaroller hafta da 1 ya da 2 gün

OGX DHT blocker şampuan Ketoral kullanmadığım günler

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 31 Ağustos 2020, 20:37:19 »
O konuda haklısın üstad. Benim takıldığım nokta şu herkes giriyor bu tarz konulara ama kişiye yardım etmeden “psikolojik destek al” diyerek kestirip atılıyor ve konu açan kişiye bu daha çok zarar veriyor onu demek istedim.

Seni anladım insanlarda bir şekilde kendi fikirlerine göre yardım ve destek olmaya çalışıyor bu ara bu tarz durumlar da artmaya başladı.
Global Moderator

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 31 Ağustos 2020, 20:42:28 »
Saci dokuluyor diye intihar dusunen birine onerebecegin en verimli sey psikolojik destek olur
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Yolverin

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #20 : 31 Ağustos 2020, 22:50:42 »
Kardeşim psikolojik destek almanı öneriyorum.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #21 : 31 Ağustos 2020, 23:10:41 »
Saçların açılmaya başlaması hızlı saç dökülmesi yaşayacağınız anlamına gelmez. Benim de 20'li yaşlarda çok hızlı saçları dökülen bir dayım vardı benim de yan şakaklar 16 yaşında hızlıca açıldığı zaman kel kalacağımı sanmıştım ama 30'lara kadar dayandı saçlarım. Finasterid, minoxil bu tarz takviyeleri kullanmayın bu yaşınızda. Saçlarınızı genetik dökülme dışında kopmaya dayalı güçlendirecek ürünlere yönelin. Maddi olarak bilmiyorum zor gelir mi ama Vichy'nin Dercos şampuanı var forum da övülüyor ya da Alpecin şampuan bunları kullanabilirsiniz. 1000 mgc solgar biotin de alabilirsiniz. Yada Asos'un Aga - e tableti var biraz pahalı ama içeriği çok güzel. Ben aslında takviye önermem ama psikolojik olarak çok yıpratmış sizi saç dökülmesi. Ayrıca vitamin değerlerinize de bakın eksik olan vitaminler varsa doktorunuza danışın edinmeye çalışın. Vichy'nin ayrıca dercos aminexil takviyesi de var bunu da araştırabilirsiniz. Biraz pahalı takviyeler biliyorum ama genetik dökülme harici varolan saçlara destek verir. Mevcut saçlarınızda finasterid, minoxil kullanmak zorunda değilsiniz. Bu yaşlarda böyle takviyelerin de yararı olur saçlarınıza.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Cartel21

• Ön hat takıntılı 🙂
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 31 Ağustos 2020, 23:37:41 »
Saçların gayet iyi dostum için ferah olsun
yüzü gösteren ön hat çizgisidir, ön hat gittiyse direkt kelsin 😁

frotto

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #23 : 01 Eylül 2020, 02:06:17 »
Abilerim bu forumda özel mesaj vs var ise gerçekten bilgili olan biri bana pm atabilir mi ben gerçekten ne yapacağımı şaşırdım minoxil kullanmalı mıyım ben finastreid vs kullanayım mı ne yapayım çok kafam karışık bir kaç kişi saçlarımın sağlıklı olduğunu söylğyor başka vir forımda açtığım konude kel kalacağım söylendi benim kafam çok karışık ketoral şampuan aldım kremi de almalı mıyım dermaroller düşünüyorum şuan ama kafamı ksrıştıran şey minoxil

frotto

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #24 : 01 Eylül 2020, 02:07:40 »
Arkadaşlar saçları dökülen birine yok psikolojik destek al yok ne intiharı şu bu felan bir dünya şeyler diyerek yardımcı olmuyorsunuz.

Senin sorununa gelince, bioxinin forte %5 minoxidil 85 lira olarak bulabileceğin en ucuz minoxidil. Onu kullanabilirsin sorularının cevabı da

1- İster minoxidil ister finasterid ya da herhangi bir saç ürünü bunların hepsini sürekli kullanman gerekir çünkü saç dökülmesi sürekli devam eder.
2- Bırakınca şöyle olur, normalde minoxidil kullanmasaydın o zamana kadar dökülecek olan ama minoxidil sayesinde dökülmeyen saçların artık minoxidil kullanmadığın için dökülür.
3-O şok dökülme değil döngü. Evet döngü olayı var ama sen çok etkilenmezsin senin sağlıklı saçların ağırlıkta. Yani döngü olayı en fazla şu duruma geri dönersin fazlası olmaz. Döngü eğer açıklık fazlaysa çok etkiler.
4-İlk kullanmaya başlayınca bir şok dökülme olur evet ama net bir oran veremezsin var olan cansız saçları direk telogen faza iter ve sonra yeni saçlar çıkarır.

Minoxidil in etkisini arttırmak için dermaroller+ketoral krem kullanmalısın( ketoral krem sadece öne ve şakaklara)

Bunlaeın yanında Finasteride alternatif olarak Xpecia, kerozan gibi takviyeler kullanmalısın yaşın ilerlediğinde eğer bunlar yetmezse o zaman finasterid ya da dutasterid düşünürsün.

Şampuan olarak ketokonazol içeren bir şampuan kullanmalısın hafta da bir ya da iki kere. Minoxidil kullanacağın için oluşacak kuruluk ve kaşıntı riskine önlem almak için prominox şampuan kullanman kullanırken kafanda 3-4 dakika beklet yıka.
[/quote\]

Abi dediklerinin hepsini uygulauasım var ama bana en kötü ne doğurabilir bu dediklerindeki en kötü senaryo nedir dediklerini uygularsam sence

frotto

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #25 : 01 Eylül 2020, 02:10:10 »
Saçların açılmaya başlaması hızlı saç dökülmesi yaşayacağınız anlamına gelmez. Benim de 20'li yaşlarda çok hızlı saçları dökülen bir dayım vardı benim de yan şakaklar 16 yaşında hızlıca açıldığı zaman kel kalacağımı sanmıştım ama 30'lara kadar dayandı saçlarım. Finasterid, minoxil bu tarz takviyeleri kullanmayın bu yaşınızda. Saçlarınızı genetik dökülme dışında kopmaya dayalı güçlendirecek ürünlere yönelin. Maddi olarak bilmiyorum zor gelir mi ama Vichy'nin Dercos şampuanı var forum da övülüyor ya da Alpecin şampuan bunları kullanabilirsiniz. 1000 mgc solgar biotin de alabilirsiniz. Yada Asos'un Aga - e tableti var biraz pahalı ama içeriği çok güzel. Ben aslında takviye önermem ama psikolojik olarak çok yıpratmış sizi saç dökülmesi. Ayrıca vitamin değerlerinize de bakın eksik olan vitaminler varsa doktorunuza danışın edinmeye çalışın. Vichy'nin ayrıca dercos aminexil takviyesi de var bunu da araştırabilirsiniz. Biraz pahalı takviyeler biliyorum ama genetik dökülme harici varolan saçlara destek verir. Mevcut saçlarınızda finasterid, minoxil kullanmak zorunda değilsiniz. Bu yaşlarda böyle takviyelerin de yararı olur saçlarınıza.
Abi teşekkürler gerçekten bir nebze olsun içime su serptin dermaroller almayı düşünüyorum sence işe yarar mı sadece dermaroller.losyon vs kullanmadan

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #26 : 01 Eylül 2020, 02:36:19 »
Abi teşekkürler gerçekten bir nebze olsun içime su serptin dermaroller almayı düşünüyorum sence işe yarar mı sadece dermaroller.losyon vs kullanmadan

Rica ederim boş yere canınızı sıkmayın. Saç dökülmesinin ilk farkedilmesi gerçekten çok can sıkıyor ama büyük bunalıma girmenize gerçekten gerek yok. Kel kalacaksın diyenlere takılmayın. Bundan sonra düzenli yıkamalarınızı yapın, kimyasallardan uzak tutun saçlarınızı. En önemlisi yaşınız çok genç sakın finasterid gibi ilaçları gelişim çağlarınızda kullanmayın. Bu ilacı prostat hastaları kullanıyor sizin saç için kullanmanız bu yaşınızda ileri de daha farklı problemler çıkarabilir karşınıza. Minoxil de sürekli kullanılması lazım. Bir de saç döngüsü var kullanırken bile arada saçlar dökülüyor. Olurda bırakırsanız bu sefer de hızlı dökülme yaşabilirsiniz. Yani başladıktan sonra bırakamıyorsunuz. Ben yerinizde olsam kullanmazdım. Zaten minoxilin de yan etkileri var. Ama uzun soluklu kullanmayı göze alıyorsanız bir şey diyemem. Benim size söylediğim takviyeler biraz pahalı. Ama kısmen kanlanmayı hızlandıran, saç için gerekli vitaminler olan takviyeler. Aslında Aga - E takviyesinin içerisinde bildiğim kadarıyla 320 mg Saw Palmetto var yani doğal dht baskılayıcı bir ürün ama içerik olarak daha iyisini Türkiye'de ben varsa da görmedim. Muhtemelen bir süre sonra finasterid kullanımını bıraktığım zaman bende bu takviyelere döneceğim artık.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Zeljzko_60

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #27 : 01 Eylül 2020, 05:44:48 »
Kardeşim seni çok iyi anlıyorum minoxil hakkında yorum yapmıcam kullananların tavsiyelerini araştır. Finasterid konusunda bu yaşında kesinlikle kullanma. Alternatif tedaviler dışında en önemli tavsiyem; eğer sürekli aynada saçlarını inceliyorsan bunu yapma. Sürekli bunu düşünmen anksiyete yaratır ve belli ki yaratmış. Ön çizgin gerilememiş hacimlendiren bir şampuan kullanarak dert ettiğin seyrekliğini kamufle edebilirsin. Kel kalıcam psikolojisinden çık ve olabildiğince düşünmemeye çalış. Sürekli saçınla oynayıp inceliyosan da tekrar söylüyorum bunu yapmamaya çalış. Bu sadece kendini strese sokmana ve dökülücekse de süreci hızlandırmana neden olur. Zor olsa da düşünmemeye çalış. Saçların şu an kötü durumda değil.

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 01 Eylül 2020, 12:38:18 »
Biri de yazmamış senin saçlarında sorun nerede

Koyduğun 4 fotoya da baktım ve gayet normal gözüküyor saçın bence

mardo

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #29 : 02 Eylül 2020, 15:18:55 »
Seni benden daha iyi anlıyan biri olamaz. Hayatımın en güzel yılları saç dökülmesi sorunuyla geçti. on sekiz yaşında saçlarımda tarak kaybolurdu öyle düşün. Ne zaman ki yirmi yaşına geldim bu nalet sorun başladı. şu an otuz üç yaşındayım yani anlıyacağın en güzel yıllar saçsız geçti. ailede genetik dökülme var. genetik dökülme olayını durduramazsın. İntihar gibi saçma birşey düşünmeni önermem. Şu an tıp bu konuda ilerde saç ekimi diye muazzam bir olay var. saç ekimi olmasaydı ne olurdu hiç düşünebiliyormusun. bu saçlar seni 25 e kadar rahat götürür. beslenmene dikkat et. stres denen meletten kesinlikle uzak dur pozitif düşün, hergün yastık üstündeki saç tellerini sayarsan iki sene sonra kel olursun. takma kafana. ben aşırı stres yapardım aşırı düşünürdüm sen gibi. ama şu an bakıyorum hepsi benim zararıma olmuş. ve bilip bilmeden kafaya herşeyi sürerdim. kesinlikle bilmeden etmeden gördüğün duyduğun herşeyi kafana sürme, buna şampuan dahil losyon dahil, minox vb ürünler dahil. ilerde eğer çok açılır dökülürse saç ekimi yaparsın. tekrar diyorum saç ekimi gibi bi çare varsa senin şu an bu sorunu kafaya takıp bu sorun nedeniyle intihar demen çok yanlış birşey. emin ol herşey saç değil. öyle hastalıklar öyle sorunlar varki onları görsen her adım atışta Allah'a şükredersin.

Facebook Twitter Instagram