kardeşim sıgara felan hıkaye ya ben ekım gununden berı ac karnına tok karnına ıcıyorum sırf sıgara ıcıyor dıye sac cıkmıcaksa bahaneyi sıgara atıyorlar ınanma oyle seylere
Bizim milletimizin en nefret ettiğim huyu bu. Hastaneye gidersin nefes darlığı yaşarsın soru sorar tetkik bile yapmaz sigara içiyor musun ? evet dersen yandın kesin ondan, öksürürsün bakmaz aynı soru, burnun tıkanır aynı soru, saç ektirirsin aynı soru, yahu sigara zararlı eyvallah ama arkadaş sen işini doğru yap, incelemeni, araştırmanı, muayeneni, teşhisini doğru koy, en son sigarayı bahane olarak bırak. sigara zararlı evet yine söylüyorum ve ben sigara da kullanmıyorum lakin bir şampuanın saç ekimine ne kadar olumlu etkisi olabilirse ancak sigaranın da o kadar olumsuz etkisi olabilir kanımca. yaptıkları ayıbı sigaraya bağlamasalar bile bağlayacak elbet birşey buluyor ve bu ya uyku düzeni oluyor, ya yanlış beslenme oluyor, ya x birşey oluyor, ama kimse işini tam yapmıyor. Geçen sene grip gibiyim ölüyorum burnum tıkalı salya sümük dolaşıyorum kulak burun boğaza gittim gene sordu sigarayı kullanmadığımı duyunca uyduruk ve bilindik 3 5 ilaç verdi yolladı, 1 hafta kullandım ve hiç bir değişiklik olmadı. Ardından tekrar gittim solunum yollarına aldılar baktılar yine aynı şeyler yine yolladı. en sonunda bu özel hastane doktorlarının aklına gelmeyen benim aklıma geldi ve dedim bir alerjen testi yaptırayım. ne göreyim her şeye alerjim çıktı. beni alerji yapan ortamdan gerekli takviyeleri alarak uzaklaştığımda ise hiç birşeyim kalmadı.
Öncelikle konu sahibi arkadaştan çok özür diliyorum içimi buraya kustum adeta ve yazmasam olmazdı çünkü eminim burada benim ile aynı şeyleri yaşayan onlarca insan var. para verdiğiniz yerin size iyi bakmasını öyle saçma sapan sebeplerle başlarından savmamasını sağlayın ve hatalarını böyle şeyler ile örtbas etmelerine izin vermeyin.
Saygılar.