Gönderen Konu: Finasterid spermde sıvılaşma  (Okunma sayısı 4858 defa)

BilemiyorumAltan

• Yeni üye
  • *
Finasterid spermde sıvılaşma
« : 27 Ağustos 2020, 03:43:07 »
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Bir konuyu sormak için kayıt oluşturup bu konuyu açma gereği duydum. Forumdaki herkes gibi erkek tipi saç dökülmesinden müzdaripim. Yaklaşık 1 hafta önce günlük minoxidil ve proscar(1mg), haftalık dermaroller ve ketokonozol etken maddeli şampuanı kullanmaya başladım. Sanırım big4 de deniyor. Partnerimle ilişki sonrası spermimde sıvılaşma olduğunu gördüm. Sıvılaşma belki az kalır, bildiğimiz su gibiydi. Bunun haricinde  testislerde ağrı veya libido düşüklüğü yaşamadım. Spermde ki bu sıvılaşma ilacı kullanırken geçen belirli bir zaman zarfında normale döner mi, yoksa böyle devam eder mi? Eğer ilacı kullanırken bu sıvılaşma devam ediyorsa yol yakınken ilacı bırakmayı, sadece minox ve diğer ikisiyle devam etmeyi düşünüyorum. Yardımcı olabilecek ve mümkünse bu ilacı kullanmış, deneyimlemiş kişilerin yazması daha iyi olur.

unverm

• Hero Member
Ynt: Finasterid spermde sıvılaşma
« Yanıtla #1 : 27 Ağustos 2020, 08:52:44 »
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Bir konuyu sormak için kayıt oluşturup bu konuyu açma gereği duydum. Forumdaki herkes gibi erkek tipi saç dökülmesinden müzdaripim. Yaklaşık 1 hafta önce günlük minoxidil ve proscar(1mg), haftalık dermaroller ve ketokonozol etken maddeli şampuanı kullanmaya başladım. Sanırım big4 de deniyor. Partnerimle ilişki sonrası spermimde sıvılaşma olduğunu gördüm. Sıvılaşma belki az kalır, bildiğimiz su gibiydi. Bunun haricinde  testislerde ağrı veya libido düşüklüğü yaşamadım. Spermde ki bu sıvılaşma ilacı kullanırken geçen belirli bir zaman zarfında normale döner mi, yoksa böyle devam eder mi? Eğer ilacı kullanırken bu sıvılaşma devam ediyorsa yol yakınken ilacı bırakmayı, sadece minox ve diğer ikisiyle devam etmeyi düşünüyorum. Yardımcı olabilecek ve mümkünse bu ilacı kullanmış, deneyimlemiş kişilerin yazması daha iyi olur.
Sonra normale dönüyor. 1 ay kullanımdan sonra normale dönmezse bırakmanı tavsiye ederim.

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 27 Ağustos 2020, 10:04:12 »
Ben forumda çok kullanılan ve vitamin takviyesi diye geçen hapı kullanmıştım 5 ay civarı ve spermde sıvılaşma olmuştu diye hatırlıyorum ama sonra bırakınca geçmişti

Şimdi 2 aydır Proscar 1/4 kullanıyorum ve Proscar 1/4'dede aynı sorunu yaşarsam bu sefer bırakmayı düşünmüyorum yeter ki başka yan etki görmeyeyim, yine spermde sıvılaşma görürsem de bırakırsam eğer geçer diye umuyorum ama belki bu yan etkide olmaz inşallah bakalım 2 aydır kullanıyorum sorun yok
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2020, 10:11:49 Gönderen: Beach »

BilemiyorumAltan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 27 Ağustos 2020, 11:50:09 »
Sonra normale dönüyor. 1 ay kullanımdan sonra normale dönmezse bırakmanı tavsiye ederim.
Yorumunuz için teşekkür ederim. 1 ay sonra aynı sıvılaşma devam ederse bırakacağım.

BilemiyorumAltan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 27 Ağustos 2020, 11:54:35 »
Ben forumda çok kullanılan ve vitamin takviyesi diye geçen hapı kullanmıştım 5 ay civarı ve spermde sıvılaşma olmuştu diye hatırlıyorum ama sonra bırakınca geçmişti

Şimdi 2 aydır Proscar 1/4 kullanıyorum ve Proscar 1/4'dede aynı sorunu yaşarsam bu sefer bırakmayı düşünmüyorum yeter ki başka yan etki görmeyeyim, yine spermde sıvılaşma görürsem de bırakırsam eğer geçer diye umuyorum ama belki bu yan etkide olmaz inşallah bakalım 2 aydır kullanıyorum sorun yok
Aslına bakacak olursak, spermde sıvılaşma ciddi bir yan etki değil. Lakin bırakmayı düşünmemin sebebi partnerimin ve benim bu durumdan rahatsız olmamız. Ciddi bir yan etki olmadığının farkındayım. Bakalım 1 ay deneyimliyelimi, ona göre çizeceğiz artık yolumuzu.

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 31 Ağustos 2020, 22:26:25 »
Son durum nedir aynen devam mı? Bu spermde sıvılaşma sorununu ben de görebilirim belki aynı o vitamin takviyesi diye geçen üründe gördüğüm gibi. Ama yine de evlenene kadar kullanayım diye düşünüyorum Proscar 1/4'ü eğer başka yan etki görmezsem. Bakalım umarım sorun olmaz

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 01 Eylül 2020, 01:08:33 »
Spermde sıvılaşma sorununu ben de yaşadım. Daha sonra düzeldi. Su gibiydi benimki de. Şu an gayet normal. Düzelecektir elbet. Düzelmezse bırakın

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 01 Eylül 2020, 12:28:23 »
Spermde sıvılaşma sorununu ben de yaşadım. Daha sonra düzeldi. Su gibiydi benimki de. Şu an gayet normal. Düzelecektir elbet. Düzelmezse bırakın

Ben muhtemelen düzelmezsede 3-4 sene bırakmayacağım gibi yani evlenene kadar. 3-4 sene sonra koyverip bırakabilirim belki sonra çocuk olayı falan girerse araya
Bu forumun malum en ünlü vitamin desteği takviyesi diye geçen ürünü bıraktığımda geçmişti sıvılaşma tabi 5 ay civarı kullandım en fazla. Lakin 3-4 sene de kullansam bence bırakınca yine geçer gibime geliyor ama bilmiyorum. Bunun dışında kasıkta ağrı dahil olmak üzere hiç yan etki görmedim başka. Uzun bir süre boşalmayıp durum nasıl gözlemlemeyi planlıyorum

BilemiyorumAltan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 02 Eylül 2020, 18:48:21 »
Sıvılaşma konuyu açtığım zamanki kadar su gibi değil de kıvamı yerine gelmeye başladı. Bu seferde minoxil deriyi soymaya başladı. :)

BilemiyorumAltan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 02 Eylül 2020, 18:50:44 »
Son durum nedir aynen devam mı? Bu spermde sıvılaşma sorununu ben de görebilirim belki aynı o vitamin takviyesi diye geçen üründe gördüğüm gibi. Ama yine de evlenene kadar kullanayım diye düşünüyorum Proscar 1/4'ü eğer başka yan etki görmezsem. Bakalım umarım sorun olmaz
Sıvılaşma halen mevcut. İlacı kullanmadan önceki kıvamı yok, lakin konuyu ilk açtığım günlerdeki  'su gibi' değil. Toparlanmaya başladı sanırsam.

Aboubakar

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #10 : 16 Ekim 2020, 00:26:35 »
Spermde sıvılaşma durumunu direkt finasa bağlamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bu durum kişiden kişiye de değişiyor. Finastan önceki durumunu bilemiyorum fakat ön sevismeyi uzun tutarsan prostatta çok fazla zevk suyu olarak tabir edilen sıvı birikiyor. Bu da bosalma sırasında spermle birlikte dışarı atıldığı icin cok sıvıymıs gibi geliyor kişiye. Bunu şöyle ayırt edebilirsin. Masturbasyon yaparken olabildiğince erken gel. Eger o zamanda gereğinden fazla sıvıysa bahsettiğin gibi finastreid yan etki yapmış demektir.

Gregor59

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 16 Ekim 2020, 09:16:45 »
Benim de öyleydi düzeldi. Ayrıca sivilassa ne olur ilişki yaşarsanız partneriniz neden koyu değil mi diyecek sanki. Çocuk yaparken bırakırsınız yoğunlaşır

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 16 Ekim 2020, 10:40:37 »
Bende şuanda biraz düzelme var sanırım ama sorun etmeyeceğim zaten bunu olsa bile yani Gregor haklı bence yukarıdaki mesajında

Trevor

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 16 Ekim 2020, 23:33:55 »
Sıvılaşma çok uzun süreli olursa finasteridi bırakmak en mantıklısı olur 6 aydan fazla uzun sürmemeli.

Usb

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 05 Nisan 2021, 12:02:55 »
Kullanan arkadaşlardaki son durum nedir ? Paylaşabilirler mi ?

Facebook Twitter Instagram