Gönderen Konu: Proscar sonrası saç dökülmesi yardım  (Okunma sayısı 4779 defa)

Kahya Yahya

• Yeni üye
  • *
Ynt: Proscar sonrası saç dökülmesi yardım
« Yanıtla #15 : 27 Ağustos 2020, 08:50:04 »
Kulak üstü yan bölgesi ve enseye şerit şerit uzanan kısmi dökülmeler retrograde diye geçiyor valla iğrenç birşey bu dediğim gibi diffuse ile birleşince kellesmenin şansımı olurmuş zaten saçım dökülüyor diyen kişi çok büyük yanılgıda kelleşmenin de şansı var en güzel kellesme ön çizgiden geriye doğru çekilmesi en leşi de bu retrograde+diffuse Alllah bin belasını versin böyle dökülmenin işin kötü kısmı ekim için de seni kötü bir aday yapıyor kafanın her yerinde minyatürlermiş saç olması ekimi de tehlikeye sokuyor, tedaviler ile iyileşme sağlıyorsan Dupa değil en büyük döne bu elinde ki.
Kellesme var mı önemli soru bu bunu sürekli fotoğraf çekerek anlayabilirsin dedikleri gibi shedding olabilir hormonal dalgalanmalar olabilir eğer yan etkiden yana derdin yoksa kullanmaya ara vermek çözüm getireceğini düşünmüyorum.

Dutas hakkında valla kullanmadım zikrim yok dolayısıyla fikrim de pek yok sadece teorik bilgim var o da herkesin bildiği prospektüs bilgilerinden ibaret, fin kullanmana rağmen kellesmeye devam ediyorsan düşünebilirsin. Fin bile benim vücudu yamulttuğu için hiç ötesine geçmeyi düşünmedim ben, kullanıp kasık ağrısı dahi çekmedim diyen üye de var 8-9 aydır.

Hocam malesef dökülmelerin en kötüsünü yaşıyoruz dediğiniz gibi, sadece şakakları dökülen insanlar o kadar şanslıymış ki meğer.

İlk 3 ay dökülmemin durduğu fin’in menide sıvılaşma ve geç ereksiyon problemlerini yaşadım fakat bu sorunlar haziran ayında düzeldi hatta sanki hiç fin kullanmıyormuşum gibi gayet normal hale döndüler ama ne olduysa o dönem oldu ve dökülme tekrar başladı.

İlaç etkisini mi yitiriyor, vücut bağışıklık kazanıyor olabilir mi? Çünkü gerçekten sanki hiç içmiyormuşum gibi yine sürekli bir ereksiyon hali var eskisi gibi.

Dht seviyem normal bir insanın epey üstünde malesef, pandemiden önce ölçtürmüştüm.

Ne yapacağım bilmiyorum resmen çıkmaz yol.

kral12

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #16 : 27 Ağustos 2020, 13:14:50 »
Hocam malesef dökülmelerin en kötüsünü yaşıyoruz dediğiniz gibi, sadece şakakları dökülen insanlar o kadar şanslıymış ki meğer.

İlk 3 ay dökülmemin durduğu fin’in menide sıvılaşma ve geç ereksiyon problemlerini yaşadım fakat bu sorunlar haziran ayında düzeldi hatta sanki hiç fin kullanmıyormuşum gibi gayet normal hale döndüler ama ne olduysa o dönem oldu ve dökülme tekrar başladı.

İlaç etkisini mi yitiriyor, vücut bağışıklık kazanıyor olabilir mi? Çünkü gerçekten sanki hiç içmiyormuşum gibi yine sürekli bir ereksiyon hali var eskisi gibi.

Dht seviyem normal bir insanın epey üstünde malesef, pandemiden önce ölçtürmüştüm.

Ne yapacağım bilmiyorum resmen çıkmaz yol.

dutası al. 1 2 hafta kullan, dht seviyen yerlerde gezer hocam ama bu seferde testesteron hormonun artabilir. iki ucu b*klu değnek nerden baksanız

Kahya Yahya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #17 : 27 Ağustos 2020, 14:59:02 »

dutası al. 1 2 hafta kullan, dht seviyen yerlerde gezer hocam ama bu seferde testesteron hormonun artabilir. iki ucu b*klu değnek nerden baksanız

Testonun artmasının bana zararları neler olur?

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
  • Bir kel bir kele ne demiş?
« Yanıtla #18 : 27 Ağustos 2020, 15:34:49 »
Testonun artmasının bana zararları neler olur?
Dht baskılanması ile vücutta testo ve östrojen salınımı artar, Dht östrojeni dengeleyen bir androjendir. Bu anabolik steroid alan vücutcular da ki meme büyümesi cinsel fonksiyon kayıpları yine aynı sebeptendir anormal seviye de artan testesteron uzun kullanımda da anrojen duyarsızlığı oluşuyor artık vucud kendinden testo üretememeye başlıyor o işler çok daha pis çamur.
 O yüzden tamoxifen, novaldex gibi östrojen baskılayan ilaçlar da alırlar aynı zaman da bunu Dht baskılayan kişiler de kullanıyor tabi bu seni sadece östrojenin artmasından kaynaklı yan etkilerden korur mesela brain fog dedikleri beyin sisi gibi etkiler yaşıyorsan bu da çözüm değil, dut +tamoxifen kullanan kişiler biliyorum ama vücutda denge menge kalmıyor bu kadar müdahale doğru değil iş bu raddeye gelirse bırak ilacı saç da herşey değil.

Kulaküstü dökülmesi avantaj oldu artık benim için kilo aldık hocam yanlar makineyle alınmış gibi surat postürü oval kalıyo bu sayede artık iyi tarafından bakmaya çalışıyorum. 😂
Bu arada sizde retrograde yok biliyorum konunuzu ve diffusedanda kurtulmuş gibisiniz nasıl bir vucut reaksiyonu var maşallah anlayamadım.
Var ben de retrograde' in babası var iki yanımda da saç Uzunken kamufule oluyor muhtemelen. Saç temizlen nw1.5  kirliyken nw3 :)

Çünkü gerçekten sanki hiç içmiyormuşum gibi yine sürekli bir ereksiyon hali var eskisi gibi.

Yahya sen tam bir makinesin sen dut + şap kullan seni anca keser :D
Şaka bir yana bir süre daha sonuç alamazsan duta geç madem öyle.
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2020, 15:47:09 Gönderen: Kelim Kelsin Keliz »
Önce biraz seyreldiler, sonra beni terk ettiler
Beni apaçık ortada bırakıp gittiler
Yastığım bile ısınmıyor artık
Yastığım bile Yastığım bile
Kafam üşüyor soğuk havalarda, çık artık

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14917.0

Kahya Yahya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #19 : 27 Ağustos 2020, 18:11:23 »
Dht baskılanması ile vücutta testo ve östrojen salınımı artar, Dht östrojeni dengeleyen bir androjendir. Bu anabolik steroid alan vücutcular da ki meme büyümesi cinsel fonksiyon kayıpları yine aynı sebeptendir anormal seviye de artan testesteron uzun kullanımda da anrojen duyarsızlığı oluşuyor artık vucud kendinden testo üretememeye başlıyor o işler çok daha pis çamur.
 O yüzden tamoxifen, novaldex gibi östrojen baskılayan ilaçlar da alırlar aynı zaman da bunu Dht baskılayan kişiler de kullanıyor tabi bu seni sadece östrojenin artmasından kaynaklı yan etkilerden korur mesela brain fog dedikleri beyin sisi gibi etkiler yaşıyorsan bu da çözüm değil, dut +tamoxifen kullanan kişiler biliyorum ama vücutda denge menge kalmıyor bu kadar müdahale doğru değil iş bu raddeye gelirse bırak ilacı saç da herşey değil.Var ben de retrograde' in babası var iki yanımda da saç Uzunken kamufule oluyor muhtemelen. Saç temizlen nw1.5  kirliyken nw3 :)
Yahya sen tam bir makinesin sen dut + şap kullan seni anca keser :D
Şaka bir yana bir süre daha sonuç alamazsan duta geç madem öyle.

Hahaha

Hocam bu hormon bozukluğu bazı konularda iyi olsada saç ve vücut kılı konusunda perişan ediyor beni.

2-3 gündür fin almıyorum 15-30 gün ara verip tekrar başlamayı düşünüyorum sizce bir işe yarar mı?

Farklı bir forumda bir kullanıcı yıllardır fin kullanıyor ve 6 ayda bir 1 ay ara verdiğini belirtiyor ve sonuç olumlu.

Dut tam bir dht blocker fakat gözüm kestirmiyor onu ne yalan söyleyeyim.

Kahya Yahya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #20 : 29 Ağustos 2020, 08:54:35 »
Konu güncel...

Değerli yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Emay21

• Sr. Member
  • Kel demeyin bana
« Yanıtla #21 : 30 Ağustos 2020, 01:58:24 »
Fotoğrafınızı görebilir miyim sanırım yaşınız genç hocam fin baskılanıyor olabilir bence daha ileri ilaç kullanmayın 30 kadar öy böyle devam edin yoksa hormonal tedavilere başvurursunuz. Dökülen saçlar fin tam baskılamadığı anlamına gelir. Sonuçta 60/70 baskılıyorsunuz. Diğer yüzde dökülendir bu da yaşınızın genç  dolayı olduğunu düşündüğüm içindir.

Gregor59

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 30 Ağustos 2020, 02:17:36 »
1 yıl dökülmeye bakmadan devam et. İç ve unut

Kahya Yahya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #23 : 30 Ağustos 2020, 09:49:01 »
Fotoğrafınızı görebilir miyim sanırım yaşınız genç hocam fin baskılanıyor olabilir bence daha ileri ilaç kullanmayın 30 kadar öy böyle devam edin yoksa hormonal tedavilere başvurursunuz. Dökülen saçlar fin tam baskılamadığı anlamına gelir. Sonuçta 60/70 baskılıyorsunuz. Diğer yüzde dökülendir bu da yaşınızın genç  dolayı olduğunu düşündüğüm içindir.

Buyrun hocam fotoğraflar bunları bulabildim şimdilik, yandan çekilmiş foto net değil fakat kulak üstünün zayıflığı belli ediyor kendini ve önden olan fotoda da şakakların geriye çekildiği belli oluyor.

Fin’in ilk zamanlarda mükemmel etki edip sonradan etkisini yitirmesini anlayamıyorum sadece.

Düzenli yemek yerim yemek seçmem, haziran ayından beri hayatımda rutin bir değişiklikte olmadı fakat nedense sanki ilacı hiç içmiyormuşum gibiydi son haftalarda o derece etkisiz.

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #24 : 30 Ağustos 2020, 10:05:04 »
Peki hiç saçlı derinde hiç böyle ağrı, kaşıntı oluyor mu ya da uyuşukluk hissediyor musun arada ?
Tedavim

Stemoxydine %5 (L’Oreal serioxyl denser hair) akşam yatmadan önce

Ketoral krem her gün

Ketoral şampuan hafta da 1-2 gün

Dermaroller hafta da 1 ya da 2 gün

OGX DHT blocker şampuan Ketoral kullanmadığım günler

Kahya Yahya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #25 : 30 Ağustos 2020, 10:20:23 »
Peki hiç saçlı derinde hiç böyle ağrı, kaşıntı oluyor mu ya da uyuşukluk hissediyor musun arada ?

Hayır ağrı,uyuşukluk vb. Sıkıntım yok sadece seboreik dermatit rahatsızlığım var fakat onu da yıllar geçen süreçte kontrol altına aldım

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #26 : 30 Ağustos 2020, 12:37:42 »
Hayır ağrı,uyuşukluk vb. Sıkıntım yok sadece seboreik dermatit rahatsızlığım var fakat onu da yıllar geçen süreçte kontrol altına aldım
Anladım. O zaman istersen biraz daha zaman ver finasteride ve başka etkenler araştır. İritasyon etkisi az olan topikal losyon alıp dermaroller ve anti androjen krem ile beraber kullanabilirsin. Ama anti androjen kremlerde ppg olabiliyor eğer ppg varsa nemledirici bir krem ile sürdüğün bölgeleri düzenli olarak nemlendirmeni ve sadece ön ve şakaklara krem kullanmanı öneririm. Baktın finasterid hala çalışmıyor o zaman dutasterid ve diğer anti androjenleri araştırırsın. Benim sana önereceğim tedavi planı budur.
Tedavim

Stemoxydine %5 (L’Oreal serioxyl denser hair) akşam yatmadan önce

Ketoral krem her gün

Ketoral şampuan hafta da 1-2 gün

Dermaroller hafta da 1 ya da 2 gün

OGX DHT blocker şampuan Ketoral kullanmadığım günler

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 30 Ağustos 2020, 12:43:01 »
Fotolarda saç iyi gözüküyor yani nerede kelleşme var hani? Yaş kaçtı?

Kahya Yahya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #28 : 30 Ağustos 2020, 12:49:26 »
Anladım. O zaman istersen biraz daha zaman ver finasteride ve başka etkenler araştır. İritasyon etkisi az olan topikal losyon alıp dermaroller ve anti androjen krem ile beraber kullanabilirsin. Ama anti androjen kremlerde ppg olabiliyor eğer ppg varsa nemledirici bir krem ile sürdüğün bölgeleri düzenli olarak nemlendirmeni ve sadece ön ve şakaklara krem kullanmanı öneririm. Baktın finasterid hala çalışmıyor o zaman dutasterid ve diğer anti androjenleri araştırırsın. Benim sana önereceğim tedavi planı budur.

Teşekkür ederim.

Şakak bölgesinde ketoral krem işe yarar mı ne düşünüyorsunuz?

Kahya Yahya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #29 : 30 Ağustos 2020, 12:51:26 »
Fotolarda saç iyi gözüküyor yani nerede kelleşme var hani? Yaş kaçtı?

Saçımın kısa olduğu fotoğrafta şakakların gerilemekte olduğu belli oluyor.

Arka planda deniz olan foto net değil fakat onda da kulak üstüne dikkatli bakın bariz zayıf olduğu belli oluyor yani hem şakaktan hem kulak üstünden gidiyor saçlar.

Yaş 23.

Facebook Twitter Instagram