Merhaba arkadaşlar, uzun süredir saç ekimi yaptırmayı planlıyorum. Aklımda bazı şeyler oluştu ve sizinle paylaşıp yorumunuzu almak istiyorum. Formdaki neredeyse bütün övülen yerlere baktım; ama baktığım her yerde kesinlikle patlayan bir ekim gördüm. Bazı yerlerle görüştüm, kimse açıkça mükemmel olacak diyemiyor. Diyen birkaç yer çıksa da güvenilir olmadığını görüyorum. Merdiven altı gibi görünen yerlere yaptıran bazı arkadaşlarım mükemmel sonuç alırken, üst düzey bir isimli yere yaptıran sonuç alamıyor. Anladığım şu ki, bu saç ekimi tamamen bir şans işi. Bünyenizin vereceği tepkiye bağlı, ekim ne kadar ''mükemmel'' yapılsa da. Belki de şu anda, teknolojimiz kesin bir sonuç almak için yeterli değil, bundan 10 yıl önceki ekimlerin ne kadar sonuçsuz ve kötü izler bıraktığını düşününce, bu düşüncem daha da bir yerine oturuyor. Ekim yerleri, büyük bir pastadan pay almak için bunu söylememeleri ''normal''. Ama sonuçta gördüğüm, büyük hayal kırıklıkları ve bozulan psikolojiler. Üstelik, geriye dönmüyecek greftler...
Ama burada aslında umutsuz değilim, teknoloji çok hızlı gelişiyor. 3d yazıcıyla kalp, böbrek gibi hayati organlar bile yapılabilirken, benim düşüncem bundan 10 sene sonra şu formdaki yaşanan üzüntüleri görmeyeceğiz. Biraz daha ileri giderek şöyle bir şey bile olabilir: bir tek telimizi alıp, onları 3d yazıcılarda çoğaltarak ekim yapılacaktır. Dediğim çok uçuk gibi gelse de yukarıda yazdığım şeylere bakınca aslında gayet mantıklı. Ayrıca, ekim sırasındaki hataların tamamen sıfıra indirileceği yapay zekalı ekim robotları bile olabilir...
Bunları yazmamdaki sebep, belki kötü ekim yaptırmış ve umutsuz olan insanlara, ileride gelişicek teknoloji sayesinde bu sonuçların telafi edilebileceğini söylemek ve bir beyin fırtınasıyla düşüncelerimi görüşlerimi sizlere aktarmak. Sizlerin yorumlarınızı merakla bekliyorum.