Saçla ilgili ne kadar bilginiz var? Her saç kişiye özgüdür. O saça özgü şampuan kullanılması gerekir . Kaliteli ürünlerde sls paraben gibi bileşenler zaten bulunmuyor. Ayrıca yaklaşık %75i sudan oluşuyor. Ayrica Teknik bilgi çok önemli bu konuda . Saçı soğuğa yakın suyla yıkamak gibi . Olası yipranmalari önlemek için ayrıca bakım kürlerini de eklemek gibi .
Senin mantığına göre %100 doğal ürün oluşturacak olsak bu daha doğru bir ürün olacak. Kimyasalın bulunmadığı bir ürün var mı? Ictigin su da dahil .
Her 3 erkekten biri genelde genetik dökülmeye sahip olduğu için senin bu düşünceye sahip olmanda gayet doğal.
Yüz yıkamak gibi düşünebilirsin bu konuyu.
Burada önemli noktalardan biri de şampuanın miktarı. Saçı köpürtecek kadar 2x leblebi boyutunda yeterli olur . Fazlası saçı elbette kurutabilir, yıpratabilir.
Burada bekletmekteki olay ise düşük dozdaki vitaminleri sacin almasına yardim etmek ve genetikligin getirdigi ölü modunda iyileşme oranını artırmaya çalışmak. Bu süre 2 3 dakika .
Bazi uzmanlar her gün saçınızı yıkamayın yağı öldürür diyebilir . Bunlar tamamen erkek genetik dökülmesinde hikayedir . Düzenli saç temizliği yarar sağlar. Yukarıda genel olarak ifade ettiğim şeylere dikkat etmek ve kişiye özgü değerler saçın alacağı katkıyla doğru orantılı.
Yeteri kadar bilgim tecrübelerime dayanaraktan var.Bu doğru her saç kişiye özgüdür zaten bunu yapısısal farklılıklardan rahatça anlayabiliriz.Fakat saça özgü şampuan diye birşey yok.Daha dünyada öyle birşey çıkmadı.Nasıl ki eskiden kadın ve erkek şampuanları ayrı ayrı yoktu şimdide aynı durum söz konusu.İnce telli saçınmı var? Slikonu bas kalınlaşsın.Dolgunlukmu istiyorsun o maddeyi koy dolgunlaşsın.Kıvırcık saçınmı var? Düzleştirmekmi istiyorsun? Kepekmi var? Herşeyin maddesi mevcut.Ama bu o saça özgü şampuan yapmaz.Kişisel kullanıma yönelik ayarlanır.Kişiye özgü şampuan yapılması için denek olarak firma senin üzerinde yıllarca çalışma yapsın bulsun.Yani anlayacağın deneme yanılma yöntemiyle uğraş dur.Sende diyorsun %75i sudan oluşan bir üründen ne bekliyorsun? Saç bakım ürünleri ne ya? Burdakilerin çoğunun saçı dökülüyor.O dediklerinide zaten uzun saçlı insanlar ve kadınlar kullanabilir.
İçtiğim su çeşme suyu değilse neden kimyasal olsun? Ben %100 doğal ürün olsun demiyorum.Kimyasal içeren ürünü doğru kullanmaktan bahsediyorum.
Genetik dökülme yaşayan bazı kişilerde minoxil finansterid veya dht baskılayıcı bir takım ilaçlarda fayda etmiyor.Olayı sadece genetik dökülmeye bağlamayın.Saç yapısı çok değişik ve özgü bir koddur.Bunun birçok sebebi olabilir.İşte saça zarar veren şampuana bir etmendir.Neyin ne kadar zarar vereceği belli değil.A kişisi etkilenmez şampuandan B kişisi etkilenir.Şimdi A kişisi ya şampuan dökermi ben 5 senedir bekletiyorum bak miss gibi derse o kişi kendi yorumunu katmazmı? Sonra B kişiside ulan adam haklı galiba dersede o da yanlış yapmaya devam etmezmi? Ben genelliyorum çünkü şampuan fasa fisodur.
"Burada bekletmekteki olay ise düşük dozdaki vitaminleri sacin almasına yardim etmek ve genetikligin getirdigi ölü modunda iyileşme oranını artırmaya çalışmak. Bu süre 2 3 dakika."
Bu ne şimdi? Zaten şampuanların içine attıkları çok çok az vitamin birde o kimyasalın içinde vitaminmi kalır? Bir portakalı bile kestiğinde kısa süre içinde hava ile vitamini giderken sen rafta beklemiş üründe vitamin olduğunu bununda saça geçceğini düşünüyorsun.O yüzden meyveyi çabuk yiyin derler.30 TL'lik şampuana bakıon multivitamin gömmüşler resmen hayırdır koklattılarmı? Bırakın Allah aşkına yapmayın etmeyin.Ölü moddaki saç folekülünü sarımsak bile 2-3 saat bekletilerek 3 ayda canlandırabilirken sen 2-3 dakika banyoda köpük içinde beklemeden bahsediyorsun.Çok cahilce kusura bakmayın.Diş macununu yutarmıydın hergün? Nasıl olsa dişleri besliyor canım dersin.
"Bazi uzmanlar her gün saçınızı yıkamayın yağı öldürür diyebilir . Bunlar tamamen erkek genetik dökülmesinde hikayedir . Düzenli saç temizliği yarar sağlar. Yukarıda genel olarak ifade ettiğim şeylere dikkat etmek ve kişiye özgü değerler saçın alacağı katkıyla doğru orantılı."
Saçı hergün yıkamak tabiki yağı öldürür.O yağın saça faydalı olduğunu biliyormusun? 1 gün arayla yıkanmalıdır saç.Sanayide toz topraktamı çalışıyorsunuzda hergün yıkıyorsunuz? Elini çok yıkayan okb hastalarına bak bakim derisi nasıl değişmiş.Kıl bile bitmiyor elde kıl ! Deriyi mahvediyorsun inceltiyorsun haberin yok.Burdakilerde zaten hepsi aynı kafada.Doğrusunu söylemekte yaramıyor.Milleti yanlış yönlendirmeyin.Gerçi kendileri istiyor nedesem boş.