Gönderen Konu: Şampuanlar hakkında gerçekler  (Okunma sayısı 2662 defa)

Virtüöz

• Hero Member
Ynt: Şampuanlar hakkında gerçekler
« Yanıtla #15 : 22 Ağustos 2020, 21:46:57 »
Kişilerden örnek vereyim, dünyahali adlı kullanıcı 5 seneden fazladır minoxidil kullanıcısı (iletilerinden gördüğüm kadarıyla) Ve aynı etkiyi almaya devam ediyor saçları geriye gitmiyor. Peki neden kimisinde iki sene sonra etkisi giderken o hala ilk etkiyi almaya devam ediyor ? Bunun cevabını tedavisine bakarak anlayabiliriz aslında.

Kaliteli şampuan ve kaliteli bir yaşam tarzı ile beslenme.

Sizde diyorsunuz kaliteli beslenme,stressiz hayat ve iyi bir yaşam.Şampuanı içseniz yararlı diyceksiniz anlamıyorum sizi.

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #16 : 22 Ağustos 2020, 22:42:34 »
Sizde diyorsunuz kaliteli beslenme,stressiz hayat ve iyi bir yaşam.Şampuanı içseniz yararlı diyceksiniz anlamıyorum sizi.
"Saçlı deri koşulu ne ya" Aslında bu cümleden sonra çokta konuşmaya gerek yok ama yine de cevap vereyim.

Saçlı deri koşulu :  Saçlı derinin içine girersek, genel androjen aktivitesi,kronik inflamasyon; yüzeye çıkarsak, seboreik dermatit, egzema yağlanma vs
Tedavim

Stemoxydine %5 (L’Oreal serioxyl denser hair) akşam yatmadan önce

Ketoral krem her gün

Ketoral şampuan hafta da 1-2 gün

Dermaroller hafta da 1 ya da 2 gün

OGX DHT blocker şampuan Ketoral kullanmadığım günler

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #17 : 22 Ağustos 2020, 22:49:04 »
"şampuanı içseniz yararlı" Bu anlamı çıkarmak için şöyle şeyler yazmam lazımdı: Kaliteli şampuan kullanırsanız alnınızdan saç çıkar, makatta ki kıllarınız çekilip kafanızdan çıkmaya başlar, aynı zamanda kafanızda ki var olan saçlar çiftleşip çoğalırlar.

Ama ben ne dedim ? Doğru şampuanı seçerseniz saçlı deri koşullarını iyileştirmede faydası olur.

Ben kendi araştırmalarım ve deneyimlerime göre yazıyorum, tedaviye başlamadan önce kullandığım şampuan farklıydı ve saçlı derimde kaşıntı,yağlanma,ağrı ve zaman zaman uyuşukluk vardı tedaviye ilk başladığımda değiştirmedim şampuanı ve çokta fark etmedi, ama sonra arsştırdım ve uygun kaliteli bir şampuan buldum ve değişiklikler

Kaşıntı gitti, yağlanma azaldı, ağrı ve uyuşukluğa az da olsa iyi geldi.
Tedavim

Stemoxydine %5 (L’Oreal serioxyl denser hair) akşam yatmadan önce

Ketoral krem her gün

Ketoral şampuan hafta da 1-2 gün

Dermaroller hafta da 1 ya da 2 gün

OGX DHT blocker şampuan Ketoral kullanmadığım günler

dunyahali

• Full Member
« Yanıtla #18 : 23 Ağustos 2020, 01:17:30 »
Yeteri kadar bilgim tecrübelerime dayanaraktan var.Bu doğru her saç kişiye özgüdür zaten bunu yapısısal farklılıklardan rahatça anlayabiliriz.Fakat saça özgü şampuan diye birşey yok.Daha dünyada öyle birşey çıkmadı.Nasıl ki eskiden kadın ve erkek şampuanları ayrı ayrı yoktu şimdide aynı durum söz konusu.İnce telli saçınmı var? Slikonu bas kalınlaşsın.Dolgunlukmu istiyorsun o maddeyi koy dolgunlaşsın.Kıvırcık saçınmı var? Düzleştirmekmi istiyorsun? Kepekmi var? Herşeyin maddesi mevcut.Ama bu o saça özgü şampuan yapmaz.Kişisel kullanıma yönelik ayarlanır.Kişiye özgü şampuan yapılması için denek olarak firma senin üzerinde yıllarca çalışma yapsın bulsun.Yani anlayacağın deneme yanılma yöntemiyle uğraş dur.Sende diyorsun %75i sudan oluşan bir üründen ne bekliyorsun? Saç bakım ürünleri ne ya? Burdakilerin çoğunun saçı dökülüyor.O dediklerinide zaten uzun saçlı insanlar ve kadınlar kullanabilir.

İçtiğim su çeşme suyu değilse neden kimyasal olsun? Ben %100 doğal ürün olsun demiyorum.Kimyasal içeren ürünü doğru kullanmaktan bahsediyorum.

Genetik dökülme yaşayan bazı kişilerde minoxil finansterid veya dht baskılayıcı bir takım ilaçlarda fayda etmiyor.Olayı sadece genetik dökülmeye bağlamayın.Saç yapısı çok değişik ve özgü bir koddur.Bunun birçok sebebi olabilir.İşte saça zarar veren şampuana bir etmendir.Neyin ne kadar zarar vereceği belli değil.A kişisi etkilenmez şampuandan B kişisi etkilenir.Şimdi A kişisi ya şampuan dökermi ben 5 senedir bekletiyorum bak miss gibi derse o kişi kendi yorumunu katmazmı? Sonra B kişiside ulan adam haklı galiba dersede o da yanlış yapmaya devam etmezmi? Ben genelliyorum çünkü şampuan fasa fisodur.

"Burada bekletmekteki olay ise düşük dozdaki vitaminleri sacin almasına yardim etmek ve genetikligin getirdigi ölü modunda iyileşme oranını artırmaya çalışmak.  Bu süre 2 3 dakika."

Bu ne şimdi? Zaten şampuanların içine attıkları çok çok az vitamin birde o kimyasalın içinde vitaminmi kalır? Bir portakalı bile kestiğinde kısa süre içinde hava ile vitamini giderken sen rafta beklemiş üründe vitamin olduğunu bununda saça geçceğini düşünüyorsun.O yüzden meyveyi çabuk yiyin derler.30 TL'lik şampuana bakıon multivitamin gömmüşler resmen hayırdır koklattılarmı? Bırakın Allah aşkına yapmayın etmeyin.Ölü moddaki saç folekülünü sarımsak bile 2-3 saat bekletilerek 3 ayda canlandırabilirken sen 2-3 dakika banyoda köpük içinde beklemeden bahsediyorsun.Çok cahilce kusura bakmayın.Diş macununu yutarmıydın hergün? Nasıl olsa dişleri besliyor canım dersin.

"Bazi uzmanlar her gün saçınızı yıkamayın yağı öldürür diyebilir . Bunlar tamamen erkek genetik dökülmesinde hikayedir . Düzenli saç temizliği yarar sağlar. Yukarıda genel olarak ifade ettiğim şeylere dikkat etmek ve kişiye özgü değerler saçın alacağı katkıyla doğru orantılı."

Saçı hergün yıkamak tabiki yağı öldürür.O yağın saça faydalı olduğunu biliyormusun? 1 gün arayla yıkanmalıdır saç.Sanayide toz topraktamı çalışıyorsunuzda hergün yıkıyorsunuz? Elini çok yıkayan okb hastalarına bak bakim derisi nasıl değişmiş.Kıl bile bitmiyor elde kıl ! Deriyi mahvediyorsun inceltiyorsun haberin yok.Burdakilerde zaten hepsi aynı kafada.Doğrusunu söylemekte yaramıyor.Milleti yanlış yönlendirmeyin.Gerçi kendileri istiyor nedesem boş.

Saça özgü şampuan şudur.  Saç derisinin tipi , saçın genetik dökülmeye elverişliliği, varsa olası kepek problemleri , kişinin yaşadığı coğrafya ve çalıştığı iş.... gibi unsurları da kapsayan zor bir konudur.  Kişi bu sorunları uzmanla en fazla yarısını çözebilir. Diğer yarısını ise kendisi çözmek zorunda .

Örneğin genetik dökülmeye elverişli , yağlı saci olan ve kepek sorunu olan biri dönüşümlü şampuanla önce yağı kontrol etmeye çalışmalı ve kepeği minimize etmeye çalışmalı daha sonrasında ise olası dökülme karşıtı ürünlerle tedavisini destekleme . Buradaki olay saçı sağlıklı kılmaya çalışmak.  Kimyasal içermesi pek bir anlam ifade etmiyor . Bunun ispatı genetik dökülmesi olmayan birinin şampuandan dökülme olarak etkilenme durumunun olmaması . Örneğin babam .

Ikıncı olarak

Genetik dökülmesi olan insanlarda genelde deride kepek çok rahat oluşur.  Sebore hastası biri olarak çok net söyleyebiliim ki eğer günlük kullanım olmazsa saç saldırı altında olur.
Kullanılan ürünlerde baskılayıcı maddeler var selenyum gibi . Bunlara az ihtiyaç duyarak saçı yipratmamanin yöntemi de güçlü tedaviler.
Minoxil finasteride gibi ...  saçını belli oranda sağlıklı hale getirdikten sonra yapılmasi gereken dökülme karsiti şampuanla süreci yönetmek.  Ekstra kuru saçı olan biri elbette günaşırı yıkayabilir. 

Yaz ayında nemli bir yerde olan herkes zaten bence saçını tüm bunlardan bağımsız yyıkamalı. 

Her neyse şampuan etkisi çok küçük olduğu için insanlar herşeyi buna bağlıyor.  Merkeze alarak yorum yapıyor.  Bu sebeple de önce bu bakış açısını değiştirerek olaya bakmalısın.
Doğru ürünler saçını sağlıklı kılmaya yardım edecektir.  Bekleterek bunu masajla yapman ise etkiyi artıracaktır.  Günlük saç yıkamanda tekrar söylüyorum sacina zarar vermez.  Eğer aşırı kuru saçın yoksa ve her yıkamada 1 avuç şampuan kullanmıyorsan... ( tabi doğru ürün en önemlisi) .
VICHY HASSAS SACLAR ICIN ŞAMPUAN
SOLGAR BIOTIN
SOLGAR SAW PALMETTO
MINOX

atilla17

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 23 Ağustos 2020, 01:58:35 »
tamamen kişiden kişiye değişkenlik gösteren bir konudur. ben revita kullandığım yıllarda yıllarca kafamdaki saçları tuttum ve tellerimi kalınlaştırdım bu yıkayıp çıkmayla olucak iş değil zaten benim uygulamamda dusta en az 5 dk masaj yapıp 10 15 dk da şampuanı beklettiğim için bukadar verim aldım belkide. evet şampuana  bel bağlamak doğru değil. ama sadece revita tek başına bile benim için yetmişti zamanında.ha bunun etkiside içindeki 0.3mg ketokonazol'den dolayıdır.

prometeus

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #20 : 25 Ağustos 2020, 14:18:22 »
kozmetik ürünlerin beklentisi bellidir pazarlama ve müşteriyi çekmek tedavi amaçlı kullanılamaz markette satın aldığımız belli marka şampuanlar günlük bakım için uygun etkiyi sağlar ancak tedavi beklentisi içindeyseniz dermotolojik ürünler kullanmalısınız yoksa hayal kırıklığına uğramanız kaçınılmaz.

Facebook Twitter Instagram