Gönderen Konu: 05/08/2020 Istanbul Hair Lab Acıbadem Hastanesi Atakent 4100 greft 36 Yaş  (Okunma sayısı 4322 defa)

tayitune

• Yeni üye
  • *
Herkese merhabalar

10 seneyi aşkın bir süredir saçlarımı 1 numara kullanıyordum. Saçlarımı ilk kazıttığımda saçlarım sık ve sağlıklıydı. Uzun saçtan sıkılıp bu tercihi yapmıştım. Son 3-4 senede birkaç kez saçlarımı uzatmayı denedim fakat bu sabır sürecini olumlu yönetemedim ve yine kazıttım. Pandemi döneminde çalışmaya ara verdim ve saçlarımı akışına bıraktım. Biraz uzadığında artık saçlarımın iyice seyreldiğini ve inceldiğini gördüm. Biraz daha uzayınca bazı bölgelerde açıklıklar kapandı fakat özellikle ön bölge çok seyrek duruyordu. Birkaç defa toppik benzeri ürün kullandım ve ok yaydan çıktı. Saçlarıma kolay şekil veremediğimden bu ürünü kullanmak da zor geldi.
Nisan ayında saç ektirmeye karar verdim ama yaşadığım yer sebebiyle büyük bir şehire gitmem şarttı. İnternetten birkaç merkezle iletişim kurdum ve sonunda Fatih Bey'le konuşmamın sonrasında Istanbul Hair Lab Acıbadem Hastanesi Atakent'e karar verdim. Temmuz ayında hastanede yüzyüze görüşme gerçekleştirdik ve tutumları nedeniyle ikinci bir merkezle yüzyüze görüşme ihtiyacı duymadım. Bayram sonuna randevuyu aldık.

Bana bir hafta öncesinden nelere dikkat etmem gerektiği konusunda bilgilendirmede bulundular.
5 Ağustos sabahı 8:30 gibi hastanedeydim. Koluma damar yolu açıp tahliller için kan aldılar.

Kaybolmayan ön çizgim olduğu için ve bu çizgiyi sevdiğim için çizgimde herhangi bir değişiklik yapılmadı. 1 saat sonra işleme başladık.

Öncelikle basıncı bir aletle iğnesiz anestesi yapıldı. Bu işlem tamamen acısızdı. Daha sonra iğneyle donör bölgeme anestesi yapıldı. Bu işlem sırasında da hiç acı hissetmedim. Sadece iğnenin saç derime girdiğini hissettim. Belki de beni ağrı eşiğim yüksek olabilir. İğneyle anestezi sırasında deriye enjekte edilen sıvı birazcık yakma yaptı. Bu kesinlikle dayanılmaz bir yakma değildi.

Donör bölgemden greftlerin alınması 3 saat gibi bir süre sürdü. 4100 greft alındı. Ön görüşmemizde de 4000 civarı greft elde edeceklerinin bilgisini vermişlerdi. Daha sonra yemek arası verdik. 45 dakika sonra kanal açma ve ekim işlemi başladı. Açılan damar yoluma bir serum bağlandı. Bu sırada da acı çekmedim. Sadece tepe bölgesinde birkaç kez hafif acı hissettim ve buna da hemen müdahale edildi.

Benim için operasyon bir sabır işiydi. Beni tek yoran şey aynı pozisyonda saatlerce beklemek oldu. Tabiki herşeyin ufak da olsa bedeli var. Ekiple muhabbet ederek bu sabır işini biraz kolaylaştırdık.

Hastaneye adım atıp hastaneden ayrılmam yaklaşık 9 saat sürdü. Kullanmam gereken losyon, şampuan, ağrı kesici, antibiyotik ve kortizonlu bir ilaç verildi.

Süreç benim için kolay geçse de ilk 1 hafta uyuma pozisyonu beni yordu. İlk gece sürekli uyandım. Zamanla bu da normale döndü. Operasyon üzerinden bugün 13 gün geçti. Dün yani 12. gün kendi yıkamalarımdan arda kalan kabuklar hastanede temizlendi. Kabuğu kendim korkarak yıkadığımdan biraz az döktüm

İlk bandajın söküldüğünde donör bölgem iyileşirmi diye tribe girdim ama bugün berbere gidip makasla hafif düzeltme yaptırdım. Şimdiden farkı hissetmiyorum gibi. Tabiki dikkatli bakan ya da profesyonel gözle bakanlar farkı görebilir.

Şimdilik mutluyum. Umarım süreç aynı mutlulukla devam eder.

Bir an önce şok dökülmem başlayıp sonuçlansın ve daimi saçlarıma kavuşup uzatayım istiyorum. Tabi bu sabır işi. Belki 8-9-10 ay sabretmemiz gerekicek.

Süreçle ilgili umarım sağlıklı bilgi verebilmişimdir. Herkese bol gür saçlar dilerim :)

Fotoğrafları aşağıda paylaşacağım.

tayitune

• Yeni üye
  • *
ekim öncesi
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2020, 18:07:31 Gönderen: tayitune »
  • Ekim Tarihi: 5 Ağustos 2020
  • Ekim Merkezi ismi İstanbul Hairlab Acıbadem Hastanesi
  • Greft Miktarı 4100
  • Yaşınız 37
  • Medikal Tedavi Xpecia tablet

tayitune

• Yeni üye
  • *
ilk gün
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2020, 18:08:45 Gönderen: tayitune »
  • Greft Miktarı 4100
  • Yaşınız 37

tayitune

• Yeni üye
  • *
7. gün
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2020, 18:09:59 Gönderen: tayitune »
  • Greft Miktarı 4100
  • Yaşınız 37

tayitune

• Yeni üye
  • *
13. gün
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2020, 18:10:55 Gönderen: tayitune »
  • Greft Miktarı 4100
  • Yaşınız 37

tayitune

• Yeni üye
  • *
Aklımda kalanları paylaştım. Umarım süreç sağlıklı ilerler. İlerleyen zamanda süreci tekrar paylaşacağım.
  • Greft Miktarı 4100
  • Yaşınız 37

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Hayırlı olmasını dilerim ekim fena değil ön çizgi daha estetik bir hat olabilirdi ama bu çizgide iyi merak etme. Alan geniş büyük ihtimal bir ekime daha ihtiyaç duyacaksın

Kendi saçlarına takıldım biraz dökülme evresine gelmiş kısaca kaybın devam edecek saçlarını güçlendirmek için forumı biraz alt üst et kim ne kullanıyor.

Geçmiş olsun umarım güAzel sonuç alırsın
Global Moderator

hyperKel

• Hero Member
ekim merkezine karar verme şeklin çok kestirme yoldan olmuş dostum  :) ama kabuk dökümğ sonrası görüntü güzel umarım bu şekil devam eder.

tayitune

• Yeni üye
  • *
Hayırlı olmasını dilerim ekim fena değil ön çizgi daha estetik bir hat olabilirdi ama bu çizgide iyi merak etme. Alan geniş büyük ihtimal bir ekime daha ihtiyaç duyacaksın

Kendi saçlarına takıldım biraz dökülme evresine gelmiş kısaca kaybın devam edecek saçlarını güçlendirmek için forumı biraz alt üst et kim ne kullanıyor.

Geçmiş olsun umarım güAzel sonuç alırsın

Yorumunuz için teşekkür ederim. Cuma günü merkeze tekrar gidicem. Saç bakımı ve koruması hakkında bilgiler de vericekler. Forumu da okumaya başlayacağım.
  • Greft Miktarı 4100
  • Yaşınız 37

tayitune

• Yeni üye
  • *
ekim merkezine karar verme şeklin çok kestirme yoldan olmuş dostum  :) ama kabuk dökümğ sonrası görüntü güzel umarım bu şekil devam eder.

Hayatta kararlarımı genelde hızlı ve net verdim. Şimdiye kadar sıkıntı çekmedim. Umarım bu konuda da aynı şeyleri söylerim gelecekte :) teşekkürler
  • Greft Miktarı 4100
  • Yaşınız 37

shrill

• Yeni üye
  • *
hocam ekimin hayırlı olsun, ön çizgini kaybetmediğin için şanslısın bence çok doğal bir görüntün olacak farkı anlamayacak bile çevren, bende aynı yerde ekimimi gerçekleştirdim umarım güzel sonuçlar alırız :)
İstanbul hair lab / 4800 greft / 23.07.20 / yaş 30

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=15363.0

tayitune

• Yeni üye
  • *
hocam ekimin hayırlı olsun, ön çizgini kaybetmediğin için şanslısın bence çok doğal bir görüntün olacak farkı anlamayacak bile çevren, bende aynı yerde ekimimi gerçekleştirdim umarım güzel sonuçlar alırız :)

Sizin de hayırlı olsun. dökülmelerim başladı. Artık uzun sabır serüveni de başladı. Umarım güzel sonuçları görürüz aylar sonra :)
  • Greft Miktarı 4100
  • Yaşınız 37

tayitune

• Yeni üye
  • *
27. gün
  • Greft Miktarı 4100