Aldactone yan etkiler:
Dudaklarda ve vücudun diğer kısımlarında kaşıntı ve kabartı (Stevens-Johnson sendromu)
¦ San renkli deri ve gözler (sanlık), ALDACTONE® karaciğer fonksiyon bozukluğuna neden olabilir.
¦ Düzensiz kalp atışı, karıncalanma hissi, paralizi veya nefes almada zorluk; kandaki potasyum seviyesinin yükselmiş olduğunun belirtileri olabilir. Doktorunuz potasyum ve diğer elektrolit seviyelerini izlemek için düzenli kan testlerinizi yaptıracaktır. Eğer gerek görürse tedavinizi sonlandırabilir.
Mide bulantısı, mide bozukluğu,
¦ Uyuşukluk, sersemlik,
¦ Kadınlarda adet ile ilgili sorunlar,
¦ Kadın ve erkekte cinsel istek (libido) değişikliği,
¦ Vücut elektrolitlerinde düzensizlik (kanda yüksek kalsiyum)
¦ Akyuvar sayısında azalma (lökopeni); kanın pıhtılaşmasım sağlayan kan hücre sayısında azalma(trombositopeni),
¦ Erkekte meme büyümesi (jinekomasti) bu durum tedavi sonlandınldığmda geçer; göğüste yumrulaşma, göğüs ağnsı,
¦ Kadınlarda seste kahnlaşma,
¦ Deride kızarıklık, genel kaşıntı,
¦ Kurdeşen ve kaşıntının gelişmesiyle birlikte deride aleıji; aşın kıllanma (hipertrikozis),
¦ Saç kaybı,
¦ Genel yorgunluk, kas kramplan
¦ Akut böbrek yetmezliği
Bunlar ALDACTONE^'un hafif yan etkileridir.
Diane 35 yan etkileri:
Meme hassasiyet, ağrı, salgı
− Santral sinir sistemi başağrısı, migren, libidoda değişiklikler, depresif duygu
durumu, duygu durum değişiklikleri
− Gastrointestinal sistem bulantı, kusma, diğer gastrointestinal yakınmalar.
− Deri çeşitli deri hastalıkları (ör: döküntü, eritema nodozum,
eritema multiforme).
− Ürogenital sistem vaginal salgıda değişiklikler
− Gözler kontakt lense toleranssızlık
− Çeşitli sıvı tutulumu, vücut ağırlığında değişiklik, aşırı duyarlılık
reaksiyonu
Dekort ampül yan etkileri:
Ay yüz, yağ depolanması, ödem, hipertansiyon, deride atroti, depresyon, peptik ülser, hipergilsemi, halsizlik ve göz içi basıncında artma gibi yan etkiler görülebilir.
Ve sen bu kadar tehlikeli kimyasali bir kutuya koyup karıştırıp derine sıkmayı öneriyorsun öyle mi? Kimyasallarin birbiri ile nasıl etkilesime geçtiklerine dair bir çalışma yok. Forumun birinde miracle adında bir ticaretçinin insanlari yolmak için uydurduğu karışım. Uzun süreli faz çalışması yok uzun yıllarda insan üzerindeki etkileri yok?? Kimyasallar karisinca nasil bir tepkimeye uğrayacak bir çalışma yok? Belki kanserojen madde oluşacak. Zaten bu ilaclar tek baslarina dünya kadar yan etkiye sahip.
Ama topikal kullaniliyor diyeceksin. YAHU KİMSE ANLAMİYOR SANIRIM TOPİKAL KULLANIM KANA KARIŞIYOR. Sisteme karışıyor. O kan kalple pompalaniyor karacigere gidiyor süzülüyor karaciğeri bitirirsiniz. Daha sonra da tüm vücut emiyor o ilaci birazcik lise biyoloji bilginiz de yok mu? Saçla kafayi bozmussunuz. Nasil önerebilirsin bu kadar tehlikeli yan etkisi olan ilaçların karisimini. O miracle dediğin adam gidecek finanstereid kötüleyecek kesin. Bu dediği ilaçlar finansin 10 kati tehlikeli yan etkiye sahip. Ve üzerinde bilimsel çalışma yok hiçbirinin saça dair
Ne miraclesi nasil önerebilirsin bu karışımı. Sakin kullanma kardeşim ölebilirsin bile
Ulen adam yerine koyduk cevap veriyoruz bir de. Göz kırpmalı emoji koyarak, cevap veriyor güya
Tamamdır başlayalım,
Gidip aspirinin de prospektüsüne baksan zilyon tane şey var.
Aylardır finas kullanıyorum, saçlarım gidiyor dutas kullanmaya başlayacağım diyen sen değil misin kardeş? Git bir fe dutasın prospektüsüne bak bakalım.
Bak finas, dutas üzerinden bir atakla tavsiyemdeki mantığı anlatmaya çalışacağım.
Hadi finas 1mg ın amerikan kuruluşu fda tarafından onayı var saç dökülmesi için. Buna güvenip kullanıyorsunuz. Aga bunun fda onayı var yahu vs diyorsunuz. Dutasterid ne alaka peki? Bunu neye sığınıp kullanacaksın? Dutas için de Japonya’da onaylı diye mi öne süreceksin? Bahsettiğin o
bilimsel çalışmaların kaç tanesi Türk denekler üzerinde yapılmış da onlara güvenebiliyorsun? Anglosakson milletler, sarı ırk, veya bizler arasında dhtye testoya olan duyarlılık arasında bir fark yok mu peki? Mantığa nasıl oturtabiliyorsun peki bu durumu? İlacın prospektüsünü buraya kopyalayıp, şudur budur diye carlıyorsan, benim bahsettiğim kadar hassas olup, finas, dutasa da karşı da bu kadar hassas olman lazım değil mi? Mantık olarak? Kaldı ki, Türk Sağlık Bakanlığının finasteridin yanetkilerine dair yayınladığı resmi yazıyı geçenlerde yine bir finas tartışmasında paylaşmıştım. Sağlık bakanlığının yanetkilerine, psikolojik yanetkilerine dair uyarısını dikkate alacak msıın?
Muhtemelen dikkate almayacak, finas kullanmaya, leblebi gibi atmaya, belki de finası bırakıp, dutas leblebisi atmaya geçeceksin. Aga insanları bu ilaçların yanetkileri konusunda korkutmayın, abartmayın diyeceksin belki de.
Forumda maşallah herkes bilimadamı, makalesiz birşey denemiyorlar ama DHT gibi bir hormonu %70-80-90 baskılamada bir sorun yok. Çok ilginç.
Ben sana iyi niyetle alternatif bir losyon öneriyorum. Topikal. Topikal kullanımında mantığı da belli. Misal minoxil üzerinden örnek vereyim. Minoxun her fısı 10mg minoksidil içerir. Sabah akşam 10 fıs kullanıldığında günlük 100 mg etken sürülüyor deriye. Minoksidil in ilaç formunda ise 10mg veya daha düşük dozajlı versiyonları var bildiğm kadarıyla. Sence bu 100mg topikal sürüldüğünde sisteme 50-60 mg mı geçiyordur? Cevap vereyim. Yüzde 10 bile olmasa gerek miktar. Çinkü oral minosidil kullanılan örmeklerde maks. 5mg kullandırılan örnekler var. Yani en iyi ihtimalle yüzde 5 gibi bir oran olabileceği savunulabilir. ( tabi her bünye aynı değildir) Buradan hareketle topikal kullanımın mantığını anlatabilmişimdir umarım. Çok çok daha az sistemik katılım, daha fazla lokal etki. Bunu topikal finas, oral finas karşılaştırmasına ait bir çalışmada scalp ve serum dht oranlarına ait bir tablo vardı. Kısa bir araştırma ile googleda bulabilirsin. Orada topikal kullanımda serumdaki dht düşüşü oral kullanıma kıyasla hemen hemen aynı kalmasına rağmen, Scalpteki dht oranı çok daha fazla baskılanabilmişti. Bu da daha az yanetki olasılığı demek olur.
Sana niye tavsiye ettiğim kısmına gelirsek, finastan fayda görmüyorsan, oral dutasa başlamadan önce bunu bir dene düşüncesiyle söylemiştim bunu. ((Senin konun altında söylemiştim, niye burada konuşuyoruz anlamadım gerçi. Neyse
))
Kaldı ki sadece aldactone ile de hazırlayabilirsiniz istersen diane de ekle vs vs uzun uzun anlattık.
Gelmiş burada bunu insanlara bunu nasıl önerebiliyorsun diye carlıyorsun.
Diğer forumda yıllardır kullanan insanlar var. Ki ben de kllandığım dönemde ( çok uzun süre kullanmamış olsam da) bir nebze faydasını gördüm, agresif dökülmesi olan birisi olmama rağmen. Haa yanetki sıfır vs demedim hiçbir yerde. Oral kullanacağın herhangi bir ilaca kıyasla çok daha güvenlidir.
Diğer bir konuya gelrisek, tarifi vs açık yazılmış, bir losyon önerisi mi insanları yolmak oluyor, ticari kazanç mı sağlıyorum yani bundan?? Ne alaka amk??
Bu forumda aylardır görüşlerim belli, bu kadar mesaj atmış birisi olarak az buçuk senin de anlamış olduğunu umardım fakat pek öyle değilmiş maalesef. Benim hep ilk önerim topikal tedavi denemeleridir. Olmazsa oral düşünülmeli derim.
Bir diğer konu;
Saçla kafayı bozmuşsunuz diye eleştiriyorsun ama bunu en son söyleyebilecek kişlerden birisi sensin belki de. Hele ki bana!
Şimdi dönüp, tekrar konunda paylaştığın fotolarına baktım. Şimdi sen de benim fotolarıma bak. Sen de finas kullanıyorsun, ben de finas kullanıyorum.
33 yaşında, nw4-5, 7ye uzanabilecek dökülmesi olan ben mi? Yoksa 20 yaşında, henüz ergenliği tam olarak tamamlanmamış olabilecek, sakal bıyık gelişimi tamamlanmamış olması olası bir yaşta olan sen mi? Şimdi söyle bakalım hangimiz saçla kafayı bozmuş.
Kardeş ben insanların saçlarına bakarak, uzun zaman, epeyce uğraş sonucu öğrendiğimi düşündüğüm bilgileri, tavsiye vermeye çalışıyorum. Çok da iyi niyetli yaklaştığımı düşünüyorum. Sanki artniyetli düşüncesizce birieyler yazdığımı ima edilince de, cinler tepeme çıkıyor.
Senin benim kullandıklarımızın da, veya benim bu topikal önerdiklerim de ya prostat ilacı, ya hirşutizme karşı bir ilaç vs vs. Burada sorunlarımıza karşı en az sorun çıkartacak şekilde çözümler bulmaya çalışıyoruz.
Lütfen gelip de internetten ilaç prospektüslerini buraya kopyala yapıştır yaparak bana karşı argüman üretmeye çalışma ltfen. Hele ki göz kırpmalı emojilerle falan laf sokmaya hiç çalışma.
Sağlıcakla kalın.
**konu sahibi arkadaş da konusu altında, bu muhabbeti yaptığımız için kusura bakmasın artık. Zaten kendimce tavsiyeleri iletmiştim ona.