Hocam miracle losyon öneriyorsunuz. Evet dökülmeyi durduruyor ama içine dogumkontrol hapi konuluyor. Karışım hakkinda uzun süreli deneysel calismalar yok bilimsel anlamda. O etkilerin hepsi kana karisiyor. Çok tehlikeli. Hiç masum değil
O karışımın zaten bilimsel çalışılması gibi bir durum olamaz zaten. Spironolakton, etinilestradiol ve siproteron asetat ın ayrı ayrı çalışmaları mevcut. Östrojenik etkenlerin, büyüme destekleyici, spiro nun testosteron baskılayıcı özelliklerinden faydalanmak zaten amaç. Östrojen zaten erkekte de olan hormon, ki oral kullanım yerine topikal kullanımdaki mantık, bunların emilimini lokal, sistemik karışıma bir nebze daha az etki etmesidir. Kaldı ki direkt folikül üzerinde etki etmesi gibi bir avantajı olduğu da söylenebilir. ( illa ki sistemik dolaşıma da dahil oluyordur ama lokal de kalıyor)
Oral finas kullanımına, oral dutas kullanımına göre çok daha masum yöntemler olduğu kesin, tartışmam bile. (Ciddi egzama, sebore vsden muzariplik yoksa tabi) Haa işe yarama kısmında tabi ki oral tsdavi çok daha etkin, olasılık daha yüksek belki. Lakin bazı durumlar için pire için ormanı yakmaya çok heveslisiniz.
Ayrıca tedavi de hafiften serte gidilmeli diye düşünüyorum.
Bu arkadaş özelinde, saç durumuna bakarak oral kullanım riski alınabilir kabul edilebilir bir mantık fakat bu sefer yaşın genç olması riski de var. Lakin sen dahil bazı arkadaşlar için dökülmenin daha başında olanlar için topikal tedavi önermemdeki mantık da, yukarda dediğim gibi pire , orman ilişkisi.
Daha fiziksel gelişim tamamlandı mı belli değilken, dht yi %70 belki %90 baskılamaya okeysiniz (zaten dht baskılandığında, tepki olarak ösyrojenin arttığını zaten biliyorsunuzdur, dışardan almamış oluyorsun sadece), ama topikal östrojen(ki miktarlar düşük kalıyor tekrar altını çiziyorum) vs çok tehlikeli öyle mi???
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Deneyin şunları kardeşim, baktın işe yaramıyor avodart, proscar bir yere kaçmıyor.
Konu sahibi arkadaşa dönersek,
Bro tedavi güzel etki etmiş bu kısa sürede. Güzel gelişim gördüm. Daha da iyileşmemesi için bir sebep yok. Aman rehavete kapılma, düzenli devam et tedavine. Etmezsen, neler olacağının fotosunu zaten ilk sayfalara koymuşsun. Zaten biliyorsundur.
Sağlıcakla.