Gönderen Konu: KoronaVirüsün yeni yan etkisi saç dökülmesi  (Okunma sayısı 1002 defa)

Emay21

• Sr. Member
  • Kel demeyin bana
KoronaVirüsün yeni yan etkisi saç dökülmesi
« : 18 Ağustos 2020, 01:51:16 »
Bilim insanları koronavirüs pandemisine çare bulmak için adeta yarışırken, virüsle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Uzmanlar, virüse dair hala birçok belirsizlikle karşı karşıya. Bu nedenle hastaların tedavisinde her ihtimal değerlendiriliyor.

Şimdi de uzmanlar, koronavirüsün olası bir etkisine dair çok sayıda bildirim aldı: Saç dökülmesi...
Indiana Üniversitesi Tıp Fakültesi’yle işbirliği yapan Dr. Natalie Lambert, kısa süre önce yayımlanan bir raporda söz konusu bildirimlere yer verdi.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, hakemli bir çalışma olmadığı belirtilen raporda şu açıklamalar yer aldı:

Bu çalışmanın sonuçları, halk arasında ‘uzun süre taşıyanlar’ olarak bilinen, Kovid-19’un uzun süreli etkilerinden mustarip kişilerin bildirdiği deneyimleri içerir.

Cleveland Clinic’e göre koronavirüs vakaları genellikle iki gruba ayrılıyor. Hafif seyreden hastalıkta vakaların çoğu iki hafta içinde iyileşiyor. Hatalığı şiddetli geçiren hastalarda ise normale dönüş, üç ila 6 hafta sürebiliyor.
Öte yandan bu gruplardan birine dahil olmayan hastalar da bulunuyor. “Uzun süre taşıyanlar” diye bilinen bu Kovid-19 mağdurları, hastalığın etkilerini iki veya üç ay boyunca deneyimlemeye devam ediyor.

“Kovid-19’u ‘uzun süre taşıyanların’ anket raporu” başlıklı raporda da koronavirüsün çoklu vücut sistemleri üzerindeki etkileri açıklandı. Belgede “Beyin, tüm vücut, göz ve cilt semptomları da Kovid-19’u atlatan kişilerde sık görülen sağlık problemleri” ifadeleri yer aldı.

Bu belirtilerin yanı sıra, raporda şok edici bir belirtiden de bahsedildi. Buna göre ankete katılan 423 kişi, saçlarının döküldüğünü bildirdi.

Forbes’un haberine göre geçen hafta Cleveland Clinic de benzer bir rapor yayımlamıştı. Cleveland Clinic'ten dermatolog Shilpi Khetarpal, “İki ila üç ay önce Kovid-19’a yakalanan ve şu anda saçları dökülen hastalar görüyoruz” diye yazmıştı.
Dr. Khetarpal’a göre bu belirti, muhtemelen "telogen effluvium" ismi verilen dermatolojik bir rahatsızlıktan kaynaklanıyor. Söz konusu rahatsızlık “vücut sisteminin yaşadığı şoktan kaynaklanan geçici saç dökülmesine” yol açıyor. Bu rahatsızlığı tetikleyen durumlar arasında ameliyatlar, fiziksel veya psikolojik travmalar, enfeksiyonlar ve yüksek ateş gibi etmenler bulunuyor.

Kanada Saç Dökülmesi Vakfı Başkanı Dr. Jeff Donovan ise bunun muhtemelen geçici bir durum olduğunu söyledi. Donovan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Hastaya bu durumdan kurtulacağına dair güvence vermenin önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü birçok hasta, özellikle kadınlar kel kalmaktan çok korkuyor. Bu saç dökülmesi geçecek ama durumun normale dönmesi zaman alıyor."

Saç dökülmesi, koronavirüsle ilgili olası bulgulardan yalnızca biri. Ancak Covid-19'un uzun vadeli sonuçlarının anlaşılmasına katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Siddhartha

• Hero Member
Ynt: KoronaVirüsün yeni yan etkisi saç dökülmesi
« Yanıtla #1 : 19 Ağustos 2020, 13:44:27 »
Gecen bir amerikali kadinin videosunu izledim, corona atlatmis sacini tariyordu ve avuc avuc saclari geliyordu eline. Yani evet corona cogu insanda kalici hasarlar birakabiliyor.
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Emay21

• Sr. Member
  • Kel demeyin bana
« Yanıtla #2 : 19 Ağustos 2020, 14:01:46 »
Gecen bir amerikali kadinin videosunu izledim, corona atlatmis sacini tariyordu ve avuc avuc saclari geliyordu eline. Yani evet corona cogu insanda kalici hasarlar birakabiliyor.
özellikle bu forumdaki arkadaşa söylemek istediğim şey maskesiz çıkmayın sosyal mesafeye dikkat edelim bu kadar emek verilip saçlar ekilmiş dikkat edelim

Hainkostok

• Full Member
« Yanıtla #3 : 19 Ağustos 2020, 14:19:10 »
özellikle bu forumdaki arkadaşa söylemek istediğim şey maskesiz çıkmayın sosyal mesafeye dikkat edelim bu kadar emek verilip saçlar ekilmiş dikkat edelim
ben korona geçirdim iki ay sonra ekim yaptırdım
şu ana kadar böyle bir problem görmedim
muhtemelen kişiden kişiye değişiyor
ekimden önce çok fazla saçım yoktu belki ondandır
belki de herkeste etkisi aynı değildir

Emay21

• Sr. Member
  • Kel demeyin bana
« Yanıtla #4 : 19 Ağustos 2020, 19:06:16 »
ben korona geçirdim iki ay sonra ekim yaptırdım
şu ana kadar böyle bir problem görmedim
muhtemelen kişiden kişiye değişiyor
ekimden önce çok fazla saçım yoktu belki ondandır
belki de herkeste etkisi aynı değildir
geçmiş olsun herhangi bir şok dökülme oldu

Hasann06

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 19 Ağustos 2020, 19:43:31 »
zaten ne varsa hep biz kelleri buluyor bu müsibetler.

teyfo33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 19 Ağustos 2020, 19:48:20 »
;D ;D ;D ;D ;D ;D
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=15231.0

Takviyeler ;
Finasterid 1/4
 aksam xpecia
coraspin
d3 vitamini

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 19 Ağustos 2020, 22:52:03 »
Ölürsünüz dendiğimde tii ye alıp maske takmayan bu Türk erkeki konu saç olunca gaz maskesi ile gezer aq...
yararlı bir konu oldu:)

KaiserSS

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 19 Ağustos 2020, 23:18:22 »
Ölürsünüz dendiğimde tii ye alıp maske takmayan bu Türk erkeki konu saç olunca gaz maskesi ile gezer aq...
Gaz maskesini zikine takar, kondomu kafaya😉
One life,live it...

Takviye
- 7 Ay Solgar Biotin 5000 mcg
- 6 Ay Solgar Saw Palmetto

İlave
11.Ay Prozinc Plus Losyon

Şampuan
- Sürekli Prozinc Plus

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=8721.0

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 19 Ağustos 2020, 23:28:29 »

😂😂

Emay21

• Sr. Member
  • Kel demeyin bana
« Yanıtla #10 : 20 Ağustos 2020, 01:51:16 »
Gaz maskesini zikine takar, kondomu kafaya😉
aahahhaha saçları dökülsün görelim bak

Emay21

• Sr. Member
  • Kel demeyin bana
« Yanıtla #11 : 20 Ağustos 2020, 01:52:17 »
😂😂😂

Emay21

• Sr. Member
  • Kel demeyin bana
« Yanıtla #12 : 20 Ağustos 2020, 01:53:24 »
bizim sırma saçlı arkadaşlarda kelliğe geliyor dikkat etmeseler

Facebook Twitter Instagram