Koray Hoca'nin tarzini analiz ettiginm kadariyla, gelecege donuk kayiplari goz onune alarak, aralara girip, maksimum greft ekmeye calisiyor. Biz onun kadar tabii ki bilemeyiz ama ben sahsen farkli yaklasirdim bu tarz vakalara. Hem dokulmenin ne hizla nereye gittigini gormek adina, hem de varolan minyaturlermis koklerin arasina greft atarken orjinal ve ekilen saclari risketmemek adina, birinci bolgeye (mavi) 2000 greftlik bir ekim yapar ve birakirdim. Ikinci ve ucuncu bolgeye (sari) ekmez, bekle gor politikasi uygulardim.
Su sekilde aciklayayim. Belli ki 6000 greft ekilmis bir goruntu yok. Bu ne demek? Ya ekilenler tutmadi, ya da cogunuzun ongordugu uzere ekilmemis saclardan kayiplar devam etti (hem de finas kullanimina ragmen) Madem boyle bir gidisat vardi, varolan saclar gidiciydi, o aralara ekip, hem varolan koklerin kan dolasimini yeni ekilen kokle paylasip ikisinin de beslenme sanslarini dusurmenin, veya ekerken varolan koklere zarar verme ihtimalini goze almanin bir anlami yok. Ben sahsen bu ihtimalleri goze almaz, ikinci ve ucuncu bolgeye dokunmaz, hastaya 2-3 yil daha beklemesini tavsiye eder, gidisati gorur, ona gore ikinci ekimi planlardim. Ilk ekimde 2000 greft gittigi icin de, donorde 4000 greft daha hazir bekliyor olurdu.
Nacizane goruslerim bu sekilde. Olur da 'hooyyttt, sen hocadan daha mi iyi biliyorsun' diyecek varsa, ikinci cumlemin basini tekrar okumasini oneririm.