Herkese merhaba. 11. ay fotoğraflarımı ıslak ve kuru olarak gönderiyorum.
6. aya kadar fin kullandım, 6. ayda Asmed'e kontrole gittiğimde Koray Bey 1 gün fin 1 gün dutasteride kullanmamı önerdi. Sebebi ise vertex bölgemin altında ekim yapmadıkları, boynuma uzanan üçgen boşlukta beklenilen şekilde çıkışların olmaması idi. Koray Bey ekim öncesinde bu bölgeyi fin'e bırakacağız demişti zaten. 4,5 ay da 1 gün fin ve 1 gün duta olarak devam ettim fakat o bölgede maalesef hala yeni çıkış yok diyebilirim. 15 gün önce de dutasteride'i bıraktım. Fin bir yere kadar tamam da dutasteride gerçekten bel altına ciddi derecede vuruyor, bu şekilde devam edemezdim. Fin ile bir süre daha yola devam edeceğim, belki minoxidil uygulayabilirim ilerleyen günlerde.
Ekimden genel olarak memnun sayılırım fakat vertex beklediğimden daha seyrek oldu, baya baya boş alan var yani. Tabii ki vertex'ten doğal saç sıklığında olacakmış gibi bir beklentim yoktu ama yine de çok başarılı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca fin destekli gittiğim için bırakınca ön bölgemde saçların kalınlığı düştükten sonra nasıl bir görüntüyle karşılaşacağımı kestiremiyorum. Koray Bey de fin'i bıraktığım an vertex bölgemdeki kendi saçlarımın hızla döküleceğini, boş alan çapının artacağını ve fin'i götürebileceğim yere kadar götürmemi tavsiye etmişti.
Benim tavsiyem gelecekte NW5 ve üstü olacağınızı öngörüyorsanız bu işe hiç bulaşmayın, eninde sonunda pişmanlık ile bitecek. Keşke geçmişe dönebilsem de 23 yaşında ilk ekim yaptırdığım günkü kendimle görüşüp vazgeçirebilsem:) Bu ekimle beraber 5-7 sene daha satın aldım fakat daha sonra ne yapacağımı ben de bilemiyorum. Saçı kazıtıp gezsen arkadan alınan 10.000 greftin kötü görüntüsü olacak, uzatsan saçın yarısı var yarısı yok mayın tarlası gibi olacak. Zor bir durum.