Herkese merhaba.
Asmed'de 25-26 Ağustos tarihinde sorunsuz bir şekilde ekim işlemim gerçekleştirildi. İlk iletide zaten ekim öncesi endişelerimi ve saç ekim geçmişimi yazmıştım.
Ekimden 1 gün önce danışmanım Andreaa Hanım ile görüştükten sonra Koray Hoca'nın yanına konsültasyona gittiğimde, donör bölgemin seyrek kalma endişesinden bahsettim. Kendisi gönderdiğim resimlerden baktığı zaman 4500 alacağını belirtse de donör bölgemi incelediğinde 5000 alınabileceğini, seyreklikle ilgili de hiçbir sorun yaşamayacağımı net bir şekilde ifade etti. Karşınızdaki Koray Erdoğan olunca tabi insana bir rahatlama gelmiyor değil
İlk ekimimi yapanlara biraz laf etti, bu kadar greft alınmasına rağmen seyrek bir saç ektiklerini, donörü motor ile biraz hor kullandıklarını, ön çizgimdeki tekli greftlerin ise yönlerinin kötü olduğunu söyledi. En büyük avantajımın ön çizgiyi geride tutmaları olduğunu ve ön çizgimi kendi istediği gibi dizayn edip, eski ön çizgimi kamufle edebileceğini söyledi. Beklentimi sordu, orjinal saçlarım kadar sıklığın olmayacağının farkında olduğumu, homojen dağılmış ve naturel bir seyreklik sağlayabilirse ekimi istediğimi belirttim. Hiç kafana takma ben ayarlarım onu dedi ve ön-vertex arasındaki greftlerin 2000-3000 mi yoksa 2500-2500 mü olması gerektiğini biraz düşündükten sonra 2500-2500'e karar kıldı.
1 aydır finasterid kullandığımı ve kullanmaya devam edeceğimi belirttikten sonra saç çizgimi( özellikle vertex çizgisi ) buna göre çizdi.
Asmed'in profesyonelliği hakkında hiç bir kötü yorum yapılamaz, tüm sistem makine gibi işliyor. Özellikle donör alanındaki işlemleri muazzam. İlk ekimimde 10 gün sızlayan donör bölgesi 2 günde iyileşti diyebilirim. Tüm ekip kendilerini işine adamış ve son derece profesyoneller.
Bu forumda paylaşılan bir çok ekim tecrübesinden faydalandım. Bu yüzden ben de gelişmelerimi resimlerle dönem dönem paylaşacağım.
Ekim öncesi ve sonrası resimlerimi görebilirsiniz.