Gönderen Konu: SAÇ EKİMİ VERİMLİLİĞİ - YAŞ İLİŞKİSİ  (Okunma sayısı 4497 defa)

Jeu

• Hero Member
Ynt: SAÇ EKİMİ VERİMLİLİĞİ - YAŞ İLİŞKİSİ
« Yanıtla #31 : 13 Ağustos 2020, 14:56:38 »
Aslında yaşla birlikte dökülme derecesi de (norwood seviyesi) ekim kararında etkili olmalı. Genç arkadaşlar ekimden önce "saçları nasıl korurum"  üzerine daha çok kafa yormalı.
Nasıl koruycaz senelerce yan etkisi olan prostat ilacı mı kullanıcaz? Bu bana çok mantıksız geliyor açıkçası.  Bunun bi çözümü yok  saçlarımız her geçen gün dökülüp gidiyor ve bizim bunu izlemekten başka hiçbir çaremiz yok tam anlamıyla  çaresizlik nedir bunu yaşıyoruz.

teyfo33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #32 : 13 Ağustos 2020, 15:57:15 »
Nasıl koruycaz senelerce yan etkisi olan prostat ilacı mı kullanıcaz? Bu bana çok mantıksız geliyor açıkçası.  Bunun bi çözümü yok  saçlarımız her geçen gün dökülüp gidiyor ve bizim bunu izlemekten başka hiçbir çaremiz yok tam anlamıyla  çaresizlik nedir bunu yaşıyoruz.
malesef öyle dokuldukce stres kendini doğuruyor. Hani çok bilmişler diyor ya stres yapma diye  nasıl bir kısır döngüde olduğumuzu bilseler oturup ağlarlar heralde davulun sesi herkese hoş geliyor uzaktan ama iş öyle değil konuma bakarsanız ben bu saçla bu yaşta dolanmqya mecbur muyum acaba
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=15231.0

Takviyeler ;
Finasterid 1/4
 aksam xpecia
coraspin
d3 vitamini

mr.emre

• Sr. Member
« Yanıtla #33 : 13 Ağustos 2020, 17:11:03 »
Tabi ben kel değilim o yüzden rahat konuşuyorum bu süreçlerden geçmedim.
Life Hair 4300 Greft: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=12182.0

Şampuan:

Prozinc Plus

Barbarez

• Sr. Member
« Yanıtla #34 : 13 Ağustos 2020, 22:05:14 »
Birçoğunuzun bildiği fakat yeni üye ve saç ekimi hakkında Çok tecrübesi olmayan “saç gençken lazım, tam dökülmeden ektireyim gerekirse bir daha ektiririm” diyen Arkadaslara faydası olacağını düşünerek açtım konuyu..

Saç ekiminden alacağınız verim yaşınız ilerledikçe artacaktır. Bunun bir çok sebebi var uzun uzun yazmayacağım fakat tecrübe ile sabit .. özellikle 40 ve üzeri yaşlarda fire miktarı ciddi miktarda azalacaktır. Bu sebeple NEKADAR GEÇ OKADAR İYİ.. acele etmeyin mümkünse ilerleyen yaşlarda Ekim yaptırmayı tercih ediniz..

Sloocer hocam, 42 yaşında 2 ay önce ekim yaptırmış biri olarak ağzınızdan bal damlıyor diyerek mantıklı bir önermede bulunduğunuzu belirtmek istiyorum.

kefal

• Full Member
« Yanıtla #35 : 14 Ağustos 2020, 16:06:22 »
burdaki herkes o yollardan gecti gecmemis olsa bu sitede olmaz zaten. sloocerin dedikleri kabul etmek istemeyebilirsiniz ama sloocerin dediginin dogrulugunu degistirmiyor. ben lisedeyken dokulmeye basladi saclarim universite hazirlikta yok replicell tedavi buluyodu yok bu insanli deneylere basladi su fazda yok deneyler vs. yok amerika fda izin vermedi cinde veya bilmem nerde basliycak insanli deneyler ... bu anlattigim olay 2008 2009. 11 -12 sene gecmis big 3 hala big 3 yeni bisey yok. big 3 unde bakin ne zaman bulunduklarina o zamandan bu zamana ne degismis.

Rüzgar0707

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #36 : 14 Ağustos 2020, 16:13:34 »
Bana doktor bir arkadaşım tavsiye etmişti 30yaşların başında 40’a kadar bekle diye. Demekki benzer düşünceye sahipsiniz. Kendi açımdan son zamanlarda duyduğum en güzel haber.

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #37 : 14 Ağustos 2020, 16:40:07 »
Bu durumu çoğu kişi biliyor zaten yani nekadar geç Ekim yaparsan okadar firesi az vs bunlar mantıken tabikide doğru.Ama olay o değil aslinda şimdi buradaki forumda kim 40 dan sonra Ekim yapmış çok nadirdir.Forumu geçtim normal dünyada oranla kaç kişi 40 dan sonra Ekim yapıyor.herkes 40 yaşından sonra Ekim yapsa kac kişi ekime uygun olucak o yasda buda tartışılır.Yani genç yasda Ekim düşünen birine bekle 40 dan sonra düşün demekde tuhaf bir durum yani adam zaten psikoloji açıdan çöküntü yaşıyor 40 dan sonra evlenmiş çoluk çocuk sahibi olup Belkide hiç takmicak saçı felan ama genç yasda Ekim yaparak en azından o yaşları mutlu bir sekilse geciricek tabikide burda genc yaş dediysem 20 21-22-23 demiyorum ama normal 27-28 ve ilerisi için bence ideal bir yaş ve bu kişilere 40 dan sonra Ekim yap demek nekadar doğru o kişi 40 dan sonra ekime uygun olacakmi o anda kardeşim ekime uygun değilsin durumları olucak belkide.O yüzden kişi kendini hazır hissediyorsa bence beklemeden ekim yaptırmalı yani 5-10 sene sonra dökülecek dersek ozaman 40 dan sonrada Ekim dusunulmemeli zaten .O yaşa kadar kafada saç kalmicak belkide.Bence 40 i beklemek doğru gelmiyor bana ki zaten forumdada dediğim gibi çok çok nadir kişiler ve genç yasda Ekim yaparak sonradan pişman olanda az kişi var geneli orta yasda tabi genç yasda  var ama gördüğüm kadarıyla bu tamamen kişinin açıklığı tedavilere yanıt verdiği vs bunlara bağlı.Yani 40 i beklim öyle Ekim yapım diye düşünmeyin bence.

Rüzgar0707

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #38 : 14 Ağustos 2020, 17:00:01 »
Bu durumu çoğu kişi biliyor zaten yani nekadar geç Ekim yaparsan okadar firesi az vs bunlar mantıken tabikide doğru.Ama olay o değil aslinda şimdi buradaki forumda kim 40 dan sonra Ekim yapmış çok nadirdir.Forumu geçtim normal dünyada oranla kaç kişi 40 dan sonra Ekim yapıyor.herkes 40 yaşından sonra Ekim yapsa kac kişi ekime uygun olucak o yasda buda tartışılır.Yani genç yasda Ekim düşünen birine bekle 40 dan sonra düşün demekde tuhaf bir durum yani adam zaten psikoloji açıdan çöküntü yaşıyor 40 dan sonra evlenmiş çoluk çocuk sahibi olup Belkide hiç takmicak saçı felan ama genç yasda Ekim yaparak en azından o yaşları mutlu bir sekilse geciricek tabikide burda genc yaş dediysem 20 21-22-23 demiyorum ama normal 27-28 ve ilerisi için bence ideal bir yaş ve bu kişilere 40 dan sonra Ekim yap demek nekadar doğru o kişi 40 dan sonra ekime uygun olacakmi o anda kardeşim ekime uygun değilsin durumları olucak belkide.O yüzden kişi kendini hazır hissediyorsa bence beklemeden ekim yaptırmalı yani 5-10 sene sonra dökülecek dersek ozaman 40 dan sonrada Ekim dusunulmemeli zaten .O yaşa kadar kafada saç kalmicak belkide.Bence 40 i beklemek doğru gelmiyor bana ki zaten forumdada dediğim gibi çok çok nadir kişiler ve genç yasda Ekim yaparak sonradan pişman olanda az kişi var geneli orta yasda tabi genç yasda  var ama gördüğüm kadarıyla bu tamamen kişinin açıklığı tedavilere yanıt verdiği vs bunlara bağlı.Yani 40 i beklim öyle Ekim yapım diye düşünmeyin bence.
bu insanın sosyal yaşantısıylada ilgili tabi ki bende 20 li yaşlarda olsam birgün beklemem ama yaş ilerlediği için biraz daha beklemek mantıklı geliyor. Psikoloji greftten daha önemli  ;)

davud123

• Sr. Member
« Yanıtla #39 : 14 Ağustos 2020, 17:12:54 »
Sloocer abim çok değerli  bilgisine sonsuz güvenim var keza diğer kişilerde öyle bilimsel olarak size hic bir şey söyleyemem ben 26 yaşında bir kardesinizim. Ama bu sizin bilimsel anlattığıniz şeylerin 20-30 yaş araliginin gözünde hiç bir değeri yok. Bizim yaşadığımız psikolojiyi anlatamam size.  Çok güzel saçlarım vardı istediğim.kizla beraber olabiliyordum çekinmeden konusabiliyordum. Sevgili olabiliyordum taaki saçım dökülune kadar. Döküldükten sonra ne oldu biliyor.musunuz " insanlar saçlarıma bakmaktan kel demelerinden akrabalar ne oldu senin saçına nasıl döküldü öyle demelerinden dışarı çıkarken olan saçlarla seyrek yerleri kapatmaktan  saatlerce aynaya bakarak küfür ettigimi biliyorum kadere. Daha sonra ne oldu biliyor musunuz saçım daha çok açıldı on ortada saç yok  yanlar  Albert Einstein gibi rüzgar bir vuruyor yanlardan ayrılıyor. Kafamın üzerine gözlük takmadan dışarı çıkamaz oldum. Sprey kullanamıyorum çünkü daha çok dokuyordu. Bu forumla 20 yaşında tanıştım sloocer abimde yorum yapmisti Ekim için beklemelisin dökülme devam edecek diye evet doğru bildiler 26 yaşıma gelene kadar saçlarımın yüzde 95ini kaybettim. Ama bu bilimsel dediğiniz şeylerin dışardaki insanların gözünde hiç bir değeri yok ""KELLEŞMİŞSİN TEFOOOOOOOOOO "" ABİ DHT YUXUNDEN ? ONEY A..K? OLURMU OYLE.SEY  STRES YAPMİCAN CNM KARDESİM YAAA.S.S ""
.
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2020, 10:03:16 Gönderen: davud123 »

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #40 : 15 Ağustos 2020, 16:32:54 »
Konuya yapılan yorumları görünce okuduğumuz anlama konusunda gerçekten sıkıntılı bir toplum olduğumuzu Tekrar görmek beni üzüyor..

Daha basit bir dille Bilal e anlatır gibi yazayım belki daha anlaşılır olur.

“Erken yaşlarda yapılacak ekimlerin firesi kesinlikle çok daha fazla olmakta. İleriki yaşlarda ekim verimliliği artmakta. Ne kadar geç okadar iyi “

Bu mesajdan “40 yaşından önce ekim olmaz, ekim 40 yaşından sonra olmalı, öncesinde ekim yaptırmakta yapmakta yasaklanmalı “ gibi bir anlam çıkarmayın lütfen..

İsteyen istediğin yerde istediği yaşta ekim yaptırmakta Özgür... ben mutallip keserin ekimleri iyi ektiğinin Çıkma yüzdesi çok Yüksek dedigimde “başka yerde ekim yaptırmayın sadece keser ekim Yapar herkes 3,5euro/greft ödemeli “ demek istemediğim gibi bütçenizin yeterli olmaması yada açıklıgınızın uygun olmaması Keserin yaptığı ekimin kalitesine laf getirmez..

Ben doğru olan bir bilgiyi paylaştım.. bekleyebilen bekler beklemeyen 21 inde ektirir.. Konuyu çarpıtmanın çok bir anlamı yok.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #41 : 15 Ağustos 2020, 16:45:25 »
Teknik olarak söylemek gerekirse saç ekiminin yaş sınırı yoktur Ancak androjenik alopesi denilen erkek tipi saç dökülmesi gibi sağlık ile doğrudan ilgili olmayan estetik bir sorun yüzünden saç ekimi düşünülüyorsa farklı şekilde değerlendirmek gerekir.
Organizasyonun ilk aşaması da planlamadır. Planlama göz önünde bulundurularak, kişiye özgü saç ekimi değerlendirilirken, ilk yanıtlanacak soru şudur:

Saç dökülmesi devam ediyor mu? Saç dökülme hızının belirlenmesi tedavi seçeneklerini ortaya koyacaktır. Çeşitli senaryolar üzerinde açıklamak gerekirse

Yaş 40. saç dökülmesi 20’li yaşların başında başlamış, adım adım ilerleyerek Evre 4 düzeyine gelmiş, son beş senedir çok yavaş ilerliyor. Bu durumda artık saç dökülmesi hızının oldukça azaldığına (saç dökülmesi hayat boyunca devam eder) karar verilir

en rahat hasta grubunu oluşturan 39 40 yaş aralığıdır . Eğer donör alanı yeterli ise iyi bir operasyon sonrası, çok büyük olasılıkla ikinci bir ekime ömür boyu gereksinim duyulmayacaktır. açık alan bağlı olarak  Dökülme deva etse bile oluşacak açıklık kişiyi rahatsız etmeyecek boyutta olacaktır yaş ilerlediği için

23: 25 yaş  Saç dökülmesi üç sene önce başlamış, saç dökülmesi hızlı ilerleyerek Evre 3 düzeyine gelmiş.
İkna etmekte en çok zorlannılan hasta grubudur. ektiricem diye tutturdukları için :) şimdi yaşamıcam da ne zaman yaşayacağım bu hayatı kafalarındalar. Saç dökülmesi devam edeceği için bu kişilere ekim yapmak ileriye dönük planlama gerektirir dökülme boyutunu ön görmek gibi ilerisi için saç dökülme hızı yavaşladıktan sonra ekim yapılması uygun olan

40 yaş sonrasında saç dökülmesinin azaldığı gözlemleniyor kısaca yavaşlıyor sanırım hormonlar genç vucutlara göre daha yavaş çalısmasından kaynaklı bir durum . Bu sebeple 40 yaşını bekleyen kişiler olduğu gibi, saçlarının tamamı dökülmeden bu duruma müdahale edip hiç bir zaman tamamen saçsız bir görüntüye sahip olmak istemeyenler de bulunmaktadır en fazla saç ekimi operasyon sayısı 27 ve 37 yaşındaki erkekler ortalama olarak

erken yaşta dökülme durumuna göre saç ekimi düşünüle bilir dökülme az ise beklemek çok mantıklı
çünkü devam edecek  bölgesel olana kadar beklenmeli ön orta ciddi bir açıklık olursa   ya da tepe de düşünülmeli.

saç ekiminin de ömrü var sonuçta 10 sene diye tabir ediliyor ekilen saçlar dökülebilir ve incelebilir

ekim yaptıracak arkadaşlarda açık alan ve donör kapasitesine göre doğru adımlar atmalı.

dökülmesi az olan kişiler medical yöntemlerle saçlarını korumaya almaları daha mantıklı

ve genetik dökülmesi başlayan arkadaşlarında genel de önünde 2 ya da 3 ekim oluyor dökülme devam ettiği için

kısaca erken yaşta ekim yaptıran arkadaşlar  sanmayın 1 ekim yaptırıcam şu an açıklığım kapandı kurtuldum maalesef hikaye yeni başladı.

açıklığı az olan kişiler de saç ekimi sonrası dökülme hızlanması da görülebiliyor forumda şahit oluyorsunuzdur

bu tarz ekimler de gerekli önlemler alınmalı.

toparlayalım açıklık çok degil ise yaş olarak ne kadar beklerseniz o kadar faydalı. bu zaman çerçevesinde kalanı koruyarak beklemenız daha faydalı Eğer ı saçınız dökülme sürecindeyken ektirirseniz birkaç sene sonra o zamanlar saç olan fakat şimdi dökülmüş olan bölgelerinizde açıklıklar ortaya çıkacaktır. Bu ise yeniden ekim ve yeni maliyetler anlamına gelecektir

Sonuç olarak saç ekimi kaç yaşında yapılır ya da saç ekimi hangi yaşta ideadır ya da saç ekimi yaş aralığı nedir soruları için aklınızda kalması gereken ana noktalar şunlardır

Saç ekimi genel olarak 25 yaşında altındaki kişilere önerilmez.
Saç dökülmesi hızlı bir şekilde devam eden kişilere önerilmez.
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2020, 17:04:20 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #42 : 15 Ağustos 2020, 18:21:36 »
Konuya yapılan yorumları görünce okuduğumuz anlama konusunda gerçekten sıkıntılı bir toplum olduğumuzu Tekrar görmek beni üzüyor..

“Erken yaşlarda yapılacak ekimlerin firesi kesinlikle çok daha fazla olmakta. İleriki yaşlarda ekim verimliliği artmakta. Ne kadar geç okadar iyi “

Bu mesajdan “40 yaşından önce ekim olmaz, ekim 40 yaşından sonra olmalı, öncesinde ekim yaptırmakta yapmakta yasaklanmalı “ gibi bir anlam çıkarmayın lütfen..

İsteyen istediğin yerde istediği yaşta ekim yaptırmakta Özgür... ben mutallip keserin ekimleri iyi ektiğinin Çıkma yüzdesi çok Yüksek dedigimde “başka yerde ekim yaptırmayın sadece keser ekim Yapar herkes 3,5euro/greft ödemeli “ demek istemediğim gibi bütçenizin yeterli olmaması yada açıklıgınızın uygun olmaması Keserin yaptığı ekimin kalitesine laf getirmez..

Ben doğru olan bir bilgiyi paylaştım.. bekleyebilen bekler beklemeyen 21 inde ektirir.. Konuyu çarpıtmanın çok bir anlamı yok.

Siz neden böyle düşünüyorsunuz gerçekten bunada ben üzülüyorum farkındaysanız herkes anlamış konuyu extra kendi görüşlerini ifade ediyorlar sizin suanda soylediginizi kimse soylemiyor yani.Bu konuda toplum için üzülüyorum demek çok saçma geldi yani üzülecek okadar çok durumlar varki yani şuan bunu demenizle kendinize uzulmeniz lazim bence cunku anormal bir durum yok merak etmeyin bir daha okursanız sizi anlamış ve extra kendi görüşlerini ifade eden bir toplum görürsünüz üzülmeye gerek yok.

teyfo33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #43 : 15 Ağustos 2020, 18:27:38 »

sloocer abi yaş olarak soylediğiniz kısım zaten tartısmasız dogru cunku kendimden biliyorum zamanında foruma  ilk uye oldugumda attıgınız yorumlarda ektırmemem gerektgını soylemıstınız ben ektırmedım ve gecen surede saclarımın hepsını kaybettım pskolojik boyutu tartısmaya açık ama
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=15231.0

Takviyeler ;
Finasterid 1/4
 aksam xpecia
coraspin
d3 vitamini

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #44 : 15 Ağustos 2020, 18:30:40 »
Siz neden böyle düşünüyorsunuz gerçekten bunada ben üzülüyorum farkındaysanız herkes anlamış konuyu extra kendi görüşlerini ifade ediyorlar sizin suanda soylediginizi kimse soylemiyor yani.Bu konuda toplum için üzülüyorum demek çok saçma geldi yani üzülecek okadar çok durumlar varki yani şuan bunu demenizle kendinize uzulmeniz lazim bence cunku anormal bir durum yok merak etmeyin bir daha okursanız sizi anlamış ve extra kendi görüşlerini ifade eden bir toplum görürsünüz üzülmeye gerek yok.

“Bu konu birazda gençlerin umidini karartma gbi olmuş çok saçma Bi konu”

Şeklinde yorum yapan biri yazdıklarımı pek anlamış sayılmaz.

Facebook Twitter Instagram