Merhabalar,
Uzun zamandır planladığım ama doğru yeri bulmak konusundaki tereddütlerim yüzünden ertelediğim saç ekimimi sonunda gerçekleştirmiş bulunmaktayım.Forumdaki okumalarım sayesinde Serkan AYGIN'ın kliniğinde ekim yapmaya karar verdim.Whatsapp'tan gönderdiğim fotoğraflar ve bilgiler ışığında 3200 greftlik (fotoğraflar yanıltıcı oldu sanırım)bir ekim planlanabileceği söylendi. Ekim öncesi Serkan Bey ve Eda hanımla bir görüşmemiz oldu.Serkan Hoca muayene esnasında 4200-4400 greftlik bir ekim olabileceğini söyledi.Ben kararsızdım DHİ mi yoksa FUE mi kullanılmalı diye. Serkan hoca yaşım itibariyle ön bölgedeki saçlarımın gidici gözüktüğünü ve ön bölge kalacakmış gibi bir ekim planlanırsa ilerde sıkıntı yaşayabileceğimi bu sebeple ön bölgede hiç saç yokmuş gibi bir ekim planlamayı önerdi.Karşılıklı fikir alışverişi ve hocanın tecrübesi doğrultusunda ben de bu şekilde olmasına karar verdim.
Ekim günü saat 13:00'de şişlideki kliniğe geçildi ödeme ve kan tahlili ardından Koç Üniversitesi Hastanesine götürüldüm.Ekimin başlangıcından itibaren Tuğçe hanım eşlik etti ve sürecimle ilgilendi.
Operasyon başlamadan önce Serkan Bey tekrar gelip saç ön çizgisini ve ekim yapılacak alanı ekiple birlikte planladı. Anestezi işlemleri ardından dönör bölgeden greft alımları yapıldı ardından Uğur Bey kanalları açtı ve tekrardan ekim işlemine geçildi. Dönor bölgeden alımlarla Ekim işlemlerini Elifnur,Gözdenur ve Ayşenur hanım halletti. Operasyon 14.15 gibi başladı 21:15 gibi bitti.
Operasyon sırasında hiçbir şekilde ağrı sızı hissetmedim.Bütün sürecin başından itibaren Personel gerçekten çok sıcak kanlı ve nazikti.Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Benim memnun kaldığım bir operasyon oldu.
Kafamdaki soru işaretlerini gidermeme yardımcı olan bu forumda emeği geçen herkese de ayrıca tekrardan teşekkür ediyorum.
Operasyon öncesi görselleri ekliyorum.
ikinci iletide ilk gün, pansuman sonrası ekim alanı ve donör bölgeleri(sakal ve sağ taraf şuan için yok) ve greft sayılarını gösteren görselleri paylaşacağım.