Hocam ekimden 20 dakika sonra diyerek en yakın ve gerçekçi zaman dilimini yansıtmışsınız
Sorularınıza gelecek olursak; bu yollardan geçen ve bu sorulara cevap vermekten bıkan üstadlardan rol çalarak sizi bilgilendireceğim.
1- Mevcut saçlarınız operasyondan etkileniyor. Ekilen ve sonrasında şok dökülme ile kaybedeceğiniz saçlardan daha önce çıksalar da eski hallerine göre güçsüz ve yavaş uzadıklarını gözlemlemeniz çok normal.
2- Bir çok ekim merkezi biotin ve saw palmetto içeren takviyeleri öneriyor. Eğer sizin kullandığınız takviyeler bunları içeriyorsa bence süreç için yeterli.
3- Serum konusu da kopuk uçurtma. Minoxidil etken maddesi içeren ürünlerin kişiden kişiye göre değişen yan etkileri mevcut. Bence ekim merkeziniz bu tip bir serum önermediyse hiç bulaşmayın. Ben etken maddesi procapil olan ve herhangi bir şekilde yan etkisi gözlemlenmemiş bir serum kullanıyorum ve oldukça memnunum.
4- Finasteride konusunda hala karar veremedim. Üstteki sorularınızdan biri de bununla alakalıydı. Deneyip hiç bir sıkıntısını yaşamamış insanların olumlu yorumlarından ziyade hem psikolojik hem de fizyolojik olarak yan etkilerine maruz kalan insanları okumakta ve dinlemekte fayda var. Finasteride'i bir mayın tarlası olarak görüyorum.