Merhaba arkadaşlar şaçlaeim gün geçtikçe seyreklesiyor ama elimi saçıma atinca 1-2 tel Max geliyor yastıkta hiç olmuyor. Banyo yaparken 40 50 tel dökülüyor normalde saçım çok gürdü arkadasimin uyarısı ile tepeden seyreldigini fakettim sonra kafayı 0 a vurdum birdaha saç sağlam çıkmadı hep seyrek ve güçsüz elimle saçımı çekersen çok kolay kopuyor kan testi yaptırdım demir vitamin B12 d tsh ferritin hepsi normal çıktı yasim 21 19 da başladı dökülme . 1 haftadir xpecia+HP biotin 10 mg+sawpoo şampuan kullanıyorum başka bir önerisi olan varmı dökülme dediğim gibi yok sadece hafif güçle çekersem kopuyor .. şimdiden teşekkürler
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=15400.msg313054#msg313054Açtığım konu bu kardeşim oku umarım işine yarar içerden finas dışardan okaliptüs yağı+nane yağı+magnezyum yağı+cam terendi d vitamini ve içerden badem de eklenebilir
Okaliptüs: inflamasyonu azaltır ve sebumu dengeler
Nane yağı:Minoxil gibi damarları genişletiyor onun kadar etkili olmasa da ve testoyu scalpta baskiliyor az da olsa
Magnezyum yağı:Ca+nin saçlara verdiği tahribati yani kalsifikasyonu azaltıyor.Soguk sıkım corek otu yağı da eklenebilir
İçerden finas dışardan bunu topikal olarak yapıp mikroigneleme ve konumda paylaştigim masajı yaparsan oradaki tavsiyelere uyarsan saçı toparlarsin benim şu an seyrelmelerim olsa da acilmam yok ve uzun zamandır bu işin içindeyim.Senelerdir saç dokulmesiyle baş ediyorum ve mucadelemde şükür ki yenilmiş değilim norwood 1 dolaylarında saçım yaş ilerlese de bir şekilde koruyorum