Gönderen Konu: Tedaviler  (Okunma sayısı 105183 defa)

emekli kel

• Hero Member
Ynt: Tedaviler
« Yanıtla #210 : 03 Şubat 2021, 22:43:52 »
 sebum diyeti var saç için şimdi unuttum ama gunluk hayatta kullandığımız bir sürü şey var içinde.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #211 : 12 Şubat 2021, 23:46:55 »
Bir tanıdığım var, 40’lı yaşlarda, seboreik dermatiti var ama saçları bebek gibi hâlâ, yani hiç dökülme yok. Dökülme ve seboreik dermatit arasında doğrudan bir korelasyon olmayabilir.

Ayrıca, sebumu nasıl azaltacağız? Neler yemeli, neler içmeliyiz tam olarak?

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #212 : 13 Şubat 2021, 00:08:37 »
Bir tanıdığım var, 40’lı yaşlarda, seboreik dermatiti var ama saçları bebek gibi hâlâ, yani hiç dökülme yok. Dökülme ve seboreik dermatit arasında doğrudan bir korelasyon olmayabilir.

Ayrıca, sebumu nasıl azaltacağız? Neler yemeli, neler içmeliyiz tam olarak?
Çok komplike bir olay bu.Yakinda yeni yazılarıma başlayacağım
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #213 : 13 Şubat 2021, 17:12:34 »
Çok komplike bir olay bu.Yakinda yeni yazılarıma başlayacağım

Bunca bilim insanları nasıl bu kadar yıldır hâlâ net bir cevaba ulaşabilmiş değil, bilmiyorum. Demek ki bu saç dökülmesi, tıpkı beyin gibi komplike bir yapıda. Oralminoxidil adlı arkadaş, saç dökülmesi için %90 çevresel faktörler ile ilgili olduğuna dair bilimsel bir yazı paylaşmış, ancak Koray Erdoğan %90 genetik, diyor. Hangisi doğru, belli değil. Ama ben, yapay zekâ ve ilerleyen bilimle bunun bit çözüme kavuşacağını düşünüyorum.

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #214 : 13 Şubat 2021, 17:37:46 »
Bunca bilim insanları nasıl bu kadar yıldır hâlâ net bir cevaba ulaşabilmiş değil, bilmiyorum. Demek ki bu saç dökülmesi, tıpkı beyin gibi komplike bir yapıda. Oralminoxidil adlı arkadaş, saç dökülmesi için %90 çevresel faktörler ile ilgili olduğuna dair bilimsel bir yazı paylaşmış, ancak Koray Erdoğan %90 genetik, diyor. Hangisi doğru, belli değil. Ama ben, yapay zekâ ve ilerleyen bilimle bunun bit çözüme kavuşacağını düşünüyorum.

ben öyle demedimki, genetik en önemli şey zaten bunu herkes kabul ediyor. 100 bin önce yaşasan da saçın dökülecekti ama 20 yaşında değil 40 yaşında. çünkü genetikte olduktan sonra her şey tetikliyor dökülmeyi. biz çevresel faktörleri en aza indirirsek kendi genetiğimizdeki yaşa çekebiliriz en azından. şu ana kadar anladığım işe yarayan her şey ya wnt yolağını etkiliyor ya da shh. bu ikisine odaklanılırsa daha iyi şeyler olur. ya da reseptörleri tamamen bozacak çok güçlü bağlanma isteği olan sistemik gitmeyen bir ilaç.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #215 : 14 Şubat 2021, 02:21:17 »
ben öyle demedimki, genetik en önemli şey zaten bunu herkes kabul ediyor. 100 bin önce yaşasan da saçın dökülecekti ama 20 yaşında değil 40 yaşında. çünkü genetikte olduktan sonra her şey tetikliyor dökülmeyi. biz çevresel faktörleri en aza indirirsek kendi genetiğimizdeki yaşa çekebiliriz en azından. şu ana kadar anladığım işe yarayan her şey ya wnt yolağını etkiliyor ya da shh. bu ikisine odaklanılırsa daha iyi şeyler olur. ya da reseptörleri tamamen bozacak çok güçlü bağlanma isteği olan sistemik gitmeyen bir ilaç.

Hocam, siz öyle dediniz demiyorum, paylaştığınız yazıdaki veri öyleydi. Ama gerçekten sıkıcı bir durum bu, finasteride tek yol gibi maalesef.

Nedensaç

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #216 : 28 Şubat 2021, 16:11:16 »
Arkadaşlar 5 gündür sac masajı yapıyorum deriye ama saç diplarinde kısa süreli olan acı hissi oluyor gun içinde masaji sadece akşam yapıyorum
Sanki dökülmem de artti masajla birlikte
Saç masaji konusunda fikir ve onerileriniz nedir
  • Yaşınız 29

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #217 : 01 Mart 2021, 08:27:19 »
 fazla zorlama
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #218 : 08 Mayıs 2021, 04:13:36 »
Tum bilinen tedavileri bıraktım fakat mikroigneleme ve diyetli yaşam tarzına gecis yapmamla beraber saç dökülmem de minimal seviyeye indi.Bu işte en büyük faktör inflamasyon ve kalsifikasyon arkadaslar.Rob hair yazınca bir çocuk çıkıyor yabancı,aranizda ing iyi olanlar varsa onun kurslarına abone olabilir.Orada detaylı beslenme biçimleri ve yan etkisiz tedavi önerileri var
Su an icin:Mikroigneleme+sac masaj tarağı ve diyet tedavimi uyguluyorum ve gozlemlerime göre fin+minoxdan daha iyi koruma sağlıyor

Emre4333

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #219 : 10 Mayıs 2021, 19:02:06 »
Fazla Sebum salgilanmasini nasil azaltabiliriz? Ve mikro igneleme dediğiniz dermaroler mi ve kac gunde bir uyguluyorsunuz? Yadimci olursaniz cok sevinirim

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #220 : 10 Mayıs 2021, 19:32:35 »
Fazla Sebum salgilanmasini nasil azaltabiliriz? Ve mikro igneleme dediğiniz dermaroler mi ve kac gunde bir uyguluyorsunuz? Yadimci olursaniz cok sevinirim
Dermastamp kullanıyorum şu an fazla sebumu engellemek için beslenme duzenimi degistirdim.Silikonsuz sampuan kullan pantene'in var seffaf onun dışında aşırı yağlı beslenme bol su iç.Seker ve karbonhidratı kesmeden bu iş olmuyor.

Emre4333

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #221 : 10 Mayıs 2021, 19:54:24 »
Dermastampi hangi sıkliktakullaniyorsunuz hocam bidekac mmlikkullaniyorsunuz 

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #222 : 10 Mayıs 2021, 20:24:51 »
Dermastampi hangi sıkliktakullaniyorsunuz hocam bidekac mmlikkullaniyorsunuz
Her gün saçlarım olduğu için 2.5 mm kullaniyorum ancak değiyor eger açıklığın fazla ise 1.5 yeterli.Ayarlanabilir aldim ben

Emre4333

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #223 : 11 Mayıs 2021, 17:59:56 »
Ben dermaroller kullaniyorudum ama sonra deri pullandi biraktim sizde oyle bi durum olmuyomu

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #224 : 11 Mayıs 2021, 18:10:27 »
Ben dermaroller kullaniyorudum ama sonra deri pullandi biraktim sizde oyle bi durum olmuyomu
Dermastamp ayrı dermaroller ayrı

Facebook Twitter Instagram