Gönderen Konu: Tedaviler  (Okunma sayısı 105207 defa)

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
Ynt: Tedaviler
« Yanıtla #180 : 21 Ocak 2021, 21:44:15 »
gluten bağırsaklara çok fazla zarar veriyor, bağırsak duvarını yırtıp emilmeyecek şeylerin emilmesine ve daha sonra vücudum bu maddeleri iltihap olarak algılamasına neden oluyor.
  Vallaha gluten yiyen o kadar tanıdım varki hepsi saclı iki kisilik sac cıkar her birinden fırca fırca gunde en az 3 ekmek bende eskiden gluten bu su diyordum ama   bu isin icinde baska bir sey var artık glutenin bagırsaga bu etkileri yaptıgına inanmıyorum  .....
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #181 : 21 Ocak 2021, 21:46:34 »
 konu açıcaktım uzun vadede hangi besinleri tuketirsek saçlarıma faydalı olur hangileri zararlı olur diye.20 30 sene sonra kafamıza besinlerin yuzde kaç etkisi olur diye.saça ozel beslenen genetiği normal hızda olan biri 20 sene sonra bu beslenmenin hediyesi olarak saçının yüzde kaçını korur
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #182 : 21 Ocak 2021, 21:47:52 »
  Vallaha gluten yiyen o kadar tanıdım varki hepsi saclı iki kisilik sac cıkar her birinden fırca fırca gunde en az 3 ekmek bende eskiden gluten bu su diyordum ama   bu isin icinde baska bir sey var artık glutenin bagırsaga bu etkileri yaptıgına inanmıyorum  .....
Her vücut bir değildir sevgili Ali,kiminin tepkisi saç dökülmesi kiminin ki kalp krizi olur.Bunu vücut belirler.Epigenetiginizi de siz belirlersiniz beslenmelerinizle
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #183 : 21 Ocak 2021, 21:49:23 »

benim ne tanıdıklarım var duysan bu adam yaşamaz dersin ama bir tel saçı dökülmemiş ve hala sağlıklı, genetiğinde yok demek ki

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #184 : 21 Ocak 2021, 21:50:01 »
konu açıcaktım uzun vadede hangi besinleri tuketirsek saçlarıma faydalı olur hangileri zararlı olur diye.20 30 sene sonra kafamıza besinlerin yuzde kaç etkisi olur diye.saça ozel beslenen genetiği normal hızda olan biri 20 sene sonra bu beslenmenin hediyesi olarak saçının yüzde kaçını korur
Bu ancak yaşayarak,deneyimleyerek öğrenilir böyle bir soruya cevap vermem mümkün değil şu an için.Fakat saçkıran olan biri bu beslenme şekliyle kurtulmus

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #185 : 21 Ocak 2021, 21:51:00 »
Her vücut bir değildir sevgili Ali,kiminin tepkisi saç dökülmesi kiminin ki kalp krizi olur.Bunu vücut belirler.Epigenetiginizi de siz belirlersiniz beslenmelerinizle
Bu konu hakkında da bir yazı paylas salvadorrr   epigenetigimizi nasıl belirlemeliyiz...... hangi besinler yemeliyiz
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #186 : 21 Ocak 2021, 21:59:05 »

1 yıl önce saç problemlerim yoktu.
1 yıl önce hayatımdan karbonhidratı tamamen çıkartmıştım 0 şeker alıyordum neredeyse. Sadece yağ ve protein tüketiyordum. Yeterli kaloriye ulaşmıyordu, yaktığım kalori aldığım kaloriden fazlaydı. Örneğin bir gün 900 kalori alıyorsam en az yine 900 kalori kadar yakıyordum. 1300 aldıysam 1300 yakıyordum en az. Tüm kaloriyi sadece yürüyerek yaktım. Buna rağmen sabah dinç uyanıyordum, yorgunluğum yoktu. Kendimi çok sağlıklı hissediyordum kısaca

Diyeti tamamladıktan 1 ay sonra tam 15 günde saçımın %40ını kaybettim. Kalan günler oran azalarak devam etti. Oysa ne kadar sağlıklı hissetmiştim ama vücudum ağır darbe yemiş maalesef. Az karbonhidrat iyi ama 0 yapılmamalı, düşük karbonhidrat diyetlerin neden olduğu sonuçlar da var.
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #187 : 21 Ocak 2021, 22:02:37 »
1 yıl önce hayatımdan karbonhidratı tamamen çıkartmıştım 0 şeker alıyordum neredeyse. Sadece yağ ve protein tüketiyordum. Yeterli kaloriye ulaşmıyordu, yaktığım kalori aldığım kaloriden fazlaydı. Örneğin bir gün 900 kalori alıyorsam en az yine 900 kalori kadar yakıyordum. 1300 aldıysam 1300 yakıyordum en az. Tüm kaloriyi sadece yürüyerek yaktım. Buna rağmen sabah dinç uyanıyordum, yorgunluğum yoktu. Kendimi çok sağlıklı hissediyordum kısaca

Diyeti tamamladıktan 1 ay sonra tam 15 günde saçımın %40ını kaybettim. Kalan günler oran azalarak devam etti. Oysa ne kadar sağlıklı hissetmiştim ama vücudum ağır darbe yemiş maalesef. Az karbonhidrat iyi ama 0 yapılmamalı, düşük karbonhidrat diyetlerin neden olduğu sonuçlar da var.
Allahına kurban senin iste bende onu diyorum  karbonhidrat vazgecilmesimiz     kokten bırakılmamalı     
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #188 : 21 Ocak 2021, 22:03:01 »
Bu ancak yaşayarak,deneyimleyerek öğrenilir böyle bir soruya cevap vermem mümkün değil şu an için.Fakat saçkıran olan biri bu beslenme şekliyle kurtulmus
akıl yurutemeyiz yani.yeşil çay soya beraber kullandığında azda olsa dht baskılar ama çok uzun vadeye vurulduğunda ne bileyim kara üzüm cekirdeği dişte çekirdeğini kırarak yersek damarları açar.kabak cekirdeğinden daha bir sürü sey var.bunlar az etkili ama birde işin uzun vadesi var.müptezellerin bile en son ne zaman madde içtikleri saç telinden ortaya çıkıyor ne yaparsak saça yolluyoruz onu.gece derler mesela saç için 23_01 arası olumsuz hormonlar salgılanır o zaman uykuda olursak o hormonları almayız.sebumda sorundur saçta sebum diyeti vardır içinde yok yok.ekimcilerden denizlideki özgür nalbant ekim yuzde 50 geri kalan beslenme uyku vs... işin yuzde 50si kişinin elinde derdi.mesela bir gün saç uzmanı çıkmıştı dra en gür saç hingistanda onların beslendikleri uruunler falan taze cart curt demişti.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #189 : 21 Ocak 2021, 22:05:12 »
benim ne tanıdıklarım var duysan bu adam yaşamaz dersin ama bir tel saçı dökülmemiş ve hala sağlıklı, genetiğinde yok demek ki
Genetiginde sac dokulmesi yoktur evet ama inflamasyon  sadece sac dokmuyorki cesit cesit hastalık yapar ama benimkilerde hic bir hastalık yokkk sorun burada hem 3 ekmek yeyiip neden hastaolmuyorlar.
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #190 : 21 Ocak 2021, 22:08:25 »
Genetiginde sac dokulmesi yoktur evet ama inflamasyon  sadece sac dokmuyorki cesit cesit hastalık yapar ama benimkilerde hic bir hastalık yokkk sorun burada hem 3 ekmek yeyiip neden hastaolmuyorlar.

Onlarda inflamasyon olmuyordur, ben azınlık bir kesmin hiç etkilenmediğini düşünüyorum

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #191 : 21 Ocak 2021, 22:57:41 »
Şeker, abur cubur, acı, baharat bütün buları bıraktım da bir ekşi mayalı ekmeği bırakamam heralde. Ekmek yemeyenler nasıl doyuyor arkadaşlar uygulayan var mı gluten diyetini
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #192 : 21 Ocak 2021, 23:01:15 »

Pirinçten karşılanabilir bu.Ben 15 günde karbonhidrat olmaksızın %40'ıni kaybedeceğiniz kanaatinde değilim muhakkak eksikler vardır.Yarin bakterilerden girip takviyelerden çıkacağım.Yapilmasi gereken kan testlerini aktaracağım

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #193 : 21 Ocak 2021, 23:15:18 »
Pirinçten karşılanabilir bu.Ben 15 günde karbonhidrat olmaksızın %40'ıni kaybedeceğiniz kanaatinde değilim muhakkak eksikler vardır.Yarin bakterilerden girip takviyelerden çıkacağım.Yapilmasi gereken kan testlerini aktaracağım

Bir süre sonra farklı bir konu açıp sürecimi en baştan almayı düşünüyorum. Öyle açıklarsam daha sağlıklı olur. Teşekkürler bilgiler için devamını bekliyorum, kolay gelsin 👍
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #194 : 22 Ocak 2021, 09:13:39 »
2.kısımdan devam ediyoruz:BAGİRSAKLAR
Bağırsaklar ağızdan anuse uzanan bir boru hattidir.Bagirsak ve beyin birbirleriyle sıkı ilişki içerisindedir.Beslenme düzeniniz sonrası bağırsaklar sizi Parkinson,alzheimer gibi nörodejeneratif hastalara yakalanma riskinden korur.Sagliksiz bağırsak mikrobiyomu ile Parkinson hastalığı doğru orantılıdır.Mikrobiyomlar yüz trilyondan fazla organizmada,çoğunlukla bağırsaklarda yaşayan bakterilerden oluşan geniş bir ailedir ve sayıları hücrelerimizin on katıdır.Asıl şaşırtıcı olansa,bedenimizdeki genetik materyallerin tam yüzde doksan dokuzunun mikrobiyomumuzda yer almasıdır.Saglikli mikrobiyomun bağışıklığı güçlendirdiği,iltihaplanmayı ve tümör oluşumunu önlediği gözlemlenmiştir.Gercekten de Ulusal Kanser Enstitüsü bağırsaklardaki belli başlı bakterilerin bağışıklık sistemini düzenleyip 'egiterek' tümör oluşumunu engellediğini açıkladı.Bagirsaktaki bakterilerin en önemli işlevlerinden biri de geçirgenliği sağlamaktır.Bu geçirgenlik sorunlarından ya da sızıntılı bağırsak sendromundan bahsederken hücreler arasında küçük bağlantılarda yaşanan sorunları kastediyoruz.Eger bağırsak florası bağırsak yüzeyini koruma gücünü kaybederse iltihaplanma oluşmasına ve bağışıklık sisteminin harekete geçmesine neden olur.Bunun sonucunda da romatizmal eklem iltihabı,besin alerjileri,astım,egzama,sedef,inflamatuar bağırsak hastalığı,çölyak hastalığı,tip 1 ve 2 diyabet,hatta kanser,otizm,Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara yakalanma riskiniz artar.PEKİ BAĞIRSAK MİKROBİYOMUNUN SAĞLIKSIZ OLMASINA YOL ACAN NEDİR?
•Çok fazla işlenmiş karbonhidrat,şeker ve gıdadan oluşan bir beslenme tarzı
•ozellikle bağırsak florasını besleyen türdeki liflerden yoksun bir beslenme tarzı
•gluten ve işlenmiş bitkisel yağlar gibi toksinler içeren bir beslenme tarzı
•kronik stres,kronik enfeksiyonlar
•antibiyotikler ve non steroidal anti enflamatuar ilaçlar ve asit reflü ilaçları.
Prebiyotikler bedenimizin sindiremedigi ama bakterilerin severek tükettiği özel bir besindir.Prebiyotikler gübre işlevi görürler tüketilen her 100.gr prebiyotikten tam 30 gr.bakteri üretilir.Bagirsaklarimizdaki bu bakteriler bu lifleri söndürülen sağlıklı kalmamıza yardımcı olan kısa zincirli yağ asitlerini(SCFA) oluştururlar.Örnegin butirik asit bağırsak zarını daha sağlıklı kılan bir SCFA'dır.Ayrica bu bakteriler su ve sodyum tuketimimizi düzene sokup mineral ve kalsiyumlari ozumseme yeteneğimizi artırırlar.Bagirsaklardaki PH oranını düşürerek potansiyel patojenlerin ve zararli bakterilerin üremesini engellerler.Bagisiklik fonksiyonlarini geliştirirler hatta bazı insanların daha az kalori aldıkları halde neden kilo veremediklerinin anlaşılmasına yardımcı olurlar.Bu SCFA'larin yeterince üretilmesi beyne ben doydum kardeş midene müsade et mesajının iletilmesini sağlar.Yani SCFA'lar yeterli değilse beden yeterince besin alamadığı düşüncesine varır.Yiyorum ama doymuyorum diyenler bunu bir düşünsünler.Ayrica güncel araştırmalar bağırsaktaki bakterilerin,zararlı maddelerin beyne ulaşmasını engelleyen kan beyin bariyerini korunmasında önemli bir rol oynadığını da ortaya çıkardı.Kan beyin bariyeri merkezi sinir sisteminin dengeli çalışmasını sağlar.Örnegin kısa süre önce glutende bulunan gliadin adındaki bir proteinin tıpkı bağırsaklarda olduğu gibi kan beyin bariyeri deki gecirgenliligi artırdığı ortaya çıktı.
3.BOLUMDE HORMONLARİ DENGELEMEK,İNSULİN SEVİYEMİZİ DUSURMEK VE LEPTİN HASSASİYETİMİZİ ARTİRMAK KONUSUNDA YAZACAGİM.ARA VEREREK ANLATIYORUM Kİ KONU BİR SİNDİRİLSİN.EN SONUNDA TEK BİR KONUDA PART PART TOPLAYACAGİM.O KONUYA KİMSE CEVAP VERMEDEN BOLUMLERİ ALT ALTA YAZMAYİ PLANLİYORUM

Facebook Twitter Instagram