Araştırmalarımda büyük gelişme kaydettim.Belki de bu sitede ya da diğer forumlarda yazılmış yan etkisiz ve etkili en iyi tedaviyi yazacagim.Yazım biraz değil baya uzun olacak şimdiden okuyan herkese teşekküru bir borç bilirim.
Tedavi prosedürünü sadece saç ile ilişkilendirmeksizin konuya sağlık üzerinden girmek istiyorum.Sağlıklı beslenmek deyince aklınıza neler geliyor?Bulgur pilavı,kepek ekmeği ve yoğurt vs diyeceksiniz muhtemelen bircogunuz veyahut kenevir,brokali,fasulye gibi ürünleri sayacaksiniz.Fakat bulgur pilavı ve kepek ekmeğini unutun.Sitedeki bazı üyelerimizinde bildiği üzere eski insanlar avcıydılar.Tarım sonradan ortaya çıktı.Tarımın ortaya çıkmasıyla birçok kavram insanoğlunun bilinçsizce hayatında yer edindi.Bunlar tahıl ürünleri, karbonhidrat ve modern çağda şeker.
Konuya dönecek olursak ben burada size saç tedavisi sunmak yerine sağlıklı bir yaşam için önerilerde bulunacağım.E iyi de biz saç istiyoruz Salvador diyenleri duyar gibiyim.Zaten konu burada başlıyor bildiğiniz üzere sitede az araştırma yapan herkes inflamasyondan bahsediyor.Nedir bu inflamasyon?Aslında bu bize yaralandığımizda fayda sağlar hasarlı bölgeyi ekarte etmemize yardımcı olur.Fakat biz beslenme seklimizle bu inflamasyonu kronik hale getiriyoruz.Bir örnek verecek olursak ateşi söndürmek için bir su hortumu açmak yeterli olacaktır fakat sürekli açık bir musluk başka sorunları beraberinde getirecektir.İltihaplanma sonucu ortaya çıkan biyolojik maddelerin çoğu genelde hücrelere zarar vererek hücresel işlev bozukluğuna ya da hücre ölümüne yol açar.Ruh halimiz dahi iltihaplanmadsn etkilenir.
İste şimdi size ilk hedefimizden bahsediyorum:BEDENİMİZİ YAĞ KULLANARAK YAĞ YAKAN BİR MAKİNEYE DÖNÜŞTÜRMEK
Evet yanlış duymadınız.Metabolizmamız aslında karbonhidratı değil de yağı tercih eder ve bu durum tüm insanlık yaşamı veya evrimi boyunca geçerliliğini korudu.Aslında o dönem bu dönemden 10 kat fazla yağ tüketmekteydik.İnsanlar sürekli yağsız,az yağlı ve çok tahıllı besinlere yönelmekte fakat tahıllı gıdalar beyne ve bedene saldırmakta hastalıklara yol açmaktadır.Karbonhidrat tüketimi insülin üretimini tetikler,bu da yağ oluşumuna ve birikimine, yağ yakma kabiliyetinin azalmasına yol açar.Besinsel yağlarda bu durum meydana gelmez.Dahasi, karbonhidrat tüketimi lipoprotein lipaz adı verilen ve hücrelerin yağlanmasına sebep olan bir enzimin salgılanmasına neden olur; karbonhidrat tüketimi esnasında ortaya çıkan insülin ise yağ birikimine yol açan enzimleri harekete geçirerek durumu daha da kötüleştirir.Bize aslında hep beynin var olmak için glikoza ihtiyaç duyduğu söylendi ama bu durum böyle değildi.Vucudumuz karbondidrata nerdeyse hiç ihtiyaç duymuyor.Bilim bu konuda glikozu dışarıdan almaya lüzum olmadığını ve bedenin bu glikozu uretebilecegini kabul etti.Tekrar ediyorum bize kilo aldiran şekerdir,besinsel yağlar değil.Aynı şey kolesterol için de geçerli;Yüksek kolestrol ihtiva eden besinleri tüketmek bizim kolestrol düzeyinizi etkilemez.Eskiden bize doymuş yağ zararlı denildi ve bu koca bir yalandı.İnsanlar 100 bin yıldır hayvansal protein ve doymuş yağ tüketmektedir.Dolayısıyla karbonhidrat yerine kalorinizin çoğunu yağdan karşılarsaniz ne olur?Bedeninizi yağ yakan bir makineye çevirirseniz.Daha açık soyleyecek olursam,bedeninizi keton adı verilen özel bir maddeden enerji üretmeye zorlarsınız.Enerji sağlamak için glikoz yerine keton üretmeye başlayınca bedenimizde keton birikimi söz konusu olur.Normal sınırlar içinde kaldığı sürece bu birikim sağlıklıdır.Hem beyin hem kalp,kan şekeri yerine ketonlar kullanıldığında %25 daha etkili çalışır.Ketonlar tüketilen her oksijen ünitesi başına daha fazla enerji verir.Keton birikimi aynı zamanda beyin hücrelerindeki mitokondrileri,yani hücrelerin enerji fabrikalarını artırır.Beynin öğrenme merkezi olan hipokampusu da ketonlar desteklemektedirler.
İkinci önemli nokta ise:BAGİRSAKLARDAKİ YARARLİ BAKTERİLERİN ORANİNİ DENGELEMEK
Simdi değerli dostlar,bir mola vermek istiyorum bunları bir sindirelim.Yazacak çok şey var benimle bu yola girmek isteyen forumdaslar,konumun takipçileri şunu bilsinler:Gluten,tahıl ürünlerinin birçoğu ve şekerin her türlüsünü hayatınızdan çıkartmalısınız.İleriye doğru yemek tarifleri de atacağım kendim hazırladıkça.Okuyan herkese teşekkürler