Gönderen Konu: Tedaviler  (Okunma sayısı 105222 defa)

Mutsuz Hasta

• Hero Member
Ynt: Tedaviler
« Yanıtla #75 : 19 Eylül 2020, 01:06:54 »
Dermatologum uzun uğraşlarına rağmen dutastreidli mezoterapiyi firmalarda bulamadı.Bu mezoterapiyi satan bir firma bilen varsa belirtirse sevinirim akabinde tedavime ivme kazandirmak adına dutastreidli mezoterapiyi aylık olarak tedavime ekleyeceğim

O nasıl oluyor hocam?

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #76 : 19 Eylül 2020, 01:25:25 »
O nasıl oluyor hocam?
Dutasteridi mezoterapi şeklinde direk saçlı deriye enjekte ediyorlar.   

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5596657/

Avantajları : Yapılan çalışmada serum DHT üzerinde herhangi bir değişiklik gözlemlenmemiş yani yan etkisi yok. (en azından şu ana kadar hiç rastlanmamış.)

İşçilik ve zahmet son derece az 1-3 ay gibi süreler içerisinde yapılacak tek şey kliniğe gitmek.

Dezavantajları : Oral kullanıma göre daha masraflı

Mezoterapi yaptırılan yere bağımlı kalmak.

Değerlendirme ve seçim sizin.
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #77 : 19 Eylül 2020, 09:52:37 »
Dutasteridi mezoterapi şeklinde direk saçlı deriye enjekte ediyorlar.   

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5596657/

Avantajları : Yapılan çalışmada serum DHT üzerinde herhangi bir değişiklik gözlemlenmemiş yani yan etkisi yok. (en azından şu ana kadar hiç rastlanmamış.)

İşçilik ve zahmet son derece az 1-3 ay gibi süreler içerisinde yapılacak tek şey kliniğe gitmek.

Dezavantajları : Oral kullanıma göre daha masraflı

Mezoterapi yaptırılan yere bağımlı kalmak.

Değerlendirme ve seçim sizin.

Bunu nerede yaptırabiliriz? Fiyatlar ne kadar olur ayrıca?

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #78 : 19 Eylül 2020, 13:49:09 »
Bu Minoxil'in mi ne içine Dut atıyorlardı galiba. Bu bahsettiğiniz Dutlu mezoterapi gibi olmuyor mu :D

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #79 : 19 Eylül 2020, 14:10:40 »
Bu Minoxil'in mi ne içine Dut atıyorlardı galiba. Bu bahsettiğiniz Dutlu mezoterapi gibi olmuyor mu :D
Mezoterapide iğneler direkt derinin altına giriyor ve daha etkili sonuç elde ediliyor.İkisi farklı şeyler
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

secretservice

• Hero Member
« Yanıtla #80 : 19 Eylül 2020, 16:31:51 »
teşekkürler bilgiler için

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #81 : 19 Eylül 2020, 17:00:37 »
Bu konularda epey bilgili biri ile konuştum. Retinoik diye bir şeyden bahsetti. Bilgisi olan var mı?

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #82 : 19 Eylül 2020, 17:12:56 »
Bu konularda epey bilgili biri ile konuştum. Retinoik diye bir şeyden bahsetti. Bilgisi olan var mı?
Ekşi sözlükte böyle bir şeye rast geldim denenebilir şakak bölgesi ve ön bölgede denemeyi düşünüyorum az olmak kaydıyla :)
Eksiden alıntı:
özellikle şakak bölgesinde dökülmesi olanlar için olmazsa olmaz tedavilerden biridir.
şöyle bir sonuç yeterli sanırım. minoksidil ile birlikte kullanmamanız daha iyi olur bazı araştırmalarda etkinliğini arttırırken bazılarında tam tersi bir etki yapıyor.

piyasada acnelyse adında bir ilaç var bunu geceleri şakak bölgesine çok az olmak koşuluyla sürünüz. neden az? çünkü fazlası deriyi soyuyor ve tahriş ediyor, o yüzden olabildiğince az sürün.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #83 : 19 Eylül 2020, 17:32:57 »
Ekşi sözlükte böyle bir şeye rast geldim denenebilir şakak bölgesi ve ön bölgede denemeyi düşünüyorum az olmak kaydıyla :)
Eksiden alıntı:
özellikle şakak bölgesinde dökülmesi olanlar için olmazsa olmaz tedavilerden biridir.
şöyle bir sonuç yeterli sanırım. minoksidil ile birlikte kullanmamanız daha iyi olur bazı araştırmalarda etkinliğini arttırırken bazılarında tam tersi bir etki yapıyor.

piyasada acnelyse adında bir ilaç var bunu geceleri şakak bölgesine çok az olmak koşuluyla sürünüz. neden az? çünkü fazlası deriyi soyuyor ve tahriş ediyor, o yüzden olabildiğince az sürün.
Bende eklemeyi düşünüyorum

Ketokonazol-Retinoik-iğneleme ve büyüme uyarıcı bu kombin şakaklar için en iyi kombinlerden.

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #84 : 19 Eylül 2020, 21:23:04 »
Eksiden alıntı:

Orada bir üye var, epey bilgili biri, onunla konuşuyorum arada, sağ olsun o söyledi bana. Tamamen aynı şeyi söyledi yazdığınızla. Ben de düşünüyorum.

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #85 : 19 Eylül 2020, 22:34:42 »
Orada bir üye var, epey bilgili biri, onunla konuşuyorum arada, sağ olsun o söyledi bana. Tamamen aynı şeyi söyledi yazdığınızla. Ben de düşünüyorum.
Foruma davet edelim kendisini bilgilerini buraya da aktarsin

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #86 : 19 Eylül 2020, 22:46:02 »
Salvador hocam dermatoloğunuzdan geri dönüş geldimi mesomedica hakkında ? Belki bende yaptırabilirim bu enjeksiyonu.

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #87 : 19 Eylül 2020, 22:53:38 »
Salvador hocam dermatoloğunuzdan geri dönüş geldimi mesomedica hakkında ? Belki bende yaptırabilirim bu enjeksiyonu.
Dönmedi yanına uğrayacağım bakalım.Turkiyede takip etmezsen yürümüyor bu isler

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #88 : 20 Eylül 2020, 01:30:46 »

Kendisine bahsettim buradan, hatta Mem’in açtığı konunun linkini göndermiştim, o da “bilgili biri” demişti Mem için.

Breezula diye bir ilaç çıkacağını yazmış en son.

“Clascoterone etken maddeli ilaç.

https://www.cassiopea.com/product-pipeline/

Bir zaman çizelgeleri mevcut olup piyasaya çıkış tarihi beklentileri 2023. Onay alması durumunda ise 1997'de finasteride'ın aldığı onay sonrası aga konusunda onay almış ilk etken madde clascoterone olacak.”

https://www.cassiopea.com/2019/04/16/cassiopea-announces-very-positive-phase-ii-twelve-months-results-for-breezula-clascoterone-in-treating-androgenetic-alopecia-3/

Faz 2 çalışmaları başarılı olmuş, böyle demiş kendisi. Bu arkadaş bana retinoik önerdi, ancak YouTube bir dermatolog ise retionik önermiyordu, kafam karıştı. Ayrıca bu retioniği dermaroller ile sürmek zorunda değilmişiz, elimizle de sürebilirmişiz. Eczaneden alabiliyormuşuz.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #89 : 20 Eylül 2020, 21:05:59 »
Minoxidil hakkında ki gösterilen responder oranı vs gerçek responder oranı.

Gösterilen oran

Kullananların çoğunda saç çıkarır

Ortalama bir oranda dökülmeyi durdurur

Bir kısımda işe yaramaz

Oysa gerçekler farklı

Genelinde saç dökülmesini durdurur

Ortalama bir oranda işe yaramaz

Bir kısımda saç çıkarır

Yani başarı oranında %50 gibi düşük bir oran mevcut. Ama neyse ki elimizde iğneleme+masaj ve retinoik asit gibi silahlar var bu oranı arttırabiliyoruz ve hatta saç çıkartabiliyoruz.

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Facebook Twitter Instagram