Gönderen Konu: Tedaviler  (Okunma sayısı 105148 defa)

Salvador

• Hero Member
Tedaviler
« : 02 Ağustos 2020, 15:11:02 »
Merhaba,herkese iyi bayramlar dilerim
Konu başlığından da anlaşıldığı üzere saç dökülmesi tedavilerine yönelik yazıp cizecegim.Etkenler üzerinden tecrübelerimi yoneltip yapılması gerekenleri kendimce yorumlayacagim
Minoxidil:Malumunuz tansiyon ilacı sonrasında kıl folikulleri üzerindeki etkisi ve tüylenme yapması hasebiyle bugün de kullandığımız kiminin vazgeçilmezi kiminin baş ağrısı ve pişmanlığı olan malum ilaç
Minoxidilin etki mekanizması pek bilinmese de damarlarda genişleme yaptığı ve bunun sonucunda kanlanmayi sağladığı ve etki ettiği düşünülmekte.Peki neden döngü yapıyor?Birkaç sebebi olabilir bu da muhtemelen kişiden kişiye değişiyor:
1.Yalnizca minoxil kullanmak,DHT baskilanmadigi ve androjenler saça saldirmaya devam ettiği için etki kaybı meydana gelmekte
2.Vucut minoxile alışmakta ve etkisini yitirmekte
3.İcinde bulunan ppg çözücüler bir yerden sonra saçı tahrif etmekte ve nihayetinde etkisi azalmakta
Bu liste üzerine tartisildikca uzayıp gider
B.Finastreid=Herkesin çekimser başladığı psikolojik ve mental bazen fiziksel yan etkiler gösteren ilaç(Oranlar düşük)
1 mg kullanımda %70 DHT baskilamakta ve dhtnin saç köklerine yaptığı tahribatı azaltmakta
Finastreid de saç için bulunan bir ilaç değil tıpkı minoxidil gibi
Prostat hastalarında saça etkili olduğu fark edilince düşük doz yüksek etki mantığıyla sağlıklı ve saçı dökülen bireylere de reçete edilmeye başlanmıştır.Etki mekanizması az çok belli fakat agresif dokulmelerde diğer androjenlere de duyarlılık olduğu için ise yaramayabilmekte.Donor bölge tepe ve vertex için biçilmiş kaftan olsa da on bölgede etkisi düşük
C.Dutastreid:Tip 1 ve 2 dhtyi baskiladigi için daha çekimser yaklaşılan bir ilaç yine prostat rahatsızlığı bulunan hastalar için geliştirilmiş bir etken.Kullanicilarinda kimi zaman vücut kılı ve sakal dökülmesi yasanabilmekte.On bölgede finasa nazaran daha etkili bu da tıp 1 dhtnin on bölgede daha mı aktif rol oynadığı sorusunu aklıma getiriyor.Sakal çıktıkca on bölgenin geriye çekilmesi de bu soruyu uyandırıyor bende açıkçası
D.Setipiprant:Pgd2 adlı proteini indirgiyor ve saçlı derideki kaşıntıyi aldığı söyleniyor.Kel erkeklerde pgd2nin scalpta yoğun olduğu bilinmekte etki mekanizmasi belli ve yan etki oranı çok daha düşük etki oranı da hakeza öyle.
Asprinde pgd2yi engellemekte beraber pgeyi de engellediği için saç uzaması yavaslayabiliyor.Minoxla aspirin karıştırıp topikal olarak sonuç alan insanlar gördüm fakat onlarda minox döngüsü kurbanı olmaktan nasibini alıyor genelde
E.Ru:Topikal testo baskılayıcı olduğu ve ön bölgede finastan daha iyi etki ettiği söyleniyor kısmen katılmakla beraber finas kadar etkili olmadığı ve fiyat performans olarak eksi olarak degerlendirdigim için TR şartlarında kullanılmasına sıcak bakmadigim etken
F.Prp:Kendi kanınizin santrifüje edilerek growth faktorle zenginlestirilmesiyle scalpa enjekte edilmesi.Fiyat performans olarak yine eksi olarak değerlendirdiğim bir tedavi.Ucuz bir tedavi yöntemi olsa haftada 1 veya 2 uygulanmasının saça canlılık katacağı aşikar.
G.Mezoterapi:Vitaminlerin saça enjektesi.TRde pek yapılmasa da finasli ve dutaslisi da var asıl etki edenin genetik dokulmede bu iki erkenden birinin kullanımıyla olduğu makale ve deneylere konu olmuştur.
H.Mikroigneleme:Kanlanmayla beraber akut yaralama sayesinde saç köklerine zarar vermeksizin onarıcı ve iyileştirici faktörlerin o bölgede yoğunlaşmasını sağlıyor bir nevi fakir prpsi olarak nitelendirilebilir :).Saç köklerinde aşırı sebum üretimi bazı mikroorganizmaların oluşmasına olanak sağlıyor ve bu da kıl folikullerinin tıkanmasına yol açıyor zannımca sebum sıvısını dışarıya atma konusunda da etkili.Bunu saç ekimi sonrası mevcut saçları bir dönem güçlenen kisilerin durumuna dayanarak iddia ediyorum.Bu benim görüşüm doğruluğu tabiki tartışılır
Ve masaj masajı https://el2.convertkit-mail.com/c/92ukxeeq6ktdugrrxou9/g3hnh5holwx8rv/aHR0cHM6Ly92aW1lby5jb20vMzEwNDQ0MjM2L2JlZDZlYjAzYzI= bu şekilde yapmanızı öneririm.Bu arkadaşa aga teşhisi konulmuş kendi forumu var ve hayatını bir nevi saç dokulmesine adamış.Hakemli bilimsel makaleler yazmış ve birçok kişiye care olmuş ücretsiz e posta kursuna buradan bir arkadaşın paylaştığı link sayesinde katıldım akabinde ücretli forum.uyeligi ve saç dökülmesinde geriye dönüş yaşayan kişilerin olduğu bir toplulukta soru sorma,muhtemelen kendi durumunu paylaşıp kendisinden ve tecrübeli kişilerden fikir alma ve birkaç kitabı ve yüzlerce makeleye erisim hakkı saglayacagina yönelik kampanyalı bir paket sundu.Paket 6 aylık yurtdışı için çerez fiyatı Trde de ayda 100 liraya tekabül ediyor 600 lira civarı tutuyor.Yogun olduğum için şu an için satın almadım fakat 3 4 aya satın alıp en azından yarasa da yaramasa da denemekte fayda var diyerek kursa katılacağım
Bu etkenler dışında hormon testleri özellikle TSH hipotroidi veya hipertroidi olup olmadığı da saç dökülmesinde çok önemli.Kendi kesfim sonucu çikolatanın bende saçlı deride sivilce kaşıntı ve yağlanma yaptığını fark ettim.Muhtemelen kakao gluten ve şekere alerjim var çünkü bu üçlüyü ihtiva eden herhangi bir besin yediğimde saç  dokulmem artışa geçiyor ve kafa derimde kaşıntı yaşanıyor.Unutmayin hepiniz kendinizin doktorusunuz.Oncelikle hormon ve vitamin testleri sonrasında şekerden uzak hayat gluten alerjisi olup.olmadigini test edip ona göre gluteni kesmek,süt urunleri de aynı şekilde alerji varsa kesmek.Makul bir diyetle ve sporla saç gelisimine katkı saglamak,sağlıklı beslenmek gibi faktörleri hayatınıza ekleyip hem keyifle yaşamak hemde saç dokulmesini kendi capinizda engellemek veya gelişim sağlamak için çaba göstermelisiniz.Baya uzun yazdım sürç ü lisan ettiysem affola.Yazim kurallarına pek riayet edemedim gelişi güzel yazdığimdan mütevellit.Bunu da özellikle genç arkadaşlar mazur görün :)

Engineer54

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Tedaviler
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2020, 15:18:24 »
Baya ugrasmıssın . Setipiprant da dongu yok ve lokal baskılıyo demissin. Bu minox kadar kolay bulunan ve satılan bir madde mi nerden bulunur?
2- masaj çok kapsamlı gerçekten . Masajı yapan adamın keşke saçları daha kısa olsa boyle biraz gozukmuyo ama masaj çok zor . Pinch bile yapamıyorum ki 1 saat sürüyo. Hergün yapmaktan bıkar insan uygulaması zor:/
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2020, 17:20:27 Gönderen: Quandoria »
Asmed ekimim için:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14880.0

Rutinlerim;
Finasterid
Solgar vm-2000
Solgar biotin 1000 mg
Solgar l-arginine 500 mg
Sabahları aç karnına keçi boynuzu pekmezi ve bir yeşil çay

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2020, 15:26:22 »
Baya ugrasmıssın . Setipiprant da songu yok ve lokal baskılıyı demissin. Bu minox kadar kolay bulunan ve satılan bir madde mi nerden bulunur?
2- masaj çok kapsamlı gerçekten . Masajı yapan admaın keşke saçları daha kısa olsa boyle biraz gozumuyo ama masaj çok zor . Pinch bile yapamıyorum ki 1 saat sürüyo. Hergün yapmaktan bıkar insan uygulaması zor:/
Saçlı derin sertlesmis sevgili kardeşim.Bu yüzden zorlaniyorsun masaj ve ignelemeyi(insülin) yaptıktan sonra 2 3 aya her gün masaj haftada 2 iğneleme ile saçlı derinin yumusamasini saglayacaksin ve kolaylasacak.Finastreid kullanıyor musun
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2020, 15:27:07 »
Setipipranti alibabadan falan alıyorlar yurtdışından geliyor TRde yok maalesef

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2020, 17:15:04 »
Güzel bir yazı olmuş. Minoxidil konusunda kendi fikrimi belirtmek istiyorum.

Rob’un yazısını okuduysan orada AGA mekanizmasını çok güzel açıklamış. İnflamasyon-DHT ve androjenler-Kalsifikasyon ve fibrosis-düşük kan akışı ve zayıf oksijen-saç dökülmesi.(Tabi ki bunlar iner çalışmıyorlar arada bir çok protezin ve enzim görev yapıyor uzun olmasın diye eklemedim)

Minoxidil burada damar genişletiyor ve kan akışını arttırıyor ama bir eksik var. Kalsifikasyon dediğimiz şey Kılcal damarlarda ca+ birikmesi nedeniyle kireçlenme oluşması. Evet minoxidil damar genişletiyor ama bir yerden sonra Kalsifikasyon devam ettiği için damarlar yeniden kireçlenmeye başlıyor. Bu bazı kişilerde 2 yıl bazılarında 5 agresif olmayan dökülmelerde belki 10-20 yıl. Bu yüzden Rob inflamasyonun üzerine çok düşüyor, sebebin yarattığı sonuç sizi bir yere kadar idare eder.
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2020, 17:24:46 »
Kalsiyum birikmesine magnezyum üzerine iğneleme ile engel olunabilir içerden magnezyum ihtiva eden badem günde 50 60 gram alınabilir buna ceviz de eklenebilir.
Yeni doğal bir topikal yağ karışımı yapacağım içeriği:Nane yağı+Okaliptüs yağı+Magnezyum yağı+Cam terebendi+D vitamini buna farklı yağ ve vitaminlerde ekleyebilirim dozaj ayarlayıp bir nevi minox etkisi elde edeceğimi ve magnezyum ile kalsifikasyonu da engelleyecegimi düşünüyorum.İnsanlar doğal tedavilere çok çekimser bakıyor haklı olarak ama ben yan etken olarak kullanılabileceği kanaatindeyim.Dogru etkenlerle güzel sonuçlar alinabilir
İçerden:Badem,ceviz ve k vitamini (bağırsakları düzenliyor,bağırsak vücutta birçok enzimin sindirilmesi mi sağlıyor.Bagirsak bir nevi 2.beyin rolü oynuyor vücutta.

Kelbey

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 02 Ağustos 2020, 20:02:34 »
Öncelike bu kadar detaylı yazdıgın için teşekkür ederim..

Arkadaşlar 1.5 aya yakın setipiprant kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki bence en büyük etkisi kafadaki androjen uyuşuklugunu gidermesi bunu nasıl anlarım derseniz yanlarda yani DHT duyarlı olmayan saçlarınızı çektiginizde oluşan acı dökülme olan bölgenizde çekme işlemini uyguladıgınızda hissettiginiz acı ile aynı degilse kafanızda androjen uyuşuklugu başlamış demektir.Setipiprant bunu gideren bir madde etkisini 1.5 ay kullandıgım için olumlu veya olumsuz yorumlayamam bırakma nedenimi sorarsanız maddiyat çünkü ben türkiyede birinden alıyordum fakat çok pahalı fiyatlar alibabadan getirtmeyi düşünüyorum yakın zamanda bakalım eger olumlu olursa burada paylaşırım
RU58841
B VİTAMİNİ COMPLEX
D VİTAMİNİ
HAFTADA 2 İĞNELEME
HER DUŞTAN SONRA MASAJ

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 02 Ağustos 2020, 20:41:34 »
Öncelike bu kadar detaylı yazdıgın için teşekkür ederim..

Arkadaşlar 1.5 aya yakın setipiprant kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki bence en büyük etkisi kafadaki androjen uyuşuklugunu gidermesi bunu nasıl anlarım derseniz yanlarda yani DHT duyarlı olmayan saçlarınızı çektiginizde oluşan acı dökülme olan bölgenizde çekme işlemini uyguladıgınızda hissettiginiz acı ile aynı degilse kafanızda androjen uyuşuklugu başlamış demektir.Setipiprant bunu gideren bir madde etkisini 1.5 ay kullandıgım için olumlu veya olumsuz yorumlayamam bırakma nedenimi sorarsanız maddiyat çünkü ben türkiyede birinden alıyordum fakat çok pahalı fiyatlar alibabadan getirtmeyi düşünüyorum yakın zamanda bakalım eger olumlu olursa burada paylaşırım
Muhtemelen diğer forumdan aliyordun.Toplu olarak uygun bulabilsek alırdık güvenilir ve sorunsuz bir etken.Rica ederim ne demek

Kelbey

• Sr. Member
« Yanıtla #8 : 03 Ağustos 2020, 00:46:15 »
Ben şu an Alibaba sitesinden ru58841 ve setipiprant getireceğim umarım orijinaldir satıcı ile baya konuştum ama sonuç olarak tebeşir tozu koysa anlayamam
RU58841
B VİTAMİNİ COMPLEX
D VİTAMİNİ
HAFTADA 2 İĞNELEME
HER DUŞTAN SONRA MASAJ

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 03 Ağustos 2020, 00:46:46 »
Ben şu an Alibaba sitesinden ru58841 ve setipiprant getireceğim umarım orijinaldir satıcı ile baya konuştum ama sonuç olarak tebeşir tozu koysa anlayamam
Etken gelince fotosunu at ben anlarim

Kelbey

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 03 Ağustos 2020, 01:04:33 »
Olur reis
RU58841
B VİTAMİNİ COMPLEX
D VİTAMİNİ
HAFTADA 2 İĞNELEME
HER DUŞTAN SONRA MASAJ

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 03 Ağustos 2020, 01:55:41 »
Sabitlenmeli çok güzel konu. 👍🏻

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 03 Ağustos 2020, 03:46:28 »
Sabitlenmeli çok güzel konu. 👍🏻
Teşekkürler aslında evet olabilir çünkü medikal tedavi kısmında her konuya girip zaman kaybetmek yerine yeni tedavi arayan genç arkadaşlar özellikle konu acmaksizin bu konu üzerinden soru cevap gidebilirler.Dilimiz döndüğünce cevap veririz @hintell hocam bu konuya el atabilir

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 03 Ağustos 2020, 05:41:52 »
Fin ve dutla tekrar saç çıkartan kişilerde kalsifikasyon yok mu peki ? Onları benden ayıran özellikle ne ?
Minox alıcısıydım bir aralar

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #14 : 03 Ağustos 2020, 08:51:01 »
Fin ve dutla tekrar saç çıkartan kişilerde kalsifikasyon yok mu peki ? Onları benden ayıran özellikle ne ?
Minox alıcısıydım bir aralar
DHT Kalsifikasyon un sebebi zaten ? Onların senden farkı daha iyi alıcı olmaları yine de saç çıkartanlar nadir. Yine başka bir şeyler kullanmışlardır. Çok yanlış yerden bakıyorsun bazen.
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

Facebook Twitter Instagram