Gönderen Konu: Tedaviler  (Okunma sayısı 105142 defa)

Salvador

• Hero Member
Ynt: Tedaviler
« Yanıtla #30 : 09 Ağustos 2020, 01:31:54 »
http://www.yeditepehastanesi.com.tr/bagisikligi-baskilayici-ilaclar
Bahsettiğim madde maalesef işimize yaramayacak bir bağışıklık baskılayıcı.Bagisiklik sisteminin açtığı bir savas olan sac dökülmesinde(sitokinin fırtınası tabirini de Corona sürecinde duymuşsunuzdur sistemin verdiği aşırı tepki)çözüm bu tip bir ilacın yan etkisi azımsanacak kadar az olanı ile de çözülebilecek.Tabi bize yarayacak madde ne henüz bilmiyoruz fakat aklıma gelen birkaç husus var onlara da bir sonraki yanitimda değineceğim

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #31 : 09 Ağustos 2020, 01:43:45 »
1.Tetradox(doksisiklin):idrar yolu solunum yolu gibi enfeksiyonların yanında akne tedavisinde de kullanılır.Ozellikle sebum kaynaklı aknelerde etkili olur.Bu maddeyi geçmeyen inatçı sivilcelerim için kullandığmda saç dokulmemin minumuma indiğini ve saçlarımın kalinlastigini fark ettim.Topikal olarak aşırıya kaçmadan kullanmayı düşünüyorum.
Denemekten ne çıkar diyerek deneyelim :)
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

CooLStyLe

• Sr. Member
« Yanıtla #32 : 09 Ağustos 2020, 02:21:15 »
son derece yararlı bir konu olmuş üstad. beğen butonu olsa çökmüştü şimdiye :)
22.06.2020 Asmed / Koray Erdoğan 3507 greft
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=15394

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #33 : 09 Ağustos 2020, 03:06:18 »
1.Tetradox(doksisiklin):idrar yolu solunum yolu gibi enfeksiyonların yanında akne tedavisinde de kullanılır.Ozellikle sebum kaynaklı aknelerde etkili olur.Bu maddeyi geçmeyen inatçı sivilcelerim için kullandığmda saç dokulmemin minumuma indiğini ve saçlarımın kalinlastigini fark ettim.Topikal olarak aşırıya kaçmadan kullanmayı düşünüyorum.
Denemekten ne çıkar diyerek deneyelim :)
Kullanali 10 yılı geçti göğüs ve sırtımda sivilceler vardı öyle böyle değildi geçirdi hepsini. Tabi oral alınmasını tavsiye etmiyorum denek olarak kendim kullanıp buraya yazacağım.Ayriyeten farklı gelişmeler olursa eklemeler yapacagim

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #34 : 09 Ağustos 2020, 03:06:36 »
son derece yararlı bir konu olmuş üstad. beğen butonu olsa çökmüştü şimdiye :)
Teşekkürler dostum

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #35 : 09 Ağustos 2020, 03:30:39 »
https://www.cuimc.columbia.edu/news/studies-uncover-new-approaches-combat-hair-loss-men-and-women
Araştırmalar sonucu folikulleri uyku halinde tutan Oncostatin adlı bir maddeye rastlamislar ve bunu dinlenen saç kökleriyle yakın ilişkili bulmuşlar.Hedefleri CSf1R adlı bir reseptoru antikor ve kucuk molekül inhibitörleri ile bloke etmek ve oncostatin akışını engellemek ve saç döngüsünü yeniden başlatmak
Ayrıca bu yolla finas veya minox gibi tedavilerin verdiği yan etkilerde bertaraf edilmiş olacak.
Başka bir araştırma grubu ise bir tabakta kıl folikulu üretmeyi başarmış

Geçen seneye ait bir haber.Kim bilir belki 2030  bile gelmeden kellik büyük ölçekte hayatımızdan çıkacak.Mekanizmayi etkileyen oncostatin olayını araştıracağım.Dhtnin saç folikullerini incelttigine dair tezi belki de maddenin mekanizmada ki aktif rolü ile curutecek ve folikullere darbe vuran dhtnin sisteme karisarak saça verdiği tahribat engellenecek ve uyuyan kıl folikulleri derin uykularından kalkıp rüzgarda savrulacak :) Arastirmalarimin nihai neticesinde bu işi çözup siteyi saçlandirirsam bu bana yeter de artar bile :) ilerleyen günlerde kaldığım yerden devam edeceğim.Sorusu olan veyahut yeni bir gelişme eklemek isteyen ekleyebilir

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #36 : 09 Ağustos 2020, 09:04:48 »
Keşke bize bir iğne yapsalar da o iğneden sonra vücut DHT ye verdiği komutu değiştirip vücudun başka bir yerinde ki kılı dökse.
Tedavim

Stemoxydine %5 (L’Oreal serioxyl denser hair) akşam yatmadan önce

Ketoral krem her gün

Ketoral şampuan hafta da 1-2 gün

Dermaroller hafta da 1 ya da 2 gün

OGX DHT blocker şampuan Ketoral kullanmadığım günler

Keloks

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #37 : 25 Ağustos 2020, 11:39:25 »
Dostum iyi guzel yazmissin da yazdiklarin cok bos geliyo bana benim suan acilan sakaklarimdan sac cikartacak bi yontem var mi net kesin ? yok.. Hormonal olmayipta sac dokulmesini kesin durduracak bi yontem var mi ?
Bu tedaviler olsun hepsinin ticaret oldugunu duunuyorum sampuanindan tut hepsi sadece prpye 12 seans 4 bin verdim igf de vardi 4 seans arti sampuan olsun minoxil biotin dermadoller hepsini denedim onlara da nerden baksan bin gitmistir sonuc ? Durmuyor saclarimin neredeyse yarisi gitti .Donor saglamsa ekimden baska care yok benim kanaatimce o da tutarsa

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #38 : 25 Ağustos 2020, 12:54:53 »
Dostum iyi guzel yazmissin da yazdiklarin cok bos geliyo bana benim suan acilan sakaklarimdan sac cikartacak bi yontem var mi net kesin ? yok.. Hormonal olmayipta sac dokulmesini kesin durduracak bi yontem var mi ?
Bu tedaviler olsun hepsinin ticaret oldugunu duunuyorum sampuanindan tut hepsi sadece prpye 12 seans 4 bin verdim igf de vardi 4 seans arti sampuan olsun minoxil biotin dermadoller hepsini denedim onlara da nerden baksan bin gitmistir sonuc ? Durmuyor saclarimin neredeyse yarisi gitti .Donor saglamsa ekimden baska care yok benim kanaatimce o da tutarsa
Yazdıklarım boş değil ben burada tedavi yöntemi onermedim bunların hepsinin olanı koruyacağını belirttim zaten kel kafadan saç çıkaracak yöntem olsa kimse bu sitede gezmez değil mi?

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #39 : 25 Ağustos 2020, 13:01:07 »
Çok kişisel bakmışsın sen poor responder denilen sınıftasın ( Etkenlerden verim alamayan küçük bir bölüm). Şimdi bu tedavileri uygulayıp harika saçlara kavuşan insanlar var. HairLossTalk da, redditte, saçımındoktorunda, YouTube vs bu tür platformlarda bir sürü başarılı sonuç ve hikayeler var. Yine poor responder olanlar için alternatif tedaviler mevcut.

21 yaşında norwood 2 birisini düşün tedavi dışında ne yapabilir ?Dökülmesi devam edecek büyük ihtimalle, saç ektirip boşu boşuna maksimum 5 yıllık ömrü olan saçlar mı ektirsin ?  ( 5 yıl da düşük ihtimal).
Tedavim

Ketoral krem her gün

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #40 : 02 Eylül 2020, 01:00:23 »
https://www.cuimc.columbia.edu/news/studies-uncover-new-approaches-combat-hair-loss-men-and-women
Araştırmalar sonucu folikulleri uyku halinde tutan Oncostatin adlı bir maddeye rastlamislar ve bunu dinlenen saç kökleriyle yakın ilişkili bulmuşlar.Hedefleri CSf1R adlı bir reseptoru antikor ve kucuk molekül inhibitörleri ile bloke etmek ve oncostatin akışını engellemek ve saç döngüsünü yeniden başlatmak
Ayrıca bu yolla finas veya minox gibi tedavilerin verdiği yan etkilerde bertaraf edilmiş olacak.
Başka bir araştırma grubu ise bir tabakta kıl folikulu üretmeyi başarmış

Geçen seneye ait bir haber.Kim bilir belki 2030  bile gelmeden kellik büyük ölçekte hayatımızdan çıkacak.Mekanizmayi etkileyen oncostatin olayını araştıracağım.Dhtnin saç folikullerini incelttigine dair tezi belki de maddenin mekanizmada ki aktif rolü ile curutecek ve folikullere darbe vuran dhtnin sisteme karisarak saça verdiği tahribat engellenecek ve uyuyan kıl folikulleri derin uykularından kalkıp rüzgarda savrulacak :) Arastirmalarimin nihai neticesinde bu işi çözup siteyi saçlandirirsam bu bana yeter de artar bile :) ilerleyen günlerde kaldığım yerden devam edeceğim.Sorusu olan veyahut yeni bir gelişme eklemek isteyen ekleyebilir

Özveriniz ve paylaşımcı oluşunuz beni çok mutlu etti, öyle bir şey yapabilirseniz bir yemek ısmarlarım hocam.

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #41 : 02 Eylül 2020, 03:35:46 »
Özveriniz ve paylaşımcı oluşunuz beni çok mutlu etti, öyle bir şey yapabilirseniz bir yemek ısmarlarım hocam.
Yorum için teşekkürler kardesim.Bu aralar iş yoğunluğundan dolayı siteye sadece ne var ne yok diye giriş yapıyorum pek araştırma da yapamıyorum.İs yoğunluğundan fırsat bulursam buraya eklemeler yapacağım önemli olan işe yarar bilgi vermek sırf bilgi vermek maksadıyla yazmak istemiyorum açıkçası

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #42 : 02 Eylül 2020, 07:56:02 »
Yorum için teşekkürler kardesim.Bu aralar iş yoğunluğundan dolayı siteye sadece ne var ne yok diye giriş yapıyorum pek araştırma da yapamıyorum.İs yoğunluğundan fırsat bulursam buraya eklemeler yapacağım önemli olan işe yarar bilgi vermek sırf bilgi vermek maksadıyla yazmak istemiyorum açıkçası
Hocam bu botoks yalnız başına birazcık riskli değil mi ? Çünkü şimdi tamam kasları gevşetiyoruz kılcal damarlar nefes alıyor ve büyümeyi stimüle ediyoruz ama eğer 5ar inhibitörleri kullanmıyorsa kişi Kalsifikasyonun kökünü kazımadığımız için vücut o boş bulduğu kasların arasına daha fazla kalsifikasyon tabakası oluşturup uzun vadede zarar verebilir. Bu yüzden botoks ile beraber 5ar redüktaz inhibitörü kullanılmalı ya da kalsifikasyon tedavisi yapılmalı.
Tedavim

Ketoral krem her gün

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #43 : 02 Eylül 2020, 11:12:20 »

Canınız sağ olsun hocam, doktorlardan fazla uğraşıyorsunuz neredeyse.

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #44 : 03 Eylül 2020, 02:13:49 »
Hocam bu botoks yalnız başına birazcık riskli değil mi ? Çünkü şimdi tamam kasları gevşetiyoruz kılcal damarlar nefes alıyor ve büyümeyi stimüle ediyoruz ama eğer 5ar inhibitörleri kullanmıyorsa kişi Kalsifikasyonun kökünü kazımadığımız için vücut o boş bulduğu kasların arasına daha fazla kalsifikasyon tabakası oluşturup uzun vadede zarar verebilir. Bu yüzden botoks ile beraber 5ar redüktaz inhibitörü kullanılmalı ya da kalsifikasyon tedavisi yapılmalı.
Değil sistemik veriliyor yok uzun vadede zarari artmaz donemsel olarak tekrar edilebilir

Facebook Twitter Instagram