Gönderen Konu: Tedaviler  (Okunma sayısı 105171 defa)

secretservice

• Hero Member
Ynt: Tedaviler
« Yanıtla #195 : 22 Ocak 2021, 15:44:53 »
Şeker, abur cubur, acı, baharat bütün buları bıraktım da bir ekşi mayalı ekmeği bırakamam heralde. Ekmek yemeyenler nasıl doyuyor arkadaşlar uygulayan var mı gluten diyetini

sadece ekmek yeme diğerlerini ye kilo almazsın, buna ek olarak spor yürüyüş koşu aktivite yaparsan kilo verirsin diyet falan hikaye, gece yememeye dikkat tabi  |-onayisareti-|

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #196 : 22 Ocak 2021, 16:03:05 »
sadece ekmek yeme diğerlerini ye kilo almazsın, buna ek olarak spor yürüyüş koşu aktivite yaparsan kilo verirsin diyet falan hikaye, gece yememeye dikkat tabi  |-onayisareti-|
Bu kilodan ziyade sağlıklı yaşama ilişkin önerilerim.Sadece ekmek yeme diğerlerini ye kilo almazsın da yanlış bir önerme çünkü ekmek dışında şeker türevleri, karbonhidratlarsa kilo alımında çok büyük rol oynuyor
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #197 : 22 Ocak 2021, 21:25:11 »
3.Kisima başlıyorum.
HORMONLARİ DENGELEMEK, İNSÜLİN SEVİYESİNİ DUSURMEK VE LEPTİN HASSASİYETİNİ ARTIRMAK
Hormon dengesizlikleri ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir;metabolizma ve tiroid işlev bozuklukları, kısırlık,kanser,saç dökülmesi, yorgunluk, depresyon,cinsel isteksizlik gibi
Beslenme yoluyla hormonal disfonksiyonu çare bulunabilir.Kilit unsurlardan biri probiyotiklerdir yani besin ve gıda takviyelerinden aldığımız canlı bakterilerdir.Son zamandaki araştırmalarda da probiyotiklerin bedenin en önemli  hormonlarından olan insülin,aynı zamanda iştah ve metabolizmayla ilgili diğer hormonların dengelenmesi de ne kadar önemli olduklarını ortaya koydu;bunlar insülin direncini ve diyabeti azaltabuliyor,hatta yok edebiliyor
Normal sağlıkli hücreler insuline tepki vermekte hiçbir sorun yaşamaz.Ote yandan çok fazla modern karbondidrat tüketiminden kaynaklanan sürekli glikoz akımı neticesinde yüksek oranda insuline maruz kalan hücrelerimiz buna uyum sağlar ve direnç oluşturur.Bh da pankreasın daha fazla üretimine neden olur ve neticede glikozun hücrelere ulaşması için daha fazla insülin gerekir.Oysa bu aşırı doz,kan şekerinin tehlikeli miktarda düşmesine,bunun sonucunda da fiziksel rahatsızlıklara ve beyin temelli paniğe yol açar.Metobolizmada insuline bağlantili olan iki önemli hormon vardır:LEPTİN ve GHRELİN.Bu iki hormon sizin iştah hormonlarının,insülin enerji kullanımını ve tüketilen besinin depolanmasını denetlerken LEPTİN ve ghrelin açlık ya da tokluk hissi izi denetler.Leptin,bedenin iltihaplanma tepkilerini koordine etmek dahil onlarda biyolojik süreçte yer alır fakat en çok bilinen işlevi iştah kesmesidir.Yag hücreleri dolunca leptin salgılanıyor enerji için yağ yakilmaua başlayınca ve daha az leptin salgilaniuor.Zamanla ghrelin sayesinde yeniden ac hissetmeye başlıyoruz.Leptine direnci olan kişiler asla tokluk hissetmezler.Gidalardaki aşırı karbondidrat ve şeker ise leptin direncine yol açar.Yuksek dozdski leptin de beynin leptin hassasiyetini azaltir.Ayni zamanda uykusuzlukta leptini azaltır ve kilo almaya yol açar.
Şimdi diğer bir konuya geçelim
GENLERİMİZİ KONTROL ALTİNA ALMAK
Epigenetikten bahsederek başlayalım:Epigenetik,Genlerimizin eylem ve davranışlarını etkileyen DNA'nızin işaret veya imza adı verilen bölümlerinin incelenmesidir.Ozetle bu işaretler sizin ve çocuklarınızın sağlığı ve yaşam süresini de kontrol eder.Bugun DNA'nizin dışa vuruşunu etkileyen şeyler gelecekte biyolojik çocuklarınıza da gecebilir.Bursda genlerin dışa vurumuni kontrol etme kabiliyetinizle son derece bağlantılı olan bir molekulden söz edeceğim:Nrf2...Beden yüksek oksidatif strese girdiğinde ki bu,serbest radikallerin üretimi ile bedenin bunların zararlı etkilerini önleme yeteneği arasında oluşan bir dengesizlik anlamkna gelir,beden her hücrede bulunan Nrf2 adlı proteini harekete geçirerek bir nevi alarm verir.Bu protein bir Nrf2 tetikledi olmadıkça uyku halinde,tümüyle hareketsiz ve etkisizdir.Tetiklendigi anda harekete geçerek DNA'nin belli bir noktasına bağlanır,böylece hem önemli antioksidanların hem de detoksifikasyon enzimlerinin üretilmesinin yolunu açar ve böylece iltihaplanma azaltılir.Bu Nrf2 üretimini tetikleyecek bir aktivite yaparsak belki de inflamasyonun çok etkilediği saç dökülmesi sorununu da bertaraf edebiliriz.İste burada beslenme ve uyku devreye giriyor.Bircok balıkta bulunan OMEGA 3 yağ asidinin yanı sıra brokoli, zerdeçal,yeşil çay özütü ve kahvede bulunan bileşenler de Nrf2yi harekete geçirir ama ben kahve içiyorum çok içiyorum diyenler olacaktır.Cevaben onlara:sadece kahve içmek değil bütünüyle beslenme düzenini uzun vadede değiştirerek pozitif etki almalısıniz diyorum.Ayrica aralıklı oruç tutmakta bu aktiviteyi sağlar ve aralıklı oruç kanseri önler çünkü vücut açlık esnasında bir nevi kendi hücreleriyle beslenir ve yenilenir.Ayrica laktik asit bakterilerin ve probiyotiklerdd bulunan iyi huylu bakterilerin de Nrf2'yi tetiklediği bilinmektedir.
Yarın yine devam edeceğiz bu sefer beslenmeden bahsedecegim

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #198 : 22 Ocak 2021, 21:34:12 »
Anlatımdan memnun musunuz?Açıklayıcı olması için uzun anlatıyorum kafanızda soru işaretleri bırakarak değil de konuyu temellendirerek aktarmak istiyorum.Dilerseniz anlatımı degistirebilirim

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #199 : 22 Ocak 2021, 22:44:19 »
Anlatımdan memnun musunuz?Açıklayıcı olması için uzun anlatıyorum kafanızda soru işaretleri bırakarak değil de konuyu temellendirerek aktarmak istiyorum.Dilerseniz anlatımı degistirebilirim
Eline koluna sağlık abi gayet güzel. Probiyotik olarak ne önerebilirsin? Birde gözbandıyla uyursak vücut daha fazla melatonin salgılar mı uyurken?
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #200 : 22 Ocak 2021, 23:10:29 »
Eline koluna sağlık abi gayet güzel. Probiyotik olarak ne önerebilirsin? Birde gözbandıyla uyursak vücut daha fazla melatonin salgılar mı uyurken?

evet salgılar

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #201 : 22 Ocak 2021, 23:15:28 »
Karanlık ortam olması hasebiyle salgılar,uyku problemi cekiyorsan melatonin desteği de alabilirsin.Probiyotik olarak evvela kefir,yoğurt ve turşu.Sonrasinda tarhana corbasi bunlar yeterlidir

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #202 : 22 Ocak 2021, 23:23:11 »
Karanlık ortam olması hasebiyle salgılar,uyku problemi cekiyorsan melatonin desteği de alabilirsin.Probiyotik olarak evvela kefir,yoğurt ve turşu.Sonrasinda tarhana corbasi bunlar yeterlidir

melatonin bütün rüyaları 4k yapıyor, arada kullanıyorum manyak bir şey .d

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #203 : 22 Ocak 2021, 23:24:52 »
melatonin bütün rüyaları 4k yapıyor, arada kullanıyorum manyak bir şey .d
Yapar rüya görmeyip uykunuzda boğulma hissiyle kalkiyorsaniz melatonin kullanin

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #204 : 23 Ocak 2021, 10:10:32 »
4.KISIM:BESLENME
•Bu konuda bir sorununuz olmasa bile gluteni hayatınızdan çıkarın,yani alerjiniz olmasa bile
•Daha az karbonhidrat,daha fazla yağ ve lif tuketin
•Gercrk,işlenmiş ve yapay şeker kullanmayı bırakın
•GDO'lu ürünlerden uzak durun
•Aşırı protein almaktan kaçının günlük 300 gram eti geçmeyin
•Yumurtayi çok tüketin

Çölyak hastalığı olsa da olmasa da gluten duyarlılığı,nöeodejeneratif rahatsızlıkların merkezinde bulunan inflamatuar stokinlerin üretilmesine yol açar.Beyin inflamasyondan en çok etkilenen organdır.Glütenin iltihaplandırıcı etkisi, bağışıklık sistemini tetikleyen toksik maddeleri engelleyemeyen sızıntılı bağırsak sendromu yüzünden beyne ulaşır.Gluten adeta sinsi bir zehirdir siz farkına varmadan yıkıma yol açabilir.Her ne kadar çölyak hastalığı olmayanlarda gluten duyarlılığı ihtimali tartışılsa da artık bilim bu konuda son sözü söylemiştir.Non çölyak gluten duyarlılığı tıp literatürüne girmiştir.
Öncelikle glutenin iki temel protein grubundan oluştuğunu anlamak çok önemli:glüteninler ve gliadinler
Dr.Fasano gliadin ne kadar zararlı olduğuna,hatta otoimmun bozukluklara ve kansere neden olabileceğini gösteren bir makale yayımlamış.Özetleyecek olursak gliadin,zonulin adında bir başka proteinin üretimini tetikliyor ve bu da bağırsak yüzeyini delerek geçirgenliğini artırıyor.Bildiginiz gibi yuzeydeki delinme sonucu bağırsakta kalması gereken maddeler kana karışıp iltihaplanmaya yol açıyor.
Düşük karbonhidrat diyeti yapan kişilerde kandaki iltihabın göstergesi olan C REAKTİF PROTEİNİ düşmüştür.Öte yandan düşük yağ diyeti yapanlarda ise C REAKTİF PROTEİNİ yükselmiştir.Yani yağdan değil karbonhidrattan kurtulacağız.
Burada size beslenme ile ilgili Akdeniz diyetini onerebilirim
Gelelim portakala...Sizce portakal suyu yararlı mıdır?Hepiniz c vitamini deposu neden yararlı olmasın diyeceksiniz ama yanlış.
Evde şeker katmaksizin yapsanız da meyveler ve sebzeler tüm lifleriyle bir bütün halinde tuketilirken şeker yavaş yavaş kan dolaşımıniza karışır, dolayısıyla insülin cevabınız dengeli olur
Sonraki kısımda gdodan uzak durulması gerektiğini ve proteini neden aşırıya kaçmadan tüketmeniz gerektiğini anlatacağım.Akabinde ise öğrenmeniz gereken kan degerlerinizden bahsedeceğim

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #205 : 27 Ocak 2021, 17:59:22 »
Konumu okuyan tüm forum üyelerine teşekkür ediyorum.İş yoğunlugumun artması nedeniyle uzunca bir süre forumda olamayacağım.Nasip olursa dönersek yeniden devamını getiririz nasip olmazsa da sürç ü lisan ettiysek,kırdıysak affola.Tekrar görüşüne dek tüm forumdaslara sağlıklı ve saçlı günler dilerim.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #206 : 27 Ocak 2021, 20:28:59 »
Antioksidan ve serbest radikaller hakkında bilgi almak isteyenler için doktor Murat Kınıkoğlu’nun şu videosuna bakabilirsiniz:

Genel olarak kendisi vejetaryen beslenmeyi tavsiye ediyor.

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #207 : 03 Şubat 2021, 08:58:03 »
5.KİSİM
Genetiği değiştirilmiş organizmaların sağlık ve çevreye etkileri malumunuz.Bu konuda GDOlu ürünleri yetiştiren çiftçiler tarladaki yabani otları elleri veya makine ile ayiklamiyor.Urunlerine bu yabani otları mevta eden glifosat adında kimyasal bir madde sıkıyorlar
Glifosat:Güçlü bir antibiyotik gibi hareket ederek bağırsaklardaki yararlı bakterileri yok edip mikrobiyomunuzun dengesini bozar
•Ostrojen gibi hormonlari taklit ederek,hormona duyarlı kanserlerin oluşumunu tetikler
•D vitaminin(aslında hormon) işlevini bozar
•Detoksifikasyon kabiliyetinizi zayıflatır
AŞIRI PROTEİN ALMAKTAN KAÇININ
DAHA FAZLASİ İYİ DEGİL SANDIĞINIZDAN DAHA AZ PROTEİNE İHTİYACINIZ VAR
Kadınlarda 46 erkeklerde 56
YUMURTAYİ İHMAL ETMEYİN

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #208 : 03 Şubat 2021, 09:06:26 »
 aynı mantıktan gidersek derborik dermatitte genetik dokulme ile ilişkili sebumun fazla salgılanmasından oluşur oda sexs hormonlarının salgılanmasından oluşur.ben çok unlu bir dra gitmiştim saç için diyet vermişti.bir suru sey vardı sebumu arttıran saçıda dokmezmi .sebumu arttıran içicek yiyeceklerden uzak durmakta aynı mantıktan iyi o zaman.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #209 : 03 Şubat 2021, 12:07:49 »
aynı mantıktan gidersek derborik dermatitte genetik dokulme ile ilişkili sebumun fazla salgılanmasından oluşur oda sexs hormonlarının salgılanmasından oluşur.ben çok unlu bir dra gitmiştim saç için diyet vermişti.bir suru sey vardı sebumu arttıran saçıda dokmezmi .sebumu arttıran içicek yiyeceklerden uzak durmakta aynı mantıktan iyi o zaman.
Çok fazla sebum salgısı saç döküyor zaten bu bir gerçek

Facebook Twitter Instagram