Gönderen Konu: 20 Yaşında Tekrar Saç Dökülmesi  (Okunma sayısı 4841 defa)

Ziptikci

• Sr. Member
Ynt: 20 Yaşında Tekrar Saç Dökülmesi
« Yanıtla #15 : 23 Temmuz 2020, 11:46:36 »
İlginç değil çünkü finasterid okadar güçlü bir ilaç değil bende 2 yıl kullandım aslında sakaklarima dahi etki etmişti sonra etkisi gitmeye başladı  çünkü ilk başlarda çok iyi sonuç almistim şakak bolgemde dahi iyi sonuç aldım ama sonra etkisi gittti sanki sakaklarimdaki çıkan ufak saçlar döküldü tepe seyreldi bende yavaş yavaş bıraktım ( komik bir durum yuzunden ) bıraktığında daha kötü oldu tabi.Ama sonuçta ben saçlarımı bu ilaç la korudugum için normal. ilaç daha kötü yapti gibi saçma sapan bir yorumda bulunup insanları yanlış yönlendirmem. Ama sunuda söylemek isterim ilk baslarda gerçekten çok iyi etki görmüştüm bu ilaçların etkisi belli zaman azalır belli zaman etki eder değişiyor bu durum ilerde belki yine baslarim doz dusulterek ama ilaçlar var olan saclarini koruyor ilk başlarda çok iyi etki gördüğümüz için sonra belli zaman alışıyoruz bu duruma daha iyisini istediğimiz içinde bu durumlar olabiliyor yoksa ilaç vs kullanmssan daha çok dökülür bilemeyiz en azından var olanı korumak önemli .

Kaçıncı aylarda etki gördünüz hatirliyor musunuz?
Evet %100 bloke etmediği için %100 koruyamiyor ama donör bölgesini sağlıklı hâle getirdiği için ekim başarı şansını çok yükseltiyor.

catsiz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #16 : 23 Temmuz 2020, 12:17:12 »
Kardeşim baban norwood7 sanırım bu erken yaşta böyle tepeyi falan açtıysan agresif şekilde
Evet kendisi öyle. Şahsen benim garibime giden ailemde saç dökülmesi 25'li yaşlarda başlamasına rağmen benim 15 yaşında başlaması ve hiçbir şekilde durduramamam.
1 yıllık fin kullandığım minox kullanmadığım zamanlarda saçım şöyleydi
Bu arada ön bölgelerim hala normal, tabii zamanında o bölgemde de dökülen döküldü lakin ilaca ilk başladığım zamana kıyasla çok daha iyi. Tek sıkıntım vertex bölgem. Anlamadım ne yapacağımı ve ne yalan söyleyeyim 3 tane abim var onlar benim kadar kel değil. Bu durum ister istemez beni çok yıprattı.

catsiz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #17 : 23 Temmuz 2020, 12:29:15 »
Hatta şöyle bir şey yapayım ilk minoxa başladığımdan sonbahar dönemine kadar olan tüm fotoğrafları atayım belki bazılarına yardımcı olur ilaç konusunda. Sonbaharın ardından zaten dökülmeye başladı tekrardan.

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 23 Temmuz 2020, 12:41:31 »
Kaçıncı aylarda etki gördünüz hatirliyor musunuz?
Evet %100 bloke etmediği için %100 koruyamiyor ama donör bölgesini sağlıklı hâle getirdiği için ekim başarı şansını çok yükseltiyor.

Tam hatırlamıyorum ama kısa vadede görmüştüm 2-3  aydan sonra  farki görebiliyordum  daha dolgun gösteriyordu sonra daha iyiye gitti. Sonrasi maglum.Ekim başarısını arttırabilir tabi ama ekimden sonrada kullanmak gerekiyor. Bazı Ekim merkezlerinin finasterid ile daha başarılı olabiliyorlar . Ama dediğim gibi çok güclu bir  ilaç  değil . saç ekimi yapip finasterid kullananlar yanıltmasın sizi özellikle söylüyorum ki bence önemli bir nokta Ekim yapan birinin ilaçları kullanıp onların görüşleri sizi yaniltabilir çünkü eminimki bazı kişiler Ekim yapan kişilerin görüşlerini alarak çok güçlü bir ilacmis gibi göruyorlar o yüzden yaniltici olabiliyor.Adam Ekim yapmış kullandığı şampuanın saçlarımı kalinlastirdi der biyotin çok iyi fayda etti der oysa saçlarına baktığı zaman iyi hisseder ekimi başarılı olduğu zaman saçlarıyla mutluysa emin ol o kişi ne kullanırsa iyi etki ettiğini ne yerse o şeyin iyi etki ettiğini söyler umarım anlamışsındır demek istediğimi.Eminimki böyle  düşünen  arkadaşlarımız var ektiğini bilse dahi yinede o anki saçlarına bakarak etkilenir.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 23 Temmuz 2020, 13:55:28 »
Hatta şöyle bir şey yapayım ilk minoxa başladığımdan sonbahar dönemine kadar olan tüm fotoğrafları atayım belki bazılarına yardımcı olur ilaç konusunda. Sonbaharın ardından zaten dökülmeye başladı tekrardan.

Ömer kardeşim, geçem nisandaki ile şimdiki arasında ciddi fark var. Ben mi yanlış görüyorum. Şu anki saçların, geçen seneki haline döndü mü, daha kötü mü oldu? O kısmı tam anlayamadım.

Eğer başlangıcından daha kötü bir seviyeye gelmediyse minoxa devam et bence.

Bunun yanı sıra dermastamp, dermaroller, hatta daha ucuz olsun dersen, eczaneden şeker ölçücihazı iğnesi al, 5-6 tanesini birbirine sağlam, uçları aynı hizaya gelecek şekilde bantla. Dökülme bölgelerine ufak ufak batırarak, iğneleme yap. Dermastamp, dermaroller daha kolsy kullanım olur, ama insülin iğnesi daha derine girebilir.

İğneleme yapmıorsan mutlaka tedavine eklemelisin. Bence fayda edeceğini düşünüyorum. Tek uyarım, ne olur me olmaz, dermaroller vs sterilizasyonuna dikkat et. Lanset ise tek kullanımlık steril bi üründür zaten.

Diğer bir tavsiyem ise, minoxil in içine avodart ekleyebilirsin. Avodart dutasterid etkenli bir ilaçtır. Dutasterid finasa göre daha yüksek dht baskılar, açıkcası dHa tehlikeli olabilecek bi ilaçtır. Finasa göre çok daha uzun sürer vücudun atması vs vs.

Ama finasdan büyük bir olumsuzluk görmediyseniz, dutasteridi losyonla birlikte topikal olarak denemek riski çok arttırmayacaktır diye düşünüyorum. Deriden emilim zaten kısmen az olacaktır.

Minoxil+dutas losonu ise şöyle yapabilirsin. Avodart dediğimiz ilaç kapsül içinde sıvı şeklilde bir ilaçtır. Bu kapsülleri alıp, minoxilin içine sıkacaksın. 1 kutu minoxilin içine 8-10-12 kapsül ekleyerek başlayabilirsin misal. Duruma göre dozajı artırıp azaltırsın.

Bir de böyle dene bakalım. Dökülmeme faydası olur inş.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 23 Temmuz 2020, 14:41:22 »
İyide finasteride ve minoxidil kalıxı çözüm değil ki...Bir noktadan sonra işe yaramaması normal.Ben bile dutasteeide aldım bu gün yarın kullanmaya başlayacağım

catsiz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #21 : 23 Temmuz 2020, 15:39:22 »
Ömer kardeşim, geçem nisandaki ile şimdiki arasında ciddi fark var. Ben mi yanlış görüyorum. Şu anki saçların, geçen seneki haline döndü mü, daha kötü mü oldu? O kısmı tam anlayamadım.

Eğer başlangıcından daha kötü bir seviyeye gelmediyse minoxa devam et bence.

Bunun yanı sıra dermastamp, dermaroller, hatta daha ucuz olsun dersen, eczaneden şeker ölçücihazı iğnesi al, 5-6 tanesini birbirine sağlam, uçları aynı hizaya gelecek şekilde bantla. Dökülme bölgelerine ufak ufak batırarak, iğneleme yap. Dermastamp, dermaroller daha kolsy kullanım olur, ama insülin iğnesi daha derine girebilir.

İğneleme yapmıorsan mutlaka tedavine eklemelisin. Bence fayda edeceğini düşünüyorum. Tek uyarım, ne olur me olmaz, dermaroller vs sterilizasyonuna dikkat et. Lanset ise tek kullanımlık steril bi üründür zaten.

Diğer bir tavsiyem ise, minoxil in içine avodart ekleyebilirsin. Avodart dutasterid etkenli bir ilaçtır. Dutasterid finasa göre daha yüksek dht baskılar, açıkcası dHa tehlikeli olabilecek bi ilaçtır. Finasa göre çok daha uzun sürer vücudun atması vs vs.

Ama finasdan büyük bir olumsuzluk görmediyseniz, dutasteridi losyonla birlikte topikal olarak denemek riski çok arttırmayacaktır diye düşünüyorum. Deriden emilim zaten kısmen az olacaktır.

Minoxil+dutas losonu ise şöyle yapabilirsin. Avodart dediğimiz ilaç kapsül içinde sıvı şeklilde bir ilaçtır. Bu kapsülleri alıp, minoxilin içine sıkacaksın. 1 kutu minoxilin içine 8-10-12 kapsül ekleyerek başlayabilirsin misal. Duruma göre dozajı artırıp azaltırsın.

Bir de böyle dene bakalım. Dökülmeme faydası olur inş.

Saçım minoxil kullanmadan kullanmadan önceki halinden bile kötü oldu diyebilirim sanırım. Ama bir anda oldu, ben döngüden dolayı oldu sanıyordum lakin öyle değil gibi gözüküyor çünkü çok uzun zaman geçti sonbahardan bu yana ve hiçbir değişiklik yok. Düzeliyor gibi oldu bir dönem, köklerim tekrar gösterdi kendisini ama tekrar döküldü.

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ufak bir araştırma sonrası kesinlikle ekleyeceğim tedavime. Acaba önerebileceğiniz ürün var mı? Pek bilgim olmadığı için yanlış bir şey almak istemiyorum da.

catsiz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #22 : 23 Temmuz 2020, 15:43:57 »
İyide finasteride ve minoxidil kalıxı çözüm değil ki...Bir noktadan sonra işe yaramaması normal.Ben bile dutasteeide aldım bu gün yarın kullanmaya başlayacağım
Umarım güzel sonuçlar alırsınız.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 24 Temmuz 2020, 00:08:24 »
Saçım minoxil kullanmadan kullanmadan önceki halinden bile kötü oldu diyebilirim sanırım. Ama bir anda oldu, ben döngüden dolayı oldu sanıyordum lakin öyle değil gibi gözüküyor çünkü çok uzun zaman geçti sonbahardan bu yana ve hiçbir değişiklik yok. Düzeliyor gibi oldu bir dönem, köklerim tekrar gösterdi kendisini ama tekrar döküldü.

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ufak bir araştırma sonrası kesinlikle ekleyeceğim tedavime. Acaba önerebileceğiniz ürün var mı? Pek bilgim olmadığı için yanlış bir şey almak istemiyorum da.

Kardeşim, eğer minoksun artık senin için miadını doldurduğunu düşünüyorsan, bence yine de bir 3 ay-5 ay daha sabret. Dutas ile bir dene. Bu sırada kendine alyernatif tedaviler araştrma şansın olur. Dutas işe yaraamz veya yanetki görürsen de direkt alternatif planladığın tedaviye zıplarsın.

En önemli tavsiyem ise mikro-iğneleme yapmandır. Başlıkta uygulayıp uygulamadığınla ilgili birşey belirtmemişsin ama eğer uygulamıyorsan iğneleme mutlaka olsun tesavinde. Ama bir ekleme yapayım, ne olur ne olmaz iğneleme yapışın sonrasında 24 saate yakın veya uzun dersen 12 saat fln minox sürme. İğneleme scalpı kanlandıracağı için hemen minox kullanman, minoksu daha çok sistemik dolaşıma sokabilir. Bu da çarpıntı vs gibi istenmeyen yanetkileri açığa çıkarabilir. Ben kendimde hiç sorun yaşamadım ama ne olur ne olmaz.

Bugün başka bir başlıkta daha paylaşmıştım tekrar paylaşayım. Aşağıdaki linkte, bir eleman, forumlardaki iğneleme sonrası güzel gelişme gösteren vakaları derleyip toparlamış. Vakalarda kişilerin hangi tedavileri uyguladıkları da var. Belki umutlandırıcı bir şeyler bulursun kendi adına. Mikro iğnelemenin öneminin ne kadar fazla olduğunu hatırlatıyor bana. Umarım faydası olur.

https://www.hairlosstalk.com/interact/threads/microneedling-photo-results-summary.121072/

catsiz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #24 : 11 Eylül 2020, 11:42:14 »
Bu başlığı açtıktan yaklaşık 2 hafta sonra minoxidilimin içine 10 dut attım, duttan 2 hafta sonra da dermaroller ve ketoral aldım. Haftada; 3 minox, 2 ketoral, 2 dermaroller uyguluyorum. Şakak kısmında pek etki göremedim ama vertex bölgem bir tık düzeldi umarım daha da düzelmeye devam eder.

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #25 : 11 Eylül 2020, 18:12:46 »

Ben de bu aptal minoxilde ayni sorunu yaşadım.  Tam iyi oldu derken mahvoluyor hatta eskisinden de kötü yapıyor. Sonra bıraktım. Pişman değilim bir  şok dökülme yaşadım ama toparlandi. Saçlarım sağlığına kavuştu. İçindeki alkol de mahvetmis saçlarımı onu anladim

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 11 Eylül 2020, 18:17:34 »
Bu başlığı açtıktan yaklaşık 2 hafta sonra minoxidilimin içine 10 dut attım, duttan 2 hafta sonra da dermaroller ve ketoral aldım. Haftada; 3 minox, 2 ketoral, 2 dermaroller uyguluyorum. Şakak kısmında pek etki göremedim ama vertex bölgem bir tık düzeldi umarım daha da düzelmeye devam eder.
İnsülin ignelemesi yap o bolgeyee
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

Facebook Twitter Instagram