Hatta şöyle bir şey yapayım ilk minoxa başladığımdan sonbahar dönemine kadar olan tüm fotoğrafları atayım belki bazılarına yardımcı olur ilaç konusunda. Sonbaharın ardından zaten dökülmeye başladı tekrardan.
Ömer kardeşim, geçem nisandaki ile şimdiki arasında ciddi fark var. Ben mi yanlış görüyorum. Şu anki saçların, geçen seneki haline döndü mü, daha kötü mü oldu? O kısmı tam anlayamadım.
Eğer başlangıcından daha kötü bir seviyeye gelmediyse minoxa devam et bence.
Bunun yanı sıra dermastamp, dermaroller, hatta daha ucuz olsun dersen, eczaneden şeker ölçücihazı iğnesi al, 5-6 tanesini birbirine sağlam, uçları aynı hizaya gelecek şekilde bantla. Dökülme bölgelerine ufak ufak batırarak, iğneleme yap. Dermastamp, dermaroller daha kolsy kullanım olur, ama insülin iğnesi daha derine girebilir.
İğneleme yapmıorsan mutlaka tedavine eklemelisin. Bence fayda edeceğini düşünüyorum. Tek uyarım, ne olur me olmaz, dermaroller vs sterilizasyonuna dikkat et. Lanset ise tek kullanımlık steril bi üründür zaten.
Diğer bir tavsiyem ise, minoxil in içine avodart ekleyebilirsin. Avodart dutasterid etkenli bir ilaçtır. Dutasterid finasa göre daha yüksek dht baskılar, açıkcası dHa tehlikeli olabilecek bi ilaçtır. Finasa göre çok daha uzun sürer vücudun atması vs vs.
Ama finasdan büyük bir olumsuzluk görmediyseniz, dutasteridi losyonla birlikte topikal olarak denemek riski çok arttırmayacaktır diye düşünüyorum. Deriden emilim zaten kısmen az olacaktır.
Minoxil+dutas losonu ise şöyle yapabilirsin. Avodart dediğimiz ilaç kapsül içinde sıvı şeklilde bir ilaçtır. Bu kapsülleri alıp, minoxilin içine sıkacaksın. 1 kutu minoxilin içine 8-10-12 kapsül ekleyerek başlayabilirsin misal. Duruma göre dozajı artırıp azaltırsın.
Bir de böyle dene bakalım. Dökülmeme faydası olur inş.